>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

16 kolejka T-Mobile Ekstraklasa 08.11 - 11.11.2013

gujon301 951

gujon301

Użytkownik
Pogoń - Zagłębie BTS @ 1.88 Unibet✅

Faworytem spotkania pewnie jest Pogoń, ale kurs 1.8 w mojej ocenie nie jest wart ryzyka. Wiem, że Zagłębie jest na ostatnim miejscu, wiem też że ten zespół nic nie gra.
Ale trzeba przyznać obiektywnie, że zespół Oresta Lenczyka ma potencjał.
Jak na razie tylko oni wiedzą dlaczego go nie wykorzystują. Sam się zastanawiam....czy oni nie chcą czy bardziej nie potrafią. Sprawa bardziej jest złożnona... temat nie na to opowiadanie.
Wracając do mojego typu. Mecz w Szczecinie wydaje się być overowy, spodziewam się otwartego spotkania w którym grę będzie prowadził zespół Wdowczyka.
Po porażce w Łodzi zawodnicy Pogoni będą chcieli zainkasować 3 pkt. Będą musieli zaatakować, a to tylko będzie młyn na wodę dla szybkiego Piecha czy też Abwo.
Tak jak wcześniej napisałem....spodziewam się w tym spotkaniu wielu sytuacji podbramkowych. To, że Pogoń będzie miała sytuację to jest dla mnie jasne. Szybki Akahoshi ze swoim rodakiem Murayamą plus skuteczny Marcin Robak są gwarancją, że dzisisiaj coś wpadnie do bramki Zagłębia.
Jeśli chodzi o gola dla Zagłębia to myśle, że piłkarze z Lubina swoje szanse też dostaną. Być może tych szans będą mieli więcej niź wszyscy się spodziawają. Trzeba pamiętać, że w Szczecinie zespół Zagłębia zagra z kontry, a to jest gra dla szybkiego Piecha. Portowcy w defensywie lubią popełniać błędy.
Reasumując...dla mnie optymalnym rozwiązaniem w tym spotkaniu jest typ na BTS po fajnym kursie. Trzeba pamiętać, że to jest Ekstraklasa.... i nie zawsze faworyt wygrywa. Zagłębie kiedyś musi się przełamać...i wcale nie zdziwi mnie jak to będzie dzisiaj.
Więc polecam typ bezpieczniejszy z większym kursem

Otrzymane punkty reputacji: +14
doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Pogoń Szczecin - Zagłebie Lubin
W zamykającym kolejkę ligową spotkaniu Pogoń Szczecin podejmie Zagłebie Lubin. Gospodarze grają bardzo ciekawy futbol widać w tym rękę Wdowczyka którego wielu krytykowało a teraz przeciera oczy ze zdumienia nad grą Portowców, świetnie w zespół wkomponowali się Japończycy Aka i Murayama. Piłkarze Wdowczyka mają dziś ogromną szansę wskoczyć na pozycję numer trzy w tabeli ligowej w przypadku zwycięstwa tak się właśnie stanie, Źle natomiast dzieje się w ekipie Oresta Lenczyka piłkarze spadli na ostatnie miejsce w tabeli ligowej, dodatkowo na pewno nie pomaga afera z piłkarzami i wyjazdem do Czech, wiele innych &#39;&#39;brudów&#39;&#39; które wychodzi z szatni gdzie niestety ale tam powinno pozostać. Warto odnotować żę Miedziowi przegrali ostatnie pięć wyjazdowych potyczek a w czterech nie zdołali nawet zdobyć bramki. Sytuacja w dzisiejszym spotkaniu wydaje się jasne to POGOŃ ma przewagę psychiczną teraz trzeba ją potwierdzić na boisku.
Wygrana Pogoń Szczecin @@ 1,85

dx2 273,7K

dx2

Użytkownik
Niezle mi poszlo w tej kolejce, wiec pozwolicie, ze sie troche dowartosciuje na wstepie, zanim lunie lawina krytyki.
Widzew-Legia 2 (in)
Jaga-Zawisza X (in)
Piast-Cracovia X (in)
Pogon Szczecin-Zaglebie Lubin X2 @1.8
Taki typ duzo bardziej mi odpowiada. Nie uwazam, zeby Pogon to byl tak ulozony zespol, zeby mozna bylo go stawiac w roli zdecydowanych faworytow w meczach ui siebie. Jasne, pozycja w tabeli pokazuje, ze Portowcy radza sobie bardzo dobrze w przeciwienstwie do Miedziowych, ale tutaj jeszcze moze sie duzo pozmieniac w trakcie sezonu. Pogon rok temu byla jednym z najslabszych zespolow, a przeciez jakiejs rewolucji kadrowej nie bylo w Szczecinie i raczej jestem zdania, ze Pogon bedzie powoli isc w dol tabeli. Zaglebie ma kilku doswiadczonych graczy w srodku pola jak Bilek czy Piatek i wydaje mi sie to duzym atutem w starciu z takim rywalem jak Pogon. Ostatni mecz Pogoni z Widzewem moze byc oznaka troche wiekszych problemow Portowcow w najblizszym czasie. W kazdym razie faworyzowania Pogoni sie wystrzegam, Pogon potrafi wygrac niespodziewanie, ale kto powiedzial, ze musi wygrac na wlasnym boisku, bedac teoretycznie faworytem, takze jak na zlosc mysle, ze Lubinianie przywioza co najmniej jeden punkt.
Przewidywane składy:
Pogoń: Janukiewicz - Frączczak, Golla, Dąbrowski, Lewandowski - Rogalski, Moustapha - Bąk, Akahoshi, Murayama - Robak.
KGHM Zagłebie: Ptak - Rymaniak, Banaś, Gouldan, Oleksy - Bilek, Piątek - Abwo, Kwiek, Cotra - Piech.

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Pogoń - Zagłębie +0,75 1,8 pinnacle
Dla mnie lepiej wygląda ta linia niż -0,5 w stronę gospodarzy.
Pogoń gra lepiej na wyjazdach niż w domu, u siebie ostanio łatwo pokonała Piasta,
wcześniejsze mecz u siebie były już wyrównane zarówno z Koroną oraz Idzie, z Górnikiem przegrali wysoko.
Ostatnio przegrali w Łodzi z Widzewem, tam zagrali chyba najsłabsze spotkanie w lidze wg mnie.
Goście na wyjazdach bardzo słabo, przegrali aż 6 z nich, ale dobrze grali zarówno z Wisłą oraz Śląskiem.
Już w tym sezonie mimo słabej gry, wygrali wyjazd z Ruchem, teraz sytuacja jest podobna i nie wykluczam wygranej gości.

Otrzymane punkty reputacji: +1
tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
W ostatnim spotkaniu 16. kolejki T-Mobile Ekstraklasy, Pogoń Szczecin podejmować będzie przed własną publicznością Zagłębie Lubin. O tym spotkaniu zostało już wiele napisane, ale kilka słów ode mnie. Obydwie drużyny przegrały swoje ostatnie spotkania, Pogoń uległa Widzewowi na wyjeździe 2:1 po najsłabszym meczu tego sezonu, Zagłębie przegrało w Warszawie z Legią 2:0, nie mając nic do powiedzenia w tym spotkaniu. Zespół z Lubina do poniedziałkowego pojedynku z Pogonią przystąpi bez kontuzjowanego Borisa Godala, pod znakiem zapytania stoi występ Miłosza Przybęckiego i Bartosza Rymaniaka, którzy po przymusowej przerwie spowodowanej urazem powrócili dopiero do treningów. Ponadto możliwe, że po tak zwanej &quot;aferze wycieczkowej&quot; nie zagrają Michal Papadopulos, Deniss Rakels oraz Pawel Widanow, którzy po meczu w Warszawie, nic nie robiąc sobie z porażki, udali się do Pragi poimprezować, teraz klub chce wyciągnąć konsekwencje z tego czynu, i szuka podstawy prawnej do ukarania zawodników.
Mniejsze problemy ma Dariusz Wdowczyk, nie zagra tylko Edi Andradina, który i tak w tym sezonie grał sporadycznie, po kontuzji powraca Mateusz Lewandowski, i możliwe, że pojawi się dzisiaj w pierwszym składzie.
Zagłębie do poniedziałkowego spotkania przystąpi zajmując ostatnie miejsce w tabeli. Miedziowych przeskoczyło Podbeskidzie Bielsko-Biała, które przerwało fatalną passę i pokonało 3:1 Lechię Gdańsk. Teraz na to nadzieję mają podopieczni Oresta Lenczyka, którzy po ostatnich trzech ligowych meczach schodzili z boiska pokonani, jednak czy jest na to szansa? Nie sądzę, Zagłębie potrzebuję wstrząsu, i odpoczynku, prawdopodobnie ta drużyna zacznie grać lepiej, zwykle tak się dzieję, że Zagłębie na początku sezonu gra fatalnie, po czym w rundzie rewanżowej gra o wiele lepiej i jest jedną z lepszych drużyn, ale na to trzeba poczekać do początku nowego roku. Ostatnie 5 meczów wyjazdowych Miedziowi przegrali, strzelając zaledwie jedną bramkę, w tym sezonie tylko raz wygrali z Ruchem i raz zremisowali na wyjeździe, reszta meczy to porażki, i dzisiaj powinno być podobnie, Pogoń w najmocniejszym składzie, 2 ostatnie pojedynki przed własną publicznością wygrali, strzelając aż 7 bramek, dzisiaj powinni dołożyć kolejne trafienia i pewnie ograć Zagłębie, myślę, że ostatnia wpadka z Widzewem to tylko wypadek przy pracy. Przypomnę, że pierwszy pojedynek obu zespołów w tym sezonie zakończył się wygraną 2:0 Pogoni.

Oficjalne składy:

Pogoń Szczecin: 84. Radosław Janukiewicz - 9. Adam Frączczak, 44. Hernâni José da Rosa, 14. Wojciech Golla, 6. Przemysław Pietruszka - 8. Jakub Bąk, 20. Bartosz Ława, 17. Maksymilian Rogalski, 27. Takafumi Akahoshi, 13. Takuya Murayama - 11. Marcin Robak.

Zagłębie Lubin: 24. Michał Gliwa - 21. Bartosz Rymaniak, 5. Adam Banaś, 33. Lubomir Guldan, 22. Paweł Oleksy - 20. David Abwo, 28. Łukasz Piątek, 6. Aleksander Kwiek, 7. Jiri Bilek, 31. Robert Jeż - 11. Arkadiusz Piech.

Pogoń Szczecin 1.95 Betclic⛔
Pogoń -1AH 2.75 Bet365 za drobne
⛔

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Ja mam mieszane uczucia przed tym meczem. Faworytem jest Pogoń. Wskazuje na to postawa Portowców. Wysokie miejsce w tabeli nie jest dziełem przypadku. Aczkolwiek w ostatniej kolejce zaliczyli wpadkę z Widzew, przegrywając 2:1. Trzeba też zauważyć, że w tym spotkaniu podopieczni Wdowczyka nie stworzyli sobie za wiele sytuacji do zdobycia gola. A bramka kontaktowa jest trafieniem samobójczym.
Co można napisać o Zagłębiu? Moim zdaniem jest to główny faworyt do spadku. Postawa tej drużyny (która, jak słusznie zauważył gujon301 ma potencjał) woła o pomstę do nieba. Na nic zdała się zmiana trenera. Wyników jak nie było tak nie ma. Ostatnie 3 mecze to przegrane. Patrząc bardziej szczegółowo na wyjeździe Miedziowi nie wygrali już od 5 spotkań, przy czym tylko w jednym zdołali zdobyć bramkę honorową. Do słabej postawy na boisku należy jeszcze dodać &quot;problemy w szatni&quot;.
Na podstawie tych informacji pewniakiem jest Pogoń. Jednak jak wspomniałem na początku, mimo tego nie jestem przekonany do tego typu. W naszej lidze nie raz zdarzało się, że gdy wszystko wydawało się oczywiste, na boisku okazywało się całkiem co innego. Zagłębie mimo fatalnej dyspozycji wiecznie przegrywać nie będzie. Nie chce mi się wierzyć, że podopieczni Lenczyka będą chcieć pobić rekord Korony pod względem serii bez wygranej na wyjeździe. Do tego nie przekonuje mnie (moim zdaniem za niski) kurs na wygraną Pogoni.
Na chwilę obecną szukałbym w tym spotkaniu niespodzianki typując w stronę gości, ale osobiście uważam, że najlepszym rozwiązaniem będzie poczekać do godz. 18 i na podstawie tego co zobaczymy na boisku zagrać w którąś ze stron.
Moja propozycja:
Zagłębie lub remis (około 1.9)✅

Otrzymane punkty reputacji: +14
A 1

andn

Użytkownik
To co robi ostatnio Wisła, to woła o pomstę do nieba! Smuda jest tak beznadziejnym trenerem, że zastanawiam się, kto mu pozwolił wcześniej drugoligową Niemiecką drużynę, a wcześniej naszą reprezentacje. z 2:0 na 3:2 w pół godzinny.

Do góry Bottom