Brighton - Aston Villa
Zapowiada się ofensywne starcie, obydwie drużyny są w sumie w bardzo dobrej formie, ale Aston Villa ma bardziej napięty grafik teraz, w sobotę z Arsenalem, później czwartek
liga europy wyjazd, po 3 dniach wyjazd vs West Ham, nie mają jakiegoś szerokiego składu, żeby się tak bawić, pewnie europę zagrają rezerwami, ale dzisiaj i tak czeka ich ciężkie zadanie. Mewy na ostatnie 5 meczy strzeliły 4x po 2+ bramki, tylko z CP 0:0, ale CP to specyficzny zespół, średnio wyniki z nimi biorę pod uwagę, w skrócie Brighton jest zawsze groźne, u siebie grają jak wariaci, jakby każdy domowy mecz był finałem ligi mistrzów, przy okazji rożnych też biją sporo, Aston Villa mniej overowa ostatnio, ale jak się Mewy na nich rzucą to pozostaje próba takiej samej odpowiedzi, do czasu pewnie będą z kontry grać, do czasu pierwszej bramki, później trzeba będzie się otworzyć, przecież to mecz o obecną topke (4 i 5 miejsca), linie rożnych jaką gram jest stosunkowo niska i w lidze angielskiej, szczególnie przy takich meczach nie powinna być problemem, wydaję mi się po prostu, że zobaczymy żywy i ciekawy mecz, a kursy wręcz wyborne
Brighton over 1.5 + over 2.5 w meczu + obie over 2.5 rr @3.00
fortuna
Brighton over 1.5 @1.92
fortuna
over 2.5 @1.75
fortuna
over 2 @1.36 sts - do ako
====
Leeds - Chelsea
Przyznam, że jestem trochę w szoku po meczu z Arsenalem, przed czerwoną kartką w sumie więcej kopania po nogach niż gry, ale nie odstępowali Kanonierom jakościowo, po czerwonej dla Caicedo, myślę środek pola padnie, skończy sie 0:10, a tu proszę pierwsi bramkę strzelili, 1:1 FT grając prawie godzinę w 10 i wcale nie wyglądali na słabszą drużynę, jeżeli z takim podejściem będą grać dopóki sił starczy, a powinno starczyć na długo, bo ławka ogromna, to coś z tych The Blues może wyrosnąć w tym sezonie, tzn jakies top3 w lidze i gdzieś dalej w
LM. Coraz pewniej się czuje Estevao, tworzy nam się drugi Yamal powoli, ale to tyle o składach, bo to nie ma sensu pisać, czy Palmer wróci, czy nie, czy zagra ten czy tamten, zacznę się martwić i analizować jak Estevao będzie miał kontuzję, bo na chwilę obecną od niego najwięcej zależy w ataku i wydaje mi się, że wreszcie powoli nie ma znaczenia z kim będą grać, bramki będą strzelać i to często więcej niż 1. Na to liczę dzisiaj, bo grają z mocno overowym Leeds, ci zaczęli sezon underowo, ale powrót do gry z poprzednich sezonów (więcej strzelać niż bronić) był kwestią czasu, bo oni nie nadają się na defensywny styl, średnia z ostatnich 5 meczy to 3.6 bramek, w każdym over, ostatnio pech z City, bo stracili na 3:2 dopiero w doliczonym, grają u siebie to kilka cornerów powinni wbić, bo to nie będzie mecz w stylu damy im piłkę i poczekamy, nie, oni będą sami próbowali przejąć inicjatywę, Chelsea lubi co prawda wysokie posiadanie, ale gra z kontry przy takich koksach co biegają ponad 35km/h to dla nich bajka, także nie zdziwię się jak specjalnie kilka razy się cofną, sami kilka cornerów easy nabiją, bo to dla nich nie problem, podobnie jak wyżej liczę na ofensywne spotkanie, ale z większym naciskiem na w tym przypadku gospodarzy, 1 x 2 oczywiście nie zagram, bo jeszcze Chelsea tak nie ufam ;d ale staty owszem, a kursy też zacne
over 2.5 + Chelsea over 1.5 + obie over 2.5 rr @3.00
fortuna
Chelsea over 1.5 @1.79
fortuna
over 2 @1.35 sts - do ako
//EDIT:
Chelsea <3 ja to widzę tak, bo Estevao się zagotował gdzieś po 30', ma do tego prawo, bo to gówniarz jeszcze w sumie, zszedł po 1. połowie, pytanie przez kogo mają akcję iść James i Caicedo też nie było dzisiaj, jakikolwiek "rozgrywający" wszedł dopiero w 60', Palmer, ale kurde ziomuś nie grał od września, Chelsea przyzwyczajona pod Estevao w tym czasie, a to całkiem 2 różne style gry, panika, nerwy, no ale wyżej było o tym, że to jeszcze nie czas na ufanie Chelsea pod względem 1 x 2, chociaż brak 2 bramki i aż 2 rr przy takim wyniku i takim meczu to więcej niż wstyd
====
Liverpool - Sunderland
Pięknie Czarne Koty grają, jak na czarnego konia przystało, ostatnie 5 meczy tylko z Fulham w Londynie nie strzelili bramki, poza tym m.in 2 Arsenalowi (który grał wtedy o rekord), wygrali z Chelsea wyjazd, czy w ostatnim meczu odwrócili losy z 0:2->3:2 z Wisienkami, no na prawdę wielkie brawa. Co mnie dziwi to spadki i tak już niskich kursów na Liverpool, bo, czy to ściągnięcie Salaha i w efekcie wygrana 0:2 z West Hamem to jakiś przełom ? Może coś się w nich ruszy, ale cały czas trzeba pamiętać, że od dłuższego czasu to nie jest monolit w defensywie, może wygrają, ale wątpię, żeby to zrobili do 0, kurs na bts imo powinien być rzędu @1.50, także to co proponują to biorę z pocałowaniem rączki, z uwagi na Sunderland i to co wyprawiają myślę, że czeka nas kolejne, 3. dzisiaj ofensywne starcie
over 2.5 + bts + over 6.5 rr @2.30
fortuna
Obie strzelą @1.87
fortuna
over 2 @1.27 sts - do ako
zwrot
====
Arsenal - Brentford
Tu już 1 słowem, o poprzednim meczu vs CHelsea jest wyżej, nie popisali się w skrócie, ale dzisiaj własny stadion, zespół dużo słabszy, aż zastanawiają tak
wysokie kursy na wygraną Kanonierów, tak jakby miało się skończyć remisem, no ale cóż, dają trzeba brać, Arsenal ma potężną ławkę, mogą grać sobie i co 3 dni, Brentford to nie jest byle co, bo potrafią problemy każdemu stworzyć (m.in 3:1 z Newcastle w formie), ale tak wyglądają ich poprzednie mecze:
Pali w oczy overami, myślę, że przy tak overowej drużynie (bo te wyniki to nie jest przypadek), Kanonierzy 2 bramki wcisną, chociaż czasami lubią minimalistycznie zagrać, ale przy prowadzeniu Brentford na pewno im trochę miejsca zostawi, a to woda na młyn
Arsenal over 1.5 @1.59
fortuna //EDIT:
straszny fart, jedno się rzuca w oczy, ze słabszymi Arsenal gra minimalistycznie, żeby imo mimo szerokiej ławki jak najwięcej grajków było wypoczętych, to nie był mecz jak z Bayernem, intensywność, siła itp, tu trzeba powiedzieć, że przez większość meczu były flaki z olejem w wykonaniu Arsenalu, 2 bramka w doliczonym, po rykoszecie, do tego milimetry, żeby to zostało wybronione, kupon siedzi, git, ale imo trzeba uważać do okresu po boxing-day na granie jakichkolwiek overów jak Arsenal gra z dużo słabszymi
Arsenal win @1.45 sts
===
EDIT: no i kupony "do ako" z potężnym łącznym kursem przy 1 zwrocie @1.84 też na