No i Mecz Górnik-Bełchatów właśnie się zakończył. Wszystkie typy na ten mecz jakimi podzieliłem sie z Wami tu na forum weszły to jest:
1) Górnik wygra
2) Bełchatów nie strzeli gola
3) mniej niz 2.5 gola w meczu
4) mniej niż 1.5 gola w 1 połowie ????
No ale to juz było... teraz trzeba zastanowic sie nad kolejnymi meczami naszej rodzimej ligi.
Zaczynamy:
Cracovia Kraków-Zagłębie Lubin
Pierwszym meczem który chciałem przeanalizować jest spotkanie Cracovii z Zagłębiem Lubin. Zespół z Krakowa zajmuje obecnie 10 miejsce w tabeli, zaś zawodnicy z klubu z dolnego śląska plasują się na 7 pozycji. W ostatniej kolejce zespół pana Majewskiego doznał porażki na boisku w Poznaniu z tamtejszym Lechem 3-1, Zagłębie zaś wygrało u siebie z Zagłębiem ale z Sosnowca 2-1, a bramkę dającą 3 pkt zapewnił swoją ''bramką zycia'' Michał Stasiak w 90 minucie spotkania. Cracovia w dotychczasowych sześciu meczach rozegranych na własnym terenie doznała jednej porażki ze swym odwiecznym rywalem- Wisłą Kraków 1-2 ale w ostatnich minutach miała naprawde okazje do doprowadzenia do remisu. Jeden mecz zremisowała z ŁKSem Łódz 0-0 w piątej kolejce. Pozostałe 4 mecze kończyły sie zwycięstwem ''Pasów'' z Ruchem Chorzów 1-0, Jagiellonią Białystok 2-0, Grclinem grodzisk Wlkp. 3-1 i Zagłębiem Sosnowiec 1-0. Zawodnicy z Lubina w meczach wyjazdowych radzą sobie następująco: jeden mecz przegrali W Bytomiu z tamtejszą Polonia 1-0 w 9 kolejce, dwa mecze zremisowali z Ruchem Chorzów 2-2 i z Jagiellonia Białystok, podobną liczbę meczy wygrali z takimi zespołami jak PGE GKS Bełchatów 0-1 w trzeciej kolejce, z Odrą Wodzisław 1-3 w 5 kolejce.
Wydaje mi się, że ciężko jest wytypować faworyta tego spotkania. Mysle, że mecz zakończy sie rezultatem remisowym. Ja osobiście postawie na Cracovie z podpórką gdyż ona nie ma we krwi przegrywania na własnym terenie i napewno nie dozna porażki. Jagiellonia Białystok-Lech Poznań
Mecz w którym zmierzą sie dziewiąta i czwarta drużyna po 12 kolejkach. W ostatnim meczu Jaga wygrała z Odrą w Wodzisławiu 1-3 zdobywając wszytskie bramki w drugiej połowie meczu. Lech zaś wygrał z Cracivią na własnym terenia podobnie jak zespoł z Białegostoku 3-1 po dwóch bramkach wracającego do dobrej formy Hernana Rengifo i Dimitrje'a Injaca. Oba zespoły straciły bramki w 90 minucie spotkania. Jaga w dotychczasowych meczach u siebie wygrała dwa: z ŁKSem 1-0 i z Widzewem 2-1, 3 mecze zakończyły sie podziałem punktów z Górnikiem Zabrze 1-1, Koroną Kielce 0-0 i Zagłębiem Lubin 0-0. Porażki doznała w drugiej kolejce z Groclinem 1-3. ''Kolejorz'' na wyjazdach radzi sobie w następujący sposób:wygrali tylko jedno spotkania z Odrą Wodzisław 1-2, jedno spotkania także zremisowali z Zagłębiem Lubin w meczu ''przyjaźni'' 1-1. Zaskakujaco bo aż trzykrtonie drużyna Franciszka Smudy schodziła z boiska pokonana, lecz były to zespoły z wysokiej półki. Pierwszy mecz to mecz z Koroną Kielce w drugiej kolejce przegrany 1-0, kolejnym jest z Wisłą Kraków 4-2 i z Groclinem 1-0.
Bardzo ciężko jest wytypować zwycięsce tego pojedynku. Ja widziałbym w tym meczy remis bramkowy. Wydaje mi się że 1-1. Myśle ,że nie padnie mniej niż 2,5 bramek w meczu. Będzie ciekawie ????
ŁKS Łódź-Wisła Kraków Mecz w którym to zmierzy sie przedostatnia drużyna z pierwszą drużyną po 12 kolejkach. Łodzianie muszą ''łapać'' zwycięstwa w każdym spotkaniu ale wydaje mi się, że w tym meczu nie będą mieli nic do powiedzenia ze świetnie zorganizowaną drużyną Białej Gwiazdy. Łodzianie 3 mecze u siebie przegrali, jeden zremisowali i tylko z jednego mogli sie cieszyć zdobywając trzy punkty. Miało to miejsce 15 września z ostatnią drużyna w tabeli- Zagłębiem Sosnowiec 3-0. Wisła zaś w meczach wyjazdowych 4 wygrała z Zagłębiem Lubin 0-1, Widzewem Łódź 1-3, Ruchem Chorzów 0-3 i Cracovia 1-2. Dwa mecze kończyły sie podziałem punktów z Bełchatowem 0-0 i Odrą 2-2.
W tym meczu sie nie czaje ???? i stwaiam czyściutką dwójeczke. Myśle że ŁKS nic nie zrobi w tym meczu. Będą starali sie bronić ale szybko strzelona bramka załatwi sprawe. Wisa powinna wygrywać już do przerwy, a bardzo możliwe że padnie w tym meczu więcej jak 2,5 goli.