Spotkanie: Manchester United - Tottenham Hotspur F.C.
Typ: Over 3.5
Kurs: 3.50
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Dziś na Old Trafford dojdzie do szlagierowego starcia w angielskiej FA
Premier League gdzie Manchester United podejmie Tottenham Hotspur. Minimalnym faworytem tej rywalizacji według bukmacherów są gospodarze, jednak to goście są wyżej w tabeli i mają 6 punktów więcej od rywala. Ja proponuje w tym meczu zagrać wysoki over 3.5 bramek strzelonych.
Wczoraj w FA
Premier League mieliśmy obfitość bramkową, bowiem w 6 spotkaniach zdobyto 29 goli i tylko w jednym spotkaniu nie mieliśmy over 3.5 bramek (Swansea - Sunderland 3:0). Liczę,że również dziś piłkarze w FA
Premier League pójdą za ciosem i znów będziemy świadkami sporej ilości bramek. Myślę, że akurat na Old Trafford taka okazja się nadarza. Owszem statystyki nie obiecujące bowiem MU ma 5 overów 3.5 a Koguty raptem 3, a ostatni taki over w bezpośrednim starciu miał miejsce 1 grudnia 2013r. (2:2) od tamtej pory w 5 kolejnych spotkaniach nie odnotowaliśmy wysokiego overu 3.5.
Dlaczego dziś ma być inaczej? Przede wszystkim obie ekipy w ostatnich tygodniach notują zwyżkę formy. Dodatkowo w spotkaniach tych ekip zaczęło padać coraz więcej bramek. 5 ostatnich spotkań Tottenhamu to; 1:2 z Chelsea i Monaco, 3:2 z West Ham, 5:0 z Swansea oraz 3:1 z CSKA Moskwa. Manchester United również w ostatnim czasie zanotowało kilka overów 3.5: 3:1 z Swansea, 4:0 z Feyenoordem czy 4:1 z West Ham. Pamiętajmy również, że co jak co ale ofensywa w obu przypadkach wygląda imponująco z jednej strony mamy Zlatana, który strzela niemal w każdym spotkaniu z drugiej Kane, który też po powrocie do gry regularnie wpisuje się na listę strzelców. Ponadto są jeszcze tacy gracze jak Alli, Eriksen, Martial, Pogba czy Mkhitaryan.
Jeśli chodzi o sytuację kadrową to dziś nie zobaczymy Chrisa Smallinga i najprawdopodobniej Luke'a Shawa w MU, natomiast u Kogutów w tym meczu nie zobaczymy Erika Lamelę i Vincenta Janssena. Podsumowując liczę, że będzie to mecz otwarty z jednej i drugiej strony co przełoży się również na bramki. Myślę, że jest spora szansa na over 3.5 bramek w tej rywalizacji.
Spotkanie: Liverpool FC - West Ham United
Typ: over 4.5
Kurs: 3.50
Bukmacher:
Unibet
Analiza:
Na Anfield Road zmierzą się dziś ekip Liverpoolu i West Ham United co wydaje się, że gwarantuje nam nie tylko emocje ale również sporo bramek. Ja postanowiłem nico zaszaleć, zapewne pod wpływem tego co działo się wczoraj w FA
Premier League i wytypować over 4.5 bramek. Wczoraj natomiast mieliśmy grad bramek - 29 w 6 spotkaniach w tym 4 overy 4.5 bramek.
Wydaje się, że jeśli dziś ta tendencja ma zostać potrzymana to i na Anfield Road powinno paść sporo bramek. Liverpool do wczorajszych spotkań był najskuteczniejszą drużyną w lidze - 35 bramek, dodatkowo to właśnie w spotkaniach z udziałem Liverpoolu pada najwięcej bramek w FA
Premier League bo 3.8 gola na mecz. Liverpool również prowadzi w klasyfikacji na najwięcej overów 4.5 bo ma ich na koncie 6, West Ham natomiast 4, a średnia bramek w spotkaniach Młotów to 3.1 na mecz. Ponadto w spotkaniach West Hamu ostatnio padają naprawdę wysokie wyniki: 1:4 z MU, 1:5 z Arsenalem czy 2:3 z Tottenhamem. Jeśli chodzi o Liverpool to również bywały ostatnio mecze jak 3:4 z Bournemouth, 6:1 z Watford czy 4:2 z Crystal Palace.
Jeśli chodzi o sytuację kadrową to Liverpool dziś zagra dziś Coutinho, Ings i Sturridge. W West Ham natomiast dziś nie zagrają dziś Kouyate, Oxford, Sakho i Tore. Osobiście liczę na bardzo dobry mecz w którym padnie sporo bramek, bo ostatnie mecze pokazują, że czy jak czym ale defensywną nie mogą się chwalić i tracą sporo bramek. Myślę, że możemy się dziś spodziewać dużej ilości bramek, over 4.5 jest dość wysoki ale akurat po tym co wczoraj śledziliśmy w FA
Premier League i fakt, że dziś grają mocno overowe drużyny to i taka granica może zostać przekroczona.