Jakie zbiegi okoliczności? Co się wczoraj takiego niezwykłego stało? Przecież Stal na swoim torze gromi każdego w normalnych warunkach (polecam sprawdzić wyniki z dwóch ostatnich lat) i niezwykły to był początek Tarnowian, na co złożyło się lepsze spasowanie, lepszy układ pól oraz słaba jazda Golloba. Polecam także przejrzeć ligowe występy Kołodzieja, Hancocka i reszty tarnowian na gorzowskim torze ...
Zarzuty o korupcję skwituje tylko lekkim uśmiechem. Każdy kto zna specyfikę żużla, wie że żadnej korupcji, obstawiania w żużlu nie ma. Obstawić 2-3 tys zł na ligowe zdarzenia jest ciężko (a jak się uda to kursy od razu lecą), a co tu mówić o wielkich kwotach. "Kupczenie" meczami czy odpuszczanie rzeczywiście w żużlu występowało i mogę sobie wyobrazić, że Cieślak mógłby coś takiego zrobić, ale po co w tym przypadku miałby się podkładać? Sytuacja w tabeli jest taka, że obie drużyn skończą na pozycjach 1-2, żeby Tarnów spadł na 2 miejsce (po co miałby to robić?) potrzebuje kolejnego "podłożenia" na własnym torze ... Łatwo jest komuś coś zarzucić, ale trudniej już racjonalnie to wytłumaczyć, o dowodach nie wspominając. Ja nie wiem, że na Zachodzie to po takim meczu byłby zachwyt i pisanie jaki to sport jest wspaniały, a u nas jak zwykle tropicie jakiś układ i teorie spiskowe ...