>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

10. kolejka LOTTO Ekstraklasy (23.09 - 26.09.2016)

Status
Zamknięty.
R 4,1K

robson1416

Forum VIP

ZAPRASZAMY DO SKORZYSTANIA Z PROMOCJI W
Winmasters!
Winmasters - bonus 100% do 200zł!
W piątek klasyk Wisła vs Legia, właśnie czy mecz zasłuży na miano klasyk, zobaczymy, obie drużyny z problemami, kto się podniesie? Wisła pójdzie za ciosem i wygra kolejny mecz czy nareszcie wygra Legia? Ciekawe spotkanie w Lubinie, gdzie miejscowi podejmą Cracovią byli pucharowicze zagrają ze sobą, w formie jest Zagłębie po wygranej z Legią powinni pójść jeszcze wyżej jeśli chodzi o morale.
ZAPRASZAM DO DYSKUSJI

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Ruch Chorzów X2 2.80 Bet365
Powariowali z tymi kursami na Lechię, chyba tylko samobójca zagra po 1.40 na gospodarzy, którzy pomimo wysokiego miejsca w tabeli grają na prawdę słabo. Lechia w ostatnim spotkaniu z Lechem była zdecydowanie słabszą drużyną , bo to Poznaniacy dominowali praktycznie przez całe spotkanie, a wygrana to po prostu łut szczęścia. Rozmawiałem ostatnio z kibicem Lechii, który chodzi na mecze, i był na prawdę zdziwiony, że jego zespół jest aż tak wysoko w tabeli, bo gra pozostawia wiele do życzenia. Najlepszym odzwierciedleniem gry Gdańszczan był mecz z Termalicą u siebie, czy mecze wyjazdowe. Ruch ma kim postraszyć, młode wilki Lipski i Mazek, wspomagani przez Cwielonga i Visniakovsa mogą naruszyć obronę Lechii. Trzeba jeszcze wspomnieć, że o dziwo Chorzowianie lepiej spisują się w tym sezonie w delegacji, niż na własnym podwórku. Kurs jest przesadzony, bo Ruch może wywieść nawet komplet pkt z Gdańska. Obydwa zespoły grają w tygodniu swoje mecze pucharowe, Lechia zapowiada, że jedzie do Niepołomic w optymalnym składzie, Ruch prawdopodobnie z Lechem również nie będzie rotował, więc zmęczenie materiału będzie podobne.

Lech Poznań 1.83 Bet365
Jedyny fakt, który przemawia za Arką w tym spotkaniu to rozgrywany przez Lecha mecz pucharowy z Ruchem w środku tygodnia. Pewnie trener Lecha da odpocząć kilku swoim podstawowym zawodnikom, bo kadra Lecha pomału wraca na optymalny poziom. Poznaniacy będą podrażnieni ostatnią wpadką w Gdańsku, zwłaszcza, że to oni byli zdecydowanie lepsi, a stracili bramki po dwóch głupich błędach w obronie. Nowy trener w Poznaniu i widać zdecydowaną poprawę gry, na pewno cieszy fakt, że ofensywa wraca pomału na właściwe tory. Arka dobrze sobie radzi w lidze, ale praktycznie tylko na własnym podwórku, na wyjazdach wyglądają mizernie, nie licząc meczu w Warszawie, ale Legia wtedy zagrała swój najgorszy mecz w sezonie, wystawiając do gry takich patałachów jak Vranjesa i Rzeźniczaka. Mecz przyjaźni, ale tylko między kibicami, na boisku nie będzie zmiłuj, ostatnie 3 spotkania u siebie to 3 pkt, podobnie będzie tym razem, bo lech potrzebuje pkt jak na zawołanie.

D 30

dadycool

Użytkownik
Tez jestem zdania że Lech to dobra opcja jest. Sklad pełny brak kontuzji do tego fajny mecz wczoraj widać że im się chce i ofensywa wraca na właściwie tory. Arka też ma mecz pucharowy i to dziś także jeden dzień mniej odpoczynku. Lechici już w Poznaniu sobie siedzą a Arka w Ostrowcu także przynajmniej doba więcej. O ile Lech ogólnie ma doświadczenie w grze co trzy dni to Arka małe. Dla mnie bet kolejki.

ibis 1,6M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Termalica -Wisła Płock
Typ: 1 DNB
Kurs: 1.69
buk: bet365
Wynik: 0:0 zwrot
Drużyna Czesława Michniewicza pokonała ostatnio na wyjeździe Ruch Chorzów 1:0 w meczu na Cichej, u siebie jednak dalej zostają niepokonani i razem z Arką prowadzi w klasyfikacji spotkań u siebie.. Pomimo tej wygranej zespół z Niecieczy nie zaprezentował się najlepiej, ponieważ grając prawie połowę spotkania w przewadze mogli stracić punkty. Teraz jednak podejmować będą Wisłę z Płocka. Zespół, który jako beniaminek nieźle się spisuje, jednak na tak trudnym terenie będzie miał duże problem żeby odnieść zwycięstwo. Dlatego zdecydowałem się iść w stronę gospodarzy, którzy mam nadzieje będą kontynuować zwycięską passę meczów u siebie.
20:30 Wisła Kraków - Legia
Typ: BTS
Kurs: 1.70
buk: bet365
Wynik: 0:0 ⛔

Oba zespoły w ostatniej kolejce pozbyły się ciężaru jaki ciążył na obu klubach. Wisła w końcu wygrała, a Legia pozbyła się trenera Hasiego. W tym spotkaniu wybrałem BTS. Gospodarzy, którzy potrzebowali zwycięstwa jak wody, w końcu je odnieśli. Myślę, że taka wygrana da im porządnego kopa i sprawi, że zobaczymy tą Wisłę z poprzedniego sezonu, która walczyła, stwarzała sytuacje bramkowe i co najważniejsze strzelała bramki. Legia w jutrzejszym spotkaniu poprowadzi Aleksandar Vukovic, i tak naprawdę spodziewam się tylko tego, że Vuko wprowadzi nowego ducha do szatni i zmobilizuje odpowiednio zawodników aby Ci zaprezentowali godny poziom mistrza. Oba kluby potrzebują trzech punktów na gwałt, dlatego też spodziewam się dobrego widowiska takiego jak za dawnych lat.
KE ⛔ 100

karciarz 26,3K

karciarz

Forum VIP
Lechia Gdańsk - Ruch Chorzów
Handicap 0:1
Ruch Chorzów
@2.70
Bwin

Poważnie czy buki powariowali? Nie rozumiem zbytnio tego kursu.
Lechia w ligowej tabeli zajmuje obecnie drugie miejsce, a Ruch 9. Ale żeby wystawiać takie kursy na Chorzowian, to jest dla mnie promocja kolejki. Tak naprawdę to Lechia niczym szczególnym się nie wyróżnia. Wygrana w ostatniej kolejce z Lech. Warto zaznaczyć, że na mega farcie, ale jak goście nie wykorzystywali &quot;setek&quot; to musiało to się zemścić. Wczoraj fatalna gra i w efekcie odpadnięcie z PP po rzutach karnych, gdzie przeciwnikiem była Puszcza.
Ruch wczoraj gładko został ograny przez piłkarzy z Poznania 0:3.
W sobotnim meczu ciężko mówić, że Lechia jest aż takim faworytem, jak pokazują to bukmacherzy.
//down
Faktem jest, że Puszcza to II liga (dawniej III) i taka Lechia reprezentująca ekstraklasę czy może ekstraklapę, bo nie wiem co o tym myśleć, powinna bezproblemowo wygrać wczorajszy mecz.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Z tego składu co grali z Lechem na Puszczę od pierwszej minuty wyszli tylko Wawrzyniak i dwaj Paixao
(to tak dla ciekawostki)

patologg 12,1K

patologg

Użytkownik
Pogoń Szczecin vs. Górnik Łęczna
W pierwszym sobotnim meczu naszej Ekstraklasy Portowcy zmierzą się z Górnikiem Łęczna na własnym stadionie. Zespół gości odbędzie w ciągu tygodnia swoją drugą daleką podróż, gdyż we wtorek mierzyli się z GKS Jastrzębie (około 500 km), a teraz jadą na drugi koniec Polski do Szczecina, gdzie do pokonania mają około 800 km. W dodatku we wtorkowym spotkaniu byli zmuszeni grać przez 120 minut, ostatecznie odpadając po rzutach karnych z trzecioligowcem. Nastąpiła więc niemała sensacja, po prostu piłkarze Górnika z Łęcznej skompromitowali się na całej linii, nie wyszli przecież na ten mecz totalnymi rezerwami, kilku zawodników z pierwszego zespołu wystąpiło np. Komor, Drewniak i Śpiączka. Trener Rybarski zastosował rotację i to obnażyło słabość ławki rezerwowej Górnika. Dużo ostatnio pisało się na forum w kwestii braku znaczących różnic pomiędzy klasami rozgrywkowymi w Polsce, poniekąd można się z tym zgodzić. Piłkarze Łęcznej myśleli pewnie, że mecz wygra się sam, zaś Jastrzębie zagrało na 120% swoich możliwości i to przesądziło o takim wyniku. Moim zdaniem jednak z odpowiednim podejściem piłkarzy Górnika odnieśliby zwycięstwo, ale to już historia, czas zająć się meczem sobotnim. Jak wspomniałem wyżej, przez dalekie wyjazdy piłkarze mogą odczuwać zmęczenie zarówno psychiczne, jak i fizyczne (120 minut w ostatnim meczu) i to jest moim zdaniem jeden z głównych argumentów przemawiającym w tym spotkaniu za tym, aby zwrócić się w stronę Pogoni. Portowcy mogli się w spokoju przez cały tydzień przygotowywać do tego spotkania. Ostatnie mecze Pogoń miała słabe. Patrząc po miejscu w tabeli, tę drużynę stać zdecydowanie na więcej. Ich ostatni mecz to wyjazd do Płocka na mecz z beniaminkiem, przegrany 0:2. Po spotkaniu upust swojej złości dał na pomeczowej konferencji Kazimierz Moskal, zarzucając piłkarzom brak odpowiedniego podejścia i wprost mówiąc o tym, że jest po prostu rozczarowany grą i postawą wielu zawodników. Już można również przeczytać o pogłoskach dotyczących możliwego zwolnienia Moskala w nadchodzących dniach, jeżeli gra zespołu nie poprawi się. W meczu z Wisłą mieli swoje momenty i sytuacje, szczególnie w drugiej połowie przy stanie 0:0. Pierwsza połowa była przespana, a najlepszym zawodnikiem zespołu był młody debiutant w bramce Henger, który pokazał się z bardzo dobrej strony notując kilka udanych interwencji. Przy bramkach Kante bez większych szans. Zarówno Pogoń, jak i Łęczna są w podobnej formie w tym sezonie, zgromadziły identyczną liczbę punktów i sąsiadują ze sobą w tabeli. Górnik w ostatnim meczu ligowym pokazał się ze świetnej strony, wygrywając 4:0 z Koroną. Grzegorz Bonin zaliczył odpowiednio dośrodkowanie jak i strzał życia, i po 30 minutach meczu było już 2:0. Kolejkę wcześniej Łęcznianie zabłysnęli heroiczną walką do końca, wychodząc z 0:3 na 3:3 z Piastem Gliwice w wyjazdowym spotkaniu. Gdyby nie było tego Pucharu Polski na tygodniu, to moim zdaniem można byłoby szukać w tym spotkaniu czegoś w stronę reprezentantów Lubelszczyzny, jednak te dwa dalekie wyjazdy dadzą w kość, a Pogoń lepszej okazji na przełamanie się mieć nie będzie. Portowcy pokazali już w tym sezonie, że potrafią grać w piłkę, notując między innymi zwycięstwo w Gliwicach, czy wysoko pokonując jednego z liderów tabeli jakim jest Bruk-Bet ;) Upust złości dany publicznie przez Moskala może dać jakiś impuls drużynie. Pogoni brakuje jednak trochę napastnika, statystycznie pod względem strzałów zajmują trzecią pozycję w lidze, 32% jest celnych, ale jak dotąd strzelili tylko 12 goli, co daje 1,33 gola na mecz(jednak wynik z Bruk Betem mocną tę średnią nabija), a najlepszym strzelcem jest Drygas z trzema trafieniami. Kitano i Zwoliński zdecydowanie muszą poprawić swoją formę, a w szczególności ten drugi. Ogólnie moim zdaniem zaważy zmęczenie i słabe morale piłkarzy z Łęcznej, Pogoń będzie chciała w końcu odnieść zwycięstwo po remisie i dwóch porażkach, dlatego to w nich upatruję faworyta do zwycięstwa w sobotnim meczu.
Pogoń @1,95 całoroczny ⛔ ah ten Guyrsco:?
KE: ⛔ 100

C 92,1K

cybul100

Forum VIP
Zgadza się z jednej strony kurs na Lechię jest dosyć śmieszny. Jednak z drugiej strony sam zbytnio nie widze tutaj innego typu niż zwycięstwo Lechii. Ruch co ostatnio pokazał ? Owszem wygrał ze Ślaskiem, gdzie to tak naprawdę nic szczególnego nie pokazali. Tamten pojedynek mógł się zakończył również zwycięstwem gospodarzy. Warto jest przypomnieć, że praktycznie pod każdym względem stasystyk obie ekipy były podobne. Jedynie Ruch był bardziej kuteczny. Ofensywę mają całkiem ciekawą, bowiem Mazek, Lipski, Ćwielong czy Visnakovs umiejętności na pewno mają i strzelać potrafią, ale skupił się bym tutaj na defensywie. Do bramki dosyć sensacyjnie wskocyzł Lech, który na pewno nie jest pewnym punktem jak dla mnie. Jest wstanie popełniać proste błędy, brakuje mu doswiadczenia i odnosze wrażenie, że również jego większość deyczji nie jest do końca przemyslana. I tutaj widzę, że gospodarze powinni to wykorzystać i nie raz trafić do bramki Ruchu. Dla mnie granie tutaj na Niebieskich nawet z podpórką jest trochę bez sensu.

mefiuu 7,8K

mefiuu

Użytkownik
Termalica - Wisła Płock​

Dwa zespoły, które według mnie w tej chwili grają najładniejszą dla oka piłkę, a to dlatego że zarówno Czesław Michniewicz jak i Marcin Kaczmarek preferują ofensywny futbol. Taki sposób gry przynosi dość dużo bramek, ale też niestety dużo błędów w obronie a w następstwie straconych goli. W meczach obu drużyn w tym sezonie pada średnio 2,7 goli na mecz. W ostatnich meczach przeciwnicy Termaliki stwarzali sobie bardzo dużo sytuacji bramkowych, ale raz - zabrakło trochę szczęścia, a dwa - świetnie w bramce spisywał się Krzysztof Pilarz. Ruch Chorzów w ostatniej kolejce stworzył sobie aż 21 sytuacji bramkowych, wcześniej Legia Warszawa - 16, a jeszcze wcześniej Lechia Gdańsk 20. W meczach Wisły Płock sytuacja ma się podobnie (Pogoń 14, Zagłebie 19, Korona 16). Oba zespoły jutro na pewno się nie cofną, tylko będą chciały narzucić swój styl gry a to zwiastuje małą wymianę ciosów.
TYP:
over 2,5 gola @ 2,16 (Oddsring)
BTS @ 1,91 (Bet365)​

KE ⛔ 200

pyrus122 1,8K

pyrus122

Użytkownik
Wisła Kraków - Legia Warszawa
Powyżej 4.5 kartki @ 1.70 ✅
Powyżej 5.5 kartki @ 2.20
✅
Czytam na różnych portalach sportowych, że jeszcze kilka sezonów spotkanie tych drużyn można było nazywać hitem kolejki. Jakie kilka sezonów temu ?! Dla mnie to ciągle jest spotkanie które możemy śmiało nazywać hitem. Spotkanie 13 stokrotnego mistrza Polski z z 11 stokrotnym mistrzem to dla mnie HIT ! Spotkanie tych drużyn zawsze było dla mnie czymś ciekawym i wartym obejrzenia, teraz obie ekipy znajdują się na dnie tabeli , ale to nic nie przeszkadza, mogłyby się spotkać nawet w pucharze Polski czy I lidze, aby frekwencja na stadionie była wysoka. Na co liczę ja w tym spotkaniu ? Na kartki . Sędzią tego spotkania jest pan Paweł Gil.
Tak wyglądały jego ostatnie spotkania w ekstraklasie:
16.09. Ruch Chorzów - Nieciecza // 7 żółtych kartek i 1 czerwona
09.09 Zagłębie Lubin - Wisła Płock // 8 żółtych kartek (1 czerwona po 2 ż .)
20.08 Cracovia - Ruch // 4 żółte kartki
Dziś dostaje do gwizdania dla mnie bez dwóch zdań HIT kolejki , spora frekwencja. Legia prowadzona przez &quot;Vuko&quot; , na ławce Wisły Wdowczyk, oboje na pewno będą chcieli od swoich zawodników dużo walki na placu.
Wypowiedź Wdowczyka: &quot;Myślę, że bez względu na miejsca w tabeli mecze pomiędzy Wisłą i Legią zawsze są wielkimi wydarzeniami. Na mecz z Legią nikogo nie trzeba motywować. Liczymy na wsparcie z trybun i myślę, że przy gorącym dopingu wszystkich naszych kibiców jesteśmy w stanie wygrać z każdym&quot;
Według mnie kartki w tym spotkaniu to dla mnie bet dnia . Miejsca w tabeli obu drużyn sprzyjają tym zakładom .

kursy z Totolotek

EDIT. NIE MOGŁO BYĆ INACZEJ.
KE ✅ 190

Otrzymane punkty reputacji: +1
ajayinho 2,4K

ajayinho

Użytkownik
Wisła Kraków - Legia Warszawa (godz. 20:30)
Typ: 2 ⛔
Kurs: 2.12 (fortuna)

Krótka analiza: Kilka lat temu można byłoby mówić o hicie ekstraklasy. Dziś jednak obecna sytuacja szczególnie drużyny z Krakowa nie jest do pozazdroszczenia, złe decyzje kierownicze doprowadziły do &quot;upadku&quot; Białej Gwiazdy. Jako kibic Widzewa trzymam kciuki dziś za gospodarzy, aby dali radę ugrać choć 1 punkt. Ostatni mecz Wisły to skromna, w ostatniej chwili wygrana. Czy da pewność siebie drużynie? Zobaczymy.
Legia natomiast przegrywa mecz za meczem. Mecz z Zagłębiem był po prostu pechowy. Widać tą siłę Legii, ich przewaga jest znacząca w każdym meczu. Kadra jest szeroka i tylko dziś kataklizm nie da Legii 3 punktów. Wiadomo, że władze Legii zwolnili trenera Hasiego i teraz klub ma nadzieję na normalność. Vuković dziś dostanie szansę poprowadzenia drużyny przy Reymonta, ciekaw jestem jaki skład desygnuje do boju, dziś wszystkie przewidywania składu mogą okazać się nieskuteczne.
PS: BRAWO WISŁA
KE ⛔ 100

G 693

generalkaman

Użytkownik
Bruk Bet Termalica Nieciecza - Wisła Płock
Godz. 18.00
Typ: Bruk-Bet powyżej 1.5 bramki
Kurs: 2.25
Bukmacher: bet365

0:0 ⛔

Czesław Michniewicz po tym jak podziękowano mu za współpracę z Pogonią pokazuje się z bardzo dobrej strony w Bruk-Becie. Przed tą kolejką drużyna z Niecieczy ma tyle samo punktów co lider z Białegostoku. W meczu otwarcia dziesiątej kolejki podejmie na własnym stadionie Wisłę Płock. Mój typ na to spotkanie to ilość bramek gospodarzy powyżej 2.5. W dotychczas rozegranych pięciu spotkaniach na własnym stadionie gracze Termalici czterokrotnie pokonywali tę linię, jedynie w spotkaniu z Lechem im się to nie udało. Na własnym stadionie potrafią oni grać bardzo ciekawie i do przodu. W przeciwieństwie do wyjazdowych spotkań ( jak tydzień temu w Chorzowie ) wynik 1-0 ich nie zadowala i dążą do uzyskania kolejnych bramek. Wisła Płock mimo tego że w ostatnich pięciu spotkaniach tylko raz straciła dwie lub więcej bramki jest zespołem grającym podobnie jak rok temu TBB dość otwartą piłkę jak na beniaminka. Ich dobry współczynnik straconych bramek w dużej mierze wziął się ze słabej skuteczności rywali. Dziś jadą na b.trudny teren do rozpędzonego rywala. Kurs 2.25 jest bardzo dobry w kontekście tego wydarzenia dlatego gram taki typ.

Godz. 20.30
Typ: 1X
Kurs: 1.80
Bukmacher : bet365

0:0 ✅

Szlagier? Historycznie na pewno, ale patrząc na tabelę obecnego sezonu - już nie wygląda to tak ciekawie. Do tej pory Wisła i Legia zgromadziły ŁĄCZNIE 15pkt, to mniej niż czołowe kluby w tabeli. Jednak mimo wszystko spotkanie tych dwóch marek pobudza kibiców Ekstraklasy. Dziś typuje wygraną lub remis Wisły. Po pierwsze w ostatniej kolejce Wiślacy w końcu się przełamali i zdobyli upragnione trzy punkty co więcej zrobili to w sposób najlepszy na przełamanie - golem w ostatnich sekundach który spowodował wybuch wielkiej radości na ławce trenerskiej oraz na trybunach. Co ważne mimo iż był to przypadkowy gol po rykoszecie to jednak Wisła cały mecz dominowała i stwarzała sobie mnóstwo sytuacji bramkowych ale dzień konia miał Szmatuła, który bronił wszystko do 93 minuty. Po drugie na Reymonta przyjeżdża Legia, która jest w dołku fizycznym,psychicznym i można uznać również że taktycznym. Prowadzić ją będzie A.Vuković i wiadome jest, że to będzie jego jedyny mecz w roli szkoleniowca bo Jacek Magiera już czeka aby zająć to stanowisko. W takiej sytuacji nie ma komfortu pracy a i sami piłkarze nie widząc to nie mogą w pełni zaufać szkoleniowcowi. Wisła przechodziła taką sytuację w poprzednim sezonie gdy Marcin Broniszewski trenował ich przez kilka spotkań - wszystkie przegrał. Te dwa czynniki + przewaga własnego boiska w mojej opinii wystarczają aby zagrać 1X po kursie 1.80.

KE ⛔ 20

O 1,3K

osiek

Użytkownik
Wisła Kraków - Legia Warszawa 0-0
Typ: BTS + LB Over 2,5 2,10 bet365 ⛔

Ciężko cokolwiek powiedzieć o dzisiejszym spotkaniu. Dla obydwu drużyn trwa walka o &quot;wynurzenie się na powierzchnie i wzięcie oddechu&quot;. Koledzy wyżej napisali już chyba wszystko. Od siebie dodam tylko iż myślę że może to być spotkani w którym, w końcu, jedna z drużyn się przełamie i zacznie powoli wracać na właściwe tory. Wiem że nie napisałem nic odkrywczego ale o tym meczu ciężko napisać cokolwiek. Jak dla mnie jest to wielka niewiadoma... Co do mojego typu. W kilku ostatnich spotkaniach oba zespoły strzelają przynajmniej po jednej bramce jednocześnie bramki tracąc, dlatego też liczę że dziś będzie podobnie i bet siądzie.
KE ⛔ 100

comendador 428

comendador

Użytkownik
Na wstępie chciałbym może się odnieść do niektórych analiz :
Dwa zespoły, które według mnie w tej chwili grają najładniejszą dla oka piłkę, a to dlatego że zarówno Czesław Michniewicz jak i Marcin Kaczmarek preferują ofensywny futbol.
Od kiedy Termalica gra przyjemny i ofensywny dla oka futbol ? Jak ta drużyna zamykam się na własnej połowie i czeka na kontrę, lub gorszy okres gry przeciwnika, i właśnie dzięki takiej grze są w czubie tabeli. Potrafią cierpieć na boisku i wyczekać rywala. Na temat Wisły się nie wypowiem, bo jej nie oglądam. Termalica to u siebie twierdza w tym sezonie, z 4 bramek w tym sezonie straconych u siebie, aż 3, stracili w doliczonym czasie meczu drugiej połowy,gdzie wynik był już ustalony. Najlepiej śledzić ten mecz na żywo, jak już chcesz grać takie typy, zobaczyć jaki plan na to spotkanie mają oba zespoły. Dobra opcja, w razie dwubramkowego prowadzenia gospodarzy, grać bramkę dla gości w 80+ minucie. Kursy mogą być wysokie, a widzimy, że szanse są.

Ostatni mecz Wisły to skromna, w ostatniej chwili wygrana. Czy da pewność siebie drużynie? Zobaczymy.
Legia natomiast przegrywa mecz za meczem. Mecz z Zagłębiem był po prostu pechowy. Widać tą siłę Legii, ich przewaga jest znacząca w każdym meczu. Kadra jest szeroka i tylko dziś kataklizm nie da Legii 3 punktów.
Kolejny, skromna nie skromna, powinno być dla Wisły z 3:0 w tamtym spotkaniu przynajmniej, gracze Piasta nie istnieli w tamtym spotkaniu jak dla mnie, a teraz przyjeżdża do Krakowa Legia, która w obronie gra tragicznie, widać, że to jeszcze nie funkcjonuje dobrze. Wisła ostatnim meczem może być napędzona. Mecz z Zagłębiem był pechowy mówisz, to ja ci powiem, żaden pechowy kolego, pierwsza połowo była do dupy, druga już lepsza, ale mecz składa się z dwóch części i obydwie wypadało by zagrać dobrze. Ten mecz to jest typowe 50/50. Atut własnego boiska po stronie Wisły, w końcu się przełamali, dobry mecz z Piastem. Legia oczywiście może ten mecz wygrać, ale pytanie jest czy ta machina w końcu odpali, moim zdaniem jeszcze nie.
Tutaj od razu więc podam pierwszy typ, tak jak wspomniałem dla mnie to 50/50 z lekką przewagą jednak po stronie Krakowian, dlatego DNB powyżej 2+ biorę.
Wisła DNB # 2,50 # Bet365 Zwrot 0:0

Korona Kielce - Jagiellonia
Dwa typy na to spotkanie i dwa po fajnym kursie, Jaga gra na prawdę fajną piłkę, był lekki kryzys, ale Białostoczanie mają go już za sobą. Korona u siebie kontynuuje dobrą passę z drugiej połowy poprzedniego sezonu, no ale tak na prawdę wygrana z Lechem 4:1, który słabo spisuje się jak na razie na wyjazdach, chociaż 4 bramki robią wrażenie. Wygrana z Wisła 1:0, w ostatniej minucie meczu chyba, jak dobrze pamiętam, średni mecz, no i dodajmy wygraną z Arką, która jednak groźna jest u siebie. Nie umniejszam Koronie, ale rywal dzisiaj mocniejszy, na fali, a Kielczanie ostatnio wpadka z Łęczną 4:0, może to zwiastować lekki kryzys, oczywiście to może być tylko wpadka, ale Korona zagrała fatalny mecz z Łęczną ostatnio, 4:0 dostała, wiadomo teraz u siebie będą grać, ale Jaga rozpędzona i jedyne o co się martwię czy przez to nie będzie większej na nich presji, ostatnio jednak 4:0 ze Śląskiem, liczę tutaj na 0:2/0:3, bądź 1:3.
Oczywiście drugi typ za mniejszą stawkę
Jagiellonia over 1,5 # 2,25 # Betsson ✅ 1:2
Jagiellonia over 2,5 # 5,10 # Betsson ⛔ 1:2

Edit / Eh szkoda drugiego typu, Jaga już po drugiej bramce ewidentnie zwolniła grę.
Piast Gliwice - Śląsk Wrocław
Po pierwsze skupmy się na gospodarzach tego meczu czyli drużynie z Gliwic. Ostatnie dwa spotkania to powrót Radoslava Látala, i wydawało się w pierwszej połowie z Łęczną, że to już w pierwszym meczu zaskoczy, ale Górnik odrobił straty, w 25 minucie przegrywali już 3:0(w doliczonym czasie zapewnili sobie 3 punkty). Potem mecz z Wisłą i to był słaby mecz w wykonaniu Piasta, ale Wisła udowodniła w tym meczu, że powoli z tego kryzysu już wychodzą. Teraz moim zdaniem będzie łatwiej, przyjeżdża drużyna która wpadła w dołek, dwie porażki z rzędu, plus porażka w PP w tygodniu. To jest drużyna która po 7 meczach miała tylko 3 bramki stracone, ostatnie dwa mecze natomiast 6 razy Pawelek musiał wyjmować piłkę z siatki, oba mecze u siebie z rozpędzoną Jagą 4 gole stracone i z Ruchem który w ofensywie słabo gra 2 bramki stracone. Korzyść po stronie Piasta w H2H, ostatnio Śląsk nie zdobywał tutaj kompletu punktów, dodatkowo myślę motywacja większa po stronie Piasta jak i atut własnego boiska.
Piast over 1,5 # 2,40 # Betsson ⛔ 1:1
Piast DNB # 1,70 # Betsson Zwrot 1:1

Edit / Eh Piast jednak gra do dupy, nie wiem co jest, coś nie mogę się z typami wstrzelić
KE ✅ 25

Otrzymane punkty reputacji: +1
TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Na pewno najbardziej emocjonujące spotkanie w tej kolejce, od którego każdy fan naszej piłki wymaga Więcej a zestawienie w tabeli ma małe znaczenie, obie ekipy jeśli odpalą mogą zrobić dobre widowisko, Legia zdobyła podwójną koronę, Wisła pod koniec sezonu po przyjściu Wdowczyka także pokazała swoje możliwości.W chwili obecnej obie ekipy nie radziły sobie dobrze, Wisła przełamała 7 porażek z rzędu ogrywając po dobrym Thrillerze Piasta Gliwice i jest jakieś światełko na progres, natomiast po stronie Legii stale powtarzany slogan że muszą wygrywać nie zaliczyłbym do pozytywów.Owszem Legia potrzebuje puntów, ale równie bardzo potrzebuje ich Wisła, Legia za parę dni wyrusza na kolejny wyrok?do Lizbony i już w spotkaniach poprzedzających europejskie puchary pokazywali swoją bezsilność, przegrywali z Termalicą, Łęczną, Arką ostatnio z Zagłębiem u siebie gdzie te punkty właśnie Powinni zdobywać, w meczu z Zagłębiem liczyłem na ich przełamanie bo mieli właśnie na to czas.Ze stanowiska ustąpił trener, drużynę w chwili obecnej prowadzi Vukovic bez licencji trenerskiej ale czy można w takim wypadku liczyć na efekt nowej miotły?Nie wpadam w hura optymizm po ostatniej wygranej, ale to że Wisła będzie starała się przeć do przodu tego jestem pewien.W drużynie Wisły wszyscy są zdrowi, za kartki jednak wypadł Głowacki.
typ: over 4,5 rożnych Wisła 1.88 betano

KE ✅ 88

pablo92 531

pablo92

Użytkownik
Typ: Obie strzelą w I połowie
Kurs: 4.33

&quot;Hit&quot; Ekstraklasy który niedługo może przejść do historii, ponieważ oba zespoły mogą długo nie spotkać się na poziomie Ekstraklasy. Moim pierwszym typem na to spotkanie była myśl że obie drużyny strzelą gola, jednak już kolega ibis opisał ten typ dlatego nie będę go dublował. Kolejna myśl to ilość kartek, tutaj także uprzedził mnie Pyrus, również uważam że w tym spotkaniu 5 kartek to minimum. Dlatego biorę typ z gatunku ryzykownych.
Dlaczego uważam że obie drużyny strzelą w I połowie. Wisła stwarza sytuacje tylko ciężko jest z ich wykończeniem, w ostatnim spotkaniu z Piastem, tylko dzięki Szmatule Piast nie wyjechał z kilkoma bramkami w plecy. W spotkaniu z Jagiellonią widać było jedno Wisła bazuje na stałych fragmentach gry i wtedy jest najgroźniejsza, Legia ma dwójkę &quot;łysych&quot; na obronie którzy dobrze grają w powietrzu ale ja uważam że dziś Wdowczyk wymyśli coś aby zaskoczyć defensywę Wiślaków.
O Legii nie można napisać nic dobrego, kompromitują się na każdym możliwym froncie, czego efektem jest zwolnienie Hasiego, którego jutro zastąpi Magiera. Dzisiaj na ławce Vuko który zapewne będzie korzystał z rad nowego trenera Legii, uważam że Legia zagra ofensywnie oni nie mają nic do stracenia, to samo można powiedzieć o Wiśle, która tonie na dnie tabeli. Zapowiada się prawdziwa wojna o punkty, ja uważam że w tym spotkaniu zobaczymy kilka bramek, dlatego też wchodzę w ten typ, jeżeli oba zespoły wykorzystają swój potencjał w ofensywie będzie ciekawie.
Korona Kielce - Jagiellonia Białystok
Typ: K.Kallaste otrzyma kartkę
Kurs: 3.50

Gram już dzisiaj na kartkę dla Kallaste który za przeciwnika będzie miał Frankowskiego, a jak ktoś oglądał co on robił z obrońcami Wisły oraz Śląska to wie że Kallaste po 15 min będzie oddychał rękawami. Dodatkowo Kallaste zagrożony pauzą w następnej kolejce a ja lubię takie zdarzenia ponieważ jest duże prawdopodobieństwo na plus w tym typie. Raczkowski sędziuje to spotkanie a on potrafi rozdawać kartki i w tym spotkaniu będzie podobnie.
KE ⛔ 100

O 1,3K

osiek

Użytkownik
Lech Poznań - Arka Gdynia
Typ: 2 5,25 Bet365

Myślę że warto pograć już teraz bo kursy mogą się jeszcze pozmieniać.
Lech jest tu oczywiście faworytem, jednak w moim odczuciu gdyby Arka zdobyła tu 3 pkt wcale nie było by to jakąś wielką sensacją. Oba zespoły po rozgrywkach PP w środku tygodnia. Kilka dni mniej na odpoczynek niż zwykle... Myślę że kursy jednak trochę przesadzone na zwycięstwo gości dlatego warto za drobne pograć czystą dwójkę. Może ktoś napisze coś więcej o tym spotkaniu? Jakieś pomysły co do składów na to spotkanie? ;]
Skład w jakim zagrała Arka w PP:
P. Šteinbors
K. Sobieraj
T. Socha GOL 41&#39;
P. Stolc
R. Yussuff
A. Błąd Żółta kartka 43&#39; Zejście z boiska 81&#39;
D. Hofbauer Zejście z boiska 67&#39;
P. Wojowski
D. Mosiejko Żółta kartka 90&#39;
P. Abbott GOL 30&#39; Zejście z boiska 72&#39;
R. Siemaszko
Skład w jakim zagrał Lech w PP:
Jasmin Burić
Tomasz Kędziora
Jan Bednarek
Lasse Nielsen
Robert Gumny
Radosław Majewski GOL 30&#39;
Łukasz Trałka
Maciej Makuszewski (78&#39; Kamil Jóźwiak)
Darko Jevtić
Szymon Pawłowski GOL 52&#39; (62&#39; Dariusz Formella)
Marcin Robak GOL 14&#39; (46&#39; Dawid Kownacki)

ciekawostka:
http://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/631998/lech-poznan-arka-gdynia-kibice-pobija-rekord-frekwencji-lotto-ekstraklasy
KE ⛔ 100

piotrex007 216K

piotrex007

Użytkownik
Lech Poznań - Arka Gdynia
Typ: 2 5,25 Bet365

Myślę że warto pograć już teraz bo kursy mogą się jeszcze pozmieniać.
Wydaje mi się, że kursy właśnie jeszcze spadną na Lecha, więc jeśli chcesz grać w kierunku Arki, to lepiej jeszcze poczekać, bo będzie wyższy. Inna sprawa, że wg mnie w tym meczu będzie bez niespodzianki. Lech po zmianie trenera zaczął grać dobrze i dużo stwarzają sytuacji, Robak się odblokował i znowu strzela. Nie widzi mi się tu nawet remis. Do gry BTS, takie 3:1 jak dla mnie będzie :jezora:

Otrzymane punkty reputacji: +7
forfa 118

forfa

Użytkownik
Czemu nikt nie gra czystej jedynki na Wisłe?
1X to kurs 1.65
Zaś 1 z 3.70 spadła do 3.35.
Wisła nie ma nic do stracenia gra u siebie ma dobrych zawodników którzy widać starają się remis kompletnie nic nie daje Legia oszczędza się na lige mistrzów. Taki kurs na taki mecz a wy kartki rożne dajecie, pewniak na Wisełke. Kto sie boi to 1X jak najbardziej bo Legia nawet jakby strzeliła to uwierzcie mieszkam w Krakowie i Wisła na pewno gola strzeli ;]
@nazwy klubów piszemy Wielką literą, czy to Legia, Wisła czy Puszcza.

comendador 428

comendador

Użytkownik
Czemu nikt nie gra czystej jedynki na Wisłe?
1X to kurs 1.65
Zaś 1 z 3.70 spadła do 3.35.
Wisła nie ma nic do stracenia gra u siebie ma dobrych zawodników którzy widać starają się remis kompletnie nic nie daje Legia oszczędza się na lige mistrzów. Taki kurs na taki mecz a wy kartki rożne dajecie, pewniak na Wisełke. Kto sie boi to 1X jak najbardziej bo Legia nawet jakby strzeliła to uwierzcie mieszkam w Krakowie i Wisła na pewno gola strzeli ;]

@nazwy klubów piszemy Wielką literą, czy to Legia, Wisła czy Puszcza.
Dlatego może, że tobie to serce podpowiada, a my podchodzimy do tego na chłodno, to byłby 4 mecz z rzędu Legi przegrany, możliwe, ale ryzykowne. DNB w stronę Wisły też z fajnym kursem, a ryzyko mniejsze

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom