Moje propozycje H2H na dziś (wszystkie kursy z
Forbet)
Gasly - Shumacher
Shumacher lepszy @1.87
Gasly i ogólnie Alpha Tauri w porównaniu z zeszłym sezonem jest obecnie w sporym kryzysie. Na przeciwnym biegunie znajduje się Haas, który niejednokrotnie w tym sezonie potrafił zaskoczyć. W tym pojedynku stawiam, że lepszy będzie niemiecki kierowca. Mimo, że Mick nie otrzymał poprawek bolidu w przeciwieństwie do zespołowego partnera to i tak uważam, że bolid Haasa jest dużo mocniejszy.
Magnussen - Stroll
Magnussen lepszy @1.83
Ponownie stawiam w kierunku kierowcy Haasa, tym razem Kevina Magnussena, którego bolid otrzymał masę poprawek. W kwalifikacjach nie dały one nie wiadomo jakich rezultatów, jednak uważam że wyniki przyjdą z czasem. Uważam, że Magnussena stać na punkty w wyścigu w przeciwieństwie do Strolla, którego Aston Martin (przynajmniej na papierze) jest dużo słabszy od poprawionego bolidu Haasa.
Verstappen - Hamilton
Verstappen lepszy @1.70
Kurs wydaje się być bardzo przyjemny, Max przez utratę mocy nie był w stanie uzyskać czasu na swojej ostatniej próbie czasowej przez co ukończył zmagania na 10 pozycji. Ma nowy silnik (swój ostatni z puli bez kary) i niejednokrotnie pokazywał że potrafi odrabiać pozycje. Hamilton również miał problemy, w jego przypadku była to awaria DRS jednak wcześniej uzyskany czas pozwolił mu na zachowanie 7 miejsca. Myślę, że Max będzie w stanie osiągnąć lepszą pozycje od Hamiltona na koniec wyścigu.
Ocon - Bottas
Ocon lepszy @1.50
Przyjemny kurs do ako, Ocon rok temu odniósł na Węgrzech swoje pierwsze i jedyne dotychczasowe zwycięstwo w
F1. Myślę, że powalcz on tutaj o jak najlepszy rezultat niesiony zeszłorocznym sukcesem. Pozycja startowa lepsza od Bottasa plus bolid, który ma przewagę na Alfą Bottasa przede wszystkim pod kątem niezawodności. Stawiam na wyższą pozycję Francuza na koniec wyścigu.
Perez - Norris
Norris lepszy @1.60
Nieudana sesja kwalifikacyjna w wykonaniu Pereza poskutkowała 11 lokatą startową. Na przeciwnym biegunie znajduje się Norris, który wycisnął maksimum ze swojego McLarena i uplasował się na 4 pozycji startowej. Perez ogólnie w lekkim kryzysie, być może przez poprawki w bolidzie, które bardziej sprzyjają Verstappenowi. Myślę, że Sergio będzie w stanie odrobić dziś wiele pozycji jak już niejednokrotnie to robił ale ostatecznie nie ukończy on wyścigu wyżej od Norrisa, który startując z 4 miejsca ma duże szanse na sporą zdobycz punktową.