>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

13. kolejka LOTTO Ekstraklasy (21.09 - 24.10.2016)

Status
Zamknięty.
mefiuu 7,8K

mefiuu

Użytkownik
Legia - Lech

W najbardziej elektryzującym Polskich kibiców meczu pomiędzy Legią Warszawa a Poznańskim Lechem. Te mecze w ostatnim czasie są bardzo zacięte oraz pełne emocji. W jutrzejszym spotkaniu przy Łazienkowskiej moim zdaniem będzie podobnie, ponieważ dodatkowym aspektem bedzie cheć Legii pogoni za resztą stawki, bo kiedy jak nie teraz. Kolejne straty punktów przez Wojskowych mogą sprawić że Legii zabraknie w walce o Mistrzostwo Polski. W tym sezonie oba kluby juz się ze sobą mierzyły. Wtedy w Warszawie aktualny mistrz Polski uległ zdobywcy finaliście Pucharu Polski w Superpucharze aż 4:1. W jutrzejszym spotkaniu po raz kolejny spodziewam się walki od samego początku i stawiam tutaj na strzelenie minimum po bramce przez oba zespoły.

Typ: BTS
Kurs: 1,94 (Oddsring)

Otrzymane punkty reputacji: +1
wlkp1922 164

wlkp1922

Użytkownik
Slask vs Cracovia X2 @ 1.57 ✅
Legia vs Lech X2 @ 2.05 ⛔
ako: 3.22 2/10 bet365 ⛔ 2j
Wydaje mi sie ze całkiem fajne ako na dubla z podpórkami. Cracovia trzy mecze bez porazki Slask natomiast ostatnio sie przełamał i pokonal Korone na wyjezdzie choc troszke szczesliwie. Druzyna z Krakowa napewno powalczy remis co najmniej powinni ugrać. Co do drugiego meczu to dla mnie szanse troche wieksze ma Legia, ale X2 po kursie lekko ponad 2 chetnie pobiore. Oba zespoly sa dalekie od optymalnej formy a w dodatku maja pewne swoje problemy. Kolejorz ostatnimi latami potrafil wywozic z Lazienkowskiej korzystne wyniki a w dzisiejszym meczu napewno nie stoi na straconej pozycji.
edit: Dość kontrowersyjne ostatnie 5min i liniowy w moim przyadku utapia 6j.

ofensywnie 990

ofensywnie

Użytkownik
Legia @ 1,84 Pinnacle ✅

O obecnej sytuacji Lecha bardzo trafny post moim zdaniem na pierwszej stronie użytkownika Kfjatek,polecam przeczytać.Bjelica widać,że jest trenerem z charyzmą,więcej na pewno wymaga ale mi też się po prostu wydaje,że Kolejorz nie ma jakości,która by im obecnie gwarantowała nawet,że będą w czołówce i pozwoliła też wywieźć z Łazienkowskiej korzystny wynik.Legia pod wodzą Magiery na razie w kratkę bym powiedział ale poprawa w grze jest widoczna i forma niektórych zawodników idzie w górę.Rado robi różnicę czy to w lidze czy pucharach,super ostatnio gra Ofoe.Wypada Bereszyński i to wg mnie spory minus bo dobrze zagrał na Bernabeu.Samo spotkanie z Realem też generalnie pozytywnie mnie zaskoczyło bo Legia wyglądała w końcu jak zespół,strzelili bramkę a mogli nie jedną bo trochę sytuacji sobie stworzyli.Z Lechem będzie inny mecz bo Kolejorz nie zagra tak otwartej piłki pewnie ale mimo wszystko to Legia jest dla mnie faworytem.

dx2 273,3K

dx2

Użytkownik
Legia Warszawa-Lech Poznan 1 @1.85
Monza popatrzec w tabele i powiedziec, ze Legia gra zle. Mozna wymieniac porazki z Zaglebiem czy Pogonia. Ok sezon Legii w polaczeniu z Liga Mistrozw wyada na razie mizernie, ale Legia w tabeli Ekstraklasy tez pojdzie w koncu w gore.
Paradoksalnie Legia moze wygrywac z tymi najsilniejszymi zespolami. Warszawianie pokonali Lechie i wydaje mi sie, ze maja tez duze szanse pokonac Lech, ktory tez kadrowo jest z pewnoscia jednym z najsilniejszych klubow naszej ligi. Pomyslec, ze w Legii nie tak dawno jeszcze zastanawiano sie czy oplaca sie z powrotem kontraktowac Radovica, a sam Serb to jest bardziej kreatywny niz conajmniej polowa druzyny Legii...
Rywal jest bardziej prestizowy i wywoluje dodatkowe emocje sama nazwa. Piekno pilki polega na tym, ze zawsze mozna zaskoczyc, ale Legia jest lepsza druzyna jednak i to ona powinna byc blizej wygranej, stad jest faworytem.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Legia Warszawa-Lech Poznan
over 5,5 rożnych Legii @1.8 betano ⛔

Półmetek rundy jesiennej tuż tuż a Legia osiąga katastrofalne wyniki, naprawdę niewiele brakuję do ostatniego miejsce w tabeli, choć w strefie spadkowej mogą znaleźć się jeszcze przed swoim meczem.To że Legia ma krajowy potencjał tłumaczyć nie trzeba, jednak w meczach ligowych nie potrafili należycie rozwijać skrzydeł a zmotywowani na Legię rywale skrzętnie wykorzystywali ich słabości.
Osobiście uważam że niepowodzenia ligowe Legii wzięły od zaślepienia LM, rozgrywek o których kibice marzyli już ponad 2 dekady, to one stały się głównym priorytetem, cel osiągnięto, no ale coś tam umknęło i takie mamy efekty.Poważna zabawa w piłkę Legię jednak przerosła a nie tak mieć było, przecież nasze drużyny z powodzeniem grywały z potentatami piłkarskimi, no ale właśnie LM a LE to dwie różne bajki i ktoś polską piłkę w końcu sprowadził na ziemię robiąc z mistrza polski chłopców do bicia, przewodników niechlubnych rekordów w elitarnych rozgrywkach.
Ostatnio w Madrycie Legia przegrała 5-1 z Realem, a mimo wszystko na Legię posypały się gromkie pochwały, trochę na pocieszenie, ja się do tego odnosić nie będę, natomiast przyznam że mimo porażki wstydu na boisku nie było czego nie można powiedzieć o meczach z Borussią i Sportingiem (i tu nie chodzi o wynik, a o samą postawę)
Ten mecz w Madrycie powinien dać Legii trochę pewności siebie, i na ten ważny mecz z Lechem odpowiednio naładować dając trochę gazu.Ciężko określić czy padnie dzisiaj dużo bramek czy mało, myślę że Legia dzisiaj da radę i wygra.Lech i tak jest drużyną która może namieszać Legii, ale ja tu raczej przewiduję inicjatywę Legii, także idę w tym meczu na stałe fragmenty z ich strony które przecież lubią nabijać, w meczach Legii z Lechem jak dobrze pamiętam nie brakowało kornerów.Ten mecz powinien być dosyć ciekawy i dobry dla oka, Legia ma okazję przełamać tym meczem słabostki i powoli powracać na prostą swoich ligowych możliwości.

teixeira 367

teixeira

Użytkownik
Widzę że niektórzy próbują Lecha grać,a mi się wydaje że nie ma jakości to dobre słowo. Lech te wygrane mecze grał jak typowy ligowy wyrobnik,równie dobrze wynik z Łęczną czy Pogonią mógł być w drugą stronę. Zadziwia postawa Pawłowskiego,któremu brak polotu z poprzednich sezonów,ma on problem z depnięciem i dokładnością. Aziz w każdym meczu z Legią daję jej przynajmniej 1 gola,piłkarze Legii to wiedzą. Guilerme w pojedynkę zmiażdżył Lechię dziś kto ma go zatrzymać???Bednarek?? Radowić Ofoe i Holosek też zaczęli grać. I bukmacherzy którzy są zawodowcami to i widzą i stąd te kursy. Może troszkę faktycznie te 1.8 to mało,ale skusi to niestety nierozważnych na te x2. Moim zdaniem no bet a jeśli już to 1. Dzis nie przegra też Śląsk,nie po to się w końcu przełamali żeby teraz znowu na czerwono. Mecz z Koroną był dobry w wykonaniu Śląska,przed tym meczem myślałem że Śląsk nie będzie miał kontroli wcale nad tym meczem,a Korona jak zwykle u siebie masa dobrych akcji z niczego,tymczasem Śląsk nie dał Koronie zupełnie pograć,wyglądało jakby Korona była zamknięta w jakiejś bańce. Gol dla Kielczan to chyba była jedyna okazja i to przypadkowo gdzieś tam się odbiło i wpadło. Bardzo dobrze grał Kokoszka i zagraniczny zaciąg. 1x będzie na 95% z Cracovia .

Otrzymane punkty reputacji: +17
ibis 1,5M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Śląsk - Cracovia
Typ: BTS
Kurs: 1.83
buk: unibet
Wynik:two:2 ✅

Za sprawą świetnej końcówki spotkania drużyna Mariusza Rumaka zdołała zdobyć ostatnio trzy punkty w wyjazdowym spotkaniu z Koroną Kielce, w którym obie drużyny stworzyły sobie porównywalną ilość dogodnych okazji do strzelenia bramki. Śląsk u siebie może nie jest mistrzem w strzelaniu goli, a na pewno stać ich na jedno trafienie. Ciągle do poprawy mają skuteczność, bowiem gdyby w wcześniejszych spotkaniach wykorzystywali częściej swoje szanse to wynik w tabeli był by lepszy. Cracovia w ostatnim czasie zaczęła spisywać się coraz lepiej. Ekipa Zielińskiego w końcu przypomina tą ekipę co w poprzednim sezonie - czyli zespół pełen zaangażowania, który chce wygrywać. Na ich trafienie nie powinniśmy długo czekać, bardziej się boje o gole Śląsk niż Cracovii, która niema większych problemów z skutecznością.
20:30 Legia - Lech
Typ: 1
Kurs: 1.80
buk: bet365
Wynik:two:1 ✅

Legioniści w meczu z Pogonią nie potwierdzili zwyżki formy i niespodziewanie przegrali z rywalem 2:3. Teraz mają okazję na kolejną rehabilitację i to w tak ważnym spotkaniu jak z Lechem. Legia może nie prezentuje się najgorzej, ale traci strasznie dużo goli, co powinno być bolączką Magiery. Ich gra uległa poprawie, było to widać w meczu z Lechią, Pogonią czy tez Realem. Tak Realem, gdzie Legia niespodziewanie miała okazję prowadzić w tym spotkaniu. Lech niestety zawiódł mnie w spotkaniu z Wisłą. Myślałem, że ich forma idzie ku górze, lecz niestety się rozczarowałem. Mało brakowało, a to Wisła by z tego pojedynku wyszła zwycięsko. Dziś idę w stronę Legii, ta drużyna zaczyna powoli przemawiać i tylko kwestią czasu będzie ich regularne wygrywanie w lidze.

Otrzymane punkty reputacji: +21
K 2K

kfjatek

Użytkownik
Też typuję zwycięstwo Legii, spodziewałem się jednak trochę wyższego kursu. Będę polował live. Środkowi obrońcy Lecha to słaby punkt. Bednarek prezentuję się nadspodziewanie solidnie, ale doświadczenia jeszcze brakuje. Ciekawe kto dzisiaj z nim w parze? Nielsen czy Arajuuri, który z Wisłą nie grał z powodu jakiegoś zabiegu stomatologicznego. Kolejorz prawdopodobnie wróci do ustawienia z dwójką defensywnych pomocnikow Tetteh-Tralka. W milenium chyba widziałem zakład na kartkę dla tego pierwszego - 1,9. Zawsze nieustępliwy Kędziora też powinien wyłapać upomnienie. Coś koło 3,0.
Spodziewam się solidnych atakow Legii dziś (podobnie jak z Lechią) i główny bet to
Powyżej 5,5 rzutów rożnych dla gospodarzy (betano 1,75).

gnu_gpl 452

gnu_gpl

Użytkownik
LEGIA - LECH X2 @ 2 b365
Główny argument za tym typem to mecz Legii z Realem zaledwie 4 dni temu. Mecz, w którym legioniści zostawili ogrom sił i nie oszukujmy się, tych sił na pewno nie zregenerowali.
Aż ciśnie się na usta porównanie Legii do meczy Lecha z Ligi Europejskiej, gdzie walczyli z City i Juve, a potem brali w łeb w lidze z każdym jak popadnie.
Nasze zespoły po prostu nie są przygotowane na taką ewentualność, gdzie mecze na najwyższym poziomie gra się co 3-4 dni.
Lech wypoczęty, w końcu coś zaczęli grać, nie jest to jeszcze oczekiwany poziom ale punktują i powoli przesuwają się w górę tabeli.
Legia - wydawało się, że wróciła na właściwy tor - jednak rzeczywistość szybko sprowadziła ich na ziemię w Szczecinie, gdzie myślałem, że chociaż przyjacielski remis wywiozą.
Wg mnie jeśli Legia ma coś ugrać to będzie w pierwszych 45 minutach więc może 1 HT albo Legia over 0.5 HT ale po przerwie zapewne siądą i skończy się granie.

Edit: podaj bukmachera

monta-ellis11 587

monta-ellis11

Użytkownik
Legia-Lech
Typ: X HT or FT @ 1.73✅✅✅
Betano

Legia podejmie Lecha w ligowym klasyku. Obie druzyny w tabeli zajmuja o wiele nizsze miejsce niz wkazuje na to potencjal, budzet czy aspiracje. Legia po nieudanym epizodzie z Hasim wydaje sie stawac na nogi. Stawac, ale mentalnie, bo pilkarsko jeszcze jest slabo, choc widac juz zaangazowanie i radosc z gry. Magiera wciaz ma jednak problem z defensywa. Kontuzje, lub slabsza forma nie pozwala mu skleic defensywy, ktora bedzie stanowic monolit. Warszawianie zostali brutalnie potraktowani przez lige mistrzow. W Madrycie dostali 1:5, ale badzmy szczerzy- gdyby Real chcial, gdyby Real musial to .... . Pozytyw jest taki ze Legia walczyla i kilka razy probowala sobie cos stworzyc.
Lech po zmianie trenera jakiegos wielkiego Halo nie pokazuje. Widac ze trenerrowniez podzialal na pilkarzy motywujaco, ale juz spotkanie z Wisla pokazalo ze jeszcze bardzo dluga droga przed Kolejorzem. Sytuacja, w ktorej sa obie druzyny optymizmem nie napawa, dlatego dzis nie moznaprzegrac. Lech doskonale wie ze Legia u siebie potrafi zakrecic rywalem co mialo miejsce z Lechia. Legia pamieta ostatni mecz i 1:4 z Lechem. Moim zdaniem tu beda szachy, przynajmniej do przerwy

Jak narazie Weekend 3:0 dla mnie:cool:

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Radovic strzeli @ 4,00 Betsafe
Trochę wysoki kurs na Rado patrząc przez pryzmat jego ostatnich spotkań. Dwa gole przeciwko Pogoni, bramka na Santiago Bernabeu, a więc jest w gazie. Dzisiaj mecz w domu, przeciwnikiem Lech, a akurat Serbowi nie trzeba tłumaczyć, na czym polegają te spotkanie i o co idzie stawka.
Ciekawi mnie na jakiej pozycji wyjdzie Rado, bo domyślam się, że Nikolić wróci do podstawowego składu, a Odjidja-Ofoe zagra za napastnikiem, to wychodzi, że Serb może zostać rzucony gdzieś w boczne sektory boiska. Tyle na papierze, bo pamiętajmy, że to zawodnik, który non stop chce być pod grą i liczę, że dzisiaj stanie przed szansą na bramkę, a przy takim kursie grzechem byłoby nie spróbować.

betxp 230

betxp

Użytkownik
Są już składy na Legia - Lech.
Rzeźniczak na boku obrony, Czerwiński - Dąbrowski na środku, Broź na lewej flance. Ja nie pamiętam, dawno to musiało by być Rzeźniczak zagrał na boku obrony. Wraca Makuszewski na prawe skrzydło. Lech gra też na dwóch destrukcyjnych (Tetteha i Trałke). Legia nie gra wcale słabo, zwłaszcza do przodu. Robi przewagi, gdy Radovic włącza się jako drugi napastnik.
Nie sądze, by Lech chciał coś rozgrywać przez środek pola. Jeden Jevtic może być za mało na Łazienkowskiej. Piłki będą iść do szybkich skrzydeł. Legia ma problemy w obronie, ale powinna opanować środek pola. Kolejna sprawa, że Lech z Wisłą prócz pierwszych 10 minut zagrał bardzo słaby mecz, a jak znam trenera Bjelice z Serie B. Taki drugi mecz nie przejdzie, bez większego zaangażowania. Legia kontroluje, Lech kontruje. No chyba, że Tetteh zagra super spotkanie, ostatnio trochę forma w dół. Stąd też typ na czerwoną kartkę. Jest paru kandydatów z obu zespołów na to miano, w takim meczu.
BTS (1.75) / średnia stawka
Będzie czerwona kartka? TAK (3.30) / mała stawka

Oba: ForBet

zibi16 1,6M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Legia Warszawa - Lech Poznań
Kurs: 1,99
OddsRing
Na szybko bo do meczu 10 minut. Składy już są znane i o dziwo M. Robak nie wychodzi w pierwszym składzie Lecha, jedyny napastnik który w tym sezonie pokazuje coś..
Legia Warszawa po ładnym meczu z Realem jest faworytem w tym meczu i ja się z tym zgadzam bo pomimo różnicy w tabeli Legia na 15 miejscu a Lech na 8 to dzieli ich tylko 3 punkty więc jeżeli Legia wygra dzisiejszy mecz to wskakują do pierwszej 8 i to jest ich cel na dzisiaj.
Widać coraz lepszą grę przez Legię, widać pracę trenera Magiery i Legią będzie grała coraz lepiej z meczu na mecz. Lecha dobrze opisywano wcześniej, grają ładnie ale pewnego pułapy nie przeskoczą i myślę, że dzisiejszego także nie.
Bardzo dobrze spisuje się od samego początku M. Radović do formy wraca także Guilherme, Odjidja gra coraz lepiej. 3 punkty dziś zostają w Warszawie.
Powodzenia.
Drugim typem za lekką stawką dałbym:
Legia Warszawa - Lech Poznań
Typ: 1/+2,5
Kurs: 2,95
Sportingbet
Co by nie mówić to Legia Warszawa bez Pazdana i Lewczuka traci w obronie bardzo dużo, bardzo dużo goli tracą. Makuszewski i Pawłowski szybcy skrzydłowi mogą dziś troszkę namieszać. Atak Legi zdecydowanie lepszy co pokazał mecz choćby z Realem 3-4 sytuacje bardzo dobre do strzelenia gola i tak jak wspomniałem Radović i Guilherme robią różnicę.
Powodzenia.

Otrzymane punkty reputacji: +15
luk-asz 504

luk-asz

Użytkownik
Szkoda chyba cokolwiek obstawiać w tej polskiej lidze...Jedyny sensowny bet to jest taki kto zostanie Mistrzem Polski. Najlepiej to zakończmy sezon, Legii przyznajmy tytuł i skróćmy te męczarnie zawodników. Poziom sędziowania jest tragiczny, a gwizdanie pod Legię doprowadza mnie do szału. Kolejny raz dziwnym trafem na Łazienkowskiej jest wypaczany rezultat spotkania. Sorry, ale dla mnie to nie jest przypadek. Bramka dzisiaj padła ze spalonego i sędziowie, którzy mają okazję prowadzić mecze (o zgrozo) w Lidze Mistrzów mają OBOWIĄZEK to wychwycić. Druga sprawa, zadyma pomiędzy bramkarzami...Dlaczego czerwoną kartkę wyłapał tylko Burić?! To są dwie czerwone, dla Malarza i Burica. Koniec, kropka. Prawdziwe cuda w sędziowaniu w spotkaniach Legii niestety jeszcze przed nami, bo strata jest duża i trzeba będzie ciągnąć za uszy. No, ale nic...W takim razie polecam zakład na dzisiaj, z udziałem przyszłego mam nadzieję Mistrza Polski - Lechii Gdańsk.

Lechia Gdańsk - Piast Gliwice 3:2 FT Łatwo nie było, ale wszystko weszło.

Lechia - &gt; 1.55 ✅
Obie drużyny strzelą gola -&gt; 1.80 ✅
Lechia i powyżej 2.5 gola -&gt; 2.40 ✅
Lechia strzeli w obydwu połowach -&gt; 2.37 ✅

Wszystkie typy z całorocznego.

Co tutaj dużo się rozpisywać, Gdańszczanie zagrają dzisiaj w swojej twierdzy, gdzie punkty tracą bardzo rzadko. Od listopada 2015, przed własną publicznością punkty stracili jeszcze tylko dwa razy...z zespołem Termaliki. W ubiegłym sezonie zremisowali, a w tym przegrali. Gliwiczanie po tym jak ponownie stery objął Latal trochę się otrząsneli i zaczęli punktować. Nie mniej jednak, dzisiaj będzie im bardzo trudno. Lechia na papierze to murowany kandydat do podium. Nie wszystko jeszcze zatrybiło tak powinno, ale powoli drużyna się dociera. Jak dla mnie, nie zaczęli grać jeszcze na miarę swoich możliwości, a i tak są liderem tabeli. Ważnym aspektem jest to, że na najbliższe 5 spotkań, Lechia aż 4 zagra przed własną publicznością. Piast, Pogoń, Łęczna i Płock. W tym momencie mają naprawdę wielką szansę odskoczyć reszcie tabeli i wypracować sobie naprawdę solidną zaliczkę punktową przed rundą rewanżową. Nie mam wątpliwości, że Lechia da z siebie wszystko i zdobędą sporo punktów. Jutro przed nimi początek maratonu i jak dla mnie jutro wygrywają. Reasumując, gospodarze są zespołem mocniejszym, zaczynają grać fajną dla oka piłkę i walczą o Mistrzostwo Polski, a przynajmniej europejskie puchary. Gliwiczanie według mnie grają o spokojne utrzymanie i ewentualnie awans do grupy mistrzowskiej. Po ostatnim pucharowym blamażu jakoś mi się nie wydaje, że mają jakieś większe parcie na podium. Determinacja dzisiaj też będzie po stronie Lechii.

Do tego wszystkiego dorzucam też BTTS, bo mimo wszystko sporo bramek tracą, a nawet jak wskazuje H2H Piast często w Gdańsku strzela.

Otrzymane punkty reputacji: +12
pablokon7 29

pablokon7

Użytkownik
Mecz nr 1: Lechia Gdańsk - Piast Gliwice
Typ: Lechia Gdańsk
Kurs:1,55 ✅
Bet365
W tym meczu stawiam na gospodarzy. Lechia bardzo udanie zaczęła ten sezon, jak do tej pory jest liderem Ekstraklasy. 8 zwycięstw, 1 remis i 3 porażki. Także bardzo dobre statystyki. Z czego u siebie 4 zwycięstwa i tylko jedna porażka z Termalicą. Bez zdobyczy punktowej wyjeżdżała Legia, Lech czy Wisła co świadczy, że teren nie jest łatwym. Co do Piasta, znajduje się w dolnej części tabeli z dorobkiem 14 pkt. Na wyjazdach nie wiedzie im się dość dobrze, bo tylko 1 zwycięstwo i 2 remisy. Co prawda ostatnio gracze z Gliwic są w dobrej formie ostatnio bo 2 wygrane i remis ale nie wydaje mi się aby zagrozili Lechii. Na ostatnich 5 przyjazdów graczy z Gliwic do Gdańska, 3 kończyły się wynikiem na korzyść gospodarzy 3-1 oraz 2 razy pęłną pulę zgarnął Piast. Także typ na dzisiaj w oparciu o statystyki pada na 3 pkt dla Lechii, liczę na duet Paixao oraz Sławka Peszke, że zakręci obrońcami Piasta;)

typer36 456

typer36

Użytkownik
2:1 z Łęczną, 3:1 z Wisłą, 3:2 z Koroną, 1:0 z Jagiellonią, 1:0 z Cracovią, 2:1 z Lechem, 2:1 z Ruchem, 2:1 z Zagłębiem. To są wygrane mecze Lechii. Szczerze, przebiegu każdego z tych spotkań nie pamiętam, ale przynajmniej w połowie z nich Lechia nie była stroną lepszą, a już na pewno nie pokazała tego co powinna. Odpowiedź na to co powinna i co mogłaby też nie jest taka klarowna.
Trzeba Gdańszczanom oraz ich trenerowi oddać, że skupili się na punktowaniu, a w końcu tego do tej pory brakowało. Wyniki drużynę bronią, gra niekoniecznie. Zgodzę się, że w ataku mają do powiedzenia więcej niż reszta ligowców, głównie pod kątem rozegrania akcji w polu karnym i jego okolicach. No ale bramek wcale dużo nie ma. Są pod tym kątem lepsi od nich a i szarzy ligowcy są blisko ich 18 bramek. Także Lechia jest taka niby lepsza i sprawia trochę lepsze wrażenie, ale albo fragmentami, albo co drugą kolejkę, albo jak im się zechce. W sumie największy atut to ich stadion, gdzie z reguły lepiej im idzie.
Wielu z Was upatruje w Lechii kandydata do mistrzostwa. Ja uważam, że w 1 rundzie eliminacyjnej do LE mieliby duże problemy z przejściem zespołu pokroju Shkendiji czy innego Sonderjyskego. Lechia gra odrobinę lepiej na tle ogórków, przypadkowych zespołów, coraz bardziej półamatorskich (niestabilność organizacyjna, wyjebka na sukcesy międzynarodowe) i grających prościutką piłką, w dodatku niedokładną. W Europie większość zespołów grających w pucharach nawet ze słabszych lig gra na pełnej urwie, bo piłkarze chcą się dostać do lepszych lig (w tym naszej, bo płacą a nie wymagają). Niewiadomo jak Lechia by się na tle takich zespołów zaprezentowała.
Wykorzystując to co napisał kolega wyżej.. tak, Legii należy już teraz oddać to mistrzostwo bo jak narazie tylko ona daje jakieś nadzieje na przyzwoite wyniki.
Typów nie neguję, Lechia pewnie sobie poradzi, pewnie znów jedną bramką po wymianie. To będzie też mecz test dla Latala, ile on jeszcze może wykrzesać ze swoich podopiecznych. Wg mnie niewiele.

ibis 1,5M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
15:30 Lechia - Piast
Typ: powyżej 2.5 gola
Kurs: 1.80
Wynik: 3:2
✅

Spotkanie gdzie wybrałem po raz kolejny bramki. Gospodarze u siebie spisują się naprawdę bardzo dobrze. Drużyna Piotra Nowaka w tym sezonie na własnym obiekcie straciła punkty tylko raz przegrywając z Termalicą 1:2. Jednak mnie interesuje to jak gospodarze spisują się pod względem bramek. I nie wygląda to najgorzej bowiem bilans 11-7 jest całkiem przyzwoitym wynikiem u siebie. W ostatniej kolejce Lechia pokonała na wyjeździe 1:2 Zagłębie i udało się zatem pozytywnie odpowiedzieć na ostatnią wyraźną porażkę z Legią. Lechia zapewne będzie dążyć do tego żeby szybko strzelić bramkę i kontrolować spotkanie. Tak było w większości spotkań ekipy z Gdańska aby ustawić mecz pod siebie. Patrząc na skład gospodarzy to nie widzę tu żadnych absencji, a więc trener Nowak ma do dyspozycji wszystkich piłkarzy. Ekipa gości ostatnio wygrała u siebie z Ruchem 2:1 i takiej wygranej goście potrzebowali. W ostatnich spotkaniach Piast nie miał szczęścia w zdobywaniu trzech punktów, ale za to zdobywa bramki. Teraz o gola będzie niezwykle trudno, ale ekipę Latala stać na strzelenie przynajmniej jednej bramki. Liczę na otwarte spotkanie, gdzie gospodarze będą chcieli umocnić się na pozycji lidera, a goście spróbują odskoczyć od strefy spadkowej.
18:00 Jagiellonia - Zagłębie
Kurs: 1.95
Wynik: 1:2 szkoda
⛔

Gospodarze w ostatnim czasie spisują się słabo. Wygląda na to, że przyszedł w końcu słabszy okres, który trzeba w końcu zażegnać niż dalej się w niego pogłębiać. W ostatnim spotkaniu drużyna z Białegostoku po nudnym meczu, w którym obie drużyny oddały zaledwie po jednym celnym strzale na bramkę przeciwnika zremisowała bezbramkowo z Termalicą 0:0. Teraz Jaga zagra u siebie, i liczę na to, że liczbę celnych strzałów poprawią, a jeden z nich zamienią na gola. Trochę się łudzę tym, że gospodarze się w końcu przełamią i wygrają. Przeciwniki z jakim się zmierzą również nie jest w najlepszej formie. W ostatniej kolejce Lubinianie rozegrali słabe pierwsze 35 minut spotkania z Lechią Gdańsk w trakcie których stracili dwa gole. W drugiej udało im się zdobyć gola kontaktowego, ale tylko na tyle było stać ekipę z Lubina. Dziś w Białymstoku na prezenty nie mogą liczyć, gdyż gospodarze u siebie spisują się przyzwoicie i do tego tracą bardzo mało goli. Stawiam na Jagę, która pomimo małego kryzysu przemawia za mną i dzięki dzisiejszej wygranej dalej będzie w czołówce.

Otrzymane punkty reputacji: +7
monta-ellis11 587

monta-ellis11

Użytkownik
Lechia - Piast
Typ: obie strzela &amp; over 2.5 @ 2.17✅✅✅
Betano

Wogole nie przemawia do mnie styl Lechii. Owszem sa liderem a wynikami moga sie obronic, ale majac taki sklad, taka kadre, takie zaplecze i spokojna sytuacje w klubie powinni na krajowym podworku dominowac. Zwyciestwa sa ale przewaznie wymeczone jak napisal kolega wyzej. Dzwon id Legii dobitnie pokazal ze wcale nie sa tacy wspaniali. Dzisiejszy rywal ostatnie dwa mecze wygral i zlapal troche wiatru w zagle. Zwyciestwo z Ruchem traktuje jak obowiazek, ale bardzo zaimponowalo mi wywiezienie trzech punktow z Gdyni. Wydaje mi sie ze Latal dotarl do zawodnikow i pokazal im ta sluszna droge. Pilkarsko jednak Lechia jest o wiele mocniejsza. Napewno beda chcielitu pokazac dobry futbol ale Piast moze tu ukasic

Weekend 4:0 dla mnie

comendador 428

comendador

Użytkownik
Lechia - Piast
Idę w stronę bramki gości, kurs jak dla mnie przesadzony, można również BTS grać, ale ja tutaj na 99% widzę bramkę gości, idealny typ do dubla. Piast zaczyna już punktować i powoli pnie się do pierwszej ósemki, dzisiaj rywal z najwyższej półki z ekstraklasy, ciężki mecz, ale Lechia miewa słabsze momenty w meczu i goście spokojnie mogą się pokusić o tą jedną bramkę. Gdańszczanie powinni to spotkanie wygrać, ale z takim składem oni powinni dominować w meczach ze słabszymi rywalami a te zwycięstwa jedną bramką zazwyczaj, myślę, że to nie jest jeszcze ich sezon, jest już lepiej, ale stać ich zdecydowanie na jeszcze lepsze wyniki. W przeciwieństwie do Jagi i Termaliki, oni co sezon powinni być w górnej części tabeli.
Piast over 0,5 # 1,52 # Betsson ✅ 28&#39; 1:1

wlkp1922 164

wlkp1922

Użytkownik
Lechia Gdansk vs Piast Gliwice wynik/bts remis/tak @ 5.00 1/10 ⛔ bet365
Lechia jest ostatnio w formie to fakt, tym bardziej na swoim stadionie jednakże kurs jaki jest obecnie nie jest wart grania. Poszukam niespodzianki i postawi remis w tym spotkaniu z bramkami z obu stron. Kazda passa musi sie kiedys skonczyc a pilkarze z Gdanska juz kupe czasu nie zremisowali. H2H tez dawno remisu nie było czas najwyzszy aby dzisiaj padł. Bramki powinny paść bo spotkania w Gdansku sa zazwyczaj ciekawe.
edit:
Taki sam typ dam w drugim spotkaniu
Jagiellonia vs Zaglebie wynik/bts remis/tak @ 4.75 1/10 ⛔ bet365

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom