Jak już wcześniej określiłem tą kolejkę mianem swego rodzaju przełomowej-powrotu do układu sił. Tak teraz tego się trzymam.
Górnik Zabrze - Lech Poznań
Nie mogę przejść obojętnie wobec wysokiego kursu na wygraną Lecha.
Górnik z pewnością obierze taktykę podobną do meczu z Wisłą, w którym trzeba przyznać szczęśliwie wygrał. Tym razem jednak uważam, że będzie inaczej i to drużyna, która ma więcej indywidualności przechyli szalę zwycięstwa na swoją korzyść.
Może z Manchesterem nie zagrał rewelacyjnie, ale przebudził się Tshibamba. To dobry znak dla Lecha, ponieważ nie muszą być uzależnieni tylko od Rudnevsa w ataku. Jest też i Wichniarek, który z pewnością chciałby dorzucić coś od siebie. Kriwiec, Peszko, Stilić... Lech ma bardzo dobry skład, powinien dyktować warunki tego meczu tym bardziej, że nie spodziewam się otwartej gry Górnika.
Jeśli Lech jako pierwszy strzeli bramkę nie sądzę aby Zabrzanie mieli atuty do osiągnięcia wyrównania.
Przy tym typie istotna będzie pierwsza połowa i ogólnie pierwsza bramka.
Jestem zdania, że Górnik tego meczu nie wygra, ale jeśli strzeli jako pierwszy to ma szanse na remis.
Mój typ: Lech Poznań - 2,50 w Tobet 2:0 :|
W meczu Zagłębie - Ruch można spodziewać się każdego wyniku, ale najbliżej mimo wszystko jest mi do postawienia na wygraną gospodarzy po kursie 2,10.