Ruch Chorzów - GKS Bełchatów
Typ :
Ruch Chorzów
Kurs : 2,4
Stawka :
Bukmacher : Profesjonał
Analiza :
W najbliższy piątek ( 19 10 2007 ) o godzinie 19 00, wieczór umili nam następna kolejka naszej Orange
Ekstraklasy.Do walki stanie 10 drużyn, które znów rozpoczną zmagania o miano najlepszego.Jedno spotkanie od razu wpadło mi w oko, a było to wyżej wymienione starcie Chorzowskiego Ruchu oraz ekipy z Bełchatowa.Nad moim typem nie myślałem zbyt długo, raz, że Ruch jest to drużyna, która rzadko mnie zawodzi, a 2 to, że jak to zwykle bywa beniaminki pokazują wytrawnym ligowcom jak się gra.Ruch już wielu drużynom sprawił nie mały kłopot, ale Bracia z Chorzowa mają znacznie większe ambicje, niż przeszkadzanie innym w ugraniu punktów.Oni sami chcą je zdobywać i pokazać całej Polsce, jak się gra w Chorzowie.Jednym z atutów Ruchu jest gra na własnym boisku, która nie jednym już dodała skrzydel, krzyczący, dopingujący kibice, piękne oprawy - to wszystko właśnie składa się na sukces swojej ukochanej drużyny.Sukces nie tylko z tabeli, ale także ten w naszych umysłach, pokonanie samych siebie, swoich słabości, to wszystko niewątpliwie będzie po stronie gospodarzy.Faktem jest, że ostatni mecz Ruchu był nie udany, no ale cóż zrobić, czasem tak bywa.Trzeba zapomnieć o tym meczu i grać dalej, po prostu wygląda na to, że przyjście trenera Janusza Białka odmieniło zespół Odry.We wtorek wodzisławianie rozgromili w Pucharze
Ekstraklasy Polonię Bytom, a w piątek w spotkaniu otwierającym 10. kolejkę Orange
Ekstraklasy pokonali właśnie piątkowych gospodarzy tego meczu - Ruch.Jakby to nie było Ruch mnie trochę zawiódł w tamtym meczu.Ciekaw jestem jak będzie w piątek.
Ekipa z Bełchatowa także w swoim ostatnim meczu nie zdołała ukraść nawet jednego punktu, z tym, że (uwaga) grali oni wtedy jako gospodarze i to z Polonią Bytom ! Zdaję sobie sprawę, że typowanie Polonii w ich ostatnich meczach mogło być opłacalne, gdyż Bóg wie czemu, ale ostatnimi czasy radzą sobie oni bardzo dobrze.Fakt, że "cała" dotychczasowa liga to były słabe występy kolegów z Bytomia, ale jak już wspomniałem ich ostatnie wyczyny m.in. 3 : 0 z Bełchatowem o czymś świadczą, tzn. tak mi się wydaje.Sytuacja może być także taka, że to po prostu Bełchatów tak słabo sobie radzi i nie tłumaczy ich dobra passa Polonii.Wszyscy pamiętamy "stary" Bełchatów, kiedy to szczytowali w Orange
Ekstraklasie, ale jak to mój przyjaciel powiedział "to była drużyna na jeden sezon", szczerze wątpię, żeby Ruch nie wygrał tego meczu.Po kursie można wywnioskować, że typ jest ryzykowny, jakby spojrzeć na tabelę, typ także może być nie zrozumiały, ale w moich typach staram się kierować obecną formą drużyn, a nie tym co grali kiedyś.No cóż tabela dla obu drużyn nie przedstawia się śpiewająco - obydwa zespoły mają nie korzystny bilans bramek, z tym, że Bełchatów jest na 8 miejscu, natomiast Chorzowski Ruch widnieje obok lokaty 13 z dorobkiem zaledwie 8 punktów po, aż 10 meczach.Jak już wspomniałem - cyferki nie grają, liczy się forma, motywacja i ciężka
praca, o której Bracia z Chorzowa na pewno nie zapomnieli i w piątkowym meczu przy ulicy Cichej ( która oczywiście Cichą nie bywa ???? ) zaprezentują nam świetną formę i zapewnią wielkie emocje przy udziale bramek.
Ruch Ruch HKS !
Co o tym sądzicie ? Wszelkie konstruktywne uwagi mile widziane ????