>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

16 kolejka Primera Division 10-11.12.2011

Status
Zamknięty.
kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP

Mecz kolejki to oczywiście GD, ale na jego temat dyskutujemy w innym temacie. Co mamy w tej kolejce poza Derbami Europy? W sobotę dość ciekawie powinno być w Sewilli. Betis wciąż w kryzysie, chociaż gra z Osasuną wyglądała całkiem solidnie. Nietoperze są na pewno przygnębione po srootnej porażce na Stamford. Zobaczymy czy chłopcy Emery&#39;ego wciąż myślą o srogim laniu w Londynie czy już się po nim otrząsneli. Dość trudny wyjazd czeka Atletico, które wybierze się do Katalonii na spotkanie z Espanyolem. Malaga po dość pechowej porażce w ostatniej kolejce, teraz na pewno będzie chciała się odkuć. Czy uda im się to? Zobaczymy

Zapraszam do merytorycznej dyskusji na temat powyższych spotkań.

Posty jednozdaniowe, które nic nie wnoszą będą natychmiast usuwane. Postarajcie się, aby wymiana zdań odbywała się zgodnie z wszelkimi zasadami ortografii. Sprawi to, że temat będzie znaczniej przejrzysty. Mile widziane ciekawostki, informacje o składach i kontuzjach.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Real Betis - Valencia 2,15 2:1 ⛔
Wiem, że Valencia grała mecz w LM, ale taki kurs na 3 drużynę PD to value. Real ostatni swój mecz wygrał 22 września! Od tego czasu zanotowali aż 9 porażek i tylko 1 remis.
Villarreal - Real Sociedad 1,80 1:1 ⛔
Typ raczej na przełamanie, bo Villarreal zanotował 4 porażki z rzędu i najwyższy czas wygrać, a przeciwnik akurat jest na przełamanie niechlubnej serii. Real wygrał ostatnio dwa mecze, ale z Malagą strzelili zwycięskie bramki dopiero w 89 i 90 minucie. Wcześniej w meczu z Realem Betis tak samo, strzelili zwycięską bramkę w 90 minucie. Jak ktoś lubi ryzyko to polecam mu ten mecz.
Malaga - Osasuna 1,65 1:1 ⛔
Faworytem tego meczu są oczywiście gospodarze, gdzie w tym sezonie przegrali u siebie tylko jeden mecz i to z Realem Madryt. Osasuna swój ostatni mecz wygrała u siebie z Realem Betis, ale to goście byli drużyną lepszą o czym świadczą statystyki.
Rożne 5:12
Strzały celne 3:8
Strzały niecelne 5:9
Faule 9:5
Spalone 1:3
Wcześniej Osasuna jeszcze wygrała 1:2 z Espanyloem, ale tak samo jak w meczu z Realem Betis, to gospodarze byli drużyną lepszą, a Osasuna cały czas farci.
Rożne 7:1
Strzały celne 5:3
Strzały niecelne 5:2
59% posiadania piłki dla gospodarzy.

bo86bo 22,3K

bo86bo

Użytkownik
Real Betis - Valencia 2,15 Wiem, że Valencia grała mecz w LM, ale taki kurs na 3 drużynę PD to value. Real ostatni swój mecz wygrał 22 września! Od tego czasu zanotowali aż 9 porażek i tylko 1 remis.
Zgadzam się Jonas, Soldado i spółka będą chcieli zareagować po porażce na Stamford, ten kurs jest imponujący, zważywszy jeszcze na fakt,że jest Gran Derby to Valencia będzie zmotywowana aby dotrzymać tempa czołowej dwójce... dodam jeszcze,że Valencia ostatni mecz przegrała na wyjeździe w lidze 24 września,kiedy to uległa Sevilli 1-0. Wart odnotowania jest fakt,że Valencia dotąd na wyjeździe straciła tylko 3 bramki. Mniej tylko straciła Sevilla, bo straciła je dwie.

R 4K

rrthc

Użytkownik
Witam
Troche cisza w temacie ,ale jak widze wiekszosc sie udziela w temacie zwiazanym z GD,wiec skrobne tu kilka swoich przemyslen.
No to jedziemy.
Na poczatek spotkanie pomiedzy ekipami Getafe i Granady.
W niedziele o 16 na Coliseum Alfonso Pérez w Madrycie zmierza sie miejscowi z beniaminkiem obecnych rozgrywek,a mianowicie Granada.
Gospodarze niedzielnego meczu w obecnych rozgrywkach prezentuja bardzo nierowna forme.Dobre mecze(jak zwyciestwo z Atletico czy Barcelona),przeplataja slabszymi badz tragicznymi wystepami(chocby porazka u siebie we wrzesniu z Vallacano,czy przegrana 2 kolejki temu w Gijonie) i tym wlasnie sposobem plasuja sie tuz nad strefa spadkowa z dorobkiem 13pkt,co zapewne nikogo w klubie nie cieszy i nie stawia w komfortowej sytuacji,bo przeciez ambicja klubu nie jest walka o utrzymanie ,ale zgola odmienne cele.Jednak jest zupelnie inaczej.
Zespol gosci jak na beniaminka przystalo radzi sobie nadspodziewanie dobrze i prezentuje sie solidnie.Glownie zbieraja punkty na swoim podworku zupelnie nie radzac sobie na wyjazdach,z ktorych tylko 2 razy przywiezli komplet punktow ,a w pozostalych meczach odnoszac porazki.Ostatnie 5 meczy Granady to seria 3 zw i 2 remisow i dzieki temu znaczaco poprawili swoja sytuacje w tabeli.Jednak kazda seria ma swoj koniec i mysle ze zakonczy sie ona w niedziele,Gdzie na stadionie w Madrycie beniaminek ulegnie.
Za gospodarzami napewno przemawia swoj teren,swoi kibice i ogromna motywacja zeby oddalic sie od strefy spadkowej.Trzeba szukac punktow ze slabszymi ,a w niedziele ku temu dobra okazja.Dlatego typuje zwyciestwo Getafe.

Moje propozycje:
Getafe - Granada-1 (1,77)✅✅

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Dzisiaj Gran Derbi ale w ten mecz jakoś nie mam ochoty grubiej coś wkładać kasy, a z kolei mamy dwa ciekawe pod względem bukmacherskim spotkania wcześniej. Co ciekawe ułożyły się dwa starcia sewilijsko-walencyjskie. O 18 mecz Levante-Sevilla, a tuż po tym spotkaniu mecz Betis-Valencia. No więc ode mnie o tych meczach:

Levante-Sevilla

Mecz można by powiedzieć, że na szczycie ale jako, że grają przed GD to mało kto będzie pamiętał o tym spotkaniu. Mecz 4 i 5 drużyny ale jednak ja tutaj upatruję faworyta w zespole gości. Wiadomo, że Sevilla powinna powalczyć w tym sezonie właśnie o to 4 miejsce, które dałoby im kwalifikacje LM, natomiast Levante teraz powinno iść już dół, bo wg. mnie ich czas już się skończył. To pokazują ostatnie mecze. W 5 ostatnich spotkaniach piłkarze z Walencji wygrali tylko 1 spotkanie przeciwko Sportingowi Gijon, a tak przegrali z Osasuna, Atletico, Valencia i Barcelona. Jak więc widać rywali mieli trudnych, no ale i dzisiejszy rywal mocny więc tutaj też będą mieli spore problemy. Goście póki co są jedyną drużyną w La Liga, która nie zaznała porażki na wyjeździe ale też od razu trzeba wyjaśnić, że ich bilans póki co to 1-5-0, a dopiero w ostatnim meczu z Zaragoza wygrali pierwszy mecz poza Ramon Sanchez Pizjuan. W tym spotkaniu w barwach Sevilii nie zobaczymy Diego Perottiego oraz i tak nie grającego w tym sezonie Adresa Palopa. W sumie jak patrzę na gospodarzy, to jakoś nie widzę albo po prostu nie mogę sobie przypomnieć kogo tutaj brakuję. Jednak nawet w pełnym składzie to Levante stoi przed trudnym zadaniem, bo Sevilla to mocny zespół, a gracze z Walencji to takie miłe zaskoczenie w tym sezonie ale wszystko co dobre kiedyś się kończy...
Levante: Munua; Javi Venta, Ballesteros, Nano, Juanfran; X.Torres, Farinos, Valdo, Barkero, Juanlu; Kone
Sevilla: Javi Varras; Coke, Fazio, Spahic, F.Navarro; Jesus Navas, Medel, Rakitic, Manu del Moral; Trochowski; Negredo
Moje typy:
Sevilla @ 2,50 Sportingbet⛔1:0
Sevilla DNB @ 1,75⛔

Betis-Valencia
No tutaj mamy sprawę trochę prostszą. Jak już ktoś pisał to Betis długo nie zaznał zwycięstwa i dzisiaj też może być o to ciężko. Wiadomo kto w Valencii odpowiedzialny będzie za strzelanie, a chodzi tutaj o duet Jonas i Soldado. Zabraknie co prawda zawieszonych za kartki Ramiego i Alby, a to są spore ubytki, bo jednak na lewej stronie Alba i Mathieu to znakomity duet, a Rami wszystko ustawia na środku obrony. Mam nadzieję, że teraz Ruiz zagra na odpowiednim poziomie i nie zrobi takiego błędu jak z Chelsea. Właśnie o tym meczu z Chelsea warto coś powiedzieć. Tam Villas-Boas obrał znakomitą taktykę i The Blues kompletnie się cofnęli, a Nietoperze biły głową w mur. Statystyki tamtego meczu były bardzo ciekawe. 66-34% to posiadanie piłki na korzyść Valencii oraz liczba celnych podań ponad 600 do 250 na korzyść Valencii. Tutaj może tak się Betis nie cofnie, bo im akurat remisy potrzebne zbytnio nie są więc też i łatwiej będzie grać Valencii. Ja tutaj liczę na zwycięstwo gości, którzy co by nie mówić są w znakomitej formie i nawet porażki z Chelsea i Realem tego nie zmienią, gdyż to rywale już z najwyższej półki, do których Betisowi na chwilę obecną brkuję bardzo bardzo daleko.
Betis: Casto; Idisoro, Mario, Dorado, Nacho; Iriney, Benat, Pozuelo, Pereira; Castro, Santa Cruz
Valencia: Diego Alves; Barragan, Dealbert, Ruiz, Mathieu; Albelda, Tino Costa, Pablo Hernandez, Jonas, Piatti; Soldado

Moje typy:
Valencia @ 2,25 Sportingbet⛔2:1
Valencia over 1,5 @ 2,30⛔
Valencia DNB @ 1,571⛔

R 4K

rrthc

Użytkownik
Witam
Na szybko tak dzis bo jak zwykle niedziela i czlowiek zabiegany ,a to niby dzien do odpoczynku ,no ale trudno lecimy z typami.
VILLAREALvsREAL SOCIEDAD
Gospodarze po nie udanej przygodzie w LM wreszcie moga skupic sie na lidze krajowej i czas najwyzszy na odrabianie strat,bo obecne miejsce w tabeli to jak na taki klub,zdecydowanie ponizej oczekiwan.Wiadomo zlozylo sie na to wiele czynnikow m in.kontuzje czolowych zawodnikow,kartki itd.Jednak czas na odrabiane strat.Ostatnie 5 meczy gospodarzy to 4 porazki i raptem jedno zwyciestwo.Co tu duzo mowic tragedia.Jak wspomnialem wczesniej przygoda z LM zakonczona wiec teraz czas na lige i marsz w gore tabeli.Przeciwnik ostatnio zanotowal 2 zwyciestwa,jednak rowniez znajduje nad strefa spadkowa.
Statystyki H2H w idealnym remisie.9 spotkan tych druzyn i po 3zw 3 r i 3p.Zapowiada sie zaciety i wyrownany mecz.Jednak sadze ze Villareal przy wsparciu swoich fanow pokona dzis przyjezdnych i tym samym zapoczatkuje marsz w gore tabeli.

Moje propozycje:
Villarreal-Real Sociedad-1 (1,75)⛔⛔

No nic .50/50 w dzisiejszych typowaniach...

malin157 82,2K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Athletic Bilbao - Racing Santander 1 1.50 / AH(0:1,5) 1 2.53
Spotkanie 16 kolejki Primera Division, w którym zmierzą się dziewiąty w tabeli Athletic Bilbao i osiemnasty Racing Santander. Różnica pomiędzy oboma zespołami jest ogromna, Baskowie grają bardzo ładną dla oka, efektowną piłkę, jednak brakuje im często skuteczności, tak właśnie było dwa tygodnie temu w meczu z Granadą, byli zdecydowanie lepsi a punktów nie zdobyli. Natomiast Racing Santander to według opinii wielu osób najsłabszy zespół w lidze, mają ogromne problemy finansowe, bardzo przeciętnych piłkarzy i niedoświadczonego trenera. Wygrali tylko dwa mecze, z Betisem, który po dobrym początku od dłuższego czasu gra beznadziejnie słabo i z będącym w ogromnym kryzysie Villarealem. Athletic powinien dziś mieć sporą przewagę, pytanie czy podopieczni Bielsy będą skuteczni, ja myślę że to dobry moment na powrót do wygrywania, będą chcieli swoim licznym kibicom udowodnić że porażka z Granadą była wypadkiem przy pracy, a po zwycięstwie w połowie tygodnia w Pucharze Króla powinni wyjść dziś na boisko pozytywnie nastawieni. U gospodarzy najważniejszą absencją jest oczywiście brak Llorente, u gości zabraknie Francisa, Jairo i Kennedy&#39;ego. Athletic wygrał na San Mames 75% meczów z Racingiem, nie inaczej powinno być dzisiaj, liczę na przynajmniej dwu bramkową wygraną.

Otrzymane punkty reputacji: +2
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom