>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

16. kolejka LOTTO Ekstraklasy (18.11-20.11.2016)

Status
Zamknięty.
krysteeek 962

krysteeek

Użytkownik
Legia wygra i obie strzelą gola (4.50) Bet365 ✅✅ /Legia super dobre spotkanie, Jaga nie istniała, tej honorowej bramki to jakby nie chcieli strzelić nawet, męczyli się.../
Przepraszam, że powielam typ, ale chcę też napisać swoje przemyślenia. Zacznę trochę zdupy strony, bo: sądzę, że Jagiellonia zdoła strzelić gola dzisiaj... może Vassiljev dziś ukłuje, który jest już za stary na opylenie go? Co do wygranej Legii (a raczej przegranej Jagi) mam bardziej mocne przeczucia.
Napiszę tak, bo jestem z Białegostoku:
Jagiellonia, to taki typowy klub, który przejął najbogatszy białostocki biznesmen (dorobił się na disco-polo) i ma być generatorem siana poprzez &quot;tanio kupie, drożej sprzedam&quot; i oni nie chcą żadnych pucharów i jeśli ktoś mi napisze inaczej, to jest fanem Jagi i nie zna ludzi tam ze środka klubu. Tak jak napisałem wcześniej, tu chodzi o transfery piłkarzy tak jak np. opylenie Pazdana do Legii i inne machlojki o których nie będę pisał na forach, więc napiszę tylko, że to moje subiektywne odczucie. Plan minimum to bezpieczne utrzymanie się w ekstraklasie, więc jest to na wyciągnięcie ręki i teraz czas na tracenie punktów, bo aktualne liderowanie to dla nich zaaaaaa dużo. Jest to dobry moment, bo dzisiejsze spotkanie to tak zwany mecz o 6 punktów (Legia to główny faworyt do głównego trofeum). Legia na fali, Jagiellonia umie przegrać u siebie, więc 4.50 to na prawdę bardzo fajny kurs za drobne.

:cool:

al_capone 29K

al_capone

Gangster
Przed rozpoczęciem tego sezonu LOTTO Ekstraklasy trener Jagiellonii Michał Probierz powiedział: „mam dość ciągłego budowania składu, chcę powalczyć o najwyższe cele”, z czym zgodzili się włodarze, którzy powiedzieli „nie” transferom z klubu. Zespół z Białegostoku zatrzymał więc swoje wszystkie największe gwiazdy (za wyjątkiem Bartłomieja Drągowskiego) i po rundzie jesiennej zajmuje pierwsze miejsce w tabeli! Teraz przed Jagą prawdziwy test charakteru, który pokaże, czy ekipa Probierza „na serio” włączy się do walki o mistrzostwo – starcie z Legią Warszawa.
Jak zawsze mnóstwo zależeć będzie od Kosty Vassiljeva, który mimo 32. lat na karku znajduje się w absolutnie genialnej formie. Asystuje, strzela, dyktuje tempo gry i praktycznie w pojedynkę wygrywa mecze – cesarz Estonii, jak mawia się na ofensywnego pomocnika, jest postrachem całej Ekstraklasy. Do tego w dobrej formie znajdują się Przemek Frankowski, który zapakował po golu w ostatnich dwóch spotkaniach i Fiodor Cernych. Nie można zapominać o Jacku Góralskim, który dopiero co przeżył fajną historię – debiut w reprezentacji Polski w sparingu ze Słowenią. I to debiut całkiem udany. To pokazuje, jakim potencjałem ofensywnym dysponuje Probierz, którego drużyna zwykła grać lepiej na swoim stadionie.

Z drugiej strony mamy Legię, która po koszmarnym starcie w Ekstraklasie, chyba na dobre wróciła na zwycięską ścieżkę. Pięć ostatnich ligowych meczów to cztery zwycięstwa przecięte wpadką z Pogonią Szczecin i spory awans w tabeli z jej dolnych rejonów na piątą pozycję. Właścicieli, kibiców i piłkarzy nie interesuje inne miejsce, niż pierwsze, dlatego w meczu z obecnym liderem możemy spodziewać się całkowitego zaangażowania i gry o trzy punkty. W bardzo dobrej formie znajduje się Miroslav Radović, remis 3:3 z Realem Madryt pokazał pełnię talentu Vadisa Odjidji Ofoe, a do tego trener Jacek Magiera może liczyć na Guillherme, Nemanję Nikolicia, a także Arkadiusza Malarza, który dobrze przepracował przerwę na reprezentację i będzie gotowy na spotkanie z Jagiellonią.

Ostatnich pięć meczów nieznacznie faworyzuje Legię. Bilans tych spotkań? Dwa zwycięstwa Wojskowych, dwa remisy i jedna wygrana Jagiellonii. Jak będzie tym razem? Sądząc po dotychczasowych meczach tych ekip – możemy spodziewać się wielu bramek! We wspomnianych pięciu spotkaniach padło ich 13, co jest więcej, niż przyzwoitym wynikiem.
Jeżeli czekacie na szlagier LOTTO Ekstraklasy, to Betsson przygotował ciekawą ofertę, która umili Wam czas. Od środy aż do rozpoczęcia piątkowego meczu, każdy kto postawi łącznie 30PLN lub więcej na jakiekolwiek wydarzenia z oferty sportowej (dowolna ilość zakładów) dostanie 30PLN na mecz Jagiellonia – Legia w zakładzie bez ryzyka do wykorzystania NA ŻYWO!
WIĘCEJ INFORMACJI TUTAJ

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Jagiellonia vs Legia
Over 2.5 @ 1.925 ✅
bet365

Myślę, że spotkanie będzie ofensywne, mam nadzieję, że będzie to prawdziwy hit, bo na boisku ma kto straszyć, już nie trzeba przedstawiać z nazwisk, bo każdy kto się interesuje Polską ligą wie.
Po zmianie na stanowisku trenera w Legii jest mega progres, piłkarze grają jak należy. 3 bramki z Realem, dobra gra w lidze, dzisiaj też muszą zagrać dobrze, bo trzeba myśleć o MP.
Są punkty do odrobienia, trzeba wygrać, choć nie będzie na pewno łatwo.
Ostatnio Jaga u siebie nie wygrała z Legią od dawna, ostatnich kilka spotkan overowych - w Białymstoku. Myślę, że można próbować bramki, będzie ciekawe spotkanie.
Zespoły przystąpią dzisiaj w optymalnych składach. W Legii nie zagra Czerwiński.

Składy:
Jagiellonia Białystok: Marian Kelemen - Łukasz Burliga, Ivan Runje, Gutieri Tomelin, Piotr Tomasik, Taras Romanczuk, Jacek Góralski, Przemysław Frankowski, Rafał Grzyb, Konstantin Vassiljev, Fiodor Cernych.
Legia Warszawa: Arkadiusz Malarz - Bartosz Bereszyński, Jakub Czerwiński, Jakub Rzeźniczak, Adam Hlousek, Thibault Moulin, Vadis Odjidja-Ofoe, Guilherme, Miroslav Radović, Aleksandar Prijović, Nemanja Nikolić.

KE ✅ 93

O 929

olek-cbr

Użytkownik
20:30 Jagiellonia - Legia
Typ: 2 ✅
Kurs: 2,25
buk: Bet365
Zdecydowanie stawiam na Legie. Towarzystwo już się wyszalało i czas żeby warszafka wróciła na swoje miejsce. Nie lubię Legii ale skończyły się żarty i nie można pozwolić żeby mistrza miała drużyna z prowincji sorry ale niestety tak jest, w tamtym sezonie było to samo z Piastem który przewodził w lidze, jak Legii się chciało i się ogarnęła to bez problemu zdobyła mistrza. Teraz będzie to samo. To najwyższy czas gonić lidera a kiedy to zrobić jak nie w bezpośrednim meczu. Wygrywając wojskowi będą mieli 5 pkt straty, można by rzec co to za strata w niespełna polowe sezonu. Nie łudźmy się mistrza nie będzie miała drużyna z Białegostoku, Niecieczy czy Lubina. Legia po początkowych niepowodzeniach z Hasim musi piać się w gore i dzisiaj pociśnie Jage. Z tego co słychać graja w optymalnym składzie także pewny typ.

his_airness 16,2K

his_airness

Użytkownik
Jagiellonia v Legia
Bez wątpienia jest to hit 16. kolejki Ekstraklasy. Obydwie drużyny potrzebują punktów, gdyż za Jagą czai się &quot;moja&quot; Lechia, a Legia - jak to Legia - mimo nieudanego startu na początku sezonu, w końcu złapała wiatr w żagle i wygrała 3 mecze z rzędu. Osiem punktów straty do lidera z Białegostoku - biorąc pod uwagę fakt, że mamy do czynienia z ESA37 - nie jest czymś niemożliwym. Po 30. kolejce zrobi się z tego połowa punktów, więc jest o co walczyć.
Ja skupiłem się na &quot;korkach&quot; zespołu Probierza. Jaga to zespół grający efektownie i efektywnie. Wątpię, żeby Probierz ustawił autobus, bo wie, że nie ma czego bronić i jego zespół musi zaatakować. Potrafili zdominować silną Lechię (pomimo porażki pozostawili lepsze wrażenie), więc i z Legią to też się może udać. Tym bardziej, że Magiera też będzie chciał zgarnąć trzy punkty, więc spodziewam się otwartego meczu. Jakkolwiek ten mecz się nie potoczy, tak czy siak wierzę w wywalczenie pięciu rożnych przez Jagę. Jeśli strzeli pierwsza, to będzie mogła kontrować mając chociażby piekielnie szybkiego Frankowskiego. Natomiast w przypadku straty bramki zaatakują jeszcze bardziej, widownia ich poniesie... Wracając do piłkarzy, to o Estończyku nie muszę chyba wspominać. Świetne podanie, strzał z dystansu, mózg tej drużyny i dla mnie aktualnie najlepszy zawodnik ligi przed Odjidją, Rado, Krasiciem czy &quot;Peszkinem&quot;, który także rozgrywa bardzo dobry sezon. Piłkarze Jagiellonii pokrywali linię 4.5 rożnego w ostatnich pięciu domowych meczach i mimo tego, że rywal jest bardzo wymagający, a do tego w formie, śmiało gram w stronę kornerów dla zespołu z B-stoku.
Jagiellonia powyżej 4.5 RR @1.70 Betano ✅

biernacky17 518

biernacky17

Użytkownik
Panowie bez napinki, skupmy się na kwestiach sportowych. Legia zagrała dziś bardzo mądrze, skutecznie i z głową. Typ Legia win&amp;BTS siadł, ale myślałem że Jagiellonia zdobędzie tą bramkę w walce, że mecz będzie na styku. A tak na prawdę bramka była na pocieszenie. Nawet przy 0:2 nie ruszyli, nie chcieli zmienić wyniku i to mnie dziwi. Ogólnie bardzo pasywnie grali, stanowiąc tło dla dobrze wymieniającej piłkę Legii.
Co do jutrzejszych meczy, już koledzy wyżej wspominali, że warto pobrać Pogoń i jestem jak najbardziej za. Delev, Gyurcso, Akahoshi bardzo fajnie grają w ostatnich tygodniach i myślę, że z osłabioną znacznie Wisłą dadzą radę.

ofensywnie 990

ofensywnie

Użytkownik
Pogoń -0,5 - Wisła @ 1,95 Pinnacle ✅
Podobnie jak wyżej uważam, że Pogoń to fajna opcja na sobotę.Oba zespoły w ostatnim czasie notują bardzo dobre wyniki ale Wisła przyjedzie do Szczecina zdziesiątkowana.Wypada Małecki,Jović,Zachara,Ondrasek. Prawdopodobnie też bez Sadloka i nie wiadomo co z Guzmicsem więc kiepsko to wygląda.Z Łęczną defensywa się nie popisała.Boguski już też drugi raz takiego wyczynu nie powtórzy i ciężko będzie się z takimi brakami przeciwstawić Pogonii,która jest w gazie już od dłuższego czasu.Dla Moskala to szczególny mecz i Pogoń będzie żądna rewanżu za porażkę w Krakowie.Jedyna nie wiadoma to jak będzie wyglądać ich gra po przerwie reprezentacyjnej ale przy takich osłabieniach Wisły i dobrej dyspozycji Deleva czy Gyurcso w swoich reprezentacjach jestem dobrej myśli co do tego betu.
Łęczna - Ruch under 2,5 @ 1,81 Pinnacle ⛔
Łęczna i Ruch bardzo overowe statystyki w tym sezonie i gram tutaj na przerwanie tej passy.Ruch to w ogóle w 15 meczach 12 overów ale czuję,że z Łęczną po przerwie reprezentacyjnej będzie nudne spotkanie.Taka typowa kopanina i niski wynik.Ruch po kompromitacji z Lechem u siebie ma coś do udowodnienia ale na spokojnie będą chcieli wejść w mecz tak aby przede wszystkim nie stracić bramki.Górnik ostatnio niby strzelał po 2 bramki w Krakowie czy w Płocku ale nie powiedziałbym,że wynikało to z jakiejś super gry w ofensywie bo tak jak w Płocku drugą bramkę sprezentował im Kiełpin.W Krakowie to Wisła też raczej jakoś bojaźliwie grała w obronie i kryli na radar.Dla mnie to mecz zdecydowanie pod under.

Otrzymane punkty reputacji: +5
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
15:30 Górnik Lęczna - Ruch Chorzów
Typ: 2 DNB
Kurs: 2.23
buk: unibet
Wynik:zero:4 ✅

Obie drużyny ostatnio nie radzą sobie najlepiej i okupują dolną część tabeli. Ruch na wyjazdach spisuje się słabo, ale to właśnie na nich postaram się zagrać. Przerwa reprezentacyjna być może dobrze wpłynęła na obie drużyny, dlatego spodziewam się wyrównanego spotkania. Ruch, który zaczął grać dwoma napastnikami przyniosło to efekty właściwie tylko w spotkaniu z Kielczanami wygranym 4:0, reszta spotkań to porażki i to dość wysokie. W tygodniu z Ruchem kontrakt przedłużył Fornalik, a więc widać, że zarząd ma do tego Pana pełne zaufanie, że wyniki w końcu nadejdą. Górnik u siebie również nie jest asem przez co znajduje się na przed ostatnim miejscu w tabeli. Obie drużyny liczą tu na przełamanie, jednak ja idę w stronę Niebieskich, którzy akurat w ataku mają kim postraszyć.
18:00 Pogoń - Wisła
Typ: BTS
Kurs: 1.80
Wynik: 6:2 ✅

Krakowianie nie przegrali dziesięciu ostatnich spotkań we wszystkich rozgrywkach i dzięki takiej serii bez przegranej przestali być ostatnią drużyną w tabeli, obecnie tracą tylko trzy punkty do ósmego miejsca. Jednak największym zmartwieniem jest fakt, że z funkcji trenera zrezygnował dawny opiekun Pogoni Szczecin Dariusz Wdowczyk, który wyjawił, ze klub nie zapłacił mu za pracę w ostatnich miesiącach. Na razie Wisłę trenuje duet Kmiecik - Sobolewski. Mam nadzieje, że ta decyzja nie wpłynie zbytnio na grę Wisły, która zaczęła wyglądać znowu dobrze. Podobną serią bez porażki może też pochwalić się Pogoń. Gospodarze są nie pokonani od ośmiu spotkań i przy obecnej formie nie zanosi się na to żeby miałoby się to zmienić. Jutro spodziewam się fajnego spotkania. Obie drużyny cały czas w formie zwyżkowej, dlatego też mecz w Szczecinie wygląda jutro najciekawiej.

Otrzymane punkty reputacji: +16
zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Lechia Gdańsk - Wisła Płock
Typ: 1 ✅
Kurs: 1,74
Bukmacher:
Oddsring
Analiza:
Drugim moim typem na tę kolejkę jest typ na Lechię Gdańsk z Wisłą Płock, dziwią mnie aż tak wysokie kursy na ten mecz. Wszystko jest po stronie Lechii, stadion, forma a raczej brak formy Wisły Płock...i brak większych osłabień w ekipie Lechii..
Z tego co czytałem to nie wiadomo czy zagra S. Peszko, który doznał kontuzji przed meczem towarzyskim ze Słowenią.
Wisła Płock ma bardzo słaba formę, bo na 5 ostatnich meczy aż 4 razy przegrywali i tylko 1 remis z Arką Gdynia która także straciła formę ostatnio. Porażki 0:2 z Lechem, 1:2 z Łęczną, 0:1 z Cracovią, 2:3 z Wisłą Kraków nie napawają optymizmem przed meczem z bardzo silną u siebie Lechią, bardzo silną bo przegrali w tym sezonie tylko 1 mecz u siebie, 1 remis i 5 zwycięstw.
Piłkarze Lechii Gdańsk mówią o chęci rewanżu za porażkę w Płocku 1:2 w 1 kolejce i jest wielce prawdopodobne, że ten rewanż będzie udany.
Powodzenia.

Otrzymane punkty reputacji: +21
comendador 428

comendador

Użytkownik
Górnik - Ruch
Tutaj jak koledzy wyżej również idę w stronę gości, po prostu gram na przełamanie ich wyjeździe, dla mnie to jest mecz 50/50 i gram tutaj po lepszych kursach w stronę gości, gdzie remis w tym spotkaniu też daje nam zarobić. Ruch po blamażu z Lechem powinien dzisiaj wyjść mocno zmotywowany po przerwie reprezentacyjnej.
Ruch + 0,5 # 1,70 # Bettson
Arka - Nieciecza
Czuję tutaj remis w tym spotkaniu z lekkim wskazaniem na gości, którzy od trzech spotkań bez punktów, Arka to trudny rywal u siebie, ale również ostatnio Gdynianie spuścili z tonu, tak samo jak wyżej dla mnie to 50/50 i gram to po dobrych kursach na remis, plus mamy zwrot w przypadku wygranej gości.
X (zwrot - wygrana gosci) # 2,40 # Betsson
P.S
Reasumując w żadnym z tych spotkań niema wyraźnych faworytów więc warto pograć po dobrych kursach gości.

mefiuu 7,8K

mefiuu

Użytkownik
Pogoń Szczecin - Wisła Kraków​

Krótko na temat tego typu, ponieważ tutaj jest tylko jeden argument, który moim zdaniem przemawia za dobrym wynikiem Portowców. Tym argumentem sa liczne absencje w zespole Białej Gwiazdy. Kontuzjowani lub pauzują za karki: Małecki, Jović, Zachara, Ondrasek. Dodatkowo Maciejowi Sadlokowi urodziło się dziecko i dostał wolne, a niepewny jest też występ Richarda Guzmicsa. Cała szóstka to podstawowi zawodnicy Wisły i to jest kolosalne osłabienie i wielki problem jak zestawić skład i zastąpić aż 6 podstawowych zawodników. Dodatkowo trener Dariusz Wdowczyk zrezygnował z posady ze względów na niewypłacalność finansową Wisły.
Pogoń strzeli over 1,5 gola @ 1,83 (Bet365) ✅
Pogoń @ 1,92 (Oddsring)✅
Pogoń strzeli w obu połowach @ 2,93 @ (Bet365) ✅

Tutaj mamy wielską promocję Oddsring i Bet365, bowiem 1,73 na zwycięstwo Lechii z Wisłą Płock w Gdańsku to wielka promocja, z której grzech nie skorzystać. Biało-zieloni są zdecydowanym faworytem tego spotkania. Po dobrym początku sezonu Płocczanie zdecydowanie spuścili z tonu i z czuba tabeli zaliczyli szybko lot do strefy spadkowej na 15 miejsce. Nie wygrali ligowego spotkania od 6 kolejek aż w 5 przegrywając. Lechia to wicelider, mający tyle samo punktów co prowadząca Jagiellonia. Wczoraj Jaga sromotnie przegrała w Białymstoku z Legią 1:4 i jeżeli dziś Gdańszczanie zdobęda dziś punkty zasiąda na fotelu lidera Lotto Ekstraklasy. Nie ulega watpliwości że kadrowo Lechia jest dużo mocniejsza, bowiem ma w składzie reprezentantów swoich krajów, którzy są czołowymi postaciami w tej lidze. Nie zmienia faktu niepewny występ Sławomira Peszki, ponieważ na ławce na to miejsce już czekają choćby Rafał Wolski Lukas Haraslin czy choćby Bartłomiej Pawłowski, czyli zawodnicy którzy prawdopodobnie by grali w każdym klubie w Polsce. Dziś spodziewam się całkowitej dominacji Lechii i pewnego i wysokiego zwycięstwa nad słabiutkim beniaminkiem
Lechia @ 1,73 (Bet365, Oddsring) ✅
Lechia HT/FT 1/1 @ 2,76 (Bet365)⛔
LEchia powyzej 1,5 gola @ 1,83 (Bet365)✅

Otrzymane punkty reputacji: +60
R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Arka Gdynia vs Termalica Nieciecza 1:3(1:2)
Over 2.5 @ 2.20 bet365 ✅
Over 2.0 @ 1.70 bet365 ✅

Moim zdaniem kurs zaniżony. Arka w czasie derbów Trójmiasta pokazała jak grać ofensywnie, Lechia często miała z nimi problemy, u siebie Arka jest bardzo groźna. Ostatnie dwa spotkania tych ekip w Gdynii - overy, natomiast pierwsze spotkanie tych ekip to 2:0 dla Termalici, czas na rewanż.
Arka u siebie 12:7 w 8 spotkaniach - mniej więcej 1.5 bramki strzelonej i około 1 straconej.
Nieciecza na wyjazdach to 6:13 w 7 spotkaniach co daje prawie 1 strzeloną oraz 2 stracone, na wyjazdach nie prezentują się najlepiej moim zdaniem, co może wykorzystać Arka. Niespodziewam się spotkania pod tytułem obie ekipy będą się bronić a raczej otwartego spotkania + kto pierwszy zdobędzie bramkę, to mecz się otworzy.
Arka zagra bez Marciniaka, goście bez Plevy.
Przewidywane składy:

Arka: Jałocha - Zbozień, Sołdecki, Sobieraj, Warcholak - Kakoko, Hofbauer - Marcus, Szwoch, Bożok - Abbott.
Bruk-Bet: Pilarz - Fryc, Putiwcew, Stano, Guilherme Sitya - Guba, Kupczak, Jovanović, Stefanik, Misak - Gergel.

edit: Chłopaki sprawnie ogarnęli ???? w 30 minucie już.

Otrzymane punkty reputacji: +33
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Lech Poznań - Śląsk Wrocław
Typ: 1
Kurs: 1.70
Wynik: 3:0 ✅
Typ: gospodarze powyżej 1.5 gola
Kurs: 1.81
Wynik: 3:0 ✅

Na dzisiaj wybrałem jedno spotkanie, ale za to dwie propozycje. Pierwsza z nich jest zwycięstwo gospodarzy, którzy ostatnio wydają się być rozpędzeni jak na Lokomotywę przystało. W ostatniej kolejce drużyna Nenada Bjelicy zagrała najlepsze spotkanie w tym sezonie i zdecydowanie pokonała słaby ostatnio Ruch Chorzów aż 5:0. W świetnej formie są Robak i Kownacki, lecz tych dwóch panów nie udało się nam jeszcze zobaczyć razem na boisku. Lech nie przegrał sześciu ostatnich spotkań na własnym stadionie, wygrał cztery, a dwa spotkania zremisował. Dziś jest kolejne spotkanie aby tą świetną passę podtrzymać. Śląsk w ostatnim czasie również wydaje się być w dobrej formie. W ostatnich czterech spotkaniach Wrocławianie zdobyli aż dziesięć punktów i obecnie są już w pierwszej połówce tabeli. Najbardziej martwi mnie to, że Śląsk to statystycznie obecnie druga drużyna jeśli chodzi o punkty zdobyte na wyjeździe, Wrocławianie przegrali w tym sezonie tylko jeden mecz, zdobyli czternaście punktów i stracili tylko pięć bramek. Jednak pomimo tak dobrych statystyk ta drużyna dalej do mnie nie przemawia. Lech w tym spotkaniu wygląda naprawdę solidnie, ich gra uległa zdecydowanej poprawie. Patrząc na składy to nie widzę u gospodarzy żadnych większych absencji, dlatego też decyduję się pójść w ich stronę i niech się dzieje co chce.

Otrzymane punkty reputacji: +18
K 48,2K

krzy18s

Użytkownik
Lech Sląsk over 10 rr (azjan) 1,90 ⛔

Dziś Lech zdecydowanym faworytem i od początku powinien mocno cisnąć. Sląsk to drużyna która na wyjazdach gra zdecydowanie zachowawczo i defensywnie, szukając szczęścia w kontratakach. Kibice Kolejorza oczekują dominacji i ofensywnej gry, po 4:0 w Chorzowie apetyty mocno pobudzone.

sensejjag 774

sensejjag

Użytkownik
Dyscyplina: piłka nożna ekstraklasa
Godzina: 18-00
Spotkanie: Lech Poznań - Śląsk Wrocław
Typ: Lech -1.5 ✅
Kurs: 2.95
Bukmacher: Unibet

Analiza:
Takiej ekstraklasy jak w tej kolejce właśnie oczekiwaliśmy. W każdym meczu bramki i emocje, o ktore w futbolu właśnie chodzi. W pięciu meczach piątkowych i sobotnich padło w sumie az dwadzieścia cztery gole, najmniej w Gdańsku, bo &quot;zaledwie&quot; trzy... mam nadzieję ze i dzisiaj nie będzie gorzej, bo sam osobiście wybieram sie na Bułgarską, by obejrzeć ciekawie zapowiadające sie spotkanie Lecha ze Śląskiem. Oba zespoły aspiracje maja dosć spore, bo na pewno oba teamy mierzą w pierwszą osemke. W Poznaniu natomiast za wszelką cenę piłkarze będą chcieli zmazać plamę za poprzedni tragiczny sezon w ich wykonaniu. I choć Lech ten również zaczął kiepsko i musiał pożegnać sie z trenerem Skorżą, którego zastąpił Bjelica powoli Kolejorz wraca na właściwe tory. Przy ewentualnych dzisiejszym zwycięstwie Lech wskoczy juz na czwarte miejsce (zrowna sie punktami z trzecią Legia) i utrzyma dystans do Lechistów z Gdańska. I moim zdaniem ten scenariusz jest bardzo prawdopodobny. Lech pod sterami Bjelicy wkoncu zatrybił, choc ten nie zrobił wielkiej rewolucji w wyjściowej jedenastce. Bramkarzem nr jeden został Putnocky kosztem Burica, za rozgrywanie wkoncu odpowiedzialny jest Jevtić, który jak złapie optymalną formę to może byc dla Lecha tym, kim kilka sezonów temu byl Semir Stilić. Do tego rotuje skrzydłowymi i np Pawłowski nie ma juz pewnej pozycji w wyjściowej jedenastce, co zmusza go do jeszcze wiekszego zaangażowania podczas kaz minuty na boisku. A w ataku również zmiana, bo doświadczonego Robaka zastąpił nastoletni jeszcze Kownacki i co najważniejsze ten nie zawodzi i odwdzięcza się bramkami. A Robak jak wchodzi to tez nie zawodzi i strzela i jest liderem klasyfikacji strzelców... Dziś rywal na pewno trudny i nie wygodny ale i tak uważam ze to gospodarze zapisza do swojego dorobku kolejne, jakże ważne trzy punkty. Lech u siebie poza początkowymi dwoma wpadkami z Jagiellonią i Zagłębiem raczej nie zawodzą. Moim zdaniem lech podtrzyma dobra ostatnio formę i wygra kolejny ligowy mecz

Otrzymane punkty reputacji: +2
zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Lech Poznań - Śląsk Wrocław
Typ: 1 ✅
Kurs: 1,75
Bukmacher:
Fortuna
Póki co weekend udany 2 typy i 2 na plus, pora na 3 typ w tej kolejce a mianowicie stawiam dziś na zwycięstwo Lecha Poznań u siebie, który podejmuje dobrze ostatnio grającego Śląsk Wrocław. Kursy na 1 już trochę pospadały a więc kto jeszcze nie zagrał a ma zamiar to jak najszybciej bo później już nie będzie się opłacało gra.
W Lechu Poznań na pewno nie zobaczymy J. Burić który pauzuje jeszcze za czerwoną kartkę, N.B. Nielsen który jest od dłuższego czasu kontuzjowany i Sz. Pawłowski który ma uraz mięśnia... A więc można powiedzieć, że Lech w pełnym składzie a dlaczego? a no dlatego, że ani Burić ani Nielsen ani Pawłowski nie grają od dłuższego czasu w pierwszym składzie, więc trener Bjelica ma pełne pole do popisu i wystawi najmocniejszy skład, nawet zapowiedział, że ma ból głowy kogo postawić do pierwszego składu, Robak czy Kownacki którzy są w świetnej formie Kownacki ostatnio gol ważny w spotkaniu z Niemcami wygrany 1:0 a Robak jest w świetnej formie i strzela dużo goli. W środku pola są tacy piłkarze jak Jevtić, Majewski, Trałka, Gajos czy Makuszewski a więc ma w kim wybierać. Lech podchodzi do tego spotkania w świetnych humorach po wygraniu aż 5:0 z Ruchem w Chorzowie a poprzednio 2:0 pokonał u siebie Wisłę Płock.
Jeśli chodzi o Śląsk Wrocław to po dołku jaki mieli w ostatnim czasie na 5 meczy 4 porażki i 1 remis dostali drugi oddech i grają coraz lepiej na ostatnie 5 meczy 3 zwycięstwa i 2 remisy ale tak naprawdę prócz meczu wygranym 2:1 z Zagłębiem Lubin nie mieli oni z najwyższej półki przeciwników, Górnik Łęczna (ostatnie miejsce), Cracovia (10 miejsce), Korona (14 miejsce). Nie wydaje mi się aby Śląsk Wrocław wygrał mecz na wyjeździe z Lechem, Lech jest dużo mocniejszy a jeszcze smaczku dodaje chęć wygrania z byłym trenerem bo przypominam, że były trener Lecha M. Rumak jest trenerem Śląska i Lechici będą chcieli pokonać klub byłego trenera.
Powodzenia.

mefiuu 7,8K

mefiuu

Użytkownik
Lech Poznań - Śląsk Wrocław

Od pewnego czasu zauważyłem pewną zależność. Otóż jeżeli Lech wychodzi w pierwszym składzie z dwoma defensywnymi pomocnikami (Tetteh, Trałka) to nie wygrywa spotkań. Natomiast jeżeli obok jednego defensywnego pomocnika wychodzi typowy playmaker to Lech zgarnia pełną pulę. Dziś obok Trałki nie wyjdzie pauzujacy Tetteh Maciej Gajos, czyli jeden z najlepszych rozgrywających w lidze i jeden z najlepiej ułożoną stopą w Lotto Ekstraklasie. Dziś Lech przed własną publicznościa będzie dominował, ponieważ ma w składzie zawodników, którzy całkowicie powinni objąć kontrolę nad spotkaniem, i zdominować przeciwnika w środku pola. Spodziewam się jednostronnego spotkania i pewnej wygranej Kolejorza

Lech @ 1,71 (Oddsring) ✅✅✅
Lech strzeli wobu połowach @ 3,00 (Bet365) ✅✅✅

Niezła kolejka, 13/14 i odwrócona tabela ????

P 5

porucznik

Użytkownik
Korona K. - Zagłębie L
W meczach z udziałem Kielczan pada sporo bramek, mają w miarę zdobytych bramek a straconych tyle, że bilans zamyka się na -15. Daje to do myślenia, zwłaszcza, że odwiedzi ich Zagłębie, które mierzy wysoko i strzela często i gęsto po 2 bramki.
Korona nie może się tylko bronić, pewnie się odkryje i myślę, że bramki się posypią.
Kurs zachęcający, można próbować.
Typ: Over 2,5
Kurs: 1,99

gabka92 2,6K

gabka92

Użytkownik
Korona Kielce @3.75 Unibet ✅✅✅

14 Korona kontra 7 Zagłębie. Korona która miała niechlubną passę 6 porażek z rzędu w ostatnim spotkaniu przełamała się i wygrała z Termalicą na wyjeździe 3:1 (była to pierwsza porażka Bruk-Betu u siebie), co pokazuje, że w tej lidze każdy wynik jest możliwy, więc ja wchodzę w zwycięstwo Korony, która ograła tą Termalicę, a Zagłębie zanotowało pierwszą przegraną wyjazdową właśnie też w ostatniej kolejce z nie mającym na swoim koncie zwycięstwa u siebie Śląskiem. Widać wyraźną poprawę w grze kielczan po odejściu Wilmana. Został zatrudniowy nowy trener, Maciej Bartoszek z I-ligowej Chojniczanki (rewelacyjne wyniki do momentu odejścia do Kielc- tylko jedna porażka w lidze). Przyszedł w przerwie reprezentacyjnej, a więc miał spokojne 2 tygodnie bez meczu ligowego aby przyjrzeć się bliżej nowym zawodnikom. Najprawdopodobniej również do gry będzie już gotowy najlepszy obrońca Kieleckiej Korony który pauzował kilka meczów, Senegalczyk Diaw. Korona przełamała się na wyjeździe na piekielnie trudnym terenie czemu i nie u siebie? Powodzenia, pozdrawiam!

Wynik: 2:1
Edith: Dziękuję, dobranoc niedowiarkom.

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Korona Kielce vs Zagłębie Lubin 2:1 i trwa
Over 2.0 @ 1.50 bet365 ✅
Over 2.5 @ 2.14 unibet ✅

Ja dzisiaj delikatnie ;). Kolejka bardzo overowa, wszystkie mecz ten typ pokryły, jeden przypadek - zwrot. Myślę dobra opcja do jakiegoś AKO.
Ale do rzeczy.
Korona Kielce w rozsypce i nie można tutaj użyć słabszych słów, bo klub mocno idzie w dół, tracone masowo i głupio bramki dowodzą, że coś tam jest nie tak.
Pierwszy mecz między tymi ekipami w Lubinie zakończył się już po 35 minutach, gdzie miejscowi prowadzili już 4:0.
Ostatni mecz Zagłębie - derby i porażka, Stokowiec na pewno odpowiednio zmobilizuje piłkarzy, wyjdą i od początku będą chcieli narzucić swój styl. Dodatkowo, nie wierzę, żeby Stokowiec przez przerwę reprezentacyjną nie wprowadził jakichś nowinek ;).
Garść statystyk:
Korona u siebie - 7 spotkań i 11:10 w bramkach.
Zagłębie wyjazdy - 7 spotkań i 11:7 w bramkach.
Czyli układa się nam to w taki wynik coś koło 1:1 ;)
Nowy trener w Kielcach, nowe nadzieje, być może zadziała efekt nowej miotły, ale jak to mówią, że z ... bata nie ukręcisz, to może być różnie w mojej opinii Korona nie przestanie tracić głupich bramek, bardzo widać brak Diawa.
Pauzują za kartki: Pilipczuk - Korona, Zagłębie takich problemów nie ma.
Kontuzjowani: Sekulski, Diaw.
Składy za sportowefakty:
Korona Kielce:
Zbigniew Małkowski - Vladislavs Gabovs, Bartosz Rymaniak, Radek Dejmek, Rafał Grzelak - Jacek Kiełb, Vanja Marković, Mateusz Możdżeń, Nabil Aankour, Dani Abalo - Miguel Palanca.
KGHM Zagłębie Lubin: Martin Polacek - Aleksandar Todorovski, Lubomir Guldan, Jarosław Jach, Dorde Contra - Jarosław Kubicki, Jakub Tosik, Łukasz Piątek, Arkadiusz Woźniak, Łukasz Janoszka - Martin Nespor.

EDIT: Dokładam Over 2.5, zmiana w bramce Zagłębia, myślę, że warto.

Otrzymane punkty reputacji: +1
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom