Spotkanie: Górnik Zabrze - Lech Poznań (pierwsza połowa)
Typ:2
Kurs:2.95
Buk: unibet
Analiza:
Wszyscy wiedzą w Poznaniu, że euforia ligą europejską ie może przyćmić katastrofalnych wyników w lidze, jak na mistrza Polski. Lechowi takie wyniki po prostu nie przystają. Zapowiada się co prawda zimowe wzmocnienia, bo liczą na to, że będą jeszcze grać w europie i chcą wówczas osiągać dobre wyniki na obu frontach, ale do zimy jeszcze daleko i jeśli zawalą resztę spotkań w rundzie jesiennej to nawet komplet puntów na wiosnę może nie wystarczyć do europejskich pucharów,a wtedy aż się boję jaka rewolucja może nastąpić w drużynie mistrza Polski. Zieliński ma zatem nóż na gardle i doskonale wie, że dziś musi po prostu wygrać i zainkasować trzy punkty i nie ważne w jakim stylu. Myślę, że przysłowiowy nóż sprawi, że lech zagra pewnie dobrą jedną z połów, jak to ostatnio bywa, ale liczę, że tym razem będzie to pierwsza, a potem utrzymają swoje prowadzenie i w końcu wygrają. Co do górnika, to myślę, że oni już swoje w tym sezonie zrobili - 8 miejsce, w tym wygrana z wisłą tydzień temu, z którą w rundzie wiosennej na pewno już nie zdobędą punktów. Dobry start, aż nadto dobry, ale dlatego dobry, że najlepsze nasze zespoły ruszyły słabo i wybiegają trochę w przyszłość myślę, że górnicy dołączą jeszcze do cracovii na sam dół tabeli. Kryzys z jakim mieliśmy do czynienia w Polsce, występował również w najlepszych ligach europejskich, jak np: we Francji, w przypadku Lyonu, który zaczął z niego wychodzić. Uważam, że od teraz takie drużyny jak Legia, która już pokazała ostatnimi dwoma zwycięstwami że kryzys ma za sobą, Lech i Wisła zaczną osiągać dobre wyniki, bo przecież nie jest możliwe, aby potencjalnie dużo mocniejsze zespoły grały w środku czy na dole tabeli przez cały sezon, a wpadka która miała miejsce przeciągnęła się już wystarczająco, bo aż na jedną trzecią sezonu, ale myślę że jeszcze nie wszystko stracone i pora ruszyć do przodu.