Barcelona-Real Sociedad
Ciekawy zakład znalazłem na mecz na Camp Nou. Już w ostatni poniedziałek kusiło mnie pograć na over spalonych w derbach Madrytu, ale odpuściłem, coś tam popróbowałem przy okazji
LM, a teraz już jadę z pełną mocą, bo wydaje się naprawdę gruby typ jutro.
Linia 4,5 spalonych wydaje się być bardzo niska przy grze Barcelony. Wiemy, że dużą wagę przykładają do ofensywnych wejść bocznych obrońców i tutaj kwestia wyczucia, bo wystarczy czasem zawahać się z podaniem o ułamek sekundy i partner jest już na spalonym. Również uważam, że Real Sociedad swoje zrobi w tym rzemiośle i jeden-dwa "ofsajdy" zaliczy, bo będą grali głęboko z kontry i ich bronią będą kontry, a tutaj ofensywni zawodnicy będą, a zwłaszcza Imanol Agirretxe będą operować na linii i granicy spalonego. Jeszcze garść statystyk, jak Barca wygląda pod tym względem u siebie, a jak Real Sociedad na wyjazdach:
Barca: 4,3,6,7,3,2 = śr 4,17
Real Sociedad: 2,6,2,4,3,1 = śr 3
Over 4,5 spalonego @ 1,80 Betsyf4:1
Atletico-Espanyol
Od razu zaznaczam, że od piłkarskiej strony tego meczu nie typuje.
Komuś się chyba klepki odkleiły, że wystawia taką niską linię kartek na gości. Rozumiem, że sędzia nie rzuca kartkami na lewo i prawo, jak większość arbitrów w Hiszpanii, ale 2,5 to naprawdę śmieszna linia. Dla zobrazowania sytuacji wrzucam "osiągnięcia" Papużek na wyjazdach w obecnych rozgrywkach:
4,3,5,4,3,6 = śr 4,17
To chyba najlepiej oddaje, w jaki sposób grają. Tutaj czeka ich trudne spotkanie i sporo walki, bo też wiemy dobrze, jak gra Atletico, więc spokojnie te trzy sztuki powinni zrobić.
Przy okazji też over na cały mecz wygląda zachęcająco, bo jednak Atletico u siebie też nie zagra czysto:
2,3,3,6,4,4 = śr 3,66
Przy okazji zastanawiałem się jeszcze nad rogami gości, ale tutaj uznałem, że zamiast bawić się w półśrodki, to pójdę po bandzie. Wybieram typ na wygraną Espanyolu w pojedynku rożków. Papużki na wyjazdach robiły takie liczby: 3,6,5,3,5,5 = śr 4,5. Atletico na własnym stadionie: 4,1,6,5,9,5 = śr 5. Widać, że Atleti na VC nie robi oszałamiających liczb pod tym względem, a jedynie przeciwko Valencii zrobili show. Wg. czysto statystycznych przesłanek warto moim zdaniem zaryzykować, bo przy niezłej grze Espanyolu i odrobinie szczęścia, ten typ ma szansę powodzenia.
Espanyol over 2,5 kartki @ 1,57 Ónibet4
Over 5,5 kartek @ 2,004
Espanyol więcej RR @ 5,406:2
Malaga-Granada
W takim meczu gramy tylko i wyłącznie kartkowy over. Za moment statystyki, ale jeszcze chwila treści o samym meczu. Wiadomo, że są to derby Andaluzji, a dla Malagi jeszcze ważniejsze, gdyż w dotychczasowych zremisowali 0:0 z Sevillą i przegrali 0:1 z Betisem - oba u siebie. Na pewno kibice oczsekują od nich jakiegoś sukcesu w derbach, więc piłkarze zmotywowani, których dodatkowo powinien motywować Javi Gracia, dla którego będzie to mecz o posadę i tutaj nie ma co się czarować. Porażka, to na 99,9% wywalenie na zbity pysk trenera, czemu ciężko się dziwić będzie nawet przy takiej postawie.
Granada nieoczekiwanie ograła Athletic Bilbao i dla nich to też zastrzyk pewności siebie przed takim meczem, a więc moim zdaniem wyjdą dużo mocniejsi - psychicznie - niż na poprzednie mecze.
Jeśli chodzi o statystyki kartek, to przedstawiają się one tak:
Malaga(dom): 3,2,2,5,0,2 = śr 2,33
Granada(wyjazd): 3,3,3,8,6,3 = śr 4,33
Widać, że przede wszystkim Nazaries lubują się w kartkach, ale Malaga także nie próżnuje i poza jednym meczem, zawsze coś dorzuci do dorobku obu ekip. Przy okazji warto wspomnieć, że sporo kartek łapią ich rywale na La Rosaleda: 5,4,3,2,1,5 = śr 3,33.
Dla mnie zatem sprawa jest prosta i tutaj powinniśmy obejrzeć ostre spotkanie i sporo kartek, a jeśli zakończy się wynik na 9-10 żółtkach lub jakichś czerwieniach, to też mnie nie zdziwi.
Over 5,5 kartek @ 1,61 Ónibet10
Celta-Sporting Gijon
U większości buków linia o jeden róg wyższa, a Óni miło zaskoczył i rzucił 6,5. Wg. mnie typ świetny do jakiegoś dubla(ja gram z kartkami powyżej).
Celta niestety trochę jakby się zacięła i idealnym początku sezonu, teraz ma problemy z hurtowym strzelaniem bramek, ale to ma też swoje dobre strony(dla stawiających). Jeśli Celestes biją głową w mur, to przekłada się to na mnogość rogów, czego ekstremalnym przykładem były dwa ostatnie spotkania - 15 przeciwko Valencii i 10 przeciwko Depor w derbach!!! Gra Celty opiera się o skrzydła, więc też wiadomo, że łatwiej jest nabijać te rogi, a Sporting prawdopodobnie rozpocznie spokojnie mecz i swoich szans będzie szukał w kontrach.
Tradycyjnie liczba rogów Celty w domu: 5,7,5,9,5,15 = śr 7,66. Oczywiście średnią zawyża mecz z Valencią, ale te "piątki", które wpadły to mecze z Barcą, Realem czy Rayo, a więc ekipami o zupełnie innej charakterystyce niż Celta.
Celta over 6,5 RR @ 1,65 Ónibet3