jack13
Użytkownik
Polska, Ekstraklasa: Korona Kielce - Wisła Kraków 23.09.2017. godz. 20:30 - WYNIK 2:1 ZWROT
Typ: over 3 azjan / Kurs: 2.26 / Buk: 1xbet
Typ: over 3 azjan / Kurs: 2.26 / Buk: 1xbet
Powtórka z rozrywki, trzy dni temu obie ekipy zmierzyły się w Kielcach w ramach Pucharu Polski, gdzie górą okazała się ekipa gospodarzy wygrywając po dogrywce 1:0, obie ekipy zagrały słabe zawody szczególnie Wisła Kraków była kompletnie bezbarwna w tym meczu bez szybkości. Dziś widzę całkiem inny mecz bo są to na pewno zespoły które potrafią grać ofensywnie i szybko i na taki mecz liczę.
Zacznijmy od gości którzy ostatnio nie zachwycają, ogromne ruchy transferowe wytrąciły ten zespół, brakuje zgrania to w tej chwili największy problem tej ekipy ale to ma przychodzić z czasem, z każdym treningiem i meczem, bo dla mnie nie da się ukryć kadrowo ta Wisła wygląda bardzo dobrze tylko Ramirez musi to poskładać. Już w tym sezonie Biała Gwiazda miała fragmenty czy mecze gdzie naprawdę imponowali kombinacyjną grą w ataku i widzę zdecydowanie więcej takiej gry w przeciwieństwie do tego co działo się trzy dni temu. Przyczyna jest prosta do składu wracają działa tej ekipy czyli Carlitos oraz Małecki ci gracze są w świetnej formie i robą różnicę. Drugi problem do rozwiązania w tej ekipie to defensywa i jest naprawdę bardzo niepewna gra, to już się zresztą ciągnie od dłuższego czasu i jakoś trudno im znaleźć z tego wyjście szczególnie gra po za domem to czasami pasmo katastrofalnych błędów.
Korona to dla mnie taka ekipa która marnuje bardzo dużo sytuacji bo z drugiej strony potrafi tych sytuacji sobie tworzyć całe mnóstwo. Wiadomo też że na ten mecz jest ogromna mobilizacja zarówno zawodników jak i kibiców a ci tutaj zawsze ciągnęli ten zespól do ofensywnej gry. W pięciu starciach tutaj Korona była bardzo aktywna w ataku, wysoko ustawiona i tylko na otwarcie z Zagłębiem nic tutaj nie strzelili mimo mnóstwa wyśmienitych okazji, mecz z beniaminkiem Sandecją to też jedno spotkanie w którym raz trafili ale tutaj też to co marnowali w drugiej połowie to już nawet mnie śmieszyło. W pozostałych trzech starciach to już regularnie wpadało do bramki z obu stron, w sumie średnia 3.2 bramki na mecz.
Jak wspomniałem są to ekipy które potrafią grać szybką piłką, potrafią popełniać sporo błędów w defensywie, otwarta gra nie jest im obca. To będzie inne starcie niż to Pucharowe dla mnie zdecydowanie żywsze. W ostatnich latach w Kielcach tych bramek nie brakuje co ciekawe też po starciach gdzie tych bramek było mało przychodziły wyniki 3:2 – tak wygląda ostatnia historia 3:2, 1:1, 3:2, 1:0, 3:2, 0:0…? idzie tym trendem dzisiaj.