>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

10. Grand Prix Wielkiej Brytanii [08.07 - 10.07.2016]

Status
Zamknięty.
heros123 1K

heros123

Użytkownik
Grand Prix Wielkiej Brytanii

8 lipca - Piątek
Trening 1 - 11:00
Trening 2 - 15:00

9 lipca - Sobota
Trening 3 - 11:00
Kwalifikacje - 14:00

10 lipca - Niedziela
Wyścig - 14:00

Opony:​

Generalka:

Formuła 1 nie zwalnia tempa. Jeszcze nie opadły emocje po fantastycznym wczorajszym wyścigu, a już w najbliższy piątek rozpoczyna się kolejny weekend wyścigowy z F1. Tym razem Wielka Brytania, czyli &quot;królestwo&quot; Lewisa Hamiltona, który po wczorajszym zwycięstwie będzie jeszcze bardziej uskrzydlony. Czy Lewis po raz kolejny zmniejszy stratę do Nico? Albo może już w niedzielę wyjdzie na prowadzenie w klasyfikacji mistrzostw świata? A może to Nico wygra tym razem? Czy ktoś powalczy z Mercedesami? Odpowiedzi już w najbliższy weekend;)
Zapraszam do dyskusji i podawania typów:!:

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Jeszcze nie opadły emocje po fantastycznym wczorajszym wyścigu, a już w najbliższy piątek rozpoczyna się kolejny weekend wyścigowy z F1. Tym razem Wielka Brytania, czyli &quot;królestwo&quot; Lewisa Hamiltona, który po wczorajszym zwycięstwie będzie jeszcze bardziej uskrzydlony.
Dokładnie! Wyścig na Spielbergu świetny, a ostatnie okrążenie miazga!

No, ale wkroczyliśmy w ten etap sezonu gdzie na rozkładzie same świetne tory, a nie jakieś nowe gnioty jak ten w Baku z tą głupią nie kończącą się długą prostą...

Silverstone lubię pewnie ja każdy. Ale obecnie powodem dyskusji jest zapewne kolejne starcie Nico z Lewisem.
Jakie jest Wasze zdanie na temat tej kolizji? Wielu popiera Lewisa, w tym sędziowie, ale czy to czasem nie Lewis skręcił zbyt wcześnie i wjechał w Rosberga? Sytuacja wcale wg mnie nie jest tak jednoznaczna jakby się mogło wydawać.

Kolizja Mercedesów przyćmiła nieco sukces Pascala Wehrelina, który w Austrii wykonał świetną robotę. Dobry w kwalifikacjach, a także dobry w wyścigu, może nieco szczęśliwie i kosztem rywala, który na ostatnim okrążeniu rozbił swój bolid (Sergio Perez), ale jednak punkt to punkt. Drugi w historii ekipy Manor. Pierwszy w Monaco zdobył świętej pamięci Jules Bianchi.

Kto nie oglądał GP Austrii, odsyłam na skrót -&gt; http://www.formula1.com/en/video/2016/7/Race_highlights_-_Austria_2016.html

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Kiedy Williamsy się obudza ??
Ich główną przewagą w poprzednim roku był silnik Mercedesa, na ten rok dokonali kosmetycznych zmian w aerodynamice bolidu. Jak wspomniałem podczas tematu w wyścigu w Baku, silnik Mercedesa nie daje juz takiej przewagi. Silniki Ferrari i Rranault sa coraz lepsze, Ferrari wykonalo bardzo dobra prace przez okres zimowy, Redbull rowniez nie jest już szybki tylko na krętych torach ale również na szybkich.
Wszystkiebte czynniki ze Williamsy, nie wprowwdzajac do swojego bolidu nic innowacyjnego powoli zostają z tymi, dodają do tego, że nigdy nie brylowali w kwalifikacjach, jest im bardzo ciężko w wyścigach.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Póki co zaczynam od dwóch takich typów. Nie są grane mocno, ale kursy są bardzo zachęcające.
Dla porównania Expekt dał @2,20 na awans Sainza do Q3, a w milenium @1,80...

GP Wlk. Brytanii - kwalifikacje, sobota 14:00
Awansuje do Q3
Typ: Carlos Sainz @ 4,50 bwin
✅✅ 8 miejsce

Jenson Button - Carlos Sainz
Typ: Sainz @ 2,75 bwin
✅✅17-8

Wierzę w Sainza, limit pecha Torro Rosso w ostatnim czasie wyczerpany. Button awansował do Q3 w Austrii bo padało, a był to pierwszy awans do Q3 w tym sezonie. Niby Honda jakieś lekkie poprawki silnika i notują czasy na poziomie top10,ale kwalifikacje to kwalifikacje. Sainz 7-2 prowadzi z Jensonem póki co. WIem, ze Button u siebie niby, ale w Baku Sainz startował z 20 pola mimo iż kwale na 13, w Montrealu w Kanadzie nie awansował do Q3 bo rozbił się na ścianie mistrzów i stąd odległa pozycja także.

Felipe Nasr - Marcus Ericsson
Typ: Nasr @ 1,85 bwin, b365
▶ Ericsson nie pojechał

Nasr dużo lepsze czasy w piątek od Szweda. Pewnie wyścig w Austrii dodał dużo pewności Nasrowi, bo tam jechał naprawdę dobrze.
Czasy o 0,5 do 1 sek lepsze osiągał w piątek Felipe więc mu ufam po prostu.

Później połącze wszystko

GP Wlk.Brytanii - kwalifikacje sobota 14:00
(15663) Perez Q3 TAK @ 1,37⛔11 czas ehhh
(70) Ricciardo - Raikkonen 1 @ 1,35✅4-5
(64) Hamilton - Vettel 1 @ 1,17✅1-6
AKO @ 1,92 milenium

Otrzymane punkty reputacji: +11
heros123 1K

heros123

Użytkownik
kwalifikacje - 14:00
Valtteri Bottas - Felipe Massa @ 1,28✅
Sebastian Vettel - Kimi Raikkonen @ 1,20⛔
Pascal Wehrlein - Rio Haryanto @ 1,25⛔
Ako: 1,92 bet365⛔ dramat

Bottas przez cały weekend lepszy od Massy, a dzisiaj to już szczególnie. Jeśli chodzi o pojedynki w kwalifikacjach, to Bottas wygrywa 7-2, więc już to dużo mówi. Nie ma co za bardzo się tutaj rozwodzić na tym, w kwalifikacjach Fin jest po prostu lepszym kierowcą, szybszym i dzisiaj powinno być podobnie, tym bardziej, że przez wszystkie treningi był lepszy od Felipe.
Co do Vettela, to ma chłop niesamowitego pecha. Wczoraj poszła skrzynia i dzisiaj prawdopodobnie kolejna:;/:. W dwa dni dwie skrzynie poszły się *****. Kimi na pewno jest teraz jeszcze bardziej zmotywowany, po tym jak Ferrari potwierdziło, że Fin zostaje na kolejny sezon. A co do obydwu kierowców, to sądzę podobnie jak w parze Bottas - Massa. Stawiam na lepszego kierowcę, który w ten weekend jest lepszy od Kimiego. Jeśli w kwalifikacjach nie siądzie Sebowi kolejna skrzynia, to powinien być lepszy.
Ostatnia para. Zacznę od tego, że nie wiem co Haryanto robi w F1, bo jest naprawdę słaby wg mnie. Niemiec, to bardzo utalentowany kierowca i jeśli trafi w przyszłości na topowy zespół, to może zostać mistrzem świata, wcale bym tego nie wykluczał. Umiejętności też zdecydowanie wyższe od Rio, co pokazał choćby ostatnio na Red Bull Ringu. Dzisiaj co prawda szybszy był Haryanto, ale nie sądzę, że w kwalach będzie podobnie.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Nico Hulkenberg - Valteri Bottas
Typ: Bottas @ 1,75 betsafe
✅✅9-7

Stawiam na Fina. W trzecim treningu lepszy o ponad 0,6 sek od Nico. Nico fatalnie w Austrii gdzie startując z P2 nawet nie załapał się w punktach... Myślalem, że tam będzie przełom dla Hulka, ale on nadal jeździ jakoś bez przekonania.
Force India owszem ma dobry bolid, ale ja jakoś bardziej wierzę w Pereza, nie ma co też patrzeć z drugiej strony na wynik Pereza w trzecim treningu bo on bodajże tylko 1 okrążenie na miękkich wykonał.

Bottas z Ferrari powinien walczyć o 4-6 miejsca. Pierwsza linia dla Mercedesa, ale P3 raczej dla Ricciardo.

Ferrari Vettela kara 5 miejsc w tył na starcie za wymianę skrzyni biegów.

Ciekawe czy mechanicy zdążą poskładać bolid Ericssona, który zaliczył potężnego dzwona w trzecim treningu...

Kto w UK będzię rządził ? Mercedes a potem kto ?
Jak myślicie Williams sie ogarnie ?
A może zamiast setki pytań sam wyrazisz jakąś opinię?

RBR1one 558,8K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Nico Hulkenberg - Valteri Bottas
Typ: Bottas @ 1,75 betsafe
Stawiam na Fina. W trzecim treningu lepszy o ponad 0,6 sek od Nico. Nico fatalnie w Austrii gdzie startując z P2 nawet nie załapał się w punktach... Myślalem, że tam będzie przełom dla Hulka, ale on nadal jeździ jakoś bez przekonania.
Force India owszem ma dobry bolid, ale ja jakoś bardziej wierzę w Pereza, nie ma co też patrzeć z drugiej strony na wynik Pereza w trzecim treningu bo on bodajże tylko 1 okrążenie na miękkich wykonał.
Bottas z Ferrari powinien walczyć o 4-6 miejsca. Pierwsza linia dla Mercedesa, ale P3 raczej dla Ricciardo.
Ferrari Vettela kara 5 miejsc w tył na starcie za wymianę skrzyni biegów.
Ciekawe czy mechanicy zdążą poskładać bolid Ericssona, który zaliczył potężnego dzwona w trzecim treningu...

A może zamiast setki pytań sam wyrazisz jakąś opinię?
kolego pomyliles czas Bottasa z Vettelem. Roznica w 3 treningu miedzy Bot a Hulk to mniej niz 0.100 :razz:

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
kolego pomyliles czas Bottasa z Vettelem. Roznica w 3 treningu miedzy Bot a Hulk to mniej niz 0.100 :razz:
Fakt... Człowiek szybko szybko patrzy bo ofertę wystawiają na ostatnią chwilę i tak potem jest. No, ale mimo wszystko nadal wierzę w Valteriego ;)
Dzięki za zwrócenie uwagi.

A Ty coś grasz na kwalifikacje?

RBR1one 558,8K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Ricciardo - Vettel ✅ siedzi :cool:
Typ: Ricciardo
Kurs: 1.72
Buk: Expekt
Ricciardo duzo lepiej w 3 treningu jak i ogolnie przez caly weekend Red Bulle duzo mocniej sie prezentuja niz Ferrari. Renault juz nie jest tak slabym silnikiem. Mysle ze Ricciardo to ogarnie

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Kwalifikacje bardzo ciekawe, zarówno pod względem emocji jak i ciekawe ze względu na typy jakie padły w tym dziale z mojej strony. Niestety pełni szczęścia nie ma... Zawiódł Sergio Perez, liczyłem, że to Meksykanin powalczy o wyższą lokatę kosztem Hulkenberga, ale jednak wyszło jak wyszło, skończył na P11, czyli najbardziej pechowo jak się da ???? A typ szacowałem, że wejdzie bo wczorja Force India w drugim treningu wcale nie jeździło na miękkich oponach więc myślalem, że jak tę sekundę przyspiesza to się uda, cóż, nie zawsze tak jest...

No, ale cieszy za to trafienie obu typów z Carlosem Sainzem ;)

Co do czołówki to Hamilton mimo skreślenia mu czasu, zaprezentował swoje słynne &quot;Hammer time&quot; i wskoczył z powrotem na pole position. A, co do tego skreślania to sędziowie też nie w każdym przypadku byli konsekwentni. Np w Q2 nie skreślili czasu Kimiemu, mimo iż ten wyjechał także czterema kołami poza tor, z tym, że to chyba w innym miejscu było... No, ale wyjechał to skreślenie się należało.

W ogóle przed rokiem też na Silverstone pamiętam była taka sama nagonka na wyjazdy poza tor. Dziwi mnie tylko dlaczego w każdym Grand Prix tak nie ma, tylko wybiórczo podchodzą do tego w ten sposób. Powinni wszędzie tak respektować te zasady moim zdaniem.

Wyżej @Heros123 wkleił już wyniki kwalifikacji, ale w związku z karą dla Vettela ustawienie będzie wyglądało nieco inaczej. Poza tym zawsze to fajnie wg mnie popatrzeć jak wizualnie na polach startowych to będzie wyglądalo pozycja po pozycji.

Ustawienie na starcie:

1. Hamilton; 2. Rosberg;
3. Verstappen; 4. Ricciardo;
5. Räikkönen; 6. Bottas;
7. Sainz; 8. Hülkenberg;
9. Alonso; 10. Pérez;
11. Vettel (+5); 12. Massa;
13. Grosjean; 14. Gutiérrez;
15. Kwiat; 16. Magnussen;
17. Button; 18. Palmer;
19. Haryanto; 20. Wehrlein;
21. Nasr.

Ericsson start z alei serwisowej.

Co jutro nas czeka w wyścigu? Po pierwsze wg prognoz, które przeglądałem aż 60% szans na lekki deszcz, a to doda niesamowitej dramaturgii moim zdaniem. W ogóle Silverstone szybki tor, szybkie zakręty i sekwencje więc nudzić się nie powinniśmy.
A poza tym rywalizacja Nico z Lewisem na tak wysokim poziomie w tym sezonie, że nie ma mowy o żadnej nudzie!

Ponadto przebijajacy się Vettel ze środka stawki, w ogóle Scuderia Ferrari w tym sezonie mocno pechowa/awaryjna*( niepotrzebne skreślić), że limit na cały sezon chyba wyczerpany ...

@ranczo0123 @Heros123, jakieś typy już macie? ;)

P.S. Jutro o 9:15 oglądamy też GP3 obowiązkowo. Artur Janosz dziś pierwsze punkty zdobył zajmując 7 miejsce i do jutrzejszego wyścigu wystartuje z pierwszej linii, a konkretnie z P2. Więc jest spora ...
Dziś Janosz kapitalnie przebił się z P20 na 7 miejsce.

RBR1one 558,8K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
GP Wlk. Brytanii - wyscig, niedziela 14:00
Vettel - Bottas
Typ: Vettel @ 3.25 Betsson
Widze w tym typie spore value. Wg mnie kursy wystawial ktos niespelna rozumu albo pijany no bo tak... kurs w parze Vettel - Raikkonen rozklada sie tak 1.8 do 1.9 czyli faworytem delikatnym jest Seb. Za to juz w parze Raikkonen - Bottas mamy kursy 1.3 do 3.25 czyli faworyt to Kimi. Wiec skoro w parze Seb vs Kimi mamy faworyta Seba to dlaczego na Kimiego w parze z Bottasem jest taki niski kurs a na Seba taki wysoki? Troche kursy nie zrozumiale dla mnie i wg mnie biorac pod uwage jutrzejsze warunki i troche loteryjnosc to ide w strone Vettela. Dlaczego? A no dlatego ze od kiedy pamietam Williams nie byl mistrzem jesli chodzi o odpowiednia strategie w wyscigu i w zmiennych warunkach czesciej popelniali zle niz dobre decyzje. Do tego limit pecha na ten sezon Ferrari chyba juz wyczerpalo. Ostatni wyscig Sebowi nie wyszedl i nie dojechal do mety poprzez zbyt agresywna strategie zespolu co zaowocowalo wybuchem tylnej prawej opony a co za tym idzie koniec wyscigu dla Niemca. Jutro na polach startowych Vettel ustawi sie na pozycji 11 a Bottas na 6 czyli mamy 5 pozycji na korzysc Fina ale charakterystyka toru jest taka ze powinnismy miec sporo manewrow wyprzedzania takze Seb powinien sie tutaj nam przebijac. Czasy z treningow rowniez sa obiecujace po stronie Niemca. Duzo lepiej prezentuja nam sie w porownaniu do Fina. Wyscig jest dlugiiiiii i mysle ze tym razem Vettel sie przelamie i pojedzie swoje a co za tym idzie bedzie przed Bottasem. Kurs bardzo dobry. Ja to gram...

bizziss 1,7K

bizziss

Użytkownik
Button-Sainz @ 1,65 bwin 12.-8.✅✅✅
Nie no to są jaja,co wyprawia bwin. Sainz startuje z 7.pozycji a Button 17.!!!! Jakos nie widzę ,żeby Jenson zdolal sie przebic o 10 miejsc,grzeje mnie ze jedzie u siebie.jedynie jakaś katastrofa skomplikuje typ.Bolidy mniej więcej podobne
Pzdr

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Kto wygra Grand Brix Wielkiej Brytanii Typ: Nico Rosberg @ 4.00 Bet365 ⛔

Niby wszystko się zgadza, gdyż Lewis imponował formą zarówno w poprzednich wyścigach, jak również na samym Silverstone niepodzielnie panując podczas treningów i kwalifikacji. Co więcej jego najgroźniejszy konkurent, kolega z zespołu Rosberg stracił drugie kwalifikacje z powodu awarii bolidu. Jednakże takie kursy na Nico to według mnie spore nieporozumienie. Niemiec posiada taki sam bolid, jak Anglik i na pewno pała rządzą rewanżu za ostatnie Grand Prix. Tor w Austrii to taki drugi dom Rosberga, gdzie przedtem wygrywał dwa razy z rzędu, zaś teraz niedość, że wyprzedził go znienawidzony rywal to w dodatku w dwuznacznych okolicznościach. Najlepszą zemstą byłoby zapewne pokonanie Lewisa przed jego publicznością, na domowym torze, co nie jest wcale tak nieprawdopodobne jak kursy wskazują.

betinos 200

betinos

Użytkownik
GP Wlk. Brytanii - wyscig, niedziela 14:00
Vettel - Bottas
Typ: Vettel @ 3.25 Betsson
Widze w tym typie spore value. Wg mnie kursy wystawial ktos niespelna rozumu albo pijany no bo tak... kurs w parze Vettel - Raikkonen rozklada sie tak 1.8 do 1.9 czyli faworytem delikatnym jest Seb. Za to juz w parze Raikkonen - Bottas mamy kursy 1.3 do 3.25 czyli faworyt to Kimi. Wiec skoro w parze Seb vs Kimi mamy faworyta Seba to dlaczego na Kimiego w parze z Bottasem jest taki niski kurs a na Seba taki wysoki? Troche kursy nie zrozumiale dla mnie i wg mnie biorac pod uwage jutrzejsze warunki i troche loteryjnosc to ide w strone Vettela. Dlaczego? A no dlatego ze od kiedy pamietam Williams nie byl mistrzem jesli chodzi o odpowiednia strategie w wyscigu i w zmiennych warunkach czesciej popelniali zle niz dobre decyzje. Do tego limit pecha na ten sezon Ferrari chyba juz wyczerpalo. Ostatni wyscig Sebowi nie wyszedl i nie dojechal do mety poprzez zbyt agresywna strategie zespolu co zaowocowalo wybuchem tylnej prawej opony a co za tym idzie koniec wyscigu dla Niemca. Jutro na polach startowych Vettel ustawi sie na pozycji 11 a Bottas na 6 czyli mamy 5 pozycji na korzysc Fina ale charakterystyka toru jest taka ze powinnismy miec sporo manewrow wyprzedzania takze Seb powinien sie tutaj nam przebijac. Czasy z treningow rowniez sa obiecujace po stronie Niemca. Duzo lepiej prezentuja nam sie w porownaniu do Fina. Wyscig jest dlugiiiiii i mysle ze tym razem Vettel sie przelamie i pojedzie swoje a co za tym idzie bedzie przed Bottasem. Kurs bardzo dobry. Ja to gram...
Tyle tylko ze na Bottasa jest 3,25

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom