Na wstępie chciałbym może się odnieść do niektórych analiz :
Dwa zespoły, które według mnie w tej chwili grają najładniejszą dla oka piłkę, a to dlatego że zarówno Czesław Michniewicz jak i Marcin Kaczmarek preferują ofensywny futbol.
Od kiedy Termalica gra przyjemny i ofensywny dla oka futbol ? Jak ta drużyna zamykam się na własnej połowie i czeka na kontrę, lub gorszy okres gry przeciwnika, i właśnie dzięki takiej grze są w czubie tabeli. Potrafią cierpieć na boisku i wyczekać rywala. Na temat Wisły się nie wypowiem, bo jej nie oglądam. Termalica to u siebie twierdza w tym sezonie, z 4 bramek w tym sezonie straconych u siebie, aż 3, stracili w doliczonym czasie meczu drugiej połowy,gdzie wynik był już ustalony. Najlepiej śledzić ten mecz na żywo, jak już chcesz grać takie typy, zobaczyć jaki plan na to spotkanie mają oba zespoły. Dobra opcja, w razie dwubramkowego prowadzenia gospodarzy, grać bramkę dla gości w 80+ minucie. Kursy mogą być wysokie, a widzimy, że szanse są.
Ostatni mecz Wisły to skromna, w ostatniej chwili wygrana. Czy da pewność siebie drużynie? Zobaczymy.
Legia natomiast przegrywa mecz za meczem. Mecz z Zagłębiem był po prostu pechowy. Widać tą siłę Legii, ich przewaga jest znacząca w każdym meczu. Kadra jest szeroka i tylko dziś kataklizm nie da Legii 3 punktów.
Kolejny, skromna nie skromna, powinno być dla Wisły z 3:0 w tamtym spotkaniu przynajmniej, gracze Piasta nie istnieli w tamtym spotkaniu jak dla mnie, a teraz przyjeżdża do Krakowa Legia, która w obronie gra tragicznie, widać, że to jeszcze nie funkcjonuje dobrze. Wisła ostatnim meczem może być napędzona. Mecz z Zagłębiem był pechowy mówisz, to ja ci powiem, żaden pechowy kolego, pierwsza połowo była do dupy, druga już lepsza, ale mecz składa się z dwóch części i obydwie wypadało by zagrać dobrze. Ten mecz to jest typowe 50/50. Atut własnego boiska po stronie Wisły, w końcu się przełamali, dobry mecz z Piastem. Legia oczywiście może ten mecz wygrać, ale pytanie jest czy ta machina w końcu odpali, moim zdaniem jeszcze nie.
Tutaj od razu więc podam pierwszy typ, tak jak wspomniałem dla mnie to 50/50 z lekką przewagą jednak po stronie Krakowian, dlatego DNB powyżej 2+ biorę.
Wisła DNB # 2,50 # Bet365 Zwrot 0:0
Korona Kielce - Jagiellonia
Dwa typy na to spotkanie i dwa po fajnym kursie, Jaga gra na prawdę fajną piłkę, był lekki kryzys, ale Białostoczanie mają go już za sobą. Korona u siebie kontynuuje dobrą passę z drugiej połowy poprzedniego sezonu, no ale tak na prawdę wygrana z Lechem 4:1, który słabo spisuje się jak na razie na wyjazdach, chociaż 4 bramki robią wrażenie. Wygrana z Wisła 1:0, w ostatniej minucie meczu chyba, jak dobrze pamiętam, średni mecz, no i dodajmy wygraną z Arką, która jednak groźna jest u siebie. Nie umniejszam Koronie, ale rywal dzisiaj mocniejszy, na fali, a Kielczanie ostatnio wpadka z Łęczną 4:0, może to zwiastować lekki kryzys, oczywiście to może być tylko wpadka, ale Korona zagrała fatalny mecz z Łęczną ostatnio, 4:0 dostała, wiadomo teraz u siebie będą grać, ale Jaga rozpędzona i jedyne o co się martwię czy przez to nie będzie większej na nich presji, ostatnio jednak 4:0 ze Śląskiem, liczę tutaj na 0:2/0:3, bądź 1:3.
Oczywiście drugi typ za mniejszą stawkę
Jagiellonia over 1,5 # 2,25 # Betsson
1:2
Jagiellonia over 2,5 # 5,10 # Betsson
1:2
Edit / Eh szkoda drugiego typu, Jaga już po drugiej bramce ewidentnie zwolniła grę.
Piast Gliwice - Śląsk Wrocław
Po pierwsze skupmy się na gospodarzach tego meczu czyli drużynie z Gliwic. Ostatnie dwa spotkania to powrót Radoslava Látala, i wydawało się w pierwszej połowie z Łęczną, że to już w pierwszym meczu zaskoczy, ale Górnik odrobił straty, w 25 minucie przegrywali już 3:0(w doliczonym czasie zapewnili sobie 3 punkty). Potem mecz z Wisłą i to był słaby mecz w wykonaniu Piasta, ale Wisła udowodniła w tym meczu, że powoli z tego kryzysu już wychodzą. Teraz moim zdaniem będzie łatwiej, przyjeżdża drużyna która wpadła w dołek, dwie porażki z rzędu, plus porażka w PP w tygodniu. To jest drużyna która po 7 meczach miała tylko 3 bramki stracone, ostatnie dwa mecze natomiast 6 razy Pawelek musiał wyjmować piłkę z siatki, oba mecze u siebie z rozpędzoną Jagą 4 gole stracone i z Ruchem który w ofensywie słabo gra 2 bramki stracone. Korzyść po stronie Piasta w H2H, ostatnio Śląsk nie zdobywał tutaj kompletu punktów, dodatkowo myślę motywacja większa po stronie Piasta jak i atut własnego boiska.
Piast over 1,5 # 2,40 # Betsson
1:1
Piast DNB # 1,70 # Betsson Zwrot 1:1
Edit / Eh Piast jednak gra do dupy, nie wiem co jest, coś nie mogę się z typami wstrzelić
KE
25