>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

15 Kolejka Premier League 10-12.12.2011

Status
Zamknięty.
ciumar1 35

ciumar1

Użytkownik
Arsenal - Everton Moim zdaniem warto grać ten mecz jak najszybciej bo kursy mogą polecieć w dół, aktualnie kurs lekko ponad 1.50.
Drużyna Kanonierów załapał już rytm i prezentuje się nieporównywalnie lepiej niż na początku sezonu, znowu grają ofensywnie jak w ostatnich sezonach. RVP imponuje formą i jest ciężki do powstrzymania i niewiarygodnie niebezpieczny.
Ekipa z Londynu w LM wystawiła praktycznie cały skład rezerwowy więc nie mogą podstawowi zawodnicy narzekać na zmęczenie.
Wydaje mi się że drużyna Arsenalu wygra ten mecz i to różnicą nawet większą niż jednej bramki.
Trzeba tylko liczyć na to że podstawowi obrońcy nie popełnią takich błędów jak ich koledzy w spotkaniu z Olympiakosem. Wojtek Szczęsny pokieruje zapewne w prawidłowy sposób swoją obroną.
Co do drużyny Evertonu to napisze tylko że strasznie słabo spisali się w ostatnim meczu z ekipą Stoke. Mimo tego że grali na własnym boisku strasznie ciężko przychodziło im stwarzanie sytuacji pod bramką przeciwnika, nie mieli po prostu pomysłu na strzelenie bramki.
Zapewne o bramki na Emirates nie będzie łatwo, a trzeba pamiętać o niezwykle ofensywnie grającej ekipie gospodarzy.

Moje typy na to spotkanie:

Arsenal 1.53 ✅
Arsena (-1,5) 2.50
⛔
Bet365

Otrzymane punkty reputacji: +2
miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia: Premier League
Spotkanie: Arsenal - Everton
Typ: Wyścig do 3 bramek? Arsenal
Kurs: 3.25
Bukmacher: Bet365
Analiza: Już w sobotę odbędzie się kolejny mecz w wykonaniu naszych pupili. Po spotkaniu w Lidze Mistrzów, w którym &quot;The Gunners&quot; ulegli Olympiakosowi w Atenach 1:3, przenosimy się na boiska Premier League, gdzie na Emirates Stadium zawita drużyna Evertonu. Pojedynek ten zapowiada się bardzo ciekawie zważywszy na to, co dzieje się w ekipie The Gunners. To spotkanie będzie bardzo wyjątkowe dla wszystkich tych, którzy mają coś wspólnego z Arsenalem - w tym dniu drużyna z Londynu będzie obchodzić swoje 125-lecie.
Kanonierzy zajmują obecnie piątą pozycję w lidzę, którą udało im się wywalczyć poprzez zwycięstwo na DW Stadium z Wigan w ubiegłym tygodniu. Obecna lokata została także utrzymana dzięki porażkom Newcastle i Liverpoolu. Zawodnicy z północnego Londynu znajdują się już na miejscu, które gwarantuje udział w europejskich pucharach, lecz póki co jedynie w Lidze Europy. Podopieczni francuskiego menadżera do tego spotkania podchodzą z myślą przedłużenia swojej ligowej passy, która trwa nieprzerwanie od siedmiu spotkań. Ostatnia porażka miała miejsce w derbach Londynu z Tottenhamem. Od tego czasu &quot;Kanonierzy&quot; wygrali sześć z siedmiu ostatnich pojedynków, notując tylko jeden remis.
Everton na Emirates Stadium przyjeżdża jako „lider” drugiej części tabeli, albowiem to właśnie podopieczni Davida Moyesa otwierają jej drugą część, znajdując się dokładnie w jej środku - na 10. lokacie. W wyjazdowych spotkaniach The Toffees radzą sobie pół na pół. Dotychczas rozegrali sześć spotkań na boiskach rywali, wygrywając trzy z nich i przegrywając taką sama liczbę.
Pojedynek ten będzie bardzo ważny dla naszego hiszpańskiego rozgrywającego - Mikela Artety. Wszyscy pamiętamy, że przyszedł on do drużyny Kanonierów w ostatnich minutach letniego okienka, właśnie z Goodison Park.
Teraz najważniejsze. Kontuzje... Możemy zauważyć, że w drużynie z Londynu po raz kolejny rozpoczyna się plaga urazów. Jest ich już tak dużo, że za niedługo będzie można je porównać do „Plag Egipskich”, których było aż dziesięć.
W ostatnim spotkaniu przeciwko Olympiakosowi Pireus, w ramach Ligi Mistrzów, Andre Santos skręcił kostkę, co wykluczyło go z gry na trzy tygodnie. Oprócz niego, także w tym samym meczu, urazu doznali dwaj rezerwowi bramkarze Arsenalu - Łukasz Fabiański i Vito Mannone. Przypomnijmy, że Polak podczas jednej z interwencji rozciął sobie kolano, natomiast Włoch ma problem z ramieniem. Do listy kontuzjowanych dołączyło więc kolejnych trzech graczy. Warto przypomnieć, że lista nie była pusta, bowiem od dłuższego czasu znajdują się na niej: Abou Diaby, Carl Jekinson, Kieran Gibbs, Ryo Miyaichi, Bacary Sagna i Jack Wilshere. Jako, że defensywa Arsenalu nieco się rozpadła, Arsene Wenger będzie musiał sprostać zadaniu i dojść do tego, jak ustawić obronę w spotkaniu przeciwko The Toffees. Będzie to kara za nieumyślne wystawienie Andre Santosa przeciwko mistrzowi Grecji.
David Moyes nie będzie mógł natomiast skorzystać z usług czterech swoich piłkarzy. Pierwszym z nich jest Royston Drenthe. Holenderski piłkarz leczy kontuzję stopy i kostki. W wyjściowym składzie zabraknie również snajpera Evertonu - Louisa Saha, który zmaga się z urazem uda. Oprócz dwóch wymienionych, ze składu odpadł także Victor Anichebe czyli kolejny napastnik Evertonu. Młody 23-latek zaplanowany powrót do składu ma na 17 grudnia tego roku, jeśli tylko upora się z kontuzją pachwiny. Ostatnim poszkodowanym jest Leon Osman, który podobnie jak Louis Saha, zmaga się z kontuzją uda. Podczas czwartkowego treningu urazu nabawił się Jack Rodwell, jego występ w tym spotkaniu stoi pod znakiem zapytania.
Warto dodać, że Arsenal wygrał na własnym stadionie trzynaście z piętnastu ostatnich spotkań przeciwko Evertonowi. Wygrana Evertonu w wyjazdowym spotkaniu nad Kanonierami miała miejsce jeszcze na Highbury. W 1996 roku, &quot;The Toffees&quot; wygrali 2:1 po bramkach Grahama Stuarta i Andrei Kanchelkisa.
W 2005 roku Everton doznał porażki na Highbury, przegrywając 0:7! Jedynym zawodnikiem, który uczestniczył w tamtym spotkaniu, a obecnie nadal gra w Arsenalu, jest Robin van Persie. To właśnie Holender otworzył wynik spotkania. Biorąc pod uwagę jego obecną formę nie jest wykluczone, że i tym razem uda mu się tego dokonać.

kylu88 806

kylu88

Użytkownik
Swansea - Fulham

Fulham po zacietym meczu pokonalo Pool 1-0 i zgarnelo jakze cenne w ich wypadku 3 pkty. Sprawdzam ekipe Jola i gram na Swansea, ktore ma kilka atutow w rekawie przeciwko druzynie z Londynu.

Kilka faktow na temat dotychczasowych poczynan gospodarzy :

- bilans domowy 3-3-1 jak na beniaminka naprawde imponujacy

- tylko 2 bramki stracone (!) przy 8 zdobytych w 7 meczach mowia same za siebie

Ostatnie 2 spotkania Labedzi bez zdobytej bramki co dodatkowo przemawia do mnie, ze tym razem juz powinnismy zobaczyc bramki strzelane przez gospodarzy. Kolejnym ciekawym faktem jest to, ze az w 5 domowych spotkaniach zachowywali czyste konto (to wiecej niz CITY, UNITED, SPURS, CFC czy AFC !!! a wiec prawdopodobnie najlepszy wynik w lidze...).

Labedzie wygrywaly 3-0 z WBA, 2-0 ze Stoke oraz 3-1 z Boltonem. Poza ostatnia ekipa ktora ewidentnie notuje falstart od poczatku sezonu zz pozostalymi dwoma to wyniki naprawde solidne jak na pierwszoroczniaka w lidze.

Przejdzmy do gosci. Po zacietym widowisku i wygranej 1-0 nad Poolem morale w ekipie Jola napewno podskoczylo. Aczkolwiek Fulham juz pokazywalo w tym sezonie, ze po wygranych meczach znowu cos &quot;uciekalo&quot; i zespol przegrywal nastepne spotkanie. Najwidoczniej manager Jol musi jeszcze duzo pracy wlozyc w poprawe mobilizacji oraz utrzymanie w miare stabilnej i dluzszej formy.

Podsumowujac krotka analize goscie beda mieli naprawde ciezkie zadanie. Swansea nie zdobylo bramki przed wlasna publika od 2 spotkan (0-0 AV, 0-1 United) i ofensywa Labedzi postara sie to zmienic. Fulham od 3 wyjazdowych spotkan nie przegral co jak na ta ekipe (w zeszlym sezonie najdluzsza seria 4 nie przegranych meczow z rzedu na wyjezdzie) jest dobrym wyczynem. Swansea gra ofensywna pilke nastawiona na atak co dla Fulham moze oznaczac problemy. Goscie nie potrafili trafic do siatki rywali w 4 z 7 wyjazdowych meczy (bilans goli 4-7) co unaocznia ich bezradnosc ofensywna z dala od domu. Gospodarze nie przegraja tych zawodow, bojac sie jednak o podzial punktow pobieram gospodarzy z zabezpieczeniem po satysfakcjonujacym kursie !

Swansea - Fulham 1 dnb @ 1.86

Liverpool - QPR

Porazka z Fulham powinna zadzialac na pilkarzy Dalglisha motywujaco niczym kubel zimnej wody wylany na glowy. Liverpool gral swietnie na wyjazdach ale ta passa musiala sie kiedys skonczyc i to nastapilo. Teraz pora przerwac kolejna kiepska passe - tym razem ta wazniejsza, bo na Anfield, przed dziesiatkami tysiacow wspierajacych ekipe z miasta Beatlesow.

Ostatnie 4 spotkania na Anfield to kolejno :

- City 1-1

- Swansea 0-0

- Norwich 1-1

- United 1-1

Dobre wyniki z ekipami z Manchesteru to nic innego jak swietna motywacja i podejscie do spotkania, ale juz remisy z beniaminkami pokroju Labedzi to zapewne olanie i zlekcewazenie rywala.

Liverpool zajmuje obecnie 7 lokate (tzw. ostatnie miejsce w grupie rywalizujacych o puchary, pozniej jest Stoke z 5 pktami straty).

QPR na wyjazdach prezentuje dwie twarze - zwyciescy i przegranego. Bilans 3-0-4 jest aczkolwiek dobry jak na beniaminka a wygrane 0-1 z Evertonem i 0-3 z Wolves (a wiec bez straty gola) obrazuja, ze jak ekipa Rangersow ma dzien, to po prostu ma.

Goscie zdobyli conajmniej 1 bramke w ostatnich 7 spotkaniach EPL i licze po cichu, ze ta sztuka im sie nie uda na Anfield.

Wbrew statystykom ktore mowia :

- Liverpool na Anfield zachowal tylko 1 raz czyste konto (przeciwko Swansea 0-0)

- oraz w ostatnich 3 spotkaniach z rzedu ekipa The Reds tracila po 1 bramce

pojdziemy tropem, ze Pool stac na zachowanie czystego konta. Suarez i spolka musza sie wziasc w garsc, Fulham wylalo kubel zimnej wody na ich glowy. Pora na 3 punkty zdobyte w pewnym stylu dlatego tez na zwyciestwo gospodarzy przewaga 2 bramek !

Liverpool -1,5 - QPR 1 @ 1.94

+

Bolton - Aston V X @ 3.40

dudusss 138

dudusss

Użytkownik
Norwich City - Newcastle United
Postanowiłem napisać kilka zdań odnośnie tego spotkania. Trochę zaskakuje mnie tak wysoki kurs na Newcastle, goście są wyżej w tabeli od Norwich a do tego prezentują całkiem ciekawą formę. Dziś obejrzałem jeszcze raz ich świetne spotkanie z Chelsea i jestem głęboko przekonany, że w meczu z Norwich zdobędą punkty. Pytanie ile...
Mecz z Chelsea był przegrany wysoko jednak wynik nie ukazuje przebiegu spotkania. To, że Newcastle nie strzeliło tydzień temu bramki to jakiś cud. Poprzeczka, słupek, wybijanie z linii bramkowej. Newcastle na prawdę prezentuje momentami widowiskowy football, który podoba się kibicom.
Statystycznie w meczach obu ekip pada dużo bramek. Czy to Norwich, czy Newcastle to zazwyczaj strzelają gola w swoim spotkaniu.
Ja nie wystawiałbym tak wysokiego kursu na gości, którzy wg mnie są lekkim faworytem tego spotkania.
Mankamentem w grze Newcastle jest obrona. Przywołam kolejny raz mecz z Chelsea, gdzie gracze z Londynu dosyć łatwo dochodzili do sytuacji strzeleckich.
Proponowane typy:
Newcastle strzeli około 1.30
Obie strzelą około 1.70
Newcastle wygra lub zremisuje około 1.55

kieran 2,8K

kieran

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia: Premier League
Spotkanie: Arsenal - Everton
Typ: Arsenal -2
Kurs: 4.25
Bukmacher: bwin
Analiza: Arsenal podejmie jutro w 15 kolejce Premier League na Emirates Stadium Everton. Gospodarze są zdecydowanymi faworytami w tym spotkaniu i wątpię, by drużyna z Liverpoolu zdołała wywieźć jakikolwiek punkt z Londynu. Sporym problemem dla Davida Moyesa będzie skompletowanie składu, ponieważ tacy zawodnicy jak Drenthe, Saha, Anichebe, czy Osman nie zagrają w sobotnim meczu. Na dodatek nie wiadomo jeszcze czy wystąpi Rodwell. Można powiedzieć, że siła ofensywna Evertonu nie będzie mogła pokazać pełni swoich umiejętności ze względu na kontuzje. W poprzedniej kolejce, po nudnym meczu, podopieczni Moyesa dość nieoczekiwanie przegrali na własnym obiekcie ze Stoke 0-1. Dla nich spotkanie w 15 kolejce najprawdopodobniej również okaże się porażką. Arsenal jest obecnie w świetnej formie i na pewno cieszy mnie fakt, że w poprzednim meczu ligowym z Wigan (4-0) nie tylko Robin van Persie trafił do siatki rywala, a Arteta, Vermaelen oraz Gervinho. Jeżeli chodzi o ostatni mecz z Olympiakosem, to byłem trochę rozczarowany postawą podopiecznych Wengera. Francuz wystawił na to spotkanie rezerwowy, młody skład, a zamiast walki młodych Kanonierów, zauważyłem ciągłe ataki Greków i błędy Londyńczyków. Nie muszę chyba wspominać o postawie bramkarzy i linii defensywnej, która nie spisała się najlepiej. Jednakże jedynym pozytywem z tego wszystkiego jest fakt, że Wenger dał odpocząć praktycznie całej jedenastce Arsenalu i to ona zagra jutro z Evertonem. Dla Liverpoolczyków będzie to ciężki mecz, patrząc na ich listę rezerwowych. Oczywiście, Arsenal również zagra bez kilku graczy m.in Santosa, który nabawił się urazu w ostatnim meczu, Wilshere&#39;a, Jenkinsona czy Diaby&#39;ego, ale większość z nich już dość długo pauzuje, więc The Gunners w znacznym stopniu nie odczują ich braku w sobotnim spotkaniu, no może oprócz Santosa, ale miejmy nadzieję, że Vermaelen poradzi sobie na lewej obronie. Dla mnie drużyna z Emirates to wielki faworyt i liczę na wiele bramek z ich strony.
Moje pozostałe typy:
Robin van Persie gol @ 1,70 bwin ✅
Arsenal win po 1 połowie @ 1,95 bwin ⛔

M 135

mhm

Użytkownik
David Moyes nie będzie mógł natomiast skorzystać z usług czterech swoich piłkarzy. Pierwszym z nich jest Royston Drenthe. Holenderski piłkarz leczy kontuzję stopy i kostki. W wyjściowym składzie zabraknie również snajpera Evertonu - Louisa Saha, który zmaga się z urazem uda. Oprócz dwóch wymienionych, ze składu odpadł także Victor Anichebe czyli kolejny napastnik Evertonu. Młody 23-latek zaplanowany powrót do składu ma na 17 grudnia tego roku, jeśli tylko upora się z kontuzją pachwiny. Ostatnim poszkodowanym jest Leon Osman, który podobnie jak Louis Saha, zmaga się z kontuzją uda. Podczas czwartkowego treningu urazu nabawił się Jack Rodwell, jego występ w tym spotkaniu stoi pod znakiem zapytania.
skad to info? Ja mam takie ze wystep Drenthe i Saha jest bardzo prawdopodobny.
Robson// W sumie Saha i Drenthe są obaj na bbc jako przewidywani, ale nie wiadomo czy zagrają. Telegraph nawet obu wpisał do podstawowej jedenastki. Ale w Premiership nigdy nic nie wiadomo z tymi co są jako doubful czy zagrają czy nie ;)

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
Norwich - Newcastle
Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,62 Unibet✅4:2​
Za Newcastle okres weryfikacji czyli mecze z City, MU i Chelsea. Co prawda tylko 1pkt wywalczyli w tych starciach to jednak nie mają się czego wstydzić bo udowodnili, że są dobrym teamem i te porażki z City i Chelsea jak wskazuje wynik nie były takie wyraźne. Świetny Demba Ba, powracający Hatem Ben Arfa, po zawieszeniu za kartki wraca Jonas Gutierrez, jest Obertan, Cabaye, nieokrzesany jeszcze, ale mający olbrzymi potencjał Sammy Ameobi. A więc z przodu Sroki wyglądają dobrze. A co jeśli chodzi o tyły? Na pewno Krul w bramce spisuje się świetnie i broni co ma bronić, a nieraz nawet więcej jak w meczu z Chelsea gdzie wyłapał karnego Lamparda czy kilka setek Sturridge&#39;a. A formacja defensywna w jutrzejszym meczu będzie przetrzebiona bowiem wypadł Steven Taylor, a pod dużym znakiem zapytania stoi szansa gry Collociniego. Więc dwaj środkowi defensorzy jakby mieli nie zagrać to obrona Srok wygląda już słabo...
O Norwich cóż mogę powiedzieć, grają do przodu i ich gra też może się podobać. Bramek strzelają sporo, ale i też sporo tracą. Od razu przypomina mi się zeszłoroczny beniaminek Blackpool, który również strzelał i tracił jescze więcej i ostatecznie po dobrym początku spadł. Statystycznie to Kanarki nie strzeliły gola tylko przeciwko WBA i ManUtd. A stracili za kazdym razem. Biorąc pod uwagę to, a także problem w defensywie Newcastle po prostu gram typ oba strzelą ;)
Norwich (Probable, 4-4-1-1): Ruddy; Naughton, R Martin, Whitbread, Tierney; Bennett, Johnson, Fox, Pilkington; Hoolahan, Morison.

Newcastle (Probable, 4-4-2): Krul; Simpson, Perch, Kádar, R Taylor; Obertan, Cabaye, Gutiérrez, Ben Arfa; Ba, Sh Ameobi.

VS
Liverpool - QPR
Typ : LFC -1,5 @ 1,935
Pinnacle⛔1:0​
Mimo porazki z Fulham to Liverpool ostatnio co by nie mówić gra dobrze. Wygrana z Chelsea (nawet dwukrotnie i to na Stamford Bridge), remis z City. W tym meczu zabraknie Lucasa, Spearinga. Więc środek pola dla Hendersona i Adama. Nie mam do nich przekonania wcale... Ale nadzieja w skrzydłowych, oby zagrał Maxi i Bellamy z przodu. Ta dwójka robi sporo wiatru w szeregach obronnych rywali. Niech z ławki najlepiej nie podnosi się nawet Carroll. Nic nie daje tej drużynie. Przeciwko Fulham dostał szansę od początku bo miał walczyć o górne piłki z Hangelandem i Senderosem,a nic nie wygrał, a w grze po ziemi go po prostu nie ma. Więc Suarez lepiej czuje się z Bellamym lub Kuytem i mam nadzieję, że Dalglish też to widzi ;)
QPR miało dobry początek nawet, ale teraz grają gorzej. Być może i na Anfield zabraknie ich lidera Taarabta. Szału nie robi ich gra, a wobec dobrej dyspozycji LFC liczę że 3pkt zostaną na Anfield bo są ku temu powody jak pisałem wyżej. Ponadto trzeba reperować bilans gier u siebie i gonić top4 jeżeli chce się grać w Champions League bo narazie Londyn i Manchester odjeźdza :razz:
Liverpool (Probable, 4-4-2): Reina; Johnson, Skrtel, Agger, Jose Enrique; Maxi, Adam, Henderson, Downing; Suárez, Carroll.

QPR (Probable, 4-3-3): Cerny; Young, Gabbidon, Ferdinand, Traoré; Wright-Phillips, Barton, Faurlin; Mackie, Helguson, Bothroyd.

M 135

mhm

Użytkownik
Newcastle (Probable, 4-4-2): Krul; Simpson, Perch, Kádar, R Taylor; Obertan, Cabaye, Gutiérrez, Ben Arfa; Ba, Sh Ameobi.
Taylor ma nie grac ale po tym co zrobil z City to moze to i dobrze?
dnb na Newcastle to prezent i biore jako TD.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Mimo porazki z Fulham to Liverpool ostatnio co by nie mówić gra dobrze. Wygrana z Chelsea (nawet dwukrotnie i to na Stamford Bridge), remis z City. W tym meczu zabraknie Lucasa, Spearinga. Więc środek pola dla Hendersona i Adama. Nie mam do nich przekonania wcale... A
Jeśli chodzi o Liverpool to tak jak pisałeś , grają dobrze , ograli 2x Chelsea , zremisowali z obydwoma Manchesterami ale ich problem jest taki , że gubią punkty ze średniakami. Chyba można to nazwać lekceważeniem rywala , bo słaba forma to nie jest.
Przyjechał jeden beniaminek na Anfield 1:1 i wywiózł punkt
Przyjechał drugi beniaminek na Anfield 0:0 i również wywożą punkt
Jutro przyjeżdza 3 beniaminek. Dość nieobliczalny , ale grający dość skutecznie. 7 goli w 4 meczach , całkiem przyjemny wynik. Ja na Handicap chyba bym się nie zdecydował. Jeżeli już to coś w stronę BTS lub overów.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Taylor ma nie grac ale po tym co zrobil z City to moze to i dobrze? dnb na Newcastle to prezent i biore jako TD.
Owszem przeciwko City zawalił dwa gole i to głównie przez niego Newcastle już się nie otrzęsło i ponieśli taką porażkę. Ale jeszcze jak do tego nie zagra Collocini to wg mnie spora strata. A Taylor resztę spotkań przecież źle nie grał. Słabszy dzień się może zdarzyć, a grali przecież z liderem.
Też w sumie myślałem o DNB na Newcastle po zaskakująco wysokim kursie, ale jednak po dłuższej chwili namysłu opcja bts przeważyła;)
że gubią punkty ze średniakami. Chyba można to nazwać lekceważeniem rywala , bo słaba forma to nie jest.
Tak, gubili pkt ze średniakami, ale jak oglądałem LFC w pierwszych meczach tego sezonu to grali po prostu źle. Obejrzałem ostatnio ich rywalizacje z Chelsea czy City to wyglądało to obiecująco. Na pewno o wiele lepiej niż na początku sezonu więc stąd bazuję na tym że i przeciwko Queens Park Rangers wykrzesają z siebie te ambicje wskoczenia do top4 i najzwyczajniej pewnie sięgną po 3pkt w tym meczu bo ileż można remisować?:razz:

M 135

mhm

Użytkownik
podzielam zdanie kolegi, QPR jest dzikie ale ogladalem ich tylko u siebie, tam potrafia robic cuda. Linia -1,5 jest za duza. Ostatnio z fulham sedzia ich oszukal ale mogli cos tam wcisnac, zabraklo skutecznosci. Jedyna nadzieja ze wyjda mega zmobilizowani i wkurzeni po ost porazce i beda chcieli od poczatku zjesc QPR. Nie bedzie to jednak latwe bo bronic QPR sie potrafi.
Na plus przemawia to ze kazda seria sie kiedys konczy. Powinni w koncu przekonywajaco wygrac u siebie.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
najzwyczajniej pewnie sięgną po 3pkt w tym meczu bo ileż można remisować?
zawsze można przegrać ???? ja jednak ominę ten mecz szerokim łukiem (pod względem 1x2)
Obejrzałem ostatnio ich rywalizacje z Chelsea czy City to wyglądało to obiecująco.
też to widziałem ;) z Fulham też zagrali bardzo dobrze, tam o ile pamiętam prawidłowego gola sędzia im nie uznał. Ale chciałem nadmienić , że The Reds lepiej w tym sezonie grają na wyjazdach niż u siebie , i tu jest ten haczyk na mnie.
Ciekawie wygląda kurs na Bolton. Fakt , wyniki fatalne od początku sezonu ale tu mi chodzi bardziej o AV niż o Bolton. The Villans grają fatalnie , zero składu i pomysłu z przodu , rozgrywanie piłki głównie w szerz i do tyłu , na wyjazdach jeszcze nei wygrali w tym sezonie , prawie same remisy. Bolton jest mocno pod kreską , widziałem ich kilka meczów w tym sezonie i po za dziurawą obroną , tak źle to nie wyglądało. Biorąc pod uwagę to że AV nie kwapi się do ataków to tu 3 pkt mogą zostać na Reebok Stadium.

drago 108

drago

Użytkownik
Co mam nie pisać, jak mogę napisać. Bardzo podoba mi się typ Robsona w meczu Newcastle, a Liverpoolowi nie ufam. ;) Miałem przyjemność oglądać mecz Srok z The Blue. Tak wysoka wygrana przyjezdnych nie odzwierciedla spotkania, w którym gospodarze prezentowali się bardzo dobrze. Po grą z angielską elitą nieco spadli, ale teraz czas na mecz ze średniakiem Norwich. Poza tym, że grają systemem wóz albo przewóz to o tej drużynie nie wiem za wiele. Wydaję mi się, że wyjdą na mecz w najmocniejszym składzie, bo na liście kontuzjowanych widnieją nazwiska graczy, którzy w sezonie nie zagrali w sumie całego spotkania. Tak, jak napisał Robson, obrona Srok jest w kiepskim stanie, ale dziurę na środku defensywy w jakiś sposób muszą załatać. Kurs na wygraną Newcastle jest bardzo wysoki. W najlepszym wypadku zakręci się pewnie koło 3.00. A DNB ~1.90.
Jednak obie strzelą jest betem pewniejszym.
Obie strzelą @1.65 8/10 ✅
Newcastle @2.80 2/10
⛔
Manchester United po awansie do Ligi Europejskiej, w której podobno chcą wywalczyć tytuł wraca na podwórko, bo Szwajcaria okazała się za mocna. Po świetnym początku sezonu ekipa Sir Alexa przeżywa jakiś niewytłumaczalny kryzys. Jest okazja na poprawę humoru w szatni. Wolverhampton zagości na Old Trafford i będzie doskonałym rywalem na przełamanie złej passy Rooneya i spółki. Nie wyobrażam sobie sytuacji w której Ferguson doznaję porażki z drużyną, która walczy o utrzymanie się w najwyższej klasie rozgrywkowej. Wszystko pięknie, tylko kurs zaoferowany przez bukmacherów jest niski, ale oddsmakerzy byliby głupcami wystawiając coś wyższego niż 1.25. To nie koniec problemów, ponieważ lista kontuzjowanych gospodarzy jest o wiele dłuższa niż gości. Jednak patrząc na nazwiska w przewidywanej jedenastce jestem spokojny o losy spotkania.
Man Utd @1.22 ✅
No i coś na niedzielę. Chyba się skuszę na szybsze postawienie na Tottenham, ze względu na prawdopodobny spadek kursu na gości. Spurs są rewelacją sezonu. Zajmują 3. miejsce w lidze przy stracie jedynie 2 punktów do Man Utd, ale mają zaległy mecz z Evertonem. Od przegranego (1:5) spotkania z Man City (tutaj City również rozbiło gospodarzy, a wcale takiej przewagi na boisku nie mieli) drużyna Redknappa wygrała 10 ligowych pojedynków i zremisowała z Newcastle. Apetyty na White Hart Lane rośnie w miarę jedzenia i kibice poważnie myślą o walce ich pupili o mistrzostwo Anglii. Co do Stoke to wg mnie odbiegają poziomem od niedzielnych rywali. A kurs kusi...
Tottenham @2.00 ⛔
DNB @1.45 ⛔

grzeg232 1,1K

grzeg232

Użytkownik
Bolton - Aston Villa
Typ: X
W Anglii na pewno są ciekawsze pojedynki, ale ten wybrałem z powodu serii bezremisowej zespołu gospodarzy. Trudno wskazać tutaj faworyta tym bardziej więc należy zastanowić się nad remisem. Gospodarze zajmują 19, przedostatnie miejsce w tabeli, notują bilans 3-0-11, a u siebie zaledwie jedna wygrana w 7 grach. Goście na wyjazdach mają bilans 0-5-2, a ogólnie aż 7 remisów. Ciekawszy jest bilans Boltonu, ten zespół nie remisował oficjalnego meczu od lutego 2011, tzn. od ......37 gier. Co prawda zespół gospodarzy traci sporo goli, sporo też strzela, ale zremisować kiedyś musi, a AV, zespół środka tabeli w sam raz się do tego nadaje. Podopieczni Owena Coylea przegrali w lidze pięć z ostatnich sześciu pojedynków. Aston Villa odniosła z kolei tylko jedno zwycięstwo w siedmiu ostatnich kolejkach. Trotters pokonali Aston Villę tylko raz w ostatnich ośmiu starciach na Reebok Stadium (zwycięstwo, 5 remisów, 2 porażki). Widać więc, że gospodarze z AV lubią dzielić się punktami.

otomarcin18 57

otomarcin18

Użytkownik
Norwich City - Newcastle United
Postanowiłem napisać kilka zdań odnośnie tego spotkania. Trochę zaskakuje mnie tak wysoki kurs na Newcastle, goście są wyżej w tabeli od Norwich a do tego prezentują całkiem ciekawą formę. Dziś obejrzałem jeszcze raz ich świetne spotkanie z Chelsea i jestem głęboko przekonany, że w meczu z Norwich zdobędą punkty. Pytanie ile...
Mecz z Chelsea był przegrany wysoko jednak wynik nie ukazuje przebiegu spotkania. To, że Newcastle nie strzeliło tydzień temu bramki to jakiś cud. Poprzeczka, słupek, wybijanie z linii bramkowej. Newcastle na prawdę prezentuje momentami widowiskowy football, który podoba się kibicom.
Statystycznie w meczach obu ekip pada dużo bramek. Czy to Norwich, czy Newcastle to zazwyczaj strzelają gola w swoim spotkaniu.
Ja nie wystawiałbym tak wysokiego kursu na gości, którzy wg mnie są lekkim faworytem tego spotkania.
Mankamentem w grze Newcastle jest obrona. Przywołam kolejny raz mecz z Chelsea, gdzie gracze z Londynu dosyć łatwo dochodzili do sytuacji strzeleckich.
Proponowane typy:
Newcastle strzeli około 1.30
Obie strzelą około 1.70
Newcastle wygra lub zremisuje około 1.55
Oglądałem mecz Norwich z Arsenalem, jestem pod wrażeniem gry Norwich. Stwarzali sobie bardzo dobre sytuacje. Moim zdaniem w tym meczu padnie remis. Ewentualnie 1x ;)
Pozdrawiam

grubybob 7

grubybob

Użytkownik
A ja tam sobie dzisiaj zagrałem handicap +2 na QPR. Mam nadzieję, że Live znów pomęczy się u siebie z beniaminkiem lub wymęczy zwycięstwo 1:0 :p
Co do Spurs, nie jestem przekonany o ich zwycięstwie. Stoke w lidze gra u siebie kapitalnie jak wszyscy wiedzą. W dodatku Kogutom może w końcu zabraknąć szczęścia które mieli z Fulham na wyjeździe.
Pozdrawiam i udanych typów ????

grubas 397

grubas

Użytkownik
Ostatnio słabo mi się wiedzie w zakładach, co dowodzi, że mój styl gry oparty na jednym typie na jeden dzień kolejki, na dłuższą metę raczej nie wypala, a przynajmniej nie w moim przypadku. Jeszcze chyba trochę popróbuję tak grać, jak dalej będę tracił to zmieniam taktykę. W związku z tym, już dzisiaj analizuję kilka meczy i podaję do nich typy. Dalej moja gra będzie oparta na typach po kursie niewiele mniejszym lub większym niż 2,00.

Arsenal v Everton - Arsenal -1,5 @2,35⛔

Arsenal w ostatnich tygodniach pnie się w górę zarówno formy jak i ligowej tabeli. Obrona zaczęła grać na w miarę dobrym poziomie, lecz nadal nie wystrzega się błędów. Szczęsny choć przestano o nim tak głośno mówić jak na początku sezonu, w dalszym ciągu prezentuje niezłą formę. Na pomoc Wenger również nie może narzekać, bo ostatnimi czasy Arsenal dyktuje tempo gry rywalom. W ataku van Persie w szczytowej formie. To wszystko złożyło się na wysoką formę i dobrą atmosferę. Gunners w każdym meczu stwarzają sobie sporo sytuacji strzeleckich, z rzadka oddają inicjatywę i raczej nie dopuszczają rywali do groźnych strzałów. Sami ataki rozgrywają efektownie, szybkimi podaniami po ziemi są w stanie rozmontować każdą obronę ligi. Tydzień temu wysoka i bezdyskusyjna wygrana z Wigan 4:0, w tygodniu porażka z Pireusem, ale zagrali rezerwowi zawodnicy. Ogólnie ostatnio fantastyczna postawa ofensywy.
Z kolei Everton na razie zawodzi. Może nie tyle wynikami co grą. Brak jakiejś werwy, powoduje że ataki są monotonne, grane na jedno kopyto - wrzutka i może coś zdziałamy albo podanie do Bainesa i niech się chłop męczy. Podpieczni Moyesa wygrywają jedynie z zespołami pod formą, nie licząc bardzo szczęśliwej wygranej z Fulham. Mecz sprzed tygodnia obnażył braki Toffees. Stoke mimo że do wyjazdowych mocarzy nie należy, zasłużenie wygrało. Stało się tak dzięki wyłączeniu z gry Bainesa, przez co Everton nie umiał wyprowadzać ciekawcyh akcji. Od jakiegoś czasu nie gra Jack Rodwell co równie mocno odbija się na grze zespołu. Jest on bowiem kluczowym zawodnikiem dla obrony, m.in. dzięki niemu nie mógł się rozwinąć Silva w meczu z City. Bez niego defensywna gra pomocy jest o wiele słabsza, co pozwala na stworzenie przez przeciwnika dużej przestrzeni przed polem karnym. Po kontuzjach możliwe, że dzisiaj wrócą Drenthe, Saha i Osman, ale wątpię by byli w optymalnej dyspozycji.
Everton zdaje się nie mieć pomysłu na grę ofensywną, w obronie absencje, więc Arsenal po 3 punkty!

Bolton v Aston Villa - Bolton wygra @2,40⛔

Najważniejsza informacja odnośnie tego meczu jest taka, że nie zagra Given, który jest ostoją obrony Aston Villi.
Bolton od początku sezonu gra niezłą piłkę w ataku i jego wysiłek marnuje obrona. Przez 14 kolejek nic się nie zmieniło pod tym względem. Skutek jest taki, że Bolton znajduje się na 19 miejscu i nie widać perspektyw na jakiś wielki awans. Jak już wspomniałem ofensywa gra nieźle, w każdym meczu kilka sytuacji. W obronie cały czas proste błędy, bramkarz w pojedynkę nie wygrywa meczów. A przecież Bolton dysponuje nienajgorszą kadrą i powinien spokojnie utrzymywać się w środku tabeli. Ostatnio bezdyskusyjna porażka z Tottenhamem, wcześniej u siebie przegrana z Evertonem, więc nie wygląda to dobrze. Dotychczas 3 wygrane mecze i każdy z drużyną ze słabą obronę (Stoke naprawdę słabe na wyjazdach), a dzisiaj mecz z Aston Villą, która jest zupełnie bez formy. Do tego dochodzi kontuzja Givena. We wcześniejszej fazie sezonu punkty dawała świetna dyspozycja napastników, ale teraz podupadli oni na formie i mecze wyglądają trochę inaczej, bo Villans nie są w stanie przejąć inicjatywy. Do tego dochodzi McLeish na ławce, który wg mnie jest słabym menedżerem.
Bolton albo wygrywa albo przegrywa. W miarę dobrze radzi sobie z zespołami pod formą w obronie, ma w moim odczuciu większy potencjał kadrowy, więc myślę że dzisiaj wygra.

Liverpool v QPR - powyżej 3 (azjan) @2,025⛔

Liverpool gra bardzo dobrze w ataku, ale brakuje mu skuteczności. Tydzień temu dość pechowa porażka z Fulham, gdzie The Reds stworzyli sobie kilka groźnych sytuacji, lecz brak zimnej krwi w obronie zadecydował o porażce. Jedyny gol padł po wypuszczeniu piłki z rąk przez Reinę, który w tym sezonie nie błyszczy formą. Na dodatek przeciętnie gra obrona, której zdarzają się kilkuminutowe przestoje, w czasie których przeciwnicy stwarzają sobie 2-3 bardzo groźne sytuacje. Ogólnie gra obrony jest daleka od ideału. Od jakiegoś czasu z kontuzją zmaga się Lucas, co zdecydowanie ułatwia rywalom rozgrywanie piłki. Pressing nie jest aż tak skuteczny. Z kolei w ataku dobrą formą wykazuje się Bellamy, poprawił grę również Henderson, Adam czasami błyśnie ciekawym podaniem, Suarez - wiadomo, zawsze groźny oraz Carroll, który gra bardzo przeciętnie. W każdym bądź razie w ataku Liverpool gra niezłą piłkę, a na swoim stadionie szczególnie.
QPR w ataku również gra nieprzeciętnie. Wright-Phillips, Barton oraz Helguson, do którego niedawno się przekonałem są w stanie stworzyć kilka ciekawych akcji i strzelić bramkę. W obronie jest znacznie gorzej, bo choć Rangers nie tracą już seryjnie bramek, to nadal rywale z łatwością przedostają się pod ich pole karne. W zasadzie największe problemy z tym miało City... Dzisiaj nie zagra podstawowy bramkarz Paddy Kenny, co jest poważnym osłabieniem, bo w wielu meczach ratował punkty swojej drużynie. W związku z tym myślę, że Liverpool strzeli dzisiaj 2 lub więcej bramek. Na wyjazdy do potentatów beniaminki przyjeżdzają bez kompleksów i starają się grać otwartą piłkę. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie podobnie i zobaczym ładny mecz z wysokim wynikiem.

Manchester United v Wolves - poniżej 2,5 @2,60⛔

Manchester trapiony kontuzjami (Vidic, Young, Hernandez, Berbatov, Anderson) i ostanio bez formy. Wyrwane zwycięstwa po 1:0 w lidze i odpadnięcie z LM. United przyzywczaili nas do czego innego. Myślę że atmosfera w zespole jest nienajlepsza. W ataku Rooney na razie zawodzi, w obronie też słąbo, bo rywale dają radę stwarzać sobie sytuacje. Po drugiej stronie Wolves, które ostatnio formą też nie błyszczy. Spodziewam się kolejnego wymęczonego zwycięstwa United.

Norwich v Newcastle - Newcastle wygra @3,00⛔

Ciekawy mecz. Newcastle nie zagrało tak słabo z Chelsea jak na to wskazuje wynik. Chyba 3 razy strzelali w poprzeczkę albo słupek. W obronie Chelsea stwarzała sobie głównie sytuacje przez słabą grę lewego obrońcy Srok, Ryana Taylora. Pozostali obrońcy zagrali w miarę poprawnie. Dzisiaj zabraknie Stevena Taylora. Collocini zagra. Newcastle gra w miarę solidnie w obronie. Świetnie dysponowany jest Krull, który już nie raz bronił najtrudniejsze sytuacje. W ataku Demba Ba, który ostatnio gra bardzo dobrze. W pomocy Cabaye. Wygląda to nadzwyczaj solidnie. Newcastle po prostu jest w formie.
Norwich niby zdobywa punkty i korzystnie prezentuje się na tle mocniejszych rywali, ale nie wiem czy taka sama będzie motywacja na mecz z Neacastle ja k na spotkanie z United czy Arsenalem. O sile zespołu decyduje Pilkington, więc jeśli wyłączą go z gry podpieczni Pardewa, to wygrana jest ich. Norwich ra świetnie z kontry, z tym że Newcastle z kontrami dobrze sobie rdzi. Jak dla mnie, za ten kurs można grać na Sroki.

Swansea v Fulham - Swansea wygra @2,50✅

Bardzo ciekawy mecz do typowania. Swansea u siebie gra świetną piłkę, a Fulham na wyjeździe słabo. Swansea u siebie każdego rywala spycha do obrony, przez co jest on skazany na kontry, a Fulham tak grać nie lubi bo ma powolnych napastników. Swansea gra głównie skrzydłami, a tam Fulham ma najsłabszych zawodników w obronie (Kelly, Riise). W Swansea nie zagra dzisiaj Angel Rangel i Allen, a w Fulham Duff, Grygera, Sidwell ( z tych ważniejszych). Swansea gra u siebie szybką, efektowną i skuteczną piłką. Fulham na wyjeździe gubi się w obronie i trudno mu stwarzać sytuacje. Jak dla mnie win Swansea.

West Brom v Wigan - West Brom -1,5 @2,675⛔

Wigan zazwyczaj punkty zawdzięcza Al-Habsiemu. ten jednak ostatnio nie gra tak jak zazwyczaj i fatalne błędy obrony są ąz nadto widoczne. Wigan nie umie grać pressingiem i kryć w polu karnym. WBA ma mało punktów i musi w tym meczu wrócić na ścieżkę zwyciestw. Wg mnie zrobi to, bo od jakiegoś czasu widać systematyczną zwyżkę formy u piłkarzy Hodgsona. Wigan popełnia zbyt oczywiste błędy w obronie, by mogło wywieźć punkty z The Hawthorns.

Powodzenia ????

Wszystko równą stawką (5 j.). Zobaczymy co to będzie.

1/7 :oops:
Początek niezbyt udany :grin:. Wiem że to mało powiedziane.
Typy do których byłem najbardziej przekonany, czyli Swansea, Arsenal i over w Liverpoolu, miały dużą szansę wszystkie wejść. Arsenal oglądałem i powinni spokojnie wygrać &gt;2 golami, na Anfield z tego co słyszałem też było sporo sytuacji, typ na Swansea wszedł. Typy do których byłem mało przekonany - WBA i under w Manchesterze nie weszły i myślę, że nie warto grać wszystkich meczy tylko kilka do których jest się przekonanym. Jutro też jest dzień, ale jak z tej kolejki wyjdę z minusem, to chyba przez jakiś czas będę grał na sucho :sad:

Otrzymane punkty reputacji: +14
miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Oglądałem mecz Norwich z Arsenalem, jestem pod wrażeniem gry Norwich. Stwarzali sobie bardzo dobre sytuacje. Moim zdaniem w tym meczu padnie remis. Ewentualnie 1x ;)

Pozdrawiam
Proszę Cię nie wprowadzaj ludzi w błąd... Jakie bardzo dobre sytuacje? Oprócz straconej bramki, po fatalnym błędzie Mertesacker&#39;a drużyna Norwich nie istniała... Oddali zaledwie 4 celne strzały na bramkę, przy 14 Arsenalu.

kuba22 921

kuba22

Użytkownik
Arsenal - Everton
Typ: 1 - 1,53✅
Typ: + 1,5gola - 1,25⛔
Typ: Arsenal (-1,5) - 2,35⛔
Typ: Arsenal czyste konto? tak - 2,10✅
Na Emirates Stadium przyjeżdźa drużyna Evertonu. Goście tydzień temu przegrali u siebie ze Stoke 0:1, natomiast Arsenal łatwo pokonał na wyjeżdzie Wigan 0:4. Ostatni mecz u siebie podopieczni Wengera zremisowali 1:1 z Fulham. Ze składu wyleciał Andre Santos, ale największym smaczkiem będzie gra Mikaela Artety w zespole gospodarzy. Zawodnik ten spędził 6 ostatnich lat w w Evertonie i na pewno będzie to dla nie go wyjątkowy pojedynek. Stawiam 3:0 dal Arsenalu.
Manchester United - Wolves
Typ:1 - 1,22✅
Krótka piłka: Diabły odpadły z Ligi Mistrzów i stracili na tym około 20 mln euro. Należy ten blamaż (bo inaczej tego nazwać nie da się) zrekompensować kibicom , którzy są przyzwyczajeni do zwycięstw. Wolves wygrało ważny mecz z Sunderlandem tydzień temu ci może spowodować, że będą na wznoszącej fali. City gra ciężki mecz na wyjeździe co na pewno spowoduję większą chęć zwycięstwa z Wilkami.
Pozostałem mecze:
⚽Liverpool - QPR Typ:1 - 1,28✅
⚽Norwich - Newcastle Typ:2 - 3,10⛔
⚽Swansea - Fulham Typ:X - 3,10⛔
⚽West Brom. - Wigan Typ:1 - 1,66⛔
⚽Stoke - Tottenham Typ:2 - 2,10⛔
⚽Sunderland - Blackburn Typ:1 - 1,83✅
⚽Chelsea - Man. City Typ:2 - 3,00
⚽Bolton - Aston Villa Typ:X - 3,25⛔
Z braku czasu, krótkie analizy. Wszystkie kursy Bet365.

Otrzymane punkty reputacji: +1
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom