Inter zdaje się wracać na właściwe tory, ale mimo, że gra ze słabą Ceseną, to nie odważę się na nich postawić. Nie mam coś szczęścia do gospodarzy, bo jak stawiałem na nich to zawodzili, a jak przeciwko, to akurat potrafili się zmobilizować.
Dzisiaj mam nadzieję na powrót do samodzielnego liderowania przez Juve, bo nie wyobrażam sobie jakiejś straty punktowej z Novarą, a w meczu w Rzymie widzę spore szanse na wygraną Lazio. Po spotkaniu Roma - Juve, od razu myślałem nad postawieniem na Rzymian w ich kolejnym pojedynku, ale że akurat grają w Neapolu, to musiałem się wstrzymać. Niemniej jednak Roma zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie, bo grała z Juve jak równy z równym i miała sporo okazji na zdobycie 3 "oczek". Zawodnikiem meczu był dla mnie De Rossi, grający z konieczności na stoperze, który znakomicie czyścił przedpole. Dzisiaj zagra już na swojej nominalnej pozycji, a do defensywy wróci Juan, co niekoniecznie może dobrze wpłynąć na grę obronną gości.
Natomiast z dzisiejszej oferty wybrałem zakład z mało interesującego meczu, w którym to Parma podejmie Lecce. Teoretycznie zdecydowanym faworytem są miejscowi, ale moim zdaniem przyjezdni wcale nie są bez szans. Najważniejszą rzeczą, która skłoniła mnie do zagrania X2 jest absencja Seby Giovinco, gracza od którego zaczyna się (i na którym najczęściej kończy) gra ofensywna Parmy. Dość powiedzieć, że on sam zdobył prawie połowę goli strzelonych w tym sezonie w lidze przez tę ekipę. W mojej opinii jest to zawodnik nie do zastąpienia w tej drużynie i jego brak bardzo utrudni zdobywanie bramek. Co prawda są jeszcze nieźli napastnicy jak choćby Floccari czy Palladino, ale oni nie potrafią tego co Atomowa Mrówka, czyli samemu cofnąć się po piłkę i przeprowadzić jakąś indywidualną akcję.
Jeśli chodzi o Lecce, to gdyby tylko patrzeć na tabelę, można by powiedzieć, że są kompletnymi outsiderami. W rzeczywistości jeszcze nie jest z nimi tak tragicznie, o czym przekonali się chociażby w Neapolu czy Rzymie, bo i Napoli i Lazio mieli z nimi niełatwą przeprawę. Co ciekawe Lecce lepiej radzi sobie na obcych boiskach, aniżeli na własnym stadionie. U siebie zdołali ugrać zaledwie jeden punkcik w 7 meczach, a z wyjazdów przywieźli "aż" 7 pkt. Jest to na pewno kopciuszek ligi, choć w swoim składzie mają paru znanych i doświadczonych graczy (Julio Sergio, Oddo, Olivera czy Di Michele) jak i dobrze zapowiadającą się młodzież (Strasser).
W tym spotkaniu najbardziej widzi mi się podział punktów, bo Lecce wcale nie jest takie słabe, by gładko ulec, a Parma bez Seby może mieć problemy z konstruowaniem akcji. Jednakże również w ogóle nie zdziwiło by mnie zwycięstwo przyjezdnych, dlatego uznałem, że najlepszą opcją będzie X2.
FC Parma - US Lecce -
X2 # 1,98 Unibet (3:3)
UP: Widzę, że nie tylko ja poszedłem w tę stronę ???? . Oby nie zawiedli nas Giallorossi :spokodfhgfh:.