>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

16. Kolejka Bundesligi 09-11.12.2011 & Zaległy

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
16. Kolejka Bundesligi

Zaległe spotkanie z 13 kolejki.​

Przedostania kolejka tak zwanej rundy jesiennej, w której mamy kilka ciekawych spotkań. Na miano hitu kolejki na pewno zasługuje szlagier VfB Stuttgart - Bayern Monachium, interesująca wygląda wyjazdowy mecz Gladbach z Augsburg - dobry kurs, dobry typ :razz:. Przy okazji tej kolejki porozmawiamy również na temat zaległego spotkania Kolonii z Mainz.

Zapraszam do dyskusji.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Może zacznę bo już czwartek. Na pierwszy ogień idzie sobotnie spotkanie Augsburg z M&#39;gladbach. Faworyta hym nietrudno wskazać i jest nim ekipa gości, która w tym sezonie spisuje się wręcz znakomicie. Ostatnio mecz Borussia vs Borussia obrazuje nam dziś na jakiem poziomie jest ekipa Favre; remis 1-1 z jedną z silniejszych drużyn powiązany z wcześniejszymi zwycięstwami Gladbach daje nam obraz gry drużyny, która naprawdę jest wstanie powalczyć w czołówce. Faktycznie brakuje Reus - chociaż to nie jest aż takie pewne, bo on nie wiem miał palca złamanego, obiło mi się o uszy że jest cień szansy na jego występ. Chociaż nawet bez niego Borussia ma niezła drużynę, chociażby ten Hanke który strzelił bramkę BVB czy Arango, wraca po kontuzji de Camargo, w bramce niezawodny ter Stegen. Co do Augsburg to ja to zawsze podkreślam oni nie dojrzeli do Bundesligi, ostatni mecz z Schalke strasznie wymęczyli może i nastraszyli niebieskich strzelając gola na 1-1 ale i tak jak Schalke przycisnęło to mecz się skończył tak jak miał się skończyć. Lubię Augsburg ale nie sądzę by sprostali... rywal ciężki, będący na fali, dobrze zorganizowany i zbilansowany. Dziś Borussia M&#39;gladbach jest trzecia w tabeli ma tyle samo punktów co BVB i jak by dopisali sobie kolejne trzy punkty to mogą mocno namieszać, nieraz drużyna z ostatniego miejsca sprawi niespodziankę ale chyba nie teraz, przynajmniej nie mogę sobie tego wyobrazić. M&#39;gladbach też jest na dorobku, to nie jest tak że czołowa drużyna by się potknęła, po prostu wielu im wróży podobną przygodę jak miało Mainz, a moim zdaniem tak nie będzie bo oni wycisną z tego sezonu ile się da i nie zdziwię się jak zakwalifikują się do LM.

FC Augsburg - Borussia Mönchengladbach Typ:2 Kurs:1,92
Tobet

Otrzymane punkty reputacji: +4
ciumar1 35

ciumar1

Użytkownik
Hertha Berlin - FC Schalke 04 Na pierwszy rzut wpadł mi mecz, który zostanie rozegrany w stolicy Niemiec. Moim zdaniem mecz z serii no bet, więc trzeba poszukać innego rozwiązania. Warto zagrać na to że obydwie drużyny strzelą bramkę.
Hertha po powrocie do Bundesligi radzi sobie dużo lepiej od drugiego beniaminka jakim jest Augsburg. Potrafią sprawić kłopoty większości klubów niezależnie czy grają w roli gospodarza czy na obcym terenie. Hertha przede wszystkim ostatni poprawiła grę ofensywną bo strzelają dużo bramek (10 w ostatnich 5 spotkaniach).
Drużyna Schalke w tym sezonie radzi sobie dużo lepiej w lidze niż w poprzednim. Potrafią strzelać bramki o czym świadczy 31 bramek strzelonych (10 na wyjeździe), niestety bardzo ciężko przychodzi im zachowanie czystego konta, co udało im się zaledwie raz w 7 spotkaniach. W ostatniej kolejce stracili bramkę nawet z ekipą Augsburga.
Jeżeli chodzi o kontuzję to w ekipie z Berlina nie widać żadnych absencji , w ekipie Schalke w oczy rzuca się obecność Farfana ale to nie będzie jego pierwszy mecz opuszczony więc potrafią radzić sobie na boisku bez niego.

Mój typ: obydwie strzelą 1.66 Bet365
✅

Otrzymane punkty reputacji: +3
R 28

roki1

Użytkownik
Typy Ktore chcilem grac zostaly podane przez kolegow darius010 i ciumar1.Podpisuje sie pod nimi.Nie bede pisal wiecej na temat tych meczy bo po prostu nie lubie wymyslac.A duzo zostalo powiedziane.Napisze cos pozniej o niedzieli.Zatem powodzenia panowie.

bo86bo 9,2K

bo86bo

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Niemcy: Bundesliga
Spotkanie: Hertha-Schalke
Typ: Schalke
Kurs: 2.50
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Spotkanie otwierające kolejną kolejkę zmagań w Bundeslidze.
Potyczka 9 z 4 drużyną tabeli.
Gospodarze u siebie 2-3-2 i bilans 10-8
Goście na wyjeździe 3-1-3 i bilans 10-12
Goście jak wygrają wskoczą na lidera :wink: Śmierdzi tu remisem bo taki wynik aż 3 razy w ostatnich 5 meczach padł kiedy grała Hertha.
W 7 ostatnich meczach Schalke wygralo razy, raz remisując 0-0... Hertha wygrała z Schalke ostatnio w 2006 roku. Ponadto Hertha strzeliła im aż 1 bramkę w ciągu tych 7 spotkań!
Moim zdaniem warto!
Powodzonka!

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka nożna, Niemcy: Bundesliga
Spotkanie: Hertha-Schalke
Typ: Schalke
Kurs: 2.50
Analiza:
Spotkanie otwierające kolejną kolejkę zmagań w Bundeslidze.
Potyczka 9 z 4 drużyną tabeli.
Gospodarze u siebie 2-3-2 i bilans 10-8
Goście na wyjeździe 3-1-3 i bilans 10-12
Goście jak wygrają wskoczą na lidera :wink: Śmierdzi tu remisem bo taki wynik aż 3 razy w ostatnich 5 meczach padł kiedy grała Hertha.
W 7 ostatnich meczach Schalke wygralo razy, raz remisując 0-0... Hertha wygrała z Schalke ostatnio w 2006 roku. Ponadto Hertha strzeliła im aż 1 bramkę w ciągu tych 7 spotkań!
Moim zdaniem warto!
Powodzonka!
Nie wiem o co tutaj chodzi szczerze , ale to co jest wyżej to nadaję się raczej do kosza. Jak takie coś się czyta to aż ciarki przechodzą.Zero jakości, zero pojęcia, sama tabela ale co się dziwić jak stawka zapewne 5zł ???? Lepiej napisać jedną analize a niżeli 987 na takim poziomie...Sorry nie mogłem się powstrzymać to nie pierwszy raz...
Nurnberg-Hoffenheim
Gospodarze jak można było się spodziewać przed sezonem będą walczyć o utrzymanie i tak też się obecnie dzieje.Pisałem już, że po odejściu takich graczy jak Wolfs,Gundoghan mają spory problem szczególnie w defensywie.Ostatnie spotkanie u siebie z Kaiserslautern wygrane 1:0, mimo skromnego wyniku to właśnie gospodarze kontrolowali przebieg całego spotkania ale z drugiej strony nie szturmowali bramki rywala i niczym szczególnym się według mnie nie wyróżnili w spotkaniu po prostu wiało nudą podsumowując. Ostatnia potyczka wyjazdowa z Hamburgiem na duży plus. Szczerze zaskoczyła mnie ich postawa szczegółnie tacy gracze jak Eigler, Esswein czy Pekhart zasługują na brawa bo sytuacje z HSV stworzyli w dodatku grając na wyjeździe ale jak to w przypadku ekip z dołu tabeli bywa brakuję czesto tej ostatniej kropki czyli jakości ! Nawiązując do spotkania z HSV obrona spisała się fatalnie, dziecinne błędy w kryciu co można było zauważyć nie tylko w spotkaniu z HSV. Wolscheid, Maroh czy Simons to zdecydowanie najsłabsze ogniwa w defensywie.
Jeśli chodzi o gości to trzeba powiedzieć, że są w wielkim kryzysie.Nie patrząc w historię to bodajże seria ponad 5 meczy bez kompletu punktów. Na włąsnym obiekcie straty punktów z Lautern czy Freiburgiem o niczym dobrym świadczyć nie mogą. Wieśniacy zadzwiają, potrafią wygrywac u siebie z Dortmundem czy Bayernem by potem męczyć się z ekipami walczącymi o utrzymanie. Obrona wygląda fatalnie jak trzeba zagrać przeciwko ekipom mocnym w ofensywie z dobrymi indywidualnościami. W Nurnberg tego brakuję i nie widzę tutaj ich na straconej pozycji jak w spotkanich z Bayerem czy HSV. U wieśniaków widac determinacje, grają strasznie agresywnie, indywidualności mają chociażby Babel z dobrym odejściem, Salihovic, z dobrym dryblingiem Firminio czy dysponujący dobrym uderzeniem Sigurdson.
Nurnberg dużo kłopotów w defensywie co będzie na pewno szansą na lepszą grę Hoffenheim w przodzie bo jak do tej pory było trochę kłopotów z kreowaniem sytuacji.Gospodarze mają atut włąsnego boiska sytuacje stwarzają wieć szans nie powinno zabraknać bo podobnie jak u nich z obroną przyjezdnych nie jest najlepiej. Podsumowując krótko to Hoffe ma na pewno większy potencjał, lepszych jakościowo graczy w dodatku bedą gryźć trawę żeby przerwać fatalną passę więc warto im zaufać.
Nie grane w realu, obecnie sprawdzam jak to jest z dogami...
Hoffenheim +0,25 @ 1,91
FT 0-2

konradbcn07 27

konradbcn07

Użytkownik
Co do 16 kolejki to uważam że najpewniejsze wydaję się zwycięstwo Bayernu w niedzielne popołudnie, w meczu z Manchesterem City cała siła ofensywna odpoczywała więc myślę że na mecz ze Sttutgartem wyjdą zmotywowani i głodni kilku bramek ???? kurs 1,60 wchodzi jak w masło ????

grubas 397

grubas

Użytkownik
Nie wstawie w stawke tak jak ty 1j i pewnie bedziesz tłumaczył że to 1 tysiąc a dwa do każdego się tak czepiasz... nie wiem przypierdalacie sie aż milo Tak, tak daj mi teraz ostrzeżenie za wulgaryzm
A moim zdaniem warto pograc na Sttutgart...
Myślę, że nie rozumiesz podstawowej kwestii. W tabelę każdy może zajrzeć, tak samo w historię spotkań pomiędzy danymi drużynami. Równie dobrze mógłbyś wkleić podstronę odnośnie tego meczu z betexplorera i byłoby to tyle samo warte. Jedyne czego nie można wyczytać z tabeli, a co zawiera twoja analiza to: &quot;Spotkanie otwierające kolejną kolejkę zmagań w Bundeslidze.&quot;, &quot;Moim zdaniem warto!&quot; i &quot; Powodzonka!&quot;. Podejrzewam, że T0msonowi właśnie o to chodziło. pozdro ;)

Otrzymane punkty reputacji: +3
astafor 74

astafor

Użytkownik
Ogladajac magazyn z poprzedniej kolejki i po krótce analizujac spotkania w tej kolejce stawiam na ponizsze 2 typy. Uwzglednie je w swoich kuponach tylko nie wiem jeszcze w jakim zestawieniu. No ale... ;)
Borussia Dortmund vs Kaiserslautern typ : 1
Stawiam tu na wygrana gospodarzy z kilku powodow. W tygodniu odpadli z LM wiec teraz wszystkie sily i koncentracja przejda na lige. W ubieglym tygodniu dobra postawa i remis z wysoko notowanym w tym sezonie Gladbach. Kaiserslautern natomiast zremisowalo u siebbie z Hertha dosyc szczesliwie, do tego na wyjazdach prezentuja sie sabo. Pokusilbym sie rowniez o typ, ze goscie nie strzela.
Stuttgart vs Bayern powyzej 2,5 bramki
W tym spotkaniu przewiduje, ze padnie kilka bramek, a minimum 2,5. Bayern gra niezwykle ofensywna pilke i stwarza sobie mnostwo sytuacji. Rozbili Werder tydzien temu w iscie mistrzowski sposob. Stuttgart rowniez gra &quot;do przodu&quot; i bedzie szukal dobrego wyniku na wlasnym boisku. W ubieglym tygodniu strzelili 2 bramki u siebie w meczu z Koeln i 2 tracac. W dodatku Gomez z Bayernu od kilka kolejek &quot;sie zacial&quot; i na pewno bedzie szukal trafien w tym spotkaniu.

C 7

crazy_hardbass

Użytkownik
ja bym nie był taki pewny tego Bayernu:p
info:
Mario Gomez, Thomas Mueller, Toni Kroos i Arjen Robben mogą nie zagrać w wyjazdowym spotkaniu Bayernu Monachium ze Stuttgartem w najbliższej kolejce.
Gomez i Muelller przesiedzieli środowe spotkanie na ławce rezerwowych z powodu choroby.
Wirus dopadł również Toniego Kroosa i Arjena Robbena. - Zastosowaliśmy w obu przypadkach antybiotyki, zobaczymy jak dalej się to potoczy.
i co wy na takie rozwiazanie? bez tych graczy ciezko bedzie wywalczyc nawet punkt
osobiscie zastanawiam sie nad werderem. mozliwe ze zagram borussie

madman01 13,6K

madman01

Użytkownik
Dobry typ Darka. Dziwi mnie tak wysoki kurs na Gladbach, który gra w tym sezonie znakomicie i grzechem byłoby z tego prezentu jaki daja bukmacherzy nie skorzystać. Źrebaki grają z &quot;czerwona latarnią&quot; ligi. Borussia ma passę 5 meczów bez porażki, a w swoim dorobku zwycięstwo na Bayernem, wysoka w ostatnich kolejkach wygrana nad Werderem, aż 5:0 czy FC Koln 3:0. Równiez w ostatniej kolejce dobrze się spisali urywajac punkty Dortmundowi, co pokazalo że moga dobrze grac bez swojej gwiazdy Reusa. Trener Augsburga boryka się z problemami, gdyz 9 graczy jest niedysponowanych, w tym 3 podstawowych graczy Jentsch, Bellinghausen czy Langkamp. Myśle, że w tym meczu niespodzianki nie będzie i drużyna Gladbach, ktora ma 19 pkt przewagi nad Augsburgiem wyjdzie zwycięsko.
Przewidywane składy:
Augsburg: Amsif - Reinhardt, Callsen-Bracker, Sankoh, Verhaegh - Hosogai, Davids - Brinkmann, Baier, Werner - Mölders
Borussia: ter Stegen - Jantschke, Stranzl, Dante, Daems - Nordtveit, Neustädter - Herrmann, Arango - Hanke, Bobadilla

Typ: M&#39;Gladbach⛔
Kurs: 1,95
Expekt

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
ja bym nie był taki pewny tego Bayernu:p
info:
Mario Gomez, Thomas Mueller, Toni Kroos i Arjen Robben mogą nie zagrać w wyjazdowym spotkaniu Bayernu Monachium ze Stuttgartem w najbliższej kolejce.
Gomez i Muelller przesiedzieli środowe spotkanie na ławce rezerwowych z powodu choroby.
Wirus dopadł również Toniego Kroosa i Arjena Robbena. - Zastosowaliśmy w obu przypadkach antybiotyki, zobaczymy jak dalej się to potoczy.
i co wy na takie rozwiazanie? bez tych graczy ciezko bedzie wywalczyc nawet punkt
osobiscie zastanawiam sie nad werderem. mozliwe ze zagram borussie
W Stuttgarcie też grypa i osłabień trochę. Co do Bayernu to o grypie już mówiona w poniedziałek więc raczej zobaczymy wszystkich w niedziele.Po za tym Arjen wczorał trenował z tego co znalazłem...Zrobią wszystko żeby ich postawić na nogi bo jest to nie zwykle ważne spotkanie dla JH, wystarczy poczytać wywiady...

C 7

crazy_hardbass

Użytkownik
ten news jest z wczoraj;) nie wiem jak wy ale ja tego nie ruszam. niby bayern powinien wygrac ale tak samo bylo w meczu z mainz, a tam kompletnie nie istnieli.

brimbok 29

brimbok

Użytkownik
Hertha Berlin – Schalke 04.
Hertha Berlin zagra dzisiaj bez:
9.12 Marc Franz D 7 0-0
Schalke 04 natomiast bez:
17.11 Andreas Wiegel F 0 0-0
17.11 Jefferson Farfan F 10 2-3
3.11 Peer Kluge M 3 0-0
21.10 Ralf Fahrmann G 9 0-0
5.8 Levan Kenia M 0 0-0
5.8 Tim Hoogland D 0 0-0
Ostatnie mecze między tymi drużynami przedstawiają się następująco:
Lp. Data Liga Sezon Mecz Wynik
1 28-04-2012 15:30 1. Bundesliga 2011/2012 Schalke 04 - Hertha Berlin -
2 09-12-2011 20:30 1. Bundesliga 2011/2012 Hertha Berlin - Schalke 04 -
3 24-04-2010 15:30 1. Bundesliga 2009/2010 Hertha Berlin - Schalke 04 0-1
4 06-12-2009 17:30 1. Bundesliga 2009/2010 Schalke 04 - Hertha Berlin 2-0
5 16-05-2009 15:30 1. Bundesliga 2008/2009 Hertha Berlin - Schalke 04 0-0
6 06-12-2008 15:30 1. Bundesliga 2008/2009 Schalke 04 - Hertha Berlin 1-0
7 23-03-2008 17:00 1. Bundesliga 2007/2008 Hertha Berlin - Schalke 04 1-2
8 28-09-2007 20:30 1. Bundesliga 2007/2008 Schalke 04 - Hertha Berlin 1-0
9 10-02-2007 15:30 1. Bundesliga 2006/2007 Schalke 04 - Hertha Berlin 2-0

Jak widać ostatnie potyczki obydwu ekip na korzyść Schalke 04 i dziś właśnie typuję, że drużyną gości nie przegra x2 po kursie 1.39 (buk: sts). Dla odważnych win gości bo bardzo dobrym kursie 2.55 (buk: sts). ;) wynik spotkania: 1:2! ;)

adhemar 374

adhemar

Użytkownik
Moim zdaniem bardzo ciekawe mecze w ten weekend jeśli chodzi o typowanie 1X2.
Przede wszystkim na wyjazdach grają dwie ostatnie drużyny z &quot;tabeli wyjazdowej&quot;,czyli Freiburg i VfL Wolfsburg,zwłaszcza wilki powinny mieć problem w Bremie, gdyż Werder musi szukać punktów na własnym boisku, bo na wyjazdach zdecydowanie popada w przeciętność.

Werder Brema - VfL Wolfsburg 1 @ 1,65
FC Köln - SC Freiburg 1 @ 2,2

Co do Augsburga to jest to nieco niedoceniana drużyna,moim zdaniem wcale nie odstają tak bardzo (tylko 3 punkty dzielą ich od baraży).Jak na skład, którym dysponują grają solidną defensywę opartą głównie na doświadczonym bramkarzu,oraz wyprowadzają szybkie kontry,Bundesligi nie wygrają ,ale moim zdaniem szanse na utrzymanie mają całkiem spore.
Jeśli nie zagra Jentzsch to wygrana Mönchengladbach wydaje mi sie nieomal pewna.

FC Augsburg - Mönchengladbach 2 @ 1,95

Ciekawie będzie też dzisiaj w Berlnie,Hertha nie może zremisować kolejnego meczu,wg mnie potencjał ofensywny S04 (ciągle się zastanawiam jak to się stało,że Huntelaar nie poradził sobie ani w Realu ani w Milanie) nawet jesli nie zagra Farfán wystarczy aby zniwelować lekko niefrasobliwą obronę.

Hertha Berlin - Schalke 2 @ 2,5

Dortmund po odpadnięciu z LM, może skoncentrować się na Bundeslidze tym bardziej ,że po wpadkach z poczatku sezonu nie ma już śladu.

Borussia Dortmund - 1. FC Kaiserslautern 1 @ 1,25

Bayern natomiast odwrotnie niż Borussia jakby zgubił nieco formę chociażby z przed miesiąca gdy nie tracił bramki przez setki minut. I wyjazdowe spotkanie z silnym Stuttgartem nie wydaje mi sie wartym ryzyka obstawiania.

Otrzymane punkty reputacji: +5
R 28

roki1

Użytkownik
VFB Stuttgart 1893-FC Bayern Munchen

Gospodarze nie sa na ta chwile jakas super druzyna.Werder wpadal w nich jak w maslo.Robili co chcieli,ze skonczylo sie dwa do zera to cud.Koln strzelil w ostatniej dwie,slaby Koln wywiozl remis.I ja mam teraz myslec ze Bayer przyjedzie i ze co ze to mialby przegrac czy zremisowac nie wieze w to.Zmotywowany Bayern ktory potrzebuje punktow bo inni gonia.W City juz bylo widac ze co nie ktorzy zawodnicy mogli by wystapic.Tylko po co, robota zalatwiona,kto inny niech sie wykaze.Mamy wazny mecz o majstra ktorego w zeszlym roku nie bylo.Byla zwala z Mainz i wystarczy.Werder dostal juz ladnie polbie powinnien i dostac Stuttgart.Ekipa sie szykuje ostro na Stuttgart wedlug mnie.I mysle ze wiekszosc zawodnikow tez w tym meczu Bayernu wystapi.Moja propozyca to.

Stuttgart-Bayern Munchen Typ 2 Kurs:1.57 Bet365

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
1. FC Köln - SC Freiburg​

Wydaje mi się, że w meczu u siebie Kolonia powinna sobie te 3 punkty dopisać, przynajmniej w tym meczu bo Freiburg to taki średnio wymagający rywal. Co ważne to Kolonia jako jedyna ma do końca rundy trzy mecze: ten, z Mainz i Bayernem i prawdę mówiąc teraz gdy wszyscy się spinają Kolonia może sobie dopisać nawet te 6 punktów bo z Bayernem będzie trudno o cokolwiek. Wiec co Kolonia ugra to ich i będą mieli łatwiejszy start wiosną. Dziś Koln ma 17 punktów zajmuje 12 miejsce i jestem wręcz przekonany, że cel na najbliższe mecze to przekroczyć 20 punktów, które dadzą im jakąś perspektywę wiosną. Mają Podolskiego - nie wiadomo na jak długo bo kilka klubów chce go ściągnąć bo praktycznie to jest ten sam Podolski co grał w Bayernie, gra w Koloni bo mieli problemy, a on jest wychowankiem; co za tym idzie muszą go wykorzystać puki go jeszcze mają bo słychać już od dawna, że przymierza go MC, S04 czy BVB. Później wróci Milivoje Novakovic to jakoś to będzie, na razie trzeba grać tym co jest i mając najbliższych rywali w zasięgu trzeba to wykorzystywać. SC Freiburg to tragedia w defensywie w 15 meczach puścili 31 bramek, aby chłopaki Magatha im kroku dotrzymują :]. Zmienili trenera, który niewątpliwie osiągną z nimi sukces bo 9 miejsca na ich potencjał, budżet to było coś. Nadal mają Cissé ale już nikt się go nie boi, zresztą 9 goli to go stawia na siódmym miejscu w klasyfikacji strzelców, zakładam się, że zaraz go Ribery wyprzedzi. SCF ostatnie trzy spotkani zremisował z rywalami ze środka i powiem to szczerze były to przegrane remisy z takimi rywalami jak Hoffenheim, jak Hertha czy dzisiaj słabiej spisujący się Hannover powinni zdobyć ten punkt, dwa więcej... remisy pewnie, że fajnie ale 3 punkty na 9 to słabo zwłaszcza jak się jest na przedostatniej pozycji w tabeli i marzy o utrzymaniu. Koln miało ostatnio rywali z wyższej półki chociaż cztery kolejki temu zrobili swoje z Augsburgiem wygrywając 3-0 nie pozostawili złudzeń, potem Werder - przegrana 3-2 to ok, następnie 0-3 z M&#39;gladbach - bez złudzeń nie mieli szans na starcie i ostatnio im Podolski uratował tyłek i zremisowali 2-2 w Stuttgarcie. Teraz po trudniejszym okresie pasuje by na własnym stadionie wygrali i te dwa mecze z łatwiejszymi rywalami wykorzystali i podreperowali swoją sytuację w tabeli.

1. FC Köln - SC Freiburg Typ:1 Kurs:2,22
Tobet

santoro86 18,1K

santoro86

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Niemcy, Bundesliga
Spotkanie: FC Koln - Freiburg
Typ: 1
Kurs: 2.25
Analiza:
FC Koln plasuje się wyżej w lidze (12 miejsce) od rywali, którzy w tym sezonie będą zmuszeni do walki o ligowy byt. Jutro ekipę Freiburga czeka ciężki mecz na trudnym terenie.
FC Koln w ostatniej kolejce uratowali remis w meczu z VFB Stuttgart w ostatnich minutach. Freiburg od trzech kolejek notuje remisy;
* D 2:2 z Herthą
* W 1:1 Hoffenheim
* D 1:1 Hannover

Typuję jednak na wygraną gospodarzy, którzy mają atut w postaci własnego boiska. Przy dobrym układzie bieżącej kolejki to właśnie ekipa z Koln może awansować o 3 pozycje w lidze, to także powinno zmobilizować gospodarzy.
Historia meczy obu ekip przemawia także za FC Koln. Na 12 meczy ekipa z Kolonii wygrała 7 spotkań, 2 razy padł remis i 3-krotnie zwyciężyła ekipa z Freiburga.
Historia spotkań obu ekip potwierdza słuszność mojego typu. W ostatnim meczu obu ekip Koln wygrało 1:0 (26.02.2011 r.).
Liczę na Podolskiego i wygraną jego ekipy.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Borussia Dortmund – Kaiserslautern // Dortmund -1,75 @ 1,96

Zderzenie lokomotywy z osobówką tak można nazwać starcie obecnego mistrza z ekipą Kaiserslautern. Podopieczni Kloppa prezentują bardzo wysoką formę od dłuższego czasu, grają stabilnie, miewają gorsze momenty ale nie na własnym obiekcie w ostatnim czasie.
O potencjale Dortmundu nie trzeba pisać wystarczy wymienić takie nazwiska jak Kagawa, Lewandowski, Gotze, Perisic i włączający się do tego wszystkiego Schmelzer, Piszczel czy Bender choć ten kontuzjowany. Wysoka jakość w przeciwieństwie do przyjezdnych, którzy na dzień dzisiejszy grają najgorszy futbol w lidze !
Kurtz ma ogromny problem, po przerwie reprezentacyjnej wydawało się, że wszystko jest na dobrej drodze do stabilnej formy a zaledwie po 2/3 meczach coś w tym zespole najwyraźniej pękło i nic nie funkcjonuję. Główny problem to na pewno defensywa, która ma ogromny problem z grą pod presją, co Dortmund na 100% wykorzysta. O kreowaniu sytuacji w Lautern nie ma mowy tam takie coś nie istnieje, granie prostymi środkami i dogrywanie piłek na zadymę w polu rywala to za mało na Bundeslige...Jedyny ich atut to rzuty wolne bo mają na prawdę dobrych fachowców jak Tiffert, który jest głównym motorem napędowym czy De Witt. Jakby szukać pozytywów na siłę w Lauter to gra na własnym obiekcie ale jak wiadomo teraz grają w roli gościa gdzie im po prostu nie idzie! Przebłyski bywają ale nie za często w dodatku na tle takiego rywala nie widzę tutaj dla nich szans.
Mocna obrona, przeciwko słabej.Silna ofensywa, przeciwko nie istniejącej a to może skończyć się tylko wysokim rezultatem w granicach 3-0 / 4-0 dla gospodarzy. Ciekawie wygląda również Under 0,5 Lautern ale przy wysokim prowadzeniu mistrzowie mogą trochę pospać i przez przypadek coś stracą. Stawka nie za duża bo podchodzę z dystansem do tego rodzaju zakładów , nie mniej jednak jestem przekonany o wysokim zwycięstwie podopiecznych Kloppa i jedynie fatalna nie moc strzelecka może zadecydować o niepowodzeniu tego typu.

Stuttgart-Bayern Monachium
Zdaję się, że niby ciężkie spotkanie dla Bayernu jednak Stuttgart to dla nich wygodny przeciwnik i nie powinni mieć problemów z wygraną tym bardziej, że forma gospodarzy nie jest najlepsza. Ostatnie potyczki Stuttgartu szczególnie z Werderem pokazały słabości tej ekipy w defensywie. Brema stwarzała masę sytuacji i gdyby nie fatalna skuteczność to mogło skończyć się wynikiem 5:0. Z grą Bayernu na wyjeździe może nie jest za ciekawie ale potrafią dominować i stwarzać masę sytuacji i widzę tutaj podobny scenariusz jak w spotkaniu BREMA- VFB gdzie zobaczymy nie jedną bramkę w wykonaniu monachijczyków.
Problemem Bayernu na pewno jest ostatnio defensywa (Van Kłoda), który popełniał katastrofalne błędy ale zarazem potrafił się odkupić zdobywając dla Bawarczyków bramki. Jego zadanie to jednak dobra gra w defensywie a o dobrzej grze to nie ma mowy. Bayern do tego spotkania przystąpi po LM ale parę zawodników dostało wolne aby odpocząć. Jeśli przeciwko VFB linia obrony będzie zestawiona jak to miało miejsce na początku sezonu to o wynik jestem spokojny Rafinhia-Boa-Badstuber-Lahm a wszystko na to wskazuję, choć do tego trzeciego można mieć zastrzeżenia. Bayern w ofensywie to ogromna siła głodny bramek Gomez na pewno będzie chciał ukłuć, podobnie Robben. Frank, Muller czy Kroos wiadomo jak grają i na pewno napsują krwi obrońcom i dostarczą dobre piłki Gomezowi by ten powiększył swój dorobek strzelecki. Szczególnie skrzydłowi 2R nie powinni mieć problemów z Boulahrouzem/Bocą czy Molinaro, którzy do sprinterów nie należą co może być kluczowe dla tego spotkania bo jak ,któryś z panów R zostawi obrońcę w tyle to od razu jest sytuacja bramkowa dla Bayernu. Tutaj widzę duże pole do popisu przez skrzydłowych po boczni defensorzy Stuttgartu do elity nie nalezą i czeka ich ciężkie zadanie w dodatku arbitrem będzie Grafe a on się z kartkami nie szczypie bez względu czy to 1 czy 4 minuta spotkania kartki lecą a tak na pewno będą musieli grać boczni defensorzy VFB.
Stuttgart w ofensywie oczywiście duży potencjał szczególnie Harnik, który ostatnio błyszczy formą. Tacy gracze jak Cacau czy Okazaki, Kuzmanovic na pewno będą stanowić zagrożenie pod bramką przyjezdnych. Tylko ofensywa jest mocną stroną VFB ma tle Bayernu. Na Monachijczyków drużyny się spinają i na pewno nie zabraknie walki ze strony Stuttgartu jednak moim zdaniem nie można przejść obok kursu w granicach 2,00 na azjana ze względu na wysokie prawdopodobieństwo wygranej. VFB po prostu nie przekonuję i nie widzi mi się urwanie punktów w ich wykonaniu. Ostatnie wyniki nie kłamią ale różnica jest taka, że Bayern po słabszym okresie potrafi wybuchnąć i na to liczę bo Heycknes ma do dyspozycji cały skład oprócz Schweinsteiger i na pewno receptę na Stuttgart znajdzie.
W obu ekipach szaleję grypa i możemy kogoś nie zobaczyć w Niedziele z podstawowych graczy jednak wygląda to lepiej dla Bayernu bo wszyscy mają być gotowi.
W pinnacle otwarcie było 2,03 , ja łyknąłem za 1,97…
Bayern (AH-1) @ 1,97

pirelli 739

pirelli

Forum VIP

Brema niby aspiruję w tym sezonie do pozycji w czołówce, ale mecze z najmocniejszymi jakoś im nie wychodzą. Ja jednak w nich wierzę i myślę, że jutro uznają wręcz za obowiązek - wygraną z Wilkami, jako rekompensatę za wysoką porażkę z Bayernem. Nie licząc słabego meczu z Borussia Bremeńczycy u siebie spisywali się świetnie, strzelają min. 2 gole w każdym meczu. Jeśli chodzi o Wilki, to jest zespół - mega zagadka. Przeplata przyzwoite mecze fatalnymi. Szczególnie granie na wyjazdach w tym sezonie nie jest ich mocną stroną i myślę, że to może dać przewagę jutro Werderowi. Nie chciałbym się sugerować poniższym filmikiem, ale w drużynie panuje trochę napięta i nerwowa atmosfera i różnie może to się odbić na wynikach zespołu. Poniżej krótki filmik z wtorkowego treningu.
http://www.youtube.com/watch?v=-kHimRoUVu0&amp;amp;feature=player_embedded

Typ: 1 ✅ [4:1]
Kurs: 1.65
Typ: Werder over 1.5 gola
✅ [4:1]
Kurs:1.48

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom