>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

13 kolejka T-Mobile Ekstraklasa 24.10 - 27.10.2013

A 11

ajron1988

Użytkownik
Widzew Łódź - Cracovia Kraków
Poniżej 2,5 gola 1.75

Moim zdaniem ten mecz bedzie mial podobny przebieg do meczu Podbeskidzie-Ruch, bedzie duzo walki a mało strzałów,padnie gol-max 2.
Gdybym miał typować cały mecz to Widzew 1x.

Jagiellonia Białystok - Górnik Zabrze
Górnik Zabrze 2,45

U gospodarzy nie zagra podstawowy bramkarz - Słowik, z powodu czerwieni w meczu z Korona, zastapi go ktoś z pary Baran-Dragowski, obaj bez wiekszego doswiadczenia, Zabrzanie napewno beda oddawać duzo strzałów na bramke i licze iż wystawiony bramkarz popełni błąd i to może nawet nie jeden.

Śląsk Wrocław - Zawisza Bydgoszcz
Poniżej 2,5 1.75

Dziwi mnie tak wysoki kurs na under 2.5 w tym meczu...
Slask bez głównego kreatora gry-Mili, Zawisza również bez swoich liderów- Masłowskiego oraz Drygasa. Te braki skłoniły mnie aby poszukac tu undera

Lech Poznań - Legia Warszawa
Wynik meczu : Remis 3.00

Dla mnie typowy mecz na remis, skłania mnie ku temu dodatkowo fakt iż Legia po 12 meczach w lidze nie zanotowała dotąd remisu.
Można też tu zagrac under 2.5 po kursie 1.65

Otrzymane punkty reputacji: +8
gnu_gpl 452

gnu_gpl

Użytkownik
⚽ Jagiellonia Białystok - Górnik Zabrze 2 @ 2.40 ✅

Jak usłyszałem przed chwilą w C+ jaki szpital jest w Jadze to ja nie wiem skąd takie kursy?! W tym zespole nie gra chyba 90% zawodników z początku sezonu! Masakra jakaś. Jadę ostro na Górnik, bo wg mnie promo

lwasikowski 14

lwasikowski

Użytkownik
Jagiellonia- Górnik 24 minuta czerwona kartka
obecnie 30 minuta 0:0

polecam na live grać typ- 2 drużyna wygra i padnie mniej niż 2,5 bramki- kurs złapałem 3,45 ✅

Brawo, czasem granie na live popłaca.

Otrzymane punkty reputacji: +3
sober219 338

sober219

Użytkownik
Pogoń Szczecin - Korona Kielce
Od razu ostrzegam, że mogę być nieobiektywny bo jestem z Kielc. Ale tak: po tej 2 tygodniowej przerwie widać już spore postępy w poczynaniu Koroniarzy. Nie jest to już tylko głupie podanie góra przez całe boisko do napastnika i &quot;radź sobie sam&quot;. Można dostrzec Hiszpański styl i Korona stara się grać sporo po ziemi. Lewa flanka to chyba najmocniejszy atut drużyny przyjezdnej. Współpraca Lisowskiego z Pylypchukiem układa się bardzo dobrze. Ukrainiec to był bardzo dobry transfer. Tak więc skrzydła Korony funkcjonują bardzo dobrze, po prawej stronie Golański i Sobolewski też dają rade. Co cieszy Trytko w końcu się odblokował. 2 bramki z Jagą napewno go podbudują. Podumowując mocne skrzydła + dośrodkowania do dobrze dysponowanego Trytki powinny ponieść Kielczan do wygranej. Pogoń dobry początek sezonu i daje im to 5 lokate w tabeli. Lecz jak spojżymy na formę Pogoni u siebie to już nie jest tak różowo. Wygrali tylko 1 mecz z Podbeskidzie. Uważam, że Korona pójdzie za ciosem i wybiegają sobie zwycięstwo.
Typy z bet365:
Korona x2 @1,83
Korona dnb @2,62
Korona @3,75
Korona powyżej 1,5 gola @3,4
i za drobne Korona czyste konto @4
Zbyszek Małkowski w dobrej dyspozycji, jeśli obrońcy nie walną jakiegoś babola to czyste konto jak najbardziej prawdopodobne

Otrzymane punkty reputacji: +1
tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Pogoń Szczecin - Korona Kielce
Ko

Przed Nami kolejne spotkanie 13 kolejki TMO Ekstraklasy, pomiędzy zajmującą 4 miejsce w Tabeli, Pogonią Szczecin(20pkt) a zajmującą 13 miejsce Koroną Kielce(12pkt). Typując faworyta tego spotkania nie warto sugerować się miejscem w tabeli obu tych drużyn, bo formy jakie prezentują nie są adekwatne do zajmowanych pozycji.
Pogoń Szczecin od dwóch kolejek nie potrafi wygrać, co wcześniej przychodziło im z wyjątkową łatwością. Najpierw zostali pogrążeni przed własną publicznością przez Górnik Zabrze(1:4), a następnie po bezbarwnym meczu zremisowali z Ruchem Chorzów 1:1. O dziwo Pogoń radzi sobie lepiej na wyjeździe, wręcz znakomicie, bilans 4:two:0 mówi sam za siebie, u siebie jest już zupełnie inaczej, bilans 1:3:2, zwycięstwo tylko nad słabiutkim Podbeskidziem, ta sytuacja może wywierać na piłkarzach dodatkową presje i pozwala postawić w roli delikatnego faworyta Kielczan.
Początek obecnego sezonu dla Korony nie był najlepszy,drużyna nie punktowała, a w niektórych meczach nie prezentowała na dodatek odpowiedniej formy. Wydaję się jednak, że wszystko powoli wraca do normy, po czterech meczach bez porażki i dwóch zwycięstwach z rzędu, podopieczni Jose Martina pokonali w poprzedniej kolejce faworyzowaną Jagiellonie Białystok 4:1 i zaczynają poważnie myśleć o włączeniu się do walki, o zajęcie miejsca w grupie mistrzowskiej.
Obie Ekipy przystąpią do tego pojedynku lekko osłabieni. Trener Dariusz Wdowdczyk nie będzie mógł skorzystać z kontuzjowanego Mateusza Lewandowskiego. Młody obrońca urazy nabawił się w meczu 11. kolejki z Górnikiem Zabrze. Za przekroczenie limitu 4 żółtych kartek pauzować będzie kapitan Portowców, Bartosz Ława. W ekipie gości z powodu kontuzji zabraknie Kamila Kuzery i Rafała Zawłockiego, pod znakiem zapytania stoi jedynie występ znakomicie spisującego się ostatnio Siergieja Pilipczuka, do zdrowia wraca Maciej Korzym, który będzie na pewno dużym wzmocnieniem Korony, zagrał już kilka minut w ostatnim meczu.
Kielczanie muszą, mimo poważniejszych osłabień w Pogoni, podejść do rywala z szacunkiem, Pogoń za wszelką cenę będzie chciała poprawić swój marny bilans na własnym terenie, jednak forma jaką prezentuje w ostatnim czasie Korona pozwala realnie myśleć nad przywiezieniem pkt do Kielc, jedni jak i drudzy strzelają dużo bramek i jutro też tak powinno być, jeśli chodzi o wynik to ciężko wytypować, ale przy obecnej formie stawiam na remis z lekkim wskazaniem na gości! GL.

Pogoń Szczecin - Korona Kielce +0.5 1.85 Bet365⛔
Pogoń Szczecin - Korona Kielce BTS 1.83 Bet365
✅

gnu_gpl 452

gnu_gpl

Użytkownik
⚽ Wisła Kraków - Zagłębie Lubin under 2.5 @ 1.61
Jedna i druga drużyna bramkami nie rozpieszcza. Średnia Wisły to 2.0 bramki na mecz, średnia Zagłębia: 1.9. Obie drużyny po seriach underów zanotowały ostatnio po grubym overze na przełamanie serii (obie po 3-1).
Wisła swój mecz przegrała nie tracąc wcześniej tylu bramek.
Zagłębie wygrało nie strzelając tylu wcześniej.
Wniosek: ostatnie mecze to spory przypadek, bo żadnej drużynie do profilu to nie pasuje. Po prostu każdy kiedyś musi serię złamać.
Dzisiaj to Wisła narzuci swoje tempo (nie za szybkie) a Zagłębie pewnie będzie się dostosowywało - wniosek: wynik w normie tych drużyn czyli poniżej 2.5 bramek.

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Pogoń - Korona +0,5 1,83 bet365
Rok temu było -0,25 i teraz powinno być taka sama linia na Pogoń a nie -0,5.
Różnica w tabeli spora, ostatnie wyniki już podobne, obie ekipy dobrze punktowały.
Pogoń u siebie wygrał tylko raz w lidze w 6 spotkaniach, z Górnikiem przegrała 1-4 u siebie,
ostatnio zremisowała z Ruchem 1-1, po słabym meczu, poza golem, którego być nie powinno (nieodgwizdany faul na Surmie w środku boiska, po tej akcji padła bramka) nie grała nic,
ogólnie nie podobała mi się ich grą w obu ostatnich meczach.
Korona tak jak rok temu na wyjazdach gra tragicznie, z tą różnicą, że ostatnio wygrała z Zawiszą 1-0, zremisowała 2-2 z Lechią, po dwóch golach z karnych, w tym meczu była jednak wyraźnie słabsza.
Dobrze wygląda ostatnio gra Golańskiego, napastnicy wreszcie strzelali,
dla mnie to jedyny dobry typ na całą kolejkę w Ekstraklasie.

B 2K

borek149

Użytkownik
To możę i ja wtrącę się do rozmowy ... Bo niejako jestem w temacie i dziwi mnie troszkę tak optymistyczna wizja gry na Koronę. Rzeczywiście ostatnio Scyzory w końcu zdobywają punkciki, ale mimo tego ich gra jest dużo gorsza od wyników, a może inaczej ujmując są bardzo skuteczni w swojej grze. W ostatnim wysoko wygranym spotkaniu z Jagielonia wynik absolutnie nie odzwierciedla aż dużej przewagi 6 strzałów 4 bramki. W poprzednich z Zawiszą Zawisza ..
jeden celny strzał na bramkę i zwycięstwo, wcześniej z Lechią 3 strzały na bramkę i 2 gole ... Także limit szczęścia wypełniony ponad normę bo rownie dobrze przy zamiast tych 7 punktów w 3 meczach mógłby być 1. Dlatego z ta wysoką formą bym tak nie przesadzał. Co do Portowców to zgadzam się, że im dwa spotkania nie wyszły... I w 100% potwierdzam że w spotkaniu z Górnikiem zawodnicy ze Szczecina byli zespołem gorszym i na punkty nie zasłużyli, ale już w Chorzowie mimo wszystko 3 punkty powinny wrócić do Szczecina i nie zgadzam się kompletnie z Panem piszącym powyżej, że prócz niesłusznie uznanej bramce nie stworzyli sytuacji bramkowych. Bo poprzeczka po strzale Baka, czy fakt, że Taku uderzając do bramki bez bramkarza trawił w bodajże Malinowskiego. Nie mówiąc już o tym, że absolutnie dominowali w pierwszej połowie będąc zespołem, który jako jedyny tego dnia miał pomysł na grę, dopiero pod koniec spotkania Niebiescy zaczeli grać jakby zależało im na zwycięstwie, po samych zmianach trenerów można się domyślić jak wyglądał przebieg spotkania ... W Pogoni za defensywnego pomocnika wchodzi napastnik, natomiast w Ruchu za ofensywnego pomocnika obrońca...
Po za tym Portowcy mimo nie najlepszego bilansu na boisku w Szczecinie ich gra wygląda bardzo dobrze, tylo ostatnie spotkanie z Gornikem wypadlo kiepsko w pozostałych spotkaniach brakowało szczęścia bo w każdym spotkaniu zasługiwali na zwyciestwo, nawet mecz z Legią, który zakończył się 0-3 ... Kto oglądał wie, że wynik powinien być inny. No ale to nie gimnastyka i za wrazenia punktów nie ma stąd dość słaby bilans u siebie. Niemniej jednak dziś spore osłabienia u Portowców brak Lewandowskiego już był odczuwalny w Chorzowie, do niego dołączył Ława, odpowiedzialny za destrukcję i dziś może być bardzo widoczny jego brak.
Reasumując to tylko moje subiektywne odczucia choć poparte faktami i przestrzegam przed tak wielkim optymizmem w stronę Korony...
e: POGOŃ WIN i to wyszła z ciężkich opresji i to cieszy, przestrzegałem i dziś miałem rację ????

Otrzymane punkty reputacji: +2
V 19

vicone

Użytkownik
Jak czytam takie bzdety typu &quot;Pogoń powinna ten mecz wygrać&quot; to nic tylko się śmiać. Ale jednak nie wygrali, a w tym sporcie nie liczy się &quot;mogli wygrać&quot; , tylko kto ma 3 punkty na koncie.

Pogoń musi wygrać jeśli chce walczyć o coś więcej niż tylko środek tabeli, Korona może, nie ma na niej żadnej presji. Także remis biorę w ciemno w tym meczu.

B 2K

borek149

Użytkownik
Śmiać to mi się chcę jak ktoś nie umie czytać ze zrozumieniem ... Pisałem to odnośnie slów &quot; poza golem, którego być nie powinno&quot; ... ale jednak był...

Po za tym o jakiej presji piszesz ?! Pogoni cel to utrzymanie się w lidze, a nie gra w europejskich pucharach i wlaśnie dzięki swojej bardzo dobrej grze mają komfort psychiczny bo na chwilę obecną utrzymują bezpieczną pozycje do założenia przed sezonowego. W Szczecinie nie oczekuje na gwałt zwycięstw tylko cieszymy sie dobra dyspozycja pulkarzy. Korona nie ma presji ... Jednak jak spojrzysz na tabele to może zauważysz, że ewentualna dzisiejsza porażka może sprawić, że Scyzory dalej będą na końcówce ligowej tabeli ... Ewentualne zwyciestwo oznacza ucieczkę przed Widzewem i Podbeskidziem. Także kto ma większą presje ... ?

giedezet 398

giedezet

Użytkownik
Ode mnie:
Pogoń powyżej 1,5 gola 2,07 zł
Robak gol - tak 3,20 zł
Oba kursy Betsson
EDIT: Świetna zmiana Bąka, a i Robak mógł trafić, gdyby Taku w końcówce mu podał do pustaka ;)
Pogoń w tym sezonie jest w gazie. Dzis dwie absencje: Lewandowski na obronie i Ława w środku. Uważam jednak, że do zastąpienia. W obronie pewnie wyjdzie Pietrucha, a w pomocy Abdul. W Chorzowie było blisko, ale remis na wyjezdzie tez niezly. Korona owszem ostatnio zaczela punktowac, ale mnie dalej nie przekonuje. W Szczecinie jeszcze nigdy nie wygrali, a w obecnej formie Pogoni, uwazam, ze nie uda sie i tym razem. Dobrze gra Robak i uwazam, ze w koncu ukuje w Szczecinie swoja brame. Pomoc Pogoni powinna zdominowac srodek pola, co bedzie kluczem do kompletu punktow.

Otrzymane punkty reputacji: +2
scott99 4,6K

scott99

Użytkownik
Wisła Kraków - Zagłębie Lubin⛔ (ah te słynne parady Gliwy nic dodać nic ująć :grin ????
Typ: X2
Kurs: 2.05
Bet365

Witam w dzisiejszym ostatnim spotkaniu Ekstraklasy zagrają Wisła i Zagłębie. Wisła fenomenalnie wystartowała w tym sezonie ale chyba nadszedł czas na lekką zadyszkę.
Krakowianie na swoim terenie są niepokonaną drużyną. W pierwszych dwóch kolejkach remisowali a w następnych 4 odnieśli zwycięstwa. Myślę że 5 zwycięstwo z rzędu na własnym stadionie to byłoby za dużo jak na aktualny potencjał tej drużyny. Jak mówię kryzys musi kiedyś nadejść i wydaję mi się, że właśnie to jest ten czas. Zagłębie na wyjazdach ugrało zaledwie 4pkt. na początku sezonu remis z Idzie i zwycięstwo z Ruchem, także kolorowo to nie wygląda, ale myślę że po objęciu Miedziowych przez Oresta Lenczyk coś tam ruszy. Nie mówię, że Zagłębie tutaj wygra ale zremisować są w stanie. Generalnie w tym meczu śmierdzi mi remisem ale na wszelki wypadek podpieram się minimalnym zwycięstwem Zagłębia.

tomy007 33

tomy007

Użytkownik
Wisla-Zaglebie 1 1.85 Bet365✅ 1:0
Ja stawiam na Wiselke,zespol jest zmobilizowany ,pilkarze musza pracowac na przedluzenie kontraktow,na razie pewniakami sa tylko Glowacki i Brozek ,wiec kazdy chce sie pokazac jak z najlepszej strony ,to ze przegrali 3:1 w dziesieciu z Zawisza nie musi byc wcale poczatkiem zadyszki.Licze na dobry mecz gospodarzy.

M 340

macvas

Użytkownik
Typ: 1 @3,00 betclic
⛔ &quot;klasyk&quot; na remis
Komentarz: Bez zbędnego rozpisywania się - analizy pozostawiam innym. Ranga i stawka tego meczu w Pyrlandii to materiał przynajmniej na pracę licencjacką z socjologii ???? Lech ma dzisiaj szansę na &quot;podwójne uderzenie&quot; - zrewanżować się Legii za bolesną lekcję (1:3) z poprzedniego spotkania tych ekip w Poznaniu i zarazem kontynuować marsz w górę tabeli - terminarz jest ciężki, bo za tydzień na Bułgarską zawita Górnik, ale jest szansa przystopować głównych rywali &quot;w wyścigu po majstra&quot;.
Z drugiej strony, Legioniści (po spotkaniu w LE) prezentują niezłą dla oka ale mało skuteczną piłkę. Czy to wystarczy na podopiecznych Rumaka?
Śląsk Wrocław - Zawisza Bydgoszcz
Typ: 1 @1,90 Betclic
⛔ a jednak niespodzianka.. że zacytuję Lev&#39;ego
Ale później, przepraszam za określenie, z g... straciliśmy gola na 1:1. Druga bramka padła ze spalonego, ale to nie jest tak istotne. Przy obu nie było agresji, której nam ostatnio brakuje. Tak grać w ekstraklasie nie można. Musimy się szybko pozbierać, bo w czwartek czeka nas kolejny mecz. Będzie lepiej, bo musi być lepiej
Komentarz: Tutaj nie przewiduję niespodzianki i typuję pewną wygraną Śląska. Wrocławianie mają już z głowy rozgrywki pucharowe i mogą skupić się na odrabianiu strat punktowych w lidze.. a z kim jak nie z beniaminkiem. Dodatkowym smaczkiem będzie wizyta Ryśka T. na ławce trenerskiej Zawiszy.
Dla odważnych proponuję grę na BTS ✅✅✅ w dzisiejszych spotkaniach. Mecz w Poznaniu, jako ligowy klasyk nie powinien budzić większych obaw, natomiast spotkanie we Wrocławiu i &quot;Lev&#39;a defensywa&quot; gospodarzy dają podstawy by sądzić, że bydgoszczanie przynajmniej raz trafią do siatki. bo do odważnych świat należy

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik

Miałem nie typować klasyku, ale dopiszę coś od siebie.W poprzednim sezonie spotkania pomiędzy tymi ekipami decydowały o losach tytułu mistrzowskiego, w tym może być podobnie, choć jak na razie Lechici słabo wystartowali i mają już kilka punktów straty do obecnego mistrza Polski.Lech w ostatniej kolejce odprawił z kwitkiem słabiutką Lechie 4:1 na ich stadionie, do składu wrócił Murawski i od razu pokazał jak ważnym jest ogniwem Lecha. Legia przystąpi do tego pojedynku po czwartkowej porażce w LE z Trabzosporem 2:0, wynik nei odzwierciedla gry Legionistów, którzy rozegrali na prawdę dobre spotkanie w 2 połowie, kto wie jakby zakończył się mecz, gdyby sędzia odgwizdał ewidentnego karnego na zawodniku Legii, w TMO Legia pokonała w Niedziele tydzień temu Piasta Gliwice 4:1.Kolejorz od kilku tygodni demonstruje wyraźną zwyżkę formy, ostatnią porażkę poniósł 20 września (1:2 z Pogonią Szczecin). Od tego czasu zainkasował dziesięć punktów w czterech meczach, tracąc zaledwie jedną bramkę, Legioniści takiej formy nie mają, przed meczem z Piastem, ulegli 1:0 Wiśle, lecz ogólnie w tym sezonie spisują się dosyć dobrze, i uzbierali 10 zwycięstw przy 5 przeciwnika.
Kilka słów o kadrze: w Lechu zabraknie kontuzjowanych Vojo Ubiparipa, Jasmina Buricia i Tomasza Kędziory, jak również wykartkowanego Mateusza Możdżenia. W szeregach Legii największym osłabieniem będzie absencja Miroslava Radovicia, który ma uraz ręki. Zabraknie też najpewniej Daniela Łukasika i Michała Żyry, od dłuższego czasu wyłączeni z gry są Dusan Kuciak i Marek Saganowski.
Kto dla Kogo zatańczy w tym meczu? W tamtym sezonie Legia wygrała 2 razy, 3:1 na wyjeździe i 1:0 u siebie, te mecze zadecydowały o Mistrzostwie, w tym sezonie Legia póki co ma 8pkt przewagi nad Lechem, ale długi sezon przed Nami jeszcze.
Dzisiejszy mecz jest Wielką niewiadomą, faworyta nie potrafię wskazać, Lech będzie prawdopodobnie atakować, chcą zmniejszyć 8pkt stratę do Legii, ale Legia jest bardzo groźna z kontry. Wg Mnie zobaczymy dzisiaj piłkarskie szachy, z małą ilością bramek i końcowym wynikiem remisowym. GL

Przewidywane składy:

Lech Poznań: Maciej Gostomski - Hubert Wołąkiewicz, Kebba Ceesay, Marcin Kamiński, Barry Douglas, Gergo Lovrencsics, Rafał Murawski, Łukasz Trałka, Kasper Hamalainen, Daylon Claasen, Łukasz Teodorczyk.

Legia Warszawa: Wojciech Skaba - Jakub Rzeźniczak, Tomasz Jodłowiec, Dossa Junior, Jakub Wawrzyniak, Henrik Ojamaa, Ivica Vrdoljak, Dominik Furman, Helio Pinto, Tomasz Brzyski, Władimir Dwaliszwili.

under 2.5 1.67 Bet365✅
X 3.25 Bet365
✅ ;)

Otrzymane punkty reputacji: +1
matzab37 164

matzab37

Użytkownik
vs.

Śląsk po frajerskiej porażce w Zabrzu podejmuje u siebie Zawiszę, który dość niespodziewanie odprawił z kwitkiem Wisłę Kraków w ostatniej kolejce. Ciekawy mecz się zapowiada, Śląsk na pewno będzie chciał się zrehabilitować przed własną publicznością za te 3 punkty stracone w bardzo głupi sposób w meczu z Górnikiem. Z drugiej strony Bydgoszczanie, którzy po zwycięstwie nad Białą Gwiazdą będą w dobrych nastrojach przystępować do tego meczu. No i oczywiście powrót Tarasiewicza do Wrocławia. Żywa legenda Śląska zasiądzie dziś na ławce jego przeciwników. To wszystko sprawia, że będzie dziś na co popatrzeć. I choć w barwach WKS-u nie zobaczymy Sebastiana Mili to w Zawiszy wcale nie jest lepiej: brak Drygasa, Masłowskiego i Vasconcelosa to osłabienia większe niż brak Mili w Śląku. Na dodatek ostatni mecz ligowy na wyjeździe Zawisza wygrał w czerwcu, jeszcze w 1. lidze. Od tego czasu w meczach wyjazdowych uciułali ledwie 2 punkty. Może Śląsk nie czaruje i nie wygrywa każdego meczu, ale jednak u siebie to solidna i mocna drużyna, a po odpadnięciu z LE skupiają się tylko na lidze i powoli gonią czołówkę. Dziś także muszą wygrać i nie wydaje mi się, aby Bydgoszczanie im w tym przeszkodzili. Polecam również over, bo w świetnej formie strzeleckiej jest Paixao, do tego zawsze groźni Plaku i Hołota. Zawisza również jest w stanie coś strzelić, bo obronie Wrocławian zdarza się popełnić głupie błędy i stracić gola, jednak ja zagram na over Śląska.
Śląsk - 0.5 @1.775 6/10⛔ Bet365
Śląsk powyżej 1.5 @1.83 5/10⛔ Bet365
- 11 j
Żenada...

scott99 4,6K

scott99

Użytkownik
Wisla-Zaglebie 1 1.85 Bet365✅ 1:0
Ja stawiam na Wiselke,zespol jest zmobilizowany ,pilkarze musza pracowac na przedluzenie kontraktow,na razie pewniakami sa tylko Glowacki i Brozek ,wiec kazdy chce sie pokazac jak z najlepszej strony ,to ze przegrali 3:1 w dziesieciu z Zawisza nie musi byc wcale poczatkiem zadyszki.Licze na dobry mecz gospodarzy.
Jak po tym mecz nadal twierdzisz, że Wisła nie złapała zadyszki to powodzenia!

lwasikowski 14

lwasikowski

Użytkownik
Lech- Legia dokładny wynik 1:1 kurs 6.0 bah✅✅

Popieram typ poprzednika @Tarki16 na remis w tym meczu, mnie także tu pachnie podziałem punktów z małą ilością bramek.

Ja stawiam za symboliczną stawkę 10 zł na dokładny wyniki 1:1, mam nadzieję, że jest spora szansa na taki wynik, choć standardowo nie lubię typować dokładnych rezultatów.

Lechici w ostatnich spotkaniach przyzwyczaili kibiców do dobrej gry obronnej i straty bardzo małej ilości bramek. Legia posiada za to jedną z lepszych defensyw w lidze.
Sądzę, że główną rolę odegra tu realizacja zadań taktycznych. Lech niesiony żywiołowym dopingiem kibiców nie powinien chować się za podwójną gardą ale też nie może się całkowicie otworzyć gdyż skończyłoby się to pogromem ze strony Legii, która lubi kontratakować.
Dlatego pierwsze pół godziny może to być obustronne badanie przeciwnika, Lech powinien strzelić jedną bramkę, ale nie sądzę by przy defensywie Legii udało się więcej. Z kolei Legia też powinna coś strzelić (może stały fragment gry), ale też nie mogą się odkryć zupełnie. Ja widzę tu niezbyt otwarte spotkanie, z dużą szansą na podział punktów w stosunku 1:1.

W 606

wanderlei

Użytkownik
Dzisiaj w Poznaniu dojdzie do arcy ciekawego meczu w naszej kochanej i najlepszej pod słońcem lidze ????
Słabo spisujący się Lech w tym sezonie podejmie solidną chociaż nie taka jaką chciałbym ją widzieć Legie.
Od razu na wstępie powiem że gospodarzy tego meczu nienawidzę chyba najbardziej z całej ligi ale w opisie meczu postaram sie nie być stronniczym ????
Lech 6 miejsce w lidze , Legia 2.
Lech 3 porażki w sezonie , Legia 3.
Druga defensywa ligi VS pierwsza ofensywa ligi.
Normalnie stawiał bym na Legie ale że gramy w Poznaniu to &quot;słowiki&quot; zepną się na maxa i o 3 punkty może nie być tak łatwo jak w tamtym sezonie gdzie do przerwy była &quot;trójeczka&quot;
Kolejorz przed spotkaniem z Legią jest w dobrej sytuacji kadrowej. Do dyspozycji trenera Mariusza Rumaka będzie już Luis Henriquez, który ostatnio pauzował za kartki. Gotowy do występu jest także Łukasz Teodorczyk, który zmagał się z problemami zdrowotnymi.
Legia do stolicy Wielkopolski przyjedzie osłabiona brakiem kilku ważnych zawodników. Na liście nieobecnych znajdują się bowiem Inaki Astiz, Dusan Kuciak, Daniel Łukasik, Miroslav Radović, Marek Saganowski i Michał Żyro - ten ostatni to akurat duże wzmocnienie Legii ????
Legia choć w tym sezonie wygrała już dziewięć spotkań, nie ustrzegła się również wpadek, na kolejna w krótkim czasie nie ma miejsca.
Dzisiaj w Poznaniu wydaję mi się że będzie remis czyli wynik którego Legia w tym sezonie jeszcze nie zanotowała w naszej lidze.
Stawiam remis lub x2
Później dodam tutaj w tym poście ciekawą informacje potwierdzoną zdjęciem.

EDIT : wrzucę tutaj filmik zachęcający do kupna nowych ciuchów z nowej kolekcji Legii.Proszę przyjrzeć się ciuszkom i dziewczynie w czasie 0:10-0;18 ????
http://www.youtube.com/watch?v=P5VM2iCPovI

I weryfikacja :
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/184621_202655879748286_4566623_n.jpg
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/73412_175209585826249_7595897_n.jpg

A więc WTF ????

funias 691

funias

Użytkownik
Lech Poznań DNB 2.10 WilliamHill ZWROT

Na luźno:
Łukasz Teodorczyk strzeli bramkę i Lech wygra @ 6.00 ⛔
Hit w Polskiej Ekstraklasie. Mecz na który cały Poznań a nawet Wielkopolska czeka od dawna. Niby straty po obu stronach, bo jak czytamy:
Lech będzie musiał sobie poradzić bez Vojo Ubiparipa, Jasmina Burica, Tomasza Kędziory, Dawida Kownackiego oraz Mateusza Możdżenia. Trzej pierwsi są kontuzjowani i nie trenują z resztą zespołu. Kownacki z kolei powrócił już do pełni sił, ale treningi wznowił dopiero na początku tego tygodnia. Możdżeń natomiast musi pauzować, bo w meczu z Lechią obejrzał czwartą żółtą kartkę w tym sezonie.
Największym osłabieniem Legii jest brak Miroslav Radovica, który złamał kość śródręcza. Poza tym Jan Urban będzie musiał sobie poradzić bez Marka Saganowskiego, Dusana Kuciaka, Michała Żyry oraz Inakiego Astiza, którzy są kontuzjowani.

Moim zdaniem jednak dużo bardziej osłabiona jest ekipa ze Stolicy. Chyba nie muszę pisać jak ważnym ogniwem dla Legii jest Radovic. Dodatkowo dochodzi zmęczenie, po meczu w Turcji i podróży. Lech mógł spokojnie przygotowywać się do tego arcyważnego spotkania. Wisła, która zagrała przeciętne spotkanie z Legią pokazała, że można ją pokonać. Sądzę, że bardzo skuteczny ostatnimi czasy Lech również może tego dokonać. Rozstrzelał się nam Teodorczyk. Własne boisko i pewnie komplet kibiców, którzy sprawią, że atmosfera będzie podkręcona do czerwoności. Moim zdaniem Lech nabiera jakości w grze i stać go jak najbardziej na pokonanie Legii. 1-4 na trudnym terenie w Gdańsku musi budzić respekt. Co tu dużo pisać? Pozostaje mieć nadzieję, że hit nie zawiedzie i zobaczymy kawał dobrej piłki. Powodzenia.

Do góry Bottom