Arsenal - Everton
Oficjalne składy :
Arsenal: Szczęsny - Jenkinson, Koscielny, Mertesacker, Gibbs - Arteta, Ramsey - Wilshere, Özil, Cazorla - Giroud.
Ławka rezerwowych: Fabiański, Vermaelen, Monreal, Rosicky, Flamini, Walcott, Bendtner.
Everton: Howard - Coleman, Distin, Jagielka, Oviedo - Barry, McCarthy - Pienaar, Barkley, Mirallas, Lukaku.
Ławka rezerwowych: Robles, Heitinga, Jelavić, Deulofeu, Naismith, Osman, Stones.
O meczu zostało napisane już praktycznie wszystko więc nie będę się powtarzał. Ja również myślę, że Kanonierzy potwierdzą dziś świetną formę i podtrzymają świetną passę zwycięstw przed własną publicznością. Bardzo podobają mi się Kanonierzy w tym sezonie i liczę, że w końcu zdobędą jakieś trofeum. Transfer Ozila to był strzał w 10, kogoś takiego właśnie było trzeba. Kogoś, kto zacznie kreować i ciągnąć grę. Kogoś przy kim inni zawodnicy wzniosą się na wyżyny swoich możliwości. I tak właśnie jest - wystarczy spojrzeć na formę jaką prezentuje Ramsey, Wilshere czy Giroud. Everton z kolei po przyjściu Martineza gra jeszcze lepiej niż za Moyesa czego efektem jest wysoka 5 pozycja w lidze. Dziś jednak zmierzyć z liderem, który na własnym stadionie ma bilans 6-0-1. Wydaje mi się, że podopieczni Wengera przerwą dobrą passę "The Toffes" i zgarną trzy punkty. Moje typy to :
Arsenal @ 1,66
Arsenal (0:1) @ 2,75
Do przerwy/wynik końcowy 1/1 @ 2,45
Powyżej 2,5 gola @ 1,73
Aaron Ramsey strzeli gola @ 3,20
Jack Wilshere strzeli gola @ 6,00
Unibet