>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

13. kolejka LOTTO Ekstraklasy (21.09 - 24.10.2016)

Status
Zamknięty.
R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Śląsk Wrocław vs Cracovia Kraków
Cracovia @ 2.96 winmasters

Śląsk nie wygrał jeszcze w tym sezonie u siebie - 3 remisy i 3 wygrane. Co ciekawe tak samo wygląda Cracovia na wyjeździe, a więc kto wygra się przełamie. Stawiam tutaj na Cracovię, dlaczego?
Duży potencjał w ataku. Ciekawie wygląda Wójcicki, bogactwo w składzie.
Inaczej to wygląda w Śląsku, tak wiem, wygrana z Koroną, była walka, ale właśnie jest jedno ale. Do czasu bramki z wolnego mecz był beznadziejny kopanie się po czołach jak to mówią. O ile Korona grała na początku sezonu powyżej swoich możliwości, o tyle teraz dołuje, bez Diaw wygląda to słabo i porażka 6:0 z Cracovią właśnie jest tego przykładem.
Jak Śląsk gra w obronie pokazało spotkanie z Jagą, 4 proste bramki, wszedł do bramki Kamenar, wydaje się, że jest okej w sumie z Koroną za dużo pracy nie miał, ale właśnie widząc co wyczyniał w rezerwach Śląska to nie będzie on wzmocnieniem składu.
Moim zdaniem, mecz może wyglądać jak ten Śląska z Jagą właśnie.
Gram typ trochę na czuja, ale moim zdaniem obok takiego kursu nie warto przejść obojętnie.

xbrajanx 35,3K

xbrajanx

Użytkownik
Dzisiaj zagrali nieźle, ale wiem jak to ze Śląskiem bywa, i sam bym typował tak samo. Tym bardziej że Cracovia gra nieźle, zaczęła regularnie punktować.

Legia - Lech @4.05
Typ: 2
Buk: Fortuna

Tu jestem osobiście zdziwiony że aż taki duży kurs na Lecha. Odkąd się przełamali i zaczęli punktować, grają bardzo dobrze, jeżeli porównamy ich do Legii to niebo a ziemia. Tak na prawdę to Legia gra piach w LM i tu tak samo, przegrywa, ledwo co remis z Wisłą wyratowali no i wygrana 3-0 z Lechią. Jak dla mnie warto zaryzykować po takim kursie.

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Mimo ze Śląsk dziś wygrał ?
A widziałeś mecz może ?

Oglądałem od początku do końca i zęby bolały jak się patrzyło.
Zero akcji do przodu. Bramka z wolnego, bardzo ładna, ale potem oczywiście musieli stracić, bo po co.

Dodatkowo na koniec przypadkowa bramka w zamieszaniu.

Typowy mecz na 0:0, na Cracovię to nie wystarczy, a tym bardziej po takim kursie. Cracovia rozbiła tą samą Koronę 6:0.

meenzer1980 705

meenzer1980

Użytkownik
nie wiedzialem choc z tego co wszedzie napisano to nie żałuje ... ale &quot;derby Anglii&quot; tez nie powalały, to tak na pocieszenie ;)
edit: no niestety, ale ten mecz to był poziom 3 Angielskiej ;).

K 2K

kfjatek

Użytkownik
Tu jestem osobiście zdziwiony że aż taki duży kurs na Lecha. Odkąd się przełamali i zaczęli punktować, grają bardzo dobrze, jeżeli porównamy ich do Legii to niebo a ziemia. Tak na prawdę to Legia gra piach w LM i tu tak samo, przegrywa, ledwo co remis z Wisłą wyratowali no i wygrana 3-0 z Lechią. Jak dla mnie warto zaryzykować po takim kursie.
To Lech się przełamał i zaczął puntkować?? Kiedy? Grają bardzo dobrze??

Fakt, coś tam ciułać punkty zaczęli. Ostatnie trzy mecze ligowy - piach. 2 remisu u siebie: z Arką 0:0 gdzie bili głową w mur i dobrze nie zagrozili rywalowi; 1:1 z Wisła gdzie też nie pokazali nic ciekawego i wygrana w Lublinie z Łęczną (gol w doliczonym czasie, równie dobrze Górnik mógł to wygrać). Także bilans nowego trenera jakiś wspaniały nie jest, ani nie widać diametralnej zmiany. Fakt, pierwsze 2-3 mecze wydawało się, że piłkarze Lecha poruszają się żwawiej, ale wszystko wraca do normy..
Zresztą ten zespół wcale personalnie nie ma jakiejś dużej jakości, nawet na tle ligowej mizerii.

Legia za Magiery zagrała u siebie jeden mecz z Lechią gdzie pokazała się bardzo dobrze i to oni są faworytem tego meczu.

Lech pewnie na ten mecz wróci do defensywnego ustawienia Tetteh-Trałka.

Otrzymane punkty reputacji: +4
ibis 1,5M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:30 Wisła - Termalica
Typ: 1
Kurs: 2.00
buk: bet365
Wynik: 2:0 ✅

Drugi Typ: powyżej 2.5 gola
Kurs: 2.00
buk: bet365
Wynik: 2:0 ⛔

Coraz lepsza Wisła Kraków stawia duży opór swoim przeciwnikom. Gospodarze nie przegrali od czterech spotkań, i ich gra wygląda coraz to lepiej. Drużyna Wdowczyka nie wyszła jeszcze z dna tabeli, ale ma teraz tyle samo punktów co trzy ostatnie zespoły. Jutro zmierzą się z Termalicą, która na początku sezonu była w kapitalnej formie, i teraz pomimo trochę słabszej gry dalej prezentuje się nieźle. W ostatnim meczu jednak po bezbarwnej grze zremisowali z Jagiellonią 0:0. Ja idę w stronę gospodarzy, bo to ich gra w ostatnich kolejkach przekonuje mnie bardziej do postawienia na nich. Do składu powrócił Brożek, który w ostatnim spotkaniu zaliczył trafienie na wagę jednego punktu. Jutro być może zobaczymy go od pierwszych minut, bowiem wcześniej trener Wisły stawiał na duet Ondrasek - Zachara. Mecz zapowiada się na tyle ciekawie, że jest już to 13. kolejka, a więc powoli dobiegamy do końca pierwszej rundy, a tu każdy punkt jest jak na wagę złota.

Otrzymane punkty reputacji: +9
monta-ellis11 587

monta-ellis11

Użytkownik
Wisla-Termalica
Typ: 1&amp; under 3.5 @ 2.75✅✅✅

Wisla wciaz na dnie tabeli i wciaz potrzebuje punktow. Do Krakowa przyjezdza zespol od ktorego krakowianie zaczeli serie zwyciestw z Wdowczykiem na lawce. Teraz jednak nue wroze tak wysokiego wyniku. Pomijajac mecz w Plocku gdzie ogladalismy streetball Wisla poprawila bardzo gre obronna. Fajnie wreszcze wyglada Ryszard i Glowa, ktorzy ieruja defensywa bialej gwiazdy. Druga linia dosc solidna, ale nie ma typowej 10, ktora rozdziela pilki i straszy strzalem z dystansu. Wataku Ondrasek i Zachara. Pierwszy z nich walczy niesamowicie. Bardzo czesto wygrywa pojedynki w powietrzu, ale niestety bramek to nie przynosi. Zachara jakos mi nie pasuje do tej ukladanki. Fajnie pracuja skrzydla. Malecki chyba w zyciowej formie, a po drugiej stronie Boguski i Jovic, gdzie zwlaszcza ten drugi robi sporo wiatru.
W grze Wisly widac bardzo duzo zaangazowania, chlopaki walcza o kazda pilke i az sie chce ich ogladac. Termalica w ostatnim meczu pokazala ze umie zagrac bardzo dobrze taktycznie. Trener potrafi ustawic zeepol bardzo solidnie, ale moim zdaniem w Krakowie bramki padna. Moze jedna, moze dwie, ale to Wisla wygra

Dokladnie tak jak myslalem:cool:

Otrzymane punkty reputacji: +21
pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
@ Nadtyper
A bierzesz pod uwagę fakt, że w kolejnej kolejce odbędą się Derby Trójmiasta? W Arce z podstawowego składu zagrożeni pauzą w kolejnym spotkaniu jest Miro Bożok oraz Adam Marciniak, a więc zawodnicy bardzo ważni w kontekście DT.
Oczywiście typ ciekawy bo walka na 1929% będzie z obu stron + sędzia Frankowski, którego średnia wynosi ponad 4 kartki na mecz. Ale z drugiej strony Arka jak i Pogoń nie należą do drużyn, które te kartki lubią łapać. Arka ma ich najmniej w lidze - 16 (średnia 1,33 na mecz) a tuż przed nią jest właśnie Pogoń, która jak dotąd wyłapała 20 &quot;żółtek&quot; (1,66 na mecz). Tak więc polecam zastanowić raz jeszcze nad typem bo argumentów jest po 50% za tak i nie.
Ja bym w tym meczu poszedł w rzuty rożne. Tych Arka przed własną publicznością nabija sporo więc typ na over 5,5 rożnych gospodarzy po 2,00w Betano to dla mnie główny bet tego spotkania.
- Piast (7 rzutów rożnych)
- Cracovia (7 rzutów rożnych)
- Zagłębie (10 rzutów rożnych)
- Śląsk (7 rzutów rożnych)
- Ruch (7 rzutów rożnych)
- Wisła (5 rzutów rożnych)
Arka over 5,5 rzutu rożnego @ 2,00 Betano ⛔ 4

obc 119

obc

Użytkownik
Wisła Kraków - Termalica Wynik: 2:0 ⛔⛔⛔
Typ X
3.10 STS

Widzę, że dużo osób idzie w stronę Wisły, może i słusznie. Ja natomiast widzę w tym spotkaniu remis. Dlaczego ?
Termalica w tym sezonie naprawdę zaskakuje swoją wysoką pozycją w tabeli. Wiążę się to z dobrą grą, widać że Czesław Michniewicz poukładał drużynę bardzo dobrze. Ostatnią porażkę na wyjeździe Termalica doznała w sierpniu z Pogonią ( dosyć bolesną zresztą ). Ostatnio remis u siebie z Jagą po słabym meczu, ale każdemu słabszy mecz może się przytrafić.
Co do Wisły to gonią, gonią i jeszcze raz gonią. Gra wygląda już nieźle i w tym meczu chcą zgarnąć 3 punkty i w końcu opuścić strefę spadkową. Czy tak się stanie, no ja bym się zastanowił, byle jakie ogórki na Reymonta nie przyjeżdżają.

Ostatnie mecze Wisły z Termalicą u siebie:
25.04.2016 Wisła - Termalica 2:2
18.10.2015 Wisła - Termalica 1:1

S 277

stepinski

Użytkownik
Legia Warszawa vs Lech Poznań typ: Poniżej 2,5 @ 1,75 forbet ⛔
Spotkanie które ostatnimi czasu urosło rangą do klasyku polskiej ekstraklasy. Legia za kadencji Jacka Magiery dużo goli strzela, jeszcze więcej traci. Grał do tej pory otwartą piłkę. W meczu przeciwko Lechowi myślę że to się zmieni. Zapewne wszyscy pamiętają że jak dochodzi do klasyków w polskiej ekstraklasie to często są to mocne 0-0. Nikt nie chce się odsłonić, nikt nie chce stracić gola przegrać. Myślę ze remis nie będzie dobrym wynikiem dla obu drużyn, ale też obie bedą go szanować. Co najważniejsze dla mojego typu to terminarz tego meczu. Legia jest 4 dni po potyczce z Realem gdzie w spotkanie włożyli mnóstwo sił. Musi to się odbić na ich kondycji jutro. Jeśli chodzi o Lecha Poznań to ich nowy trener z pewnością wie ze za przeciwnika mają aktualnego mistrza Polski i ustawi zespół defensywnie z nastawieniem na kontry. Myślę że mecz będzie zabezpieczony w każdych sektorach boiska i o ile Rzeźniczak nie popełni jakichś baboli powinno paść mało bramek

crossmen 8,1K

crossmen

Użytkownik
Legia - Lech
typ X2 lub BTTS - kursy w okolicach 1,9 - 2,05
Myślę stołeczni będą wypompowani po meczu w z Realem,dużo pobiegali w meczu a przygotowania do sezonu mieli słabe, bo po pierwsze Euro a po drugie dużo nowych twarzy więc myślę aby zobaczyć dobrą Legię to do wiosny trzeba poczekać.
Oczywiście Lech tez nie zachwyca,ale oni zawsze są spięci na maxa na stolicę i nieraz potrafili wywieść punkty z łazienkowskiej.

comendador 428

comendador

Użytkownik
Dzisiaj zagrali nieźle, ale wiem jak to ze Śląskiem bywa, i sam bym typował tak samo. Tym bardziej że Cracovia gra nieźle, zaczęła regularnie punktować.

Legia - Lech @4.05
Typ: 2
Buk: Fortuna

Co to jest w ogóle za analiza, ewidentnie pod typ, bo jak już piszesz, że ledwo co remis z Wisłą uratowali to powinieneś również napisać, że z Lechią mogło być więcej niż 3:0, tam w pierwszej połowie powinny już być przynajmniej dwie bramki dla Legii, Lechia przed tym meczem z Legią na wyjazdach straciła w pięciu spotkaniach 3 bramki. Legia gra piach w LM ??? Dobra zagrała żenadę z BVB, ale potem pokazała charakter, ciężko tutaj o zwycięstwa z Sportingiem czy Realem na wyjazdach, bo to drużyny innej klasy. Bramki z Realem tak na prawdę były z dupy szczerze, pierwsza bramka to indywidualność Bale&#39;a, druga rykoszet, w pierwszej spokojnie mogło być 2:2 przy odrobinie szczęścia. Wiadomo gdyby to był mecz o życie dla Realu to inne widowisko byśmy oglądali, ale Legia się nie przestraszyła pokazała klasę. Ja bym tutaj bym nie obstawiał wygranej ani jednej ani drugiej, bo Legia już pokazała, że raz gra dobrze a raz gorzej. Lech natomiast również nie błyszczy w tym sezonie, lepiej trochę od Legii w tabeli, ale różnica pomiędzy nimi to tylko 3 punkty.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Wisła K-Termalica 1 @ 1.85 unibet✅

Bardzo ważny dla Wisły moment na zbliżającym się półmetku rundy zasadniczej.Krakowska Wisła dobrze zaczęła rozgrywki ogrywając u siebie Pogon, jednak kolejne 7 spotkań to pasmo niepowodzeń, samych przegranych.
Przełamanie nadeszło w 9 kolejce u siebie z Piastem, kolejny pojedynek zremisowali u siebie z Legią (całkiem pechowo) zdobyli pierwsze punkty na obcym terenie wygrywając w Płocku, ostatnio także zdobyli cenny punkt w Poznaniu, dzisiaj stają przed szansą wydostania się ze strefy spadkowej, gdzie na ostatnim miejscu spędzili wiele tygodni.Termalika mimo iż jest wysoko w tabeli, nie jest atrakcyjnym rywal (co można powiedzieć jest ich atutem) jednak piłkarzom Wisły motywacji nie powinno w tym meczu braknąć, na pewno zdają sobie sprawę że grają o sporą stawkę, w dodatku na pewno muszą pamiętać ostatnią wizytę ,Słoników, przy Reymonta, kiedy to goście uratowali remis po strzale brakarza w ostatniej akcji, który wybiegł do dośrodkowania z rożnego(?) w pole karne Wisły.Termalica puki co zdobywa punkty i jest wysoko w tabeli, 3 miejsce, punkt straty do lidera, no ale się umówmy, Termalica nie jest potentatem ekstraklasy, dobrze im idzie w końcu się skończy.

Otrzymane punkty reputacji: +4
otobet 115

otobet

Użytkownik

Wisła Kraków - Termalica Bruk-Bet
W rozpoczynającej się dzisiaj trzynastej kolejce Wisła Kraków podejmie rewelacyjny zespół z Niecieczy. Piłkarze Białej Gwiazdy na ostatnie pięć spotkań zanotowali trzy zwycięstwa i dwa remisy. W ostatniej kolejce remis udało się uratować w ostatnich minutach za sprawą Pawła Brożka, dzięki czemu krakowianie wywieźli punkt z Poznania, ale nadal Biała Gwiazda zamyka ligową stawkę z 11 pkt na koncie. Echem odbijają się sprawy poza sportowe, które działy się na najwyższym szczeblu klubu. Dzisiaj obie drużyny zagrają w najmocniejszych składach. Przyjedzie do Krakowa zespół Termalicy, który prowadzi Czesław Michniewicz. Zespół nie przegrał od siedmiu spotkań, pomimo tego, że mierzył się miedzy innymi z Lechem, Lechią i Legią. Co więcej, ze wspomnianych siedmiu spotkań, zespół wygrał cztery oraz trzy zremisował. W ostatnim spotkaniu pomiędzy tymi drużynami padł remis jak będzie dzisiaj?
WISŁA (4-2-3-1): Załuska – Jović, Guzmics, Głowacki, Sadlok, Boguski, Mączyński, Popović, Małecki, Brożek, Ondrasek
BRUK-BET TERMALICA (4-2-3-1): Pilarz – Fryc, Osyra, Pulvitsev, Guilherme, Jovanović, Babiarz, Gergel, Kupczak, Pleva, Gutkovskis
▶ DNB Termalica
▶ Kurs : 2,95
▶ Otobet

zibi16 1,6M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Na dzisiaj 2 mecze:
Arka Gdynia - Pogoń Szczecin x2 1,62 - Sportingbet
Arka Gdynia w kryzysie, nie wygrali od 3 spotkań a grali z dosyć przeciętnymi przeciwnikami Górnik Łęczna 0:0, Piast Gliwice 1:2 no i ciężki wyjazd do Poznania 0:0 chociaż w tym meczu mieli bardzo dużo szczęścia, że wywieźli 1 punkt bo Lech był stroną przeważającą i powinni ten mecz wygrać.
Pogoń Szczecin złapali drugi oddech i grają ostatnio bardzo dobrze, wyeliminowali w pucharze Polski po kapitalnym meczu Jagiellonię Białystok 4:1 w lidze remis 1:1 z Górnikiem Łęczna i zdobyte 4 punkty w 2-óch ostatnich bardzo ciężkich meczach robią wrażenie 0:0 z Jagiellonią i 3:2 z Legią Warszawa.
W obu ekipach nie ma znaczących braków kadrowych.
Wydaje mi się, że na ten moment to Pogoń jest lepszą drużyną i co najmniej remis powinni wywieść z trudnego terenu co by nie mówić bo Gdynia w tym sezonie jest trudnym terenem.
Wisła Kraków - Bruk-Bet Termalica 1 2,10 - Fortuna
Wydaje się, że Wisła Kraków najgorsze ma już za sobą 7 porażek z rzędu ale powoli wychodzą na prostą. W ostatnich 4 meczach na 12 punktów zdobyli ich aż 8, mówię aż bo grali naprawdę bardzo trudne mecze w Poznaniu wywieźli remis 1:1, z Legią Warszawa również zremisowali lecz 0:0 i 2 zwycięstwa 1:0 z Piastem i 3:2 z Wisłą Płock, oczywiście można mówić, że szczęśliwe te zwycięstwa bo w oby dwóch meczach strzelali bramki w doliczonym czasie gry. Również w pucharze Polski wygrali swój mecz i awansowali do ćwierćfinału, wygrali 2:1 z Chojniczanką.
Termalica, 3 drużyna ekstraklasy póki co grają rewelacyjnie no ale właśnie, wątpię aby Oni wygrywali z każdym. Początek sezonu na wyjazdach mieli bardzo słaby 0:2 z Zagłębiem Lubin i 0:5 z Pogonią Szczecin nie wróżyły najlepiej ale potem przyszły 3 zwycięstwa na wyjeździe 2:1 z Lechią, 1:0 z Ruchem i 2:1 ze Śląskiem - Mnie akurat zwycięstwo z Ruchem i ze Śląskiem nie dziwi bo są to bardzo słabe drużyny na tą chwilę. Z Lechią fakt niespodziewana wygrana i cenne 3 punkty.
Wydaje mi sie, że w tym meczu to Wisle Kraków bardziej będzie zależało na zwycięstwie aby uciec ze strefy spadkowej i zbliżyć się do najlepszej 8.
Obie ekipy w najmocniejszym zestawieniu.
Do formy wraca Mączyński i Brożek, Małecki jest w dobrej formie.. Wydaje mi się, że to Oni poprowadzą Wisłę do zwycięstwa.
Wisła Kraków - Bruk-Bet Termalica 1/+2,5 2,75 - Sportingbet
Taką opcję także można spróbować, ponieważ Wisła w obronie jeszcze kaleczy, robią sporo błędów i Termalica może to wykorzystać. Wisła atak ma dużo mocniejszy i powinni minimum 2 gole strzelić.
Powodzenia.

Otrzymane punkty reputacji: +12
K 4

krisak13

Użytkownik
Za niecala godzine mecz Wisly, duzo zostalo powiedziane na ten temat widac po kursach ze duzo kasy poszlo w strone gospodarzy dzisiejszego meczy. Sam postawilem na Wisle po kursie 2.10, teraz jest juz 1.70 w b e t 3 6 5. Dlatego tez dokladam x2 po 2.15 za ta sama sume co 1. Lepsze pewne 10% zarobku

szymon1989 2,1K

szymon1989

Użytkownik
Ale masówka na Wisłę...naprawdę ? Raczej mocniej nie spadnie więc trzeba już brać teraz co jest.
Termalica Bruk-Bet Nieciecza +0,5 @ 2,09 pinnacle ⛔ 2:0
Bez jaj. Wisła takim faworytem ? Muszą wygrać nie muszą. Ale popatrzmy jak kształtowały się kursy na Termalicę na wyjazdach:
Zagłębie 1,88/3,37/4,38 2:0
Pogoń 2,14/3,20/3,63 5:0
Lechia 1,60/3,86/5,72 1:2
Ruch 2,57/3,14/2,85 0:1
Śląsk 2,03/3,32/3,80 1:2
Trochę przesada by dawać takie kursy przeciwko Wiślę, która może gra lepiej, ale dalej jest to gra daleka od ideału. Termalica gra strasznie niewygodną piłkę dla rywali i patrząc na nieprzewidywalność naszej ligi stawianie na wisłę po 1,85 to jest samobójstwo. Nie przez przypadek są na dole tabeli a Termalica w czołówce a wyniki osiągane z Lechem czy Legią to nie jest już obecnie wyznacznik formy zespołów w tej lidze.
Po prostu Wisła nie ma prawa być tak faworyzowana z czołową drużyną obecnie w naszej lidze.

ofensywnie 990

ofensywnie

Użytkownik
Wisła @ 1,85 Pinnacle ✅

Popieram bet na Wisłę.Od spotkania z Piastem gra się mocno poprawiła(po za słabą 2 połową w Płocku),są wyniki,jest większa pewność siebie u zawodników ale to jednak nie pozwoliło im się jeszcze odbić od dna tabeli.Straty są nie wielkie więc powinni z tej strefy wyjść bo mają za dobry zespół aby tkwić na ostatniej pozycji.Słoniki na razie rewelacja tego sezonu czego się spodziewałem (może nie aż tak wysokiej pozycji) bo jak przychodził Michniewicz to mówił,że nastawia się tutaj na ciężką pracę,do tego ambitny właściciel.Mimo wszystko nie widzę ich na koniec sezonu tak wysoko_Ostatni raz Termalica przegrała jeszcze w sierpniu więc ta passa trwa bardzo długo i Wisła,która jest teraz w fajnej dyspozycji,przy Reymonta powinna tą serie przerwać.

Otrzymane punkty reputacji: +18
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom