Godzina: 21:15
Spotkanie: Arsenal - Manchester United
Typ: Powyżej 9,5 rzutów rożnych - Tak
Kurs: 1.71
Bukmacher:
Superbet
Witam, dziś bardzo ciekawy mecz, wprawdzie nie są to derby, ale obie ekipy na takie spotkania potrafią się zmotywować, a w ostatnim czasie potrafi to robić ekipa Czerwonych diabłów, bo jak grają piach cały sezon, to przychodzi mecz z Arsenalem i zaczynają być "groźni" do tego mają nowego trenera dla którego będzie to wymagający sprawdzian, bo od przejęcia sterów w MU dopiero ten mecz zapowiada się na z tych cięższych dla gości. Ale czy motywacja to wszystko? jak dla mnie, to połowa sukcesu, a umiejętności i zgranie są po stronie Kanonierów, którzy łapią wiatr w żagle po powrocie Martina Odegaarda i zaczynają wracać do gry, która cieszy oko. Ja tu idę w rzuty rożne, bo Arsenal w takich meczach nabija ich mnóstwo i to oni będą częściej atakować i nie oszukujmy się na taką siłę w Ataku jak ma Arsenal, to niestety goście będą musieli się sporo napocić żeby nie stracić bramki, bo obronę mają dość przeciętną i po ostatnim ich meczu z Evetonem aż w szoku jestem, że na tyle okazji Everton był tak bezpłciowy i nieskuteczny z przodu, że nie zdołali nawet jednej bramki strzelić. Ale dobra nie ma co się rozpisywać, bo tu mi nie chodzi o bramki, a o rzuty rożne, bo wiemy, że gospodarze i goście potrafią te stałe fragmenty nabijać i ja liczę na to, że będą w stanie nabić ich ponad 9, a wynik końcowy jaki przewiduje to 3:1.