Pierwszym spotkaniem jakie odbędzie się w 10 kolejce jest Podbeskidzie vs Cracovia. Zespół z Krakowa jest "czerwoną latarnią"
ekstraklasy co nie oznacza że grając z Bielsku stoi na straconej pozycji. Co ciekawe Cracovia wszystkie swoje punkty zebrała na wyjazdach , nastomiast dotychczasowe wyniki na własnym terenie drużyny Podbeskidzia również nie przekonują (bilans 1-2-5) moim zdaniem
w tym meczu padnie remis.
Kolejne spotkanie które odbędzie się w pątek , będzie pojedynkiem drużyn Lecha Poznań i Korony Kielce , obydwa zespołu zajmują odpowiednio 3 i 2 miejsce w tabeli. Ekipa z Kielc w tym sezonie nie zaznała jeszcze smaku porażki , natomiast drużyna z Poznania mająca w swoich szeregach najskuteczniejszego piłkarza obecnego sezonu gra dość nierówno. Uważam jednak że każda passa ma swój koniec i tym razem to Kielczanie zejdą z boiska pokonani.
Mój typ to zwycięstwo Lecha.
Z sobotnich spotkań najciekawiej zapowiada się mecz Wisły Kraków z Jagiellonią Białystok. Podopieczni Czesława Michniewicza lubią grać z kontry i jest to ich najmocniejsza strona , jak wiemy Wiślacy mają problem z formacją defensywną dlateog uważam że Jagiellonia nie stoi na straconej pozycji w pojedynku z mistrzem Polski, brak Meliksona czy Małeckiego również będzie odczuwalny w tym meczu , gdyż druzyna z Białegostoku nie zostawia zbyt wiele miejsca rywalom.
Stawiam na remis.
W pojedynku Gks-u z Śląskiem stawiam na dotychczasowego lidera czyli druzyne z Wrocławia
czysta 2.
Ostatni mecz który odbędzie się w sobotę to pojedynek Polonii Warszawa z Górnikiem Zabrze. Ekipa z Warszawy meczu u siebie jeszcze nie przegrała , a po ostatniej wysokiej porażce piłkarze będą chcieli zrehabilitować się w oczach kibiców jak i ... Józefa Wojciechowskiego. Moim zdaniem drużyna z Zabrza nie dysponują wystarczająca siła ofensywną aby przeciwstawić się "czarnym koszulą" i według mnie odniosą 3 porażkę z rzędu.
Mój typ : zwycięstwo Polonii
Czas na niedziele pierwszy mecz Zagłębie rozegra na własnym stadionie z Lechią Gdańsk , uważam że w meczu drużyn które w tym sezonie nie spełniają oczekiwań lepsze okaże się Zagłębie , które w ostatnim meczu z Jagiellonia pokazało że w piłkę grać potrafią , więc jeśli unikną błędów w obronie to odeślą Gdańszczan do domu z 0 dorobkiem punktowym .
Mój typ : zwycięstwo Zagłębia.
W drugim niedzielnym meczu Ruch podejmie na własnym stadionie Warszawską Legie. W tym meczu ciężko wytypować zwycięzce patrząc na przebieg obecnego sezonu , Ruch prezentuje się bardzo dobrze w meczach na własnym stadionie , a Legia podbudowana jest ostatnim zwycięstwem z Wisłą , uważam że ten mecz zakończy się podziałem punktów.
Mój typ: remis
Ostatnim spotkaniem jakie odbędzie się w tej kolejce będą derby Łodzi. Odmieniony Łks pod wodzą Michała Probieża powolutku zaczyna gromadzić punkty , natomiast Widzew od początku sezonu prezentuje równą formę , jednak są to derby a jak wiemy derby rządzą się swoimi prawami stawiam na remis gdyż będzie do mecz walki i nie zdziwię się jak zakończy się bez bramek.
Mój typ : remis