>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

13 Kolejka Premier League 24-25.11.2012

Status
Zamknięty.
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP

13 kolejka Premier League. Emocji standardowo będzie co niemiara. Wiadomo, ostatni mecz w kolejce będzie najciekawszym tj Chelsea - Man City na Stamford Bridge. Chelsea już z nowym szkoleniowcem - Rafą Benitezem który po latach wraca na Wyspy ;) Jednak ten niedzielny szlagier poprzedzi cała masa innych bardzo ciekawych spotkań.
Norwich po dość niespodziewanej wygranej nad Manchesterem United tym razem zweryfikuje swoje siły nad Goodison Park z Evertonem o którym zbytnio nie trzeba się chyba rozpisywać. Man United będzie sobie chciał powetować straty z Carrow Road. Okazja ku temu będzie całkiem dobra bo na Old Trafford przyjedzie QPR, najsłabszy zespół ligi. Będzie okazja aby wskoczyć na pozycję lidera, a mając na uwadze niedzielny hit będzie można się tam zadomowić na ciut dłużej niż kilkanaście godzin. Brendan Rodgers jedzie do Walii aby skonfrontować swój Liverpool z byłym Swansea. Łabędzie zbytnio nie straciły swojej jakości z poprzedniego sezonu, Liverpool natomiast powoli zaczyna realizować myśl szkoleniową Rodgersa więc ciekawe widowisko nam się zapowiada. W niedzielnych kolejnych już derbach Londynu na White Hart Lane zawita WHU. Derby jak derby więc wiadomo co się będzie działo.

WilliamHill
Kursy są, więc zachęcam do dyskusji ;)

super_pit3r 16

super_pit3r

Użytkownik
bardzo dobry kurs na man u -1, wiem ze w avku mam to co mam, ale wyleczylem sie z patrityzmu..co do mnie przemawia, roo wraca, w tygodniu grala mlodziez lub rezerwy a QPR to dno ligi angielskiej, mysle ze 3-4 : 0 jak najbrdziej w zasiegu

r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Man Utd vs QPR

Spotkanie wicelidera angielskiej Premier League z zamykającym tabele QPR.Gospodarze będą chcieli zmazać plamę po niespodziewanej porażce z Norwich w ostatniej kolejce i zdecydowanie wygrać aplikując gościom kilka bramek.Londyńczycy dokonali sporo ciekawych transferów i myślę,że gdyby nie pseudo trener Mark Hughes byliby spokojnie w środkowej części tabeli.Jednak nie umiejący przygotować zespół trener,którego wszelakie zachcianki transferowe są spełniane przez kolejnego bogatego właściciela mianowicie pana Fernandesa(wcześniej szejk Mansour z Man City) nie przynoszą żadnych wyników.Ja nie wiem ile cierpliwości ma do niego właściciel QPR ale wydaje mi się,że ten mecz będzie jego gwoździem do trumny i mam nadzieje,że przez długi czas nie zobaczę go w angielskiej piłce.Do składu Utd wraca Rooney,a to na pewno będzie ogromne wzmocnienie w sobotnim spotkaniu.Przez pryzmat meczu niedzielnego Chelsea-Man City zwycięstwo w tym meczu Utd jest konieczne i nikt nie wyobraża sobie straty punktów z tak słabym rywalem na własnym boisku.Stąd moje typy wyglądają tak:
@1,45 Utd(-1)
@1,95 Powyżej 1,5 gola do przerwy
@1,571 Utd-gol w obu połowach

Bukmacher:Sportingbet

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Sunderland – West Bromwich Albion

Sunderland w ostatnim meczu niespodziewanie wygrał z Fulham, ale trzeba rzecz jasna dodać, że mecz ustawiła czerwona kartka dla Hangelanda w 31 min. Do tego momentu przeważali The Cottagers, później gra się nieco wyrównała. Mimo osłabienia Fulham i tak potrafiło sobie stwarzać groźne sytuacje. Ogólnie to 3:1 dla Sunderlandu to wynik przede wszystkim splotu korzystnych dla nich zdarzeń jak czerwona kartka czy też fakt, że drugą bramkę trafili grając 11 na 9, bo poza boiskiem opatrywany był Petric. Mimo gry w przewadze, obrońcy Czarnych Kotów dopuszczali do groźnych sytuacji i Fulham spokojnie mogło wywalczyć tu remis. Sunderland tym meczem przerwał serię pięciu meczów bez zwycięstwa. Ostatnio wygrali 29.09. z Wigan. Od tego meczu 3 przegrane i 2 remisy. Sunderland spisuje się na własnym stadionie słabo – w czterech meczach bilans 1-2-1, w bramkach 3-3. Myślę, że w tym sezonie będą ciułać te punkty, od czasu do czasu wygrywając. Myślę również, że mecz będzie toczył się na remis. Sunderland dysponuje dosyć dobrą defensywą, ale niestety gorzej jest w ataku. Zwycięstwa przez nich odniesione nie przekonują – odnieśli tylko dwa, ale w obu tych meczach potrzebowali czerwonej kartki dla rywala, żeby strzelić i wygrać. Rywalem Sunderlandu będzie WBA, które jest rewelacją ligi – 4. miejsce i dobra gra, przede wszystkim na własnym stadionie. Ostatnio pokonali 2:1 Chelsea, tym samym kontynuują passę trzech zwycięstw z rzędu. Nieco gorzej wygląda gra na wyjazdach – bilans 1-2-2. Wygrali z Wigan, zremisowali z AV i Tottenhamem oraz przegrali z Fulham i pechowo z Newcastle. Patrząc na rywali to wyniki są całkiem dobre.
Faworytem bukmacherów jest Sunderland, ale cały czas kurs na gości spada i pewnie przed samym meczem kursy odwrócą się. Wg mnie mecz zakończy się remisem, ale ze wskazaniem na WBA, stąd zakład X (Away No Bet). Sunderland nie prezentuje niczego ciekawego w ataku, nie sądzę, żeby wygrali po raz drugi z rzędu (no chyba że ktoś z WBA dostanie czerwoną kartkę). Obrona gra bardzo dobrze i potrafi skutecznie przeciwstawić się nawet dobrze grającym drużynom w ataku. WBA notuje już trzecie zwycięstwo z rzędu i wydaje mi się, że po raz czwarty nie wygrają. Nieco słabiej spisują się na wyjazdach, w pięciu meczach strzelili tylko 5 bramek. Jeśli chodzi o kontuzje to w Sunderlandzie nie zagra Brown, a w WBA Foster i Ried, wraca natomiast Lukaku, który nie mógł ostatnio grać bo jest wypożyczony z Chelsea.

Sunderland – West Bromwich Albion
Typ: X (Away No Bet)
Kurs: 2,15
Stawka: 4/10
Buk: Bwin

Stoke – Fulham

Stoke bardzo dobrze spisuje się u siebie, bo jeszcze nie przegrali, a w pięciu meczach mają bilans 2-3-0. Stracili zaledwie jedną bramkę, przy tym strzelając też niewiele, bo cztery. Stoke to królowie remisów w tym sezonie, na 12 meczów aż 7 kończyło się podziałem punktów. To pokazuje jak grają Garncarze. Nastawieni są przede wszystkim na niestracenie bramki. Ich twarda gra sprawia problemy nawet drużynom z góry tabeli, które grają szybki i techniczny futbol. Drużyna Fulham także prezentuje taki styl. Jednak ostatnie wyniki w żaden sposób nie pokazują aktualnej siły tej drużyny. Fulham dużo strzela, ale też dużo traci. Ładna gra w ataku przekłada się na słabszą dyspozycję w obronie. W związku z tym w meczu typuję BTS. Fulham ostatnio traci te bramki hurtowo. W 6 meczach wyjazdowych strzelili 12 a stracili 15, co daje średnio dwie strzelone i dwie stracone na mecz. Dodatkowo w obronie zabraknie Hangelanda, zawieszonego za czerwoną kartkę z Sunderlandem. W jego miejsce pojawi się Senderos, który w tym sezonie do meczu z Sunderlandem nie zagrał ani jednej minuty. Jego postawa na boisku nie była pewna, widać że brakuje mu ogrania i szybkości. Zestawienie linii obrony to duży handicap dla Stoke, bo dość, że obrona Fulham gra słabo, to jeszcze traci swoje największe ogniwo i kapitana w jednej osobie, a zastępuje go nieograny i słaby Senderos. O bramkę dla Stoke byłbym spokojny, po tym co pokazali ostatnio z West Ham. Stworzyli sobie kilka sytuacji i przede wszystkim strzelili bramkę. Myślę, że z Fulham nie powinni murować za bardzo bramki, bo nadarza się dobra okazja na pokonanie silniejszego rywala. A rywal jest nieco osłabiony, nie tylko w obronie, ale też w przednich formacjach. Zabraknie ostatnio dobrze spisującego się Ruiza, Kacaniklicia, Richardsona i Daviesa. Jednak mimo wszystko atak z Berbatovem i Petriciem i tak robi wrażenie. Myślę również, że Fulham także stać na zdobycie bramki.

Stoke – Fulham ⛔⛔⛔
Typ: BTS
Kurs: 1,75
Stawka: 3/10

Manchester United – QPR

W spotkaniu tym faworyt jest jeden, ale nie będą skupiał się na typowaniu 1X2. United zaliczyło ostatnio wpadkę z Norwich i będzie chciało się zrehabilitować. Diabły zagrały słabo, podeszły do tego meczu nieco lekceważąco. We wtorek United grało w LM z Galatasaray i również przegrali, ale ta porażka była do przewidzenia, bo Ferguson nie zabrał do Turcji swoich gwiazd. Na QPR powraca Rooney, który nie grał z Norwich. Wydaje się, że zobaczymy tutaj pogrom, bo QPR jest dziurawe w obronie jak szwajcarski ser. Do tego nieporadnie spisuje się w ataku. QPR w tym meczu nie poprowadzi już Mark Hughes. Zastąpi go Harry Redknapp. To całe zamieszanie chyba niekorzystnie wpływa na zawodników i atmosferę w klubie. Te okoliczności sprawiają, że QPR jedzie na Old Trafford jak na ścięcie. Ja jednak spodziewam się czegoś innego. Owszem, uważam, że United wygra ten mecz, ale czy zobaczymy dużo bramek? Po pierwsze United lubi czasem lekceważyć takich przeciwników, gra na stojąco, jakby mecz miał sam się wygrać. Tak było z Norwich. Po drugie w przeciągu tygodnia zespoły Premier League rozegrają po trzy mecze i United wcale nie będzie zależało, żeby forsować przesadnie tempo. Już w środę, czyli cztery dni od meczu z QPR, ciężki mecz z dobrze spisującym się West Hamem. W ostatnim sezonie United dwa razy wygrali z QPR po 2:0 i taki wynik zadowoli w pełni Fergusona. Może wreszcie United postara się poprawić grę w defensywie, a jest na to okazja, bo QPR gra tragicznie w ataku i ma problemy ze zdobywaniem bramek. Liczę również na to, że osoba nowego trenera wpłynie mobilizująco na zespół. Redknapp ma tutaj niewiele czasu na jakąś taktykę. Celem będzie pewnie zagrać dobrze w obronie i nie stracić za dużo.
Ciekawie wygląda zakład na under 3,5 po kursie 1,83. Wydaje mi się on bardzo prawdopodobny. Pewnie Diabły zaatakują od początku, strzelą szybko bramkę i będą kontrolować mecz.

Manchester United – QPR ⛔⛔⛔
Typ: under 3,5
Kurs: 1,83
Stawka: 2/10

marcin985 279

marcin985

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Angielska, godz 18.30
Aston Villa – Arsenal Londyn (-1.5 handicap azjatycki)
TYP: 2
KURS: 2,75
BUK: Pinnacle Sports

Analiza:

Sobotę o godzinie 18.30 rozpocznie się spotkanie 13 kolejki Ligi angielskiej a ja wybrałem mecz pomiędzy Aston Villa a zespołem Arsenalu Londyn. Faworytem tego meczu są goście tego spotkania czyli zespół Arsenalu. Gospodarze w lidze znajdują się na 18 pozycji z dorobkiem 9 oczek. Na własnym stadionie rozegrali oni pięć meczy w których to jeden mecz wygrali, dwa mecze zremisowali i dwa mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach siedem goli i stracili osiem bramek. Na wyjeździe rozegrali oni w tym sezonie siedem spotkań w których to jeden mecz wygrali, jeden mecz zremisowali i pięć meczy przegrali. Strzelili oni w tych meczach jedynie trzy gole a stracili aż 14 bramek. A więc jak widać w tym sezonie kiepsko sobie radzą i muszą zacząć poprawiać swoją sytuację w tabeli bo jak nie zaczną to po prostu spadną z ligi. Obecnie są na 18 miejscu ale jest to miejsce które gwarantuje spadek a z zespołem 17 przegrywają bo mają gorszy bilans bramkowy. W ostatniej kolejce przegrali na wyjeździe z Manchesterem City aż 5:0. A więc jak widać po prostu grają tragicznie i tracą bardzo dużo goli. Natomiast Arsenal w lidze znajduje się na szóstej pozycji z dorobkiem 19 oczek. Na własym stadionie rozegrali oni sześć meczów w których to trzy mecze przegrali, dwa mecze zremisowali i jeden mecz przegrali. Strzelili oni w tych meczach 16 goli i stracili osiem bramek. A więc jak widać na własnym stadionie grają średnie nie potrzebna była ta porażka ale cóż zrobić. Na wyjeździe również rozegrali sześć spotkań w których to dwa mecze wygrali, dwa mecze zremisowali i dwa mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach siedem goli i stracili pięć bramek. A więc jak widać jeśli chcą awansować do Ligi mistrzów w następnym sezonie muszą poprawić swoją grę ale ostatnio zaczynają po woli się rozkręcać a tego dowodem jest ostatni mecz ligowy gdzie na własnym stadionie pokonali Tottenham 5:2. Do bramki Arsenalu powrócił Wojciech Szczęsny i może on da kolegom jakiś impuls aby zaczęli grać znacznie lepiej. Moim zdaniem ten mecz zakończy się zwycięstwem gości a stawiam na wynik 2:1 dla Arsenalu a więc można również postawić over 2.5 bramki :smile:

mareq_7 354

mareq_7

Użytkownik
Póki co nikt nie wziął pod lupę niedzielnego meczu Chelsea - City, więc może ja na początek to zrobię, mam nadzieję, iż wywoła to jakąś dyskusję na temat spotkania tej kolejki.
Chelsea:
+ efekt nowej miotły w postaci Beniteza;
+ gra na swoim stadionie;
- słaba forma w ostatnich meczach, brak kolektywu drużynowego
Manchester City:
+ powolutku wydaje mi się, że chłopaki zaczynają coś grać;
+ powrót po kontuzji Aguero, który bardzo dużo daje tej drużynie
+ dwa ostatnie mecze między tymi drużynami zakończone zwycięstwem Citizens
Patrząc na poczynania obydwu drużyn, strzelają, ale i tracą dosyć dużo goli, Czech już nie jest tak pewnym punktem w bramce jak chociażby sezon temu, obu defensywom zdarza się robić szkolne błędy. Gdybym miał typować 1x2 typowałbym na City, ale w końcu to mecz na szczycie. Biorąc pod uwagę słabą postawę Chelsea + dobra formę Aguero proponuję zakład:
Chelsea - Manchester City
Drużyna gości - Liczba bramek: powyżej 1.5
@2.13 Betsson
@up: zamieniłem słowo derby na mecz na szczycie ;)
Robson// Mecz Chelsea - City to nie są derby ;)
Pozdr

power30 18K

power30

Forum VIP
W hicie 13 kolejki Premiership Chelsea Londyn podejmie Manchester City. The Blues aktualnie znajdują się na trzecim miejscu i tracą do The Citizens 4 punkty. Forma Chelsea pozostawia wiele do życzenia, bowiem w ostatnich meczach nie zdobyli kompletu punktów. Nie wiedzie się im również w Lidze Mistrzów, a ostatnia porażka z Juventusem przekreśliła praktycznie ich szansę na awans. Z związku z fatalną formą swojej drużyny Roman Abramowicz zwolnił dotychczasowego trenera - Di Matteo, a na jego miejsce zatrudnił Rafaela Beniteza. Co prawda Hiszpan nie do końca będzie mógł poukładać zespół w kilka dni, ale może &quot;tchnie&quot; w drużynę trochę świeżości. The Blues mając takich zawodników z przodu jak: Hazard, Mata czy Oscar powinni grać ofensywny futbol. Może osoba Beniteza odblokuje Torresa, który pod jego wodzą strzelał jak na zawołanie dla Liverpoolu. W defensywie mają również solidnych zawodników, co prawda zabraknie Terryego, ale za to jest: Cahill, Luiz, Cole czy Ivanović. Świetnie piłki czyści również defensywny pomocnik - Obi Mikel.
Manchester City prowadzi w lidze, ale jakoś nie specjalnie zachwyca swoją grą. Fakt ostatnio ograli Aston Ville 5:0, ale w większości meczy zwycięstwo wyszarpywali w końcówce. Oczywiście im tego nie zarzucam, ale limit szczęście w końcu kiedyś muszą wyczerpać. Gra ich w Lidze Mistrzów była wręcz katastrofalna - tylko 3 punkty w pięciu meczach. The Citizens również ma potencjał w ofensywie, śmiem twierdzić nawet jeszcze bogatszy niż Chelsea, bowiem grają tacy zawodnicy jak: Aguero, Dżeko, Nasri, Tevez czy Sliva. Defensywa City prezentuje się również wybornie i jest jedną z najlepszych w lidze. Goście dalej nie mogą skorzystać z usług Micaha Richardsa.
W niedzielę na Stamford Bridge zapowiada się znakomity spektakl, z którego mam nadzieję zwycięsko wyjdą jak w zeszłym sezonie The Blues. Liczę, iż gospodarze w końcu się przebudzą i pokażą, że wciąż mają aspiracje na zdobycie mistrzostwa.
Chelsea @ 2,60 WH

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Ciekawa kolejka się nam zapowiada. Wisienka na torcie w niedzielne popołudnie. Faworyta w meczu na Stamford Bridge nie widać. Chelsea w dołku, seria meczów bez wygranej, no i Benitez na ławce.. nie wiadomo czego sie spodziewać, chociaż patrząc na jego pracę w Liverpoolu wiadomo, że będzie... rotacja ???? W końcu to taki przydomek miał kiedy pracował na Anfield, święci byli tylko Gerrard i Torres, nie do ruszenia. No właśnie Torres... cień zawodnika, z nim słabo a bez niego jeszcze gorzej bo na ławce nie ma nikogo jako typowa &quot;9&quot;. No i w Turynie Di Matteo kombinował ustawieniem i przekombinował. City niby nic wielkiego nie gra, a punktuje rywali, ostatnio przeciwko AV przy 1-0 sędzia w sobie tylko wiadomy sposób dopatrzył się gdzieś zagrania ręką i z kapelusza City dostało karnego i Aguero 2-0 i po meczu było bo AV podłamane, a do pewnego momentu zagrażało po kontrach, Benteke sporo mieszał im w szykach obronnych. Mecz niedzielny ogólnie do oglądania jedynie. Powinno się dziać ;)
Everton - Norwich
Typ : Poniżej 2,5 gola @ 2,290 Pinnacle ✅1:1
Everton bez Marouane Fellaini (6goli + 4 asysty),po prostu Belg jest w genialnej formie w tym sezonie, ale w tym meczu będzie pauzował za kartki. Nie musżę mówić jak ogromna to strata. W dodatku ważą się losy Kevina Mirallasa, w meczu z Sunderlandem zszedł z urazem, potem nie grał przeciwko Reading ale niby ma powrócić, ale czy tak sie stanie przekonamy się jutro. Został Jelavić, ale jemu trzeba dograć dobrą piłkę, Pienaar trochę słabo się spisuje, Naismith to był dobry w Gl.Rangers, Premiership to zupełnie inne progi. Po dobrej serii meczów jakaś zadyszka w Evertonie musi przyjść, przegrali z Reading ostatnio, teraz bez Fellainiego, cieżki mecz się zapowiada, tym bardziej, że Norwich pokazało, że potrafi grać z dobrymi zespołami i skutecznie się bronić. Przykładów daleko szukać nie trzeba, 1:0 z Arsenalem i 1:0 z MU potrafili wygrać. A przecież Kanonierzy i DIabły mają ogromną siłę w ataku a tu Kanarki na czyste konto zagrali! POczątek sezonu mieli fatalny, ale ostatnie 5 meczów to 3 wygrane i 2 remisy i tylko 1 gol stracony! Robi wrażenie. Dobrze poukładana gra defensywna to klucz. Everton w tym meczu może bić glową w mur troche, czyli mecz możę przypominać te z popzredniego sezonu kiedy grali u siebie i byli faworytem.
Defensywa Evertonu jest dobra. Goli tutaj za wiele nie przewiduję. Kurs na under biorę śmiało bo jest zawyżony patrząc na absencje i poukładaną gre defensywną Norwich.

Aston Villa - Arsenal
Typ : Obie strzelą ? TAK @ 1,66 b365⛔0:0 ale słaby mecz
Aston Villa dobrze grała przeciwko MU, potem z City do pewnego momentu nie najgorzej. Benteke będzie groźny, do tego wraca Darren Bent,a defensywa Kanonierów mimo czystego konta z Montpellier nie jest jeszcze super pewna. O ofensywę się nie martwie bo Giroud wreszcie gra dobrze, Poldi w formie, Wilshere i Cazorla super moc w drugiej linii, no i skrzydła. Arsenal wraca miejmy nadzieje na właściwe tory... a skoro tak to z defensywą musi coś być nie tak ????
AV pokazało, że potrafi, gola są w stanie strzelić u siebie na co liczę. Może znowu Weimann? Ale coś czuję, że jednak Benteke pokona Szczęsnego. Zobaczymy. W kazdym razie gram bts ;)

Meczu Manchesteru z QPR nie ruszam, kursy nie do gry. Potencjał kadrowy QPR jest spory, zobaczymy jak wpłynie na nich zmiana trenera, a ta z reguły wpływa mobilizująco niestety więc gorzej dla MU.
Reszta meczów sobotnich trudna do rozpracowania dla mnie więc na siłę nie będe szukał typów byle coś napisać.
Powodzenia! ;)

Otrzymane punkty reputacji: +2
edyp 186

edyp

Użytkownik
Everton - Norwich Typ : Poniżej 2,5 gola @ 2,290 Pinnacle Everton bez Marouane Fellaini (6goli + 4 asysty),po prostu Belg jest w genialnej formie w tym sezonie, ale w tym meczu będzie pauzował za kartki. Nie musżę mówić jak ogromna to strata. W dodatku ważą się losy Kevina Mirallasa, w meczu z Sunderlandem zszedł z urazem, potem nie grał przeciwko Reading ale niby ma powrócić, ale czy tak sie stanie przekonamy się jutro. Został Jelavić, ale jemu trzeba dograć dobrą piłkę, Pienaar trochę słabo się spisuje, Naismith to był dobry w Gl.Rangers, Premiership to zupełnie inne progi. Po dobrej serii meczów jakaś zadyszka w Evertonie musi przyjść, przegrali z Reading ostatnio, teraz bez Fellainiego, cieżki mecz się zapowiada, tym bardziej, że Norwich pokazało, że potrafi grać z dobrymi zespołami i skutecznie się bronić. Przykładów daleko szukać nie trzeba, 1:0 z Arsenalem i 1:0 z MU potrafili wygrać. A przecież Kanonierzy i DIabły mają ogromną siłę w ataku a tu Kanarki na czyste konto zagrali! POczątek sezonu mieli fatalny, ale ostatnie 5 meczów to 3 wygrane i 2 remisy i tylko 1 gol stracony! Robi wrażenie. Dobrze poukładana gra defensywna to klucz. Everton w tym meczu może bić glową w mur troche, czyli mecz możę przypominać te z popzredniego sezonu kiedy grali u siebie i byli faworytem. Defensywa Evertonu jest dobra. Goli tutaj za wiele nie przewiduję. Kurs na under biorę śmiało bo jest zawyżony patrząc na absencje i poukładaną gre defensywną Norwich.
Ciężko się nie zgodzić z Robsonem. ???? Bardzo dobry typ i również zamierzam coś ugrać na tym meczu. Wiele dodawać do analizy nie trzeba, jednak ja posunę się troszkę dalej i proponuję również zagranie Everton win and under 2,5 po kursie 4,0 proponowanym przez WH. Oczywiście za drobne. Główny typ na ten mecz to tak jak kolegi po prostu under 2,5.
Meczu Manchesteru z QPR nie ruszam, kursy nie do gry. Potencjał kadrowy QPR jest spory, zobaczymy jak wpłynie na nich zmiana trenera, a ta z reguły wpływa mobilizująco niestety więc gorzej dla MU.
Prawda, że kursy nie powalają, jednak ja mimo wszystko zagram United -2 po kursie 2,25 z WH. Podrażnione ambicje po dwóch porażkach z rzędu - z Norwich w lidze i z Galatasaray w Champions League. Ta druga porażka niby bez najmniejszego znaczenia, ale jednak. Do tego praktycznie cały pierwszy skład został w Anglii. A w Turcji grali zmiennicy i młodzież. Więc podstawowa jedenastka jest wypoczęta, głodna futbolu i spragniona efektownej wygranej po dwóch przegranych meczach drużyny. A z kim wygrać wysoko i efektownie jak nie z ostatnią drużyną ligi bez wygranej na koncie?
Na koniec pod lupę bierzemy mecz Chelsea z City czyli hit kolejki. ????
Tutaj również ciężko się z kolegom Robsonem nie zgodzić, że mecz raczej do oglądania niż do grania. Jednak dla odrobiny emocji coś &#39;wypadałoby&#39; postawić. ???? Chelsea u siebie + efekt &#39;nowej miotły&#39;. Pytanie tylko czy ta nowa miotła jest faktycznie taka nowa, czy bardziej z wyprzedaży rzeczy używanych? Benitez od wygrania dzięki Jerzemu Dudkowi Ligi Mistrzów nie osiągnął nic. W Chelsea kibice nie przyjęli go zbyt miło na forach internetowych. Jedyne co może z tego dobrego być, to odblokowanie Torresa. Chelsea w bardzo poważnym kryzysie. Ostatnie 8 meczy to 4 porażki, 2 remisy i 2 wygrane (z rezerwami United w Pucharze Ligi i z Szachtarem po golu w ostatniej minucie w LM). City odpadło z Ligi Mistrzów i wszystko wskazuje na to, że nawet do Ligi Europy się nie załapią. Jednak mimo wszystko wydają się być w lepszej formie. Czego spodziewać się w tym meczu? Pierwsza myśl to over. Jednak kursy nie powalają. Kolejna myśl, to może jakaś bramka Torresa, skoro Benitez na ławce. Ale kursy również nieadekwatne do ryzyka. Typowanie zwycięzcy? Raczej w stronę Chelsea niż City, ale również nic pewnego. Sprawdziłem jeszcze historię i tutaj moje zaskoczenie. Na ostatnie 11 meczy ligowych między Chelsea a City w Londynie: 9 wygranych Chelsea!! 1 remis i 1 wygrana City. Daje do myślenia. Jednak śmierdzi mi w tym meczu remisem. A skoro pierwszą myślą był over to czemu tego nie połączyć? Remis i over 2,5 po kursie 8,5 z WH idealne do zagrania za drobne i ciekawszego oglądania meczu.

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - ANGLIA: Premier League
Spotkanie: Sunderland - West Bromwich Albion
Analiza: Przeglądając ofertę Bet365 znalazłem dość ciekawy typ, a raczej marnie wystawiona linie buka. 13. kolejka Premier League rozpocznie się od spotkania na Stadium Of Light, gdzie &quot;Koty&quot; będą podejmować West Bromwich Albion. Nie będę ukrywał, że WBA imponuje mi w tym sezonie, grają dobry futbol, a co najważniejsze skuteczny. U siebie są bardzo silni, ale i na wyjazdach pokazują pazur, co prawda to nie to samo co u siebie - bo na własnym stadionie są kapitalni. Jednak po ostatnim zwycięstwie nad Chelsea są zapewne mocno podbudowani. Sunderland w końcu się przełamał i według bukmacherów, to oni są dzisiejszym faworytem, ale nie według mnie. No i przeglądając sobie kursy na kartki, natknąłem się na linie 1,5 dla gospodarzy, który do &quot;świętych&quot; nie należą, a kurs wybornie dobry 2,00. Arbitrem spotkania będzie pan Mike Dean - 9 spotkań i 28 kartek. Sunderland już w ostatnich dwóch spotkaniach u siebie miał problemy z WBA, dziś nie będzie inaczej, sędzia też jest po naszej stronie, dlatego pobieram over kartkowy na gospodarzy w Bet365.
Sunderland - West Bromwich Albion - Sunderland powyżej 1,5 kartek @ 2,00 - stawka: 4/10 - Bet365 ✅ 4j
52 minuta - Gardner otrzymuje kartkę, druga dla zespołu &quot;Czarnych Kotów&quot;

Otrzymane punkty reputacji: +1
r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Co do meczu Chelsea vs Man City to polecałbym zagranie czegoś w kierunku bramek np.over 2,5 czy BTS.Wynik tej rywalizacji jest cholernie ciężko przewidzieć i nie zamierzam się w to bawić.Chelsea z nowym trenerem i chęcią poprawienia swojej dyspozycji w dodatku grając przed własną publicznością.City z kolei gra coraz lepiej,osiąga dobre wyniki co pokazuje ligowa tabela.W ostatnim meczu LM zagrali dobrze.Mogli ten mecz przegrać ale w drugiej połowie przy odrobinie szczęścia mogli go wygrać.Wracając do typów z bramkami.Dobrym powodem może być to iż oba zespoły najprawdopodobniej zagrają bez swoich czołowych obrońców i zarazem kapitanów czyli Johna Terrego i Vincenta Kompanego.Piszę,że najprawdopodobniej ponieważ występ tego drugiego jest na tą chwilę mało możliwy ale jakieś szanse zawszę są.Trzeba się więc liczyć z tym,że goście wyjdą parą nigdy nie grających do tej pory ze sobą środkowych obrońców czyli Nastasić-Toure lub bardziej ograną parą Lescott-Toure czy też Lescott-Nastasić.Tu zamieszczam informacje na temat kapitana The Citizens:

Kapitan Manchesteru City, Vincent Kompany, może nie zagrać z Chelsea z powodu niegroźnej kontuzji, której nabawił się w meczu z Realem.

Obrońca musiał opuścić na chwilę boisko, po tym jak złapał go skurcz. Na szczęście był w stanie dokończyć mecz po interwencji sztabu medycznego.

26-latek czuł się na tyle źle, że po meczu nie miał siły odpowiedzieć na pytania dziennikarzy czekających na pomeczowy wywiad.

hakan 256

hakan

Użytkownik
Na koncie Sunderlandu zaledwie dwie wygrane. Jeśli jednak dokładnie spojrzymy na terminarz to taki obrót nie musi aż tak bardzo dziwić. Jedyną poważną wtopą, w moim odczuciu, jest porażka u siebie z AV. Po za tym remis z Arsenalem na wyjeździe na plus, podział punktów na stadionie Swansea, gdzie w zeszłym sezonie punkty gubił m.in. mistrz kraju, Chelsea, Arsenal, Pool oraz Koguty. Remisy: na trudnym terenie Stoke, u siebie z Srokami czy West Ham to nie niespodzianki sporego kalibru. Z wiecznie kulejącym Wigan wygrali, w ostatniej kolejce udało się wygrać na niełatwym terenie w Londynie z Fulham. Sunderland dzisiaj w najmocniejszym składzie, Stadium of Light to także ciężki orzech do zgryzienia, co prawda WBA ostatnio się rozhulało, bo na ich koncie 3 wygrane z rzędu, ale jakoś trudno mi sobie wyobrazić, by zespół pokroju WBA miał mieć na koncie super serię. Sunderland bardzo mało traci, ale też mało strzela, po za Fletcherem nikt strzelecko nie może mu dorównać. Dzisiaj jednak otwiera się furtka przed ofensywą Czarnych Kotów. W bramce gości zabraknie podstawowego gk Bena Fostera, a jego miejsce nieograny Myhill- 2 występy. Do tego obrona WBA nie należy do super solidnych. Liczę, że wyjazdowa wygrana z Fulham 3-1 będzie punktem zwrotnym i Czarne Koty pokażą ponownie pazura
Sunderland 2.30

nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Hit 13 kolejki Premier League zapowiada się bardzo ciekawie. Bukmacherzy nie faworyzują żadnego z zespołów i zgodnie wystawili porównywalne kursy. Chelsea po kapitalnym początku sezonu, w tym miesiącu nie wygrało żadnego spotkania. Następstwem słabych wyników było zwolnienie przez rosyjskiego właściciela klubu Di Matteo. Media już dawno spekulowały o zwolnieniu Włocha i twierdziły, że zmiana na miejscu trenera The Blues była nieunikniona. Szansę od Abramowicza dostał Rafa Benitez, który swoje najlepsze lata jako trener spędził w Liverpoolu, gdzie z The Reds wygrał Ligę Mistrzów. Torres i Mata są bardzo zadowoleni ze zmiany menadżera i na pewno Benitez obdarzy ich większym zaufaniem. Jeśli Chelsea marzy o tryumfie w Premier League, nie może sobie pozwolić na kolejną stratę punktów, tym bardziej, że jutro mierzyć się będzie z bezpośrednim rywalem. W City ostatnio również głośno mówi się o zwolnieniu Manciniego. Włocha bronią wyniki, to wielu twierdzi, że to nie jest odpowiednia osoba na tym miejscu, choć w zeszłym roku zdobył wymarzone mistrzostwo dla błękitnej części Manchesteru. Zapowiada się arcy ciekawy mecz i mam nadzieję, że padnie dużo goli. Obydwa zespoły mają czym straszyć w ataku, a żadnego zespołu nie zadowoli remis, dlatego też będą grali o pełną stawkę. Ja stawiam na The Blues, którzy pod wodzą nowego trenera będą chcieli zacząć od zwycięstwa pracę swojego menadżera. Kto wie? Może po porażce City, zwolniony zostanie Mancini?
Chelsea @ 2.62 WH
over 3.5 @ 2.62 WH

kanonierx 19

kanonierx

Użytkownik
Mecz Arsenalu już wcześniej był dość dobrze opisany, lecz chciałbym też coś od siebie dodać i sam to ocenić. Arsenal na fali, ewidentnie. Jestem ich fanem, co nie zmienia, że to dziś Kanonierzy są faworytem do zwycięstwa. Ale mniejsza o to komu kto kibicuje. Ostatnie dwa mecze w wykonaniu podopiecznych boss&#39;a po prostu bez zarzutów. Derby z odwiecznym rywalem - Tottenham&#39;em zakończyły się wynikiem 5:2, tak jak w poprzednim sezonie. Środowe spotkanie LM z Montpellier, cud miód malina. 2:0 i znakomita gra praktycznie każdej formacji. Obrona? Koscielny chyba bezbłędny, Mertesacker - każda górna piłka jego. Szczęsny coraz lepiej. Pomoc, Wilshere wraca do formy po kontuzji, Cazorla co chwilę w 11 kolejki. W ataku dzieje się też coraz lepiej, Podolski się rozkręca, bramka z Montpellier palce lizać, a Giroud wreszcie coś się tam rusza! Środa to też był jego dzień, przejmował większość górnych piłek, grał na prawdę bardzo dobrze technicznie, świetnie w końcu współpracował z Niemcem. Dziś rywal ze spadkowej pozycji, z Manu ostatnio dobry mecz, nie dużo brakło by wygrali, no ale dziś tak nie będzie ???? Arsenal musi gonić czołówkę, bo początek sezonu niezbyt udany. Aston też będzie chciało się utrzymać w PL więc powalczą, ale to chyba nie ten poziom. Gładko The Gunners? Tak sądzę ;)
Arsenal @1.69
Arsenal -1 @3.00

Edit: statystyki straconych/strzelonych goli przeanalizowałem sam dla siebie, nie było sensu o tym klepać w analizie.

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Zgadzam się z Hakanem co do zwycięstwa Sunderlandu i pragnę zwrócić jeszcze uwagę na to, że WBA osiąga przede wszystkim dobre rezultaty w meczach z drużynami, które pozwalają im grać z kontry. Mecz z Sunderlandem z pewnością do takich nie będzie należał, zas w ataku pozycyjnym WBA nie oczarowuje.

kieran 2,8K

kieran

Użytkownik
Aston Villa - Arsenal
over 2,5 @ 1,72 Pinnacle⛔
Nie napalałbym się aż tak na zwycięstwo Arsenalu, bo przede wszystkim grają na wyjeździe z podrażnionym rywalem, który na gwałt potrzebuje punktów. Przykładem jest chociażby rywalizacja z United, w której podopieczni Lamberta ledwo , ledwo a wygraliby bowiem już w pierwszej połowie prowadzili 2-0. Tak więc wszystko jest w rękach obu drużyn. Kanonierzy notuje ostatnio dobre rezultaty - imponująco wygrana z Tottenhamem 5-2 czy z Montpellier 2-0. Jednak czy wrócili na dobre tory? Do końca nie wydaję mi się. Tak naprawdę czerwona kartka dla Adebayora ustawiła mecz w derbach, od początku pojedynku to zawodnicy Spurs zagrażali bramce Szczęsnego aniżeli podopieczni Wengera Llorisa. Oglądałem wyłącznie pierwszą połowę występu Kanonierów w LM i powiem szczerze, że ich gra nie wyglądała najlepiej. Wiele strat, niecelnych podań. Dopiero w drugiej połowie coś ruszyło i ostatecznie wygrali 2-0. Spotkanie z Aston Villa jest dla nich z pewnością ważne, bo Wenger chce jak najszybciej wrócić do Top 4 i zagrać w przyszłorocznej edycji LM. Gospodarze zaś mają nadzieje na opuszczenie strefy spadkowej i znalezienie się przynajmniej w 10. Ofensywa Arsenalu można powiedzieć, że zaczyna funkcjonować coraz lepiej, o wiele lepiej ogląda mi się Giroud, Podolski może być przez pół meczu niewidoczny, by w ciągu 10 min zdobyć dwie bramki. Po drugiej stronie Aston Villa - nie oglądam ich za często, ale z poprzednich sezonów jesteśmy w stanie zauważyć, że mają predyspozycje do strzelania bramek Kanonierom. Weimann ostatnio się rozstrzelał, szybki Agbonlahor może sprawić wiele problemów obrońcom Arsenalu. Poprzednie trzy czy tam cztery spotkania pomiędzy Arsenalem jak The Villans zawsze kończyły się overem, dzisiaj spodziewam się podobnego scenariusza.

rifraf7 246

rifraf7

Użytkownik
United - QPR
Diabły podrażnione ostatnią wtopą w lidze, przez którą spadli z fotela lidera dzisiaj mają idealną okazję wrócić na zwycięskie tory. Ferguson dał odpocząć najważniejszym ogniwom drużyny w wyjazdowym meczu LM. W składzie zabraknie Vidicia, Kagawy, Naniego oraz Evansa. Jak zwykle największe obawy budzą braki w obronie. W QPR nie może zagrać Fabio, najprawdopodobniej także nie zagra Park. Kontuzjowani są Zamora Bosingwa i Johnson. W mojej opinii w tym meczu nie może wydarzyć się nic złego dla gospodarzy i stawiam na pewne zwycięstwo Czerwonych Diabłów.
MU -1 EH 1,50 Unibet ✅
Everton - Norwich
Everton po świetnym początku sezonu ostatnio mocno spuścił z tonu, o czym świadczy tylko 1 zwycięstwo w ostatnich 6 spotkaniach. Kosztowało ich to spadek na 5 miejsce tylko 1 pkt nad Arsenalem. Norwich wiedzie się całkiem odwrotnie i po słabym początku sezonu w ostatnich meczach bardzo solidnie punktują. Nie chodzi tu tylko o ostatni mecz, w ostatnich 5 ligowych potyczkach odnieśli 3 zwycięstwa i 2 remisy, a grali z Arsenalem i United. Bardzo dobrze neutralizowali siłę ofensywną rywali przy okazji wyprowadzając skuteczne kontry. Dzisiaj znów zagrają pewnie w tym stylu, bo przyjeżdżają do Liverpoolu, gdzie Everton z każdym stara się prowadzić grę, a co dopiero z Norwich. Gospodarze z pewnością odczują brak Fellainiego, który jest główną siłą napędzającą ich ataki.
under 3,5 1,42 Unibet ✅

Otrzymane punkty reputacji: +5
genfranco 25

genfranco

Użytkownik
Masówka na Manchester (-1,-2,-3) ruszyła a ja odradzałbym takie granie. Raczej doszukuję się tu niespodzianki i trudnego meczu drużyny SAFa. Myślę, że QPR z nowym trenerem pokaże z dobrej strony w defensywie i zremisują spotkanie na Old Trafford bezbramkowo. Każdej drużynie może zdarzyć się słabszy dzień i Manchesterowi będzie dziś wyjątkowo ciężko, a kurs na remis genialny.
bwin:
Remis: 7,75 2,5/10
DW 0:0 17 1/10
QPR handicup +1 5.00???? 2/10

V 1

vztxpl

Użytkownik
Odnośnie Arsenal - Aston Villa
Może taka ciekawostka, ale sprawdziłem jak tam rozkłada taktycznie Lambert swoją ekipę. Nieciekawie to wygląda, ponieważ w ostatnich 5 meczach wychodzili z innym założeniami taktycznymi. Wydaje mi się, że ma to duży wpływ na osiągane przez nich wyniki.
Co prawda Arsenal też gra w kratkę, ale skoro Wenger cały czas powtarza, że jest szansa na bycie numer 1, więc takie mecze z przeciętniakami powinny mobilizować razy 10.
Do składu wraca Gibbs, więc powinien dać trochę spokoju w obronie.

marcin985 279

marcin985

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Angielska, godz 17
Chelsea – Manchester City
TYP: 2
KURS: 2,90
BUK: Pinnacle Sports
Analiza:

W niedzielnych meczach ten mecz zapowiada się najciekawiej. Również w lidze angielskiej w tej kolejce jest to mecz „hit kolejki” ale jak wiemy takie mecze najczęściej rozczarowują niż przynoszą uśmiech na twarzy zobaczymy jak będzie w tym meczu. Mecz rozpocznie się na stadionie Chelsea a zmierzą się oni jak widać to u góry z Manchesterem City. Gospodarze tego meczu w lidze znajdują się na trzeciej pozycji z dorobkiem 24 oczek. Na własnym stadionie rozegrali oni sześć meczów w których to cztery mecze wygrali, jeden mecz zremisowali i jeden mecz przegrali. Strzelili oni w tych meczach 14 goli i stracili siedem bramek. Na wyjeździe w tym sezonie rozegrali oni również sześć spotkań w których to trzy mecze wygrali, dwa mecze zremisowali i jeden mecz przegrali. Strzelili oni w tych meczach 10 goli i stracili sześć bramek. A więc jak widać były lider czyli Chelsea która po 9 kolejkach była pierwsza w ciągu trzech kolejek spadła na trzecie miejsce jak to możliwa ? Jak widać jest to możliwe wystarczy tylko przegrywać i remisować mecze i tak się dzieje. Oficjalnie trener Di Mateo został zwolniony i jest to kolejny problem Chelsea . W lidze mistrzów są na trzecim miejscu w ostatniej kolejce na stadionie Juventusu doznali porażkę 3:0 !!! tak aż tak wyraźnie przegrali a powinni z 6:0 przegrać bo Juventus w tym meczu dominował i oddał aż 24 strzałów na bramkę Cecha lecz tylko trzy gole padły. I w lidze mistrzów będzie im ciężko awansować do kolejnej fazy bo mają do drugiego miejsca dwa punkty straty a do pierwszego trzy i została ostatnia kolejka gdzie muszą wygrać i patrzyć co przeciwnicy zrobią. W lidze byli liderami teraz spadli na trzecie miejscu i co mecz zamiast grać lepiej to u nich jest odwrotnie grają coraz słabiej np. ostatnia porażka w lidze z West Brom Albion 2:1. Goście tego meczu natomiast po słabym początku zaczynają grać znacznie lepiej i w ten sposób są na pierwszej pozycji z dorobkiem 28 punktów. Na własnym stadionie rozegrali oni w tym sezonie siedem meczy w których to sześć meczy wygrali i jeden mecz zremisowali. Strzelili oni w tych meczach 18 goli i stracili pięć bramek. Na wyjeździe rozegrali pięć meczy w których to wygrali dwa mecze i trzy mecze zremisowali. Strzelili oni w tych meczach siedem goli i stracili pięć bramek. A więc jak widać grają równo i co najważniejsze w lidze jeszcze nie przegrali meczu i sądzę że w tej kolejce również nie przegrają. Ostatni mecz ligowy wygrali aż 5:0 z Aston Villa. Moim zdaniem albo padnie remis albo skromne zwycięstwo gości i dlatego też warto zagrać handicap dodatni na Manchester City oraz zagrać DNB. Ja stawiam zwycięstwo albo 1:0 albo 2:1 dla Manchesteru City

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom