Dzisiejszy mecz może być spotkaniem typowym dla koneserów. Eibar praktycznie nie powinno być w lidze, bo w połowie sezonu pomyśleli, że już nie muszą grać w piłkę, bo sezon mają zakończony. Pod koniec roku przebili się jakoś do górnej połówki tabeli, ale już dokładnie nie pamiętam, które to było miejsce.
W obu drużynach zmieniono połowę składu. U Basków dodatkowo zmienił się trener. Mendilibar kojarzy mi się źle i podejrzewam, że w zmieleniem całego składu, facet skończy swoją pracę jeszcze przed świętami.
Mówi się, że drugi sezon dla beniaminka jest najgorszy, a skoro drużyna Eibar już wcześniej miała kłopoty - boję się myśleć, co będzie teraz. Nie wierzę, że w lidze znajdzie się miejsce na drugie Rayo - tylko oni wymieniają (bo muszą) skład co roku i potrafią wyłapać prawdziwe perełki. Tu potrzeba prawdziwych piłkarzy, a nie chłopaków, którzy mają pojechać na ambicji i woli walki. W połączeniu ze stylem Mendilibara ten mecz przejdzie do historii najnudniejszych starć w historii PD.
Co roku mam nadzieję, że Granada spadnie. 17,15,15,17 - to kolejne miejsca na których Andaluzyjczycy kończyli swoje sezony. Do tej pory są jedynie spustem, klubem filią dla Udinese. 0 długoterminowego planu, 0 nadziei na przyszłość.
Podobno mają grać bardziej ofensywnie, bo do momentu kiedy Sandoval nie przejął sterów to była zwyczajna drużyna prezentująca wyspiarki futbol. Nieźle w defensywie i beznadziejnie z przodu. Zero polotu i finezji. Pierwszy mecz przy wielu zmianach nie może od razu wypalić, ale dam im szansę.
Typowanie bym w ogóle odpuścił, ale przeglądając ofertę zobaczyłem zakłady na strzelców i ktoś na brak gola Rubena Pereza wystawił 1,60! To jest defensywny pomocnik, który w
La Liga zdobył tylko jedną bramkę.
Zawodnik oczywiście musi wystąpić od początku żeby zakład był ważny. Ktoś się walnął i zamiast kartki, wystawił gola. Być może kierowali się golem z karnego w sparingu, ale to
El Arabi będzie wykonywał karne.
Czy Ruben Pérez strzeli bramkę?
Nie! 1,60 Betsson
Na
Unibecie gol Pereza stoi po kursie 11. W Betssonie po 2,20 ????