Na dzisiaj 2 mecze:
Arka Gdynia - Pogoń Szczecin x2 1,62 - Sportingbet
Arka Gdynia w kryzysie, nie wygrali od 3 spotkań a grali z dosyć przeciętnymi przeciwnikami Górnik Łęczna 0:0, Piast Gliwice 1:2 no i ciężki wyjazd do Poznania 0:0 chociaż w tym meczu mieli bardzo dużo szczęścia, że wywieźli 1 punkt bo Lech był stroną przeważającą i powinni ten mecz wygrać.
Pogoń Szczecin złapali drugi oddech i grają ostatnio bardzo dobrze, wyeliminowali w pucharze Polski po kapitalnym meczu Jagiellonię Białystok 4:1 w lidze remis 1:1 z Górnikiem Łęczna i zdobyte 4 punkty w 2-óch ostatnich bardzo ciężkich meczach robią wrażenie 0:0 z Jagiellonią i 3:2 z Legią Warszawa.
W obu ekipach nie ma znaczących braków kadrowych.
Wydaje mi się, że na ten moment to Pogoń jest lepszą drużyną i co najmniej remis powinni wywieść z trudnego terenu co by nie mówić bo Gdynia w tym sezonie jest trudnym terenem.
Wisła Kraków - Bruk-Bet Termalica 1 2,10 -
Fortuna
Wydaje się, że Wisła Kraków najgorsze ma już za sobą 7 porażek z rzędu ale powoli wychodzą na prostą. W ostatnich 4 meczach na 12 punktów zdobyli ich aż 8, mówię aż bo grali naprawdę bardzo trudne mecze w Poznaniu wywieźli remis 1:1, z Legią Warszawa również zremisowali lecz 0:0 i 2 zwycięstwa 1:0 z Piastem i 3:2 z Wisłą Płock, oczywiście można mówić, że szczęśliwe te zwycięstwa bo w oby dwóch meczach strzelali bramki w doliczonym czasie gry. Również w pucharze Polski wygrali swój mecz i awansowali do ćwierćfinału, wygrali 2:1 z Chojniczanką.
Termalica, 3 drużyna
ekstraklasy póki co grają rewelacyjnie no ale właśnie, wątpię aby Oni wygrywali z każdym. Początek sezonu na wyjazdach mieli bardzo słaby 0:2 z Zagłębiem Lubin i 0:5 z Pogonią Szczecin nie wróżyły najlepiej ale potem przyszły 3 zwycięstwa na wyjeździe 2:1 z Lechią, 1:0 z Ruchem i 2:1 ze Śląskiem - Mnie akurat zwycięstwo z Ruchem i ze Śląskiem nie dziwi bo są to bardzo słabe drużyny na tą chwilę. Z Lechią fakt niespodziewana wygrana i cenne 3 punkty.
Wydaje mi sie, że w tym meczu to Wisle Kraków bardziej będzie zależało na zwycięstwie aby uciec ze strefy spadkowej i zbliżyć się do najlepszej 8.
Obie ekipy w najmocniejszym zestawieniu.
Do formy wraca Mączyński i Brożek, Małecki jest w dobrej formie.. Wydaje mi się, że to Oni poprowadzą Wisłę do zwycięstwa.
Wisła Kraków - Bruk-Bet Termalica 1/+2,5 2,75 - Sportingbet
Taką opcję także można spróbować, ponieważ Wisła w obronie jeszcze kaleczy, robią sporo błędów i Termalica może to wykorzystać. Wisła atak ma dużo mocniejszy i powinni minimum 2 gole strzelić.
Powodzenia.