Rayo-Malaga
Mecz, który piłkarsko w mojej ocenie może nie porwie, ale skupie się na kartkach, po raz pierwszy w tej kolejce. Mecz dwóch ekip, które lubią ostrą grę i kartki, co z resztą dobrz widać po statystykach:
Rayo(dom): 3,4,2,4,4,4,4 = 3,55
Malaga(wyjazd): 3,2,5,3,3,2,3 = 3
Sędzią tego spotkania będzie Carlos Clos Gomez i to jest bardzo dobra wiadomość dla stawiających kartki, bo statystyki jego prezentują się tak(liga): 7,8,6,6,7,8,7; średnia z tego wychodzi na poziomie 7 kartek na mecz! Wysoko i to dobrze wróży temu spotkaniu.
Ja osobiście postanowiłem zrezygnować z overa meczowego, a skupiłem się na obu ekipach. Co prawda do pokrycia meczowego potrzeba 7 napomnień, a do moich zakładów 8, ale uważam, że to jest lepsza opcja, bo przy płaskiej stawce nawet jak jedna ekipa przebije linie, to już mamy zarobek, dlatego wybieram opcje over 3,5 na obie drużyny i puszczam w singlach.
Rayo over 3,5 kartki @ 2,16 Ónibet1
Malaga over 3,5 kartki @ 2,16 Ónibet2
Eibar-Valencia
Gram na gola gospodarzy, ale już w pierwszej połowie, bo wychodzę z założenia, że jeśli mają to zrobić, to zrobią już do 45 minuty. Statystyki tutaj nie kłamią - 13 z 18 goli w lidze strzelali w pierwszej połowie, a w domu 6 z 8. Matematyka jest prosta i dlatego taki, a nie inny wybór. Valencia w pierwszych połowach straciła 6 z 11 goli w lidze i 5 z 6 na wyjazdach.
Dodatkowo wybieram na strzelca Borje Bastona, który przed tygodniem wrócił po urazie i ustrzelił gola w derbach Guipuzkoi, a dzisiaj liczę na kolejne trafienie. 7 goli w obecnych rozgrywkach to wynik dobry tym bardziej, że rozegrał ledwie 801 minut! Valencia może i niewiele traci, ale w mojej ocenie, to bardziej zasługa bramkarza, niż obrońców i pomocników.
Eibar strzeli w I połowie @ 2,20 Betsyf1:0
Borja Baston strzeli @ 3,05 Ónibet