kudlaty089
Forum VIP
Getafe - Real Valladolid
Pierwszy typ w 16 kolejce La Liga z mojej strony chybiony. Na dzisiaj jednak też mam swoje przemyślenia odnośnie jednego meczu i chcę się nimi podzielić. Na Coliseum Alfonso Perez przyjeżdżają goście z Valladolid. Gospodarze w tabeli plasują się na dobrym 8 miejscu z 24 punktami na czele. Bardzo dobrze radzą sobie na własnym obiekcie, gdzie odnieśli 5 zwycięstw i ponieśli 2 porażki. Ciekawostką jest, że w obecnym sezonie podopieczni Michela są zespołem bezkompromisowym. Nie zremisowali jeszcze żadnego meczu. Goście zajmują 12 miejsce z 16 punktami. Słabo radzą sobie na wyjazdach, gdzie notują bilans 1-3-3. Gospodarze w obecnym sezonie spisują się nadzwyczaj dobrze. Mało kto spodziewał się, że niemal na półmetku rozgrywek będą tak wysoko w tabeli, z realnymi szansami na udział w europejskich pucharach. Jednak w tym sezonie Getafe w bardzo dużej mierze swoją dobrą grę zawdzięcza jednemu zawodnikowi i jest nim Roberto Soldado. Hiszpan jako młodzian nie sprawdził się w wielkim Realu, jednak chyba teraz gra w odpowiednim klubie. Najlepszy zawodnik gospodarzy nie ukrywa, że walczy o wyjazd na Mistrzostwa Świata. Jak dotąd idzie mu to bardzo dobrze, strzelił już 10 goli. Jak dużo zależy od niego w ekipie gospodarzy możemy się przekonać przywołując ostatni mecz z Sevillą, kiedy po jego dwóch trafieniach Getafe zainkasowało komplet punktów. To właśnie na niego goście będą musieli jutro najbardziej uważać. Valladolid nie przegrał ostatnich czterech meczy w lidze, trzy z nich remisując. U gości natomiast w ataku bryluje Diego Costa, który w tym sezonie zdobył 6 bramek. Jeszcze słowo o składach personalnych na dzisiejsze spotkanie. Wśród gości niepewny jest występ Luisa Prieto, Pedro Lopeza, Asiera czy też Jacobo. Gospodarze w optymalnym składzie. Gospodarze w obecnym sezonie grają naprawde dobrą piłkę. Jeśli chcą realnie włączyć się w walkę o europejskie puchary, takie mecze jak ten z Valladolid muszą wygrywać. Na swoim stadionie są silną ekipą. Jest też Soldado w życiowej formie także czego trzeba więcej do szczęścia? ???? Przeciwnik tez nie jest zbyt wymagający także typuję, że trzy punkty pozostaną na Coliseum Alfonso Perez. Mój typ:
Getafe 1,75
Getafe 1,75