>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

14. kolejka Ekstraklasy [2.11.2024 - 4.11.2024]

Status
Zamknięty.
krzysiek74 161,3K

krzysiek74

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna Ekstraklasa
Godzinna: 20:15
Spotkanie: Legia-Widzew
Typ: obie strzelą
Kurs: 1,80
Bukmacher: Superbet

Analiza:
Hit niewątpliwie w 14 kolejce PKO BP Ekstraklasy to rywalizacja warszawskiej Legii z łódzkim Widzewem.Tu na emocje zarówno na boisku jak i trybunach na pewno nie będziemy narzekać.
Gospodarze obecnie na fali wznoszącej chyba już trener Feio ogarnął ten zespół bo regularnie już punktują i na naszym podwórku jak i w Lidze Konferencji.
Widzew gra w kratkę ....mocna pozycja w środku tabeli kolejny sezon.
Postawię na gole z obu stron bo ma kto w tych ekipach strzelać ....z jednej strony Gual czy Morishita po stronie gości Rondić czy Kerk...
Mój typ to obie strzelą.

Otrzymane punkty reputacji: +1713
R 1,2M

rr62dga

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska, Ekstraklasa
Godzina: 20:15
Spotkanie: Puszcza - Lech
Typ: Superprzewaga: Lech
Kurs: 1,66
Analiza:
Lech odpadł z Resovią z Pucharu Polski i może skupić się tylko na rozgrywkach ligowych, w których w tym sezonie uzasadnionym celem jest zapewne tytuł mistrzowski. Po trzynastu kolejkach Lech prowadzi w tabeli Ekstraklasy z przewagą trzech punktów nad Jagiellonią mimo niedawnej wpadki w Poznaniu z Motorem. W meczach wyjazdowych Lech wygrał cztery ostatnie spotkania, w tym 2:0 z Cracovią przy Kałuży- na tym samym zagra sobotni mecz z Puszczą. Puszcza przegrała pięć ostatnich spotkań ligowych i zasłużenie znalazła się na dnie tabeli. Antyfutbol, który dał drużynie z Niepołomic utrzymanie w poprzednim sezonie teraz nie przynosi fuksiarskich punktów a klęska 0:6 z GKS Katowice w Krakowie była tego kwintesencją.

Ostatnia edycja:
R 1,2M

rr62dga

Użytkownik
Spotkanie: Legia - Widzew
Typ: Superprzewaga: Legia
Kurs: 1,70
Analiza:
Obydwie drużyny zagrają w czwartek wyjazdowe mecze w 1/16 Pucharu Polski- Widzew z Lechią w Zielonej górze a Legia z Miedzią w Legnicy. Legia znakomicie spisuje się w tym roku w europejskich pucharach a dwie wygrane w fazie ligowej LKE maja swoją wymowę. Grając na trzech frontach Legia nie może tracić punktów w ekstraklasie, bowiem czołówka z Lechem szybko odjechała i zmniejszyć dystans jest potem trudno. Wygrana z Widzewem przy Łazienkowskiej jest zatem priorytetem, by potem w dobrych nastrojach zagrać w LKE z Dynamem Mińsk. Widzew gra w kratkę a ostatnia prestiżowa przegrana z Górnikiem w Łodzi spowodowała sporą nerwowość i wiele dyskusji o drużynie trenera Myśliwca.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1225
arass1 375,4K

arass1

Użytkownik
Legia - Widzew
3 listopada 2024 godz. 20:15

Przed nami już 14 kolejka ligowych zmagań, a w jednym ze spotkań stołeczna Legia podejmie łódzki Widzew. W przeszłości mecze między tymi zespołami decydowały o mistrzostwie Polski, ale niestety od tamtych czasów mija już prawie 30 lat. Legia regularnie gra o najwyższe cele na polskim podwórku, czego niestety nie można powiedzieć o drużynie Widzewa, ponieważ łódzki klub przez kolejne lata coraz bardziej był pogrążony w kryzysie. Kiedyś mecze między tymi klubami elektryzowały kibiców, a dziś ta rywalizacja aż tak bardzo nie ekscytuje i nie pobudza wyobraźni jak wcześniej. Niemniej jednak sentymenty z przeszłości zawsze wpływają na dodatkową motywację zawodników obu epik i dodają kolorytu ich rywalizacji. Zapewne i tym razem zaszłości dadzą o sobie znać i będzie to mecz walki, a żaden z piłkarzy nie odstawi nogi. Czysto piłkarsko bardziej poukładanym zespołem wydaje się Legia, która po zwycięstwie nad Betisem w Lidze Konferencji Europy wyraźnie złapała wiatr w żagle i ostatnich spotkaniach pokazuje dużo lepszą formę niż na początku tego sezonu. Kapustka stał się liderem środka pola, Morishita także imponuje formą w ostatnim czasie. Szczególnie może się podobać jego szybkość, dynamiczność i umiejętność zagrania jeden na jednego. Do tego bezsprzecznie na jednego z najlepszych piłkarzy Legii, jak i całej Ekstraklasy wyrasta Vinagre , który zaliczył w tym sezonie kilka świetnych występów okraszonych asystami. Uważam, że Widzew nie będzie w stanie przeciwstawić się dobrze dysponowanym zawodnikom Legii i przegra to spotkanie.

Legia @ 1.64 fuksiarz

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2397
R 1,2M

rr62dga

Użytkownik
Spotkanie: Legia - Widzew
Typ: mecz/liczba goli: Legia i powyżej 1,5
Kurs: 1,94
Bukmacher: Fuksiarz
Analiza:
Typ na konkurs "Piłkarski Typer" bowiem wcześniej typowałem to spotkanie w "Typach dnia" Trudno coś więcej tutaj dołożyć- dawniej mecze między tymi drużynami rozgrywane były o dużą stawkę a teraz elektryzują głównie zwaśnione grupy kibiców. Od czasu powrotu Widzewa do ekstraklasy przy Łazienkowskiej rozegrano dwa spotkania: ostatnie wygrała Legia 3:1 a wcześniej był remis 2:2 zatem padały po cztery bramki. Widzew na wyjazdach gra raczej otwartą piłkę i traci ale też strzela sporo bramek- 3:1 z Cracovią w Krakowie, 4:3 z Motorem w Lublinie czy 2:2 z GKS w Katowicach jest tego przykładem. Myślę, że i w Warszawie Widzew spróbuje powalczyć i coś strzeli- zakładam, że jednak więcej bramek straci.

Ostatnia edycja:
intelowiec 86,7K

intelowiec

Użytkownik
Mecz: Legia - Widzew
Typ: 1
Kurs: 1,64
Buk: Fuksiarz

Wydaje się, że po krótkotrwałym momencie zastoju i zawahania warszawianie weszli już na właściwe tory, i nikt nie ma wątpliwości, czy kontrowersyjny trener Feio powinien zostać na swoim stanowisku. Za szkoleniowcem przemawiają ostatnie wyniki, a za wynikami idzie pewnośc siebie i dla mnie Legia wygląda teraz na zespół, który wie, czego chce, i jak ma grać.

W przeciwieństwie do Legii w drużynie z Łodzi widać zdecydowanie tendencję zniżkową i zespół nie może ustabilizować formy. Na własnym stadionie Widzewiacy ulegli Górnikowi i Koronie, którzy do potentatów nie należą. Męczyli się również w tygodniu z trzecioligowcem z Zielonej Góry, a więc z drużyną, która gra trzy poziomy niżej i na co dzień potyka się z takimi "tuzami" jak Unia Turza Śląska, Pniówek Pawłowice czy Podlesianka Katowice. Nie dość, że łodzianie musieli wybiegać w tym meczu ponad 120 minut, to jeszcze przyszło im strzelać jedenastki, więc z teoretycznego meczu "do odhaczenia" zrobił się solidny dramat, który na pewno miał wpływ na kondycję fizyczną i psychiczną zawodników.

Skończyło się happy endem, ale teraz podopiecznych Daniela Myśliwca czeka ciężka niedzielna przeprawa na Łazienkowskiej i poprzeczka wędruje nieco wyżej - chyba nawet odrobinę za wysoko jak na obecną grę zespołu. Legia ostatnio od meczu wyjazdowego z Pogonią nie zaznała goryczy porażki i nie wygląda na zespół, który miałby przegrać. Prezentuje co prawda w niektórych momentach pragmatyczny i wyrachowany futbol, ale wie, jak gospodarować siłami i łączyć rozgrywki europejskie z ligą. I na Widzew taka gra powinna na koniec weekendu w zupełności wystarczyć.

Kiedyś na to spotkanie mówiliśmy klasyk ligowy, jednak na dzień dzisiejszy uważam, że to za wielkie słowa i przewiduję słabą ligową kopaninę zakończoną niskim zwycięstwem gospodarzy 1:0 lub 2:0. Kurs nie powala, ale wraz ze zbliżaniem się meczu będzie malał jeszcze bardziej, więc jeśli ktoś chce zagrać, polecam zrobić to teraz.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1716
bo86bo 15,1K

bo86bo

Użytkownik
Nie wiem czemu ale czutke że Raków straci punkty ze Stala? Rozważa ktoś taką opcję czy to szukanie na siłę z mojej strony niespodzianki?

madman01 13,9K

madman01

Użytkownik
Ja to mam czutke że Legia bardziej straci, starcia z widzewem byly elektryczne od lat, a legia w lidze juz tracila pkt z gorszymi klubami, mielec wedlug mnie na wyjazdach wyglada bardzo przecietnie, a rakow wraca na wlasciwe tory ale to ekstraklapa wiec nie ma co ladować grubych pieniedzy bo trafi sie jakis pijany sedzie ze znakiem drogowym i bedzie widzial karnego tam gdzie go nie ma..

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
14:45 Górnik Z. - Jagiellonia B.
powyżej 2.5 gola @ 1.65
Betclic

Obie drużyny przystępują do tego spotkania w najlepszym swoim momencie łapiąc od kilku kolejek wiatru w żagle. Górnik po bardzo słabym początku podobnie jak rok temu wrzucił drugi bieg i z meczu na mecz wyglada coraz lepiej. Niestety w meczu przeciwko Jagielloni zabraknie Rasaka, który złapał formę, ale niestety musi pauzować za kartki. Na pewno zabraknie Manu, który leczy uraz. Niewiem co wymyśli trener Urban z składem bo jak widać co kolejkę lubi mieszać. Jednak uważam, że Górnika stać tutaj przynajmniej na jedno trafienie, a może nawet i dwa, które dadzą zwycięstwo?
Jagiellonia fajnie radzi sobie w pucharach europejskich oraz awansowali w tygodniu do kolejnej rundy PP. W górze tabeli robi się ścisk, a więc czas na kolejne być może ligowe punkty. Mnie interesują ich gole, a te strzelają ostatnio jak na zawołanie. Przynajmniej 2-3 trafienia w ostatnich meczach robią wrażenie. Górnik musi uważać na stałe fragmenty bo tu właśnie tracił ostatnio dużo goli. Czy Jaga to wykorzysta?. Możliwe, że tak. Uważam, że ten mecz może być naprawdę pełen goli, a forma obu drużyn wskazuje, że tak właśnie będzie.

20:15 Legia W. - Widzew Ł.
Legia @ 1.68
Betclic

Uważam, że zespół gości zaczyna nam popadać w mały dołek. Porażka u siebie z Korona, kilka dni później wymęczone zwycięstwo na wyjeździe z Motorem. Tydzień temu porażka z Górnikiem. W PP również męczyli się ale ostatecznie udało się awansować do dalszej fazy. Teraz przyjeżdżają do Warszawy aby zmierzyć się z rozpędzająca się Legia. Uważam, że Legia dostała wiatru i ich gra zaczyna się zazębiać. Grając u siebie to jest kolejny atut gdzie powinni wygrać to spotkanie.
Awans w PP jest, w europejskich pucharach rownież dobrze sobie radzą i zapewne będzie dalszy awans. Czas gonić drużyny z czołówki, które lekko odskoczyły. Legia to bierze.​

Ostatnia edycja:
zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Raków Częstochowa - Stal Mielec

Raków pnie się w górę tabeli zajmując 3 miejsce i będąc w bardzo dobrej formie nie przegrywając od 6 spotkań w Ekstraklasie. Raków w Europejskich pucharach nie gra, z Pucharu Polski już odpadł więc pozostało im się skupić na lidze. Raków ma bardzo dobrą kadrę i po powrocie M. Papszuna widać, że ponownie zaczyna układać ten zespół i powoli przypomina ten, który wywalczył mistrzostwo. Kilka bardzo dobrych transferów jak choćby Ameyaw, Adriano, Diaz, Makuch czy Brunes co pozwala więcej rotować składem.
Stal Mielec w tym sezonie uważam, że będzie mieć problemu z utrzymaniem się w lidze choć na ten moment nie zajmują miejsca spadkowego jednak ich gra zdecydowanie nie powala.

Liczę, że Raków u siebie będzie drużyną przeważającą i wygrają to spotkanie strzelając co najmniej 2 bramki.

Raków + powyżej 1,5 1,62​

L 2,1M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Radomiak - Piast Gliwice*, Radomiak 1. połowa liczba kartek powyżej 0.5, @1.63 Superbet

Radomiak gra mocno w kratkę w tym sezonie i choć ma w swoich szeregach prawdziwego goleadora Rochę, który ma 10 goli, to na ten moment trudno mówić o walce o europejskie puchary. W przypadku Piasta równiez jest jak dotąd przeciętnie, ale mają o 7 oczek więcej od swoich rywali. Radomiak w tym sezonie otrzymuje sporo kartek i też sporo w pierwszych połowach. Mowa tutaj m. in. o meczach przeciwko Widzewowi (1 kartka), Cracovii (2 kartki), Lechii (1 kartka), Koronie (1 kartka), Górnikowi (2 kartki), Zagłębie (1 kartki), Raków (3 kartki), Puszcza (2 kartki), Lech (1 kartka) oraz ostatnio Śląsk w pucharze (5 kartek) i mowa tutaj o ostatnich meczach i wylącznie pierwszych połowach. Co ciekawe w pierwszych kilku meczach tego sezonu Radomiak unikał kartoników. Myślę, że trend zostanie podtrzymany i Radomiak ujrzy tutaj kartonik.

Ostatnia edycja:
neutralny 586,5K

neutralny

ModTeam
Członek Załogi
1000x200.jpg
Legia Warszawa - Widzew Łódź
Widzew Łódź strzeli gola @1,55 Betclic
Coś tak mi się wydaje, że po przegranej Lecha czołówka ligi nie wykorzysta potknięcia Kolejorza, a najoczywistszy wydaje mi się brak wygranej Legionistów, tym bardziej że ich rywalem będzie dziś łódzki Widzew. Goście lubią strzelać w Warszawie i ogólnie nie mają problemów ze strzelaniem goli Legionistom patrząc na bezpośrednie rywalizacje obu zespołów. Podopieczni trenera Myśliwca dobrze ostatnio prezentują się w delegacjach. Biorąc pod uwagę Puchar Polski to w ostatnich pięciu meczach aż czternaście razy pokonywali golkipera rywali, co jest wynikiem bardzo dobrym. Widzew plasuje się obecnie w środku tabeli z siedemnastoma strzelonymi golami z czego aż jedenaście zdobyli na obcych stadionach, na swoim obiekcie wydają się grać bezpieczniejszy futbol, gdyż punkty mimo mniejszej liczby trafień cały czas się zgadzają.
Moim zdaniem spokojnie dziś przynajmniej raz ustrzelą gospodarzy, a wcale się nie zdziwię, jak nie przegrają tego meczu, bo osobiście nie jestem fanem Legii z Goncalo Feio.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1990
bo86bo 15,1K

bo86bo

Użytkownik
Wczoraj dzień popisów arbitrów. Czy dziś będzie podobnie? Mocno mnie kusi wygrana Radomiaka z grającym w kratkę Piastem.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Wczoraj dzień popisów arbitrów. Czy dziś będzie podobnie? Mocno mnie kusi wygrana Radomiaka z grającym w kratkę Piastem.
Oby nie. Jednak nie rozumiem niektórych decyzji sędziów tym bardziej, że mamy erę VAR.

Co do meczu Radomiaka to w meczach domowych potrafią zaskoczyć. Piast jednak złapał w końcu oddech i podobnie jak Górnik zaczęli wygrywać i co najważniejsze grać w piłkę. Dla mnie jest to mecz nie do ruszenia.

ziroxxx 985K

ziroxxx

Znawca - Piłka nożna
Legia Warszawa - Widzew Łodź, Legia wygra @ 1.57 Fuksiarz
Legia over 1,5 gola @ 1.55 Fuksiarz (konkurs)

Analiza:
Bez kombinacji stawiam tutaj na gospodarzy, którzy są w formie. Ostatnio wygrane mecze w lidze, pucharze Polski oraz lidze konferencji. Legia z każdym meczem coraz lepiej wygląda. Przy potknięciu Lecha, Legia moze się zbliżyć na 6 pkt do lidera. Chodyna przeniesiony na skrzydło, Morishita w środku pola/skrzydło - daje efekty. Widzew natomiast słabo wyglądał w meczu z Górnikiem u siebie. A w pucharze Polski mało brakowało do kompromitacji. Mecze z Legią są wyjątkowe, podwójna mobilizacja, ale wydaje mi się, że to nie wystarczy i Legia weźmie swoje. Na dzień dzisiejszy wyglądają lepiej od gości.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2037
bo86bo 15,1K

bo86bo

Użytkownik
Oby nie. Jednak nie rozumiem niektórych decyzji sędziów tym bardziej, że mamy erę VAR.

Co do meczu Radomiaka to w meczach domowych potrafią zaskoczyć. Piast jednak złapał w końcu oddech i podobnie jak Górnik zaczęli wygrywać i co najważniejsze grać w piłkę. Dla mnie jest to mecz nie do ruszenia.
Trener Radomiaka wcale nie pomógł wygrać zmianami swojej drużynie. Czerwiński odnalazł się w polu karnym a poza tym bezjajeczny mecz.

Gornik-Jaga
Podobny mecz do tego który właśnie się skończył. Pululu i Imaz poprowadzą dziś Jage po zwycięstwo. Do tego dorzucam wygrana Legii i na tym kończę zabawę dziś z Ekstraklasa choć mocno kusi wygrana Widzewa z Lechią.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Trener Radomiaka wcale nie pomógł wygrać zmianami swojej drużynie. Czerwiński odnalazł się w polu karnym a poza tym bezjajeczny mecz.

Gornik-Jaga
Podobny mecz do tego który właśnie się skończył. Pululu i Imaz poprowadzą dziś Jage po zwycięstwo. Do tego dorzucam wygrana Legii i na tym kończę zabawę dziś z Ekstraklasa choć mocno kusi wygrana Widzewa z Lechią.
Cracovia z Lechią ;)
Na razie fajny otwarty mecz w Zabrzu. Czekam na gola i może się rozkręci na dobre.

anzelmo 262,2K

anzelmo

Użytkownik
Legia Warszawa - Widzew Łodź Połowa z większą liczbą goli 2 2,05 fuksiarz Vinagre R. Asystuje przy golu 4,5 fortuna

Z tego naszego klasyku robi sie mega pablic bet. Widzew bez zwycięstwa na L3 od 27 lat jak dobrze pamiętam .... wczorajsze mecze sporo wprowadziły ożywienia- pikanterii decyzje sędziowskie mocno zamieszały w tabeli. Raków znowu w końcówce ogarnia rywala Lecha dopadają stare demony .Przed przerwa na reprezentacje w tabeli jest ciasno a to tego tanga może realnie dołączyć ekipa Feio co wydawało sie mało realne .Gramy dobrze ostatnio mamy tez sporo szczęścia mecz z Miedzią jego końcówka. dalej brakuje nam napastnika. Obudził sie Chodyna to może odpali hiszpański zjadacz kurczaka albo Nsame .Alfarela za końcówkę meczu PP może mocno wypaść z obiegu, Ważne spotkanie obie ekipy sie delikatnie nie lubią na wielu liniach płaszczyznach jest rywalizacja czy to klubowa a juz sprawy kibicowskie mocno zaognione przez pryzmat pucharu polski reasumując gram kilka opcja walka faule powinny byc na miejscu bo to wiadomo sprawa. Kursy lekko spadają na L i troszkę strach to grać bramki powinny paść bo Legia ostatnio lubi tracić zeby potem wejść na dobre wyższe obroty wiec...początek meczu walka mobilizacja trzymanie pozycji zadań nakreślonych przez trenerów a z zbiegiem minut zmęczenie błędy i szanse myślę dla obu stron .Legia i ofensywa to Vinagre Portugalczyk gra bardzo dobrze jest kreatywny i myślę ze dzisiaj może byc ważnym faktorem.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom