Dyscyplina:
Formuła 1
Godzina: 14:10
Spotkanie:
GP Portugalii - wyścig
Typ: Czy oba bolidy Red Bulla będą sklasyfikowane w wyścigu? Nie
Kurs: 3,48
Bukmacher:
Fortuna
Inne typy:
Max Verstappen nie zostanie sklasyfikowany w wyścigu @5,50 STS
H2H Verstappen - Albon typ: Albon @6,75 STS
Analiza:
Już przed rozpoczęciem pierwszych treningów wydawało się, że ten tor w Portugalii będzie trudny i treningi tylko to potwierdziły. Jest sporo ostrych zakrętów na których można wypaść. Do tego kierowcy jeszcze zbytnio nie znają tego toru. Ranczo0123 podał typ na under 16,5 sklasyfikowanych kierowców i ten typ mi się podoba. Ja jednak spróbuję zagrać bardziej ryzykownie i stawiam na to, że któryś z kierowców Red Bulla(czyli Max Verstappen abo Alexander Albon) nie ukończy wyścigu. Jeśli któryś z tej dwójki ma nie ukończyć wyścigu, to bukmacherzy bardziej w tej roli widzą Albona, ale ja bardziej liczę tu na Verstappena. Max Verstappen w tym sezonie już kilka razy nie ukończył wyścigu. Wiadomo jaki to jest typ kierowcy- jest genialny, stać go na zwycięstwo nawet z dalszych pozycji, jednak on jeździ na tyle ryzykownie, że trzeba się liczyć z tym, że nie dojedzie do mety, co przecież zdarza mu się wcale nie tak rzadko. Max Verstappen w kwalifikacjach był trzeci. Trzecie miejsce w wyścigu raczej nie będzie go zadowalać, więc z pewnością postara się o to, żeby dobrać się do skóry Mercedesom. Już na starcie powinien spróbować wyprzedzić drugiego Bottasa i już na starcie coś może się wydarzyć.
Jeśli chodzi o Alexandra Albona, to w kwalifikacjach zajął szóste miejsce. Przed nim na starcie są Leclerc i Perez, a za nim dwaj kierowcy McLarena, czyli Carlos Sainz i Lando Norris, więc stawka na pozycjach 4-8 jest dość wyrównana i tam może być naprawdę ostre ściganie od samego początku, a co za tym idzie będzie jakaś szansa na jakiś nieprzyjemny dla Albona incydent.
Według mnie któryś z kierowców Red Bulla nie ukończy tego wyścigu i nie zdziwię się jeśli tym kierowcą będzie Max Verstappen. Myślę, że warto zagrać też H2H na Albona w parze z Verstappenem, oczywiście tutaj też raczej trzeba liczyć na wypadnięcie Verstappena.