Dziś trochę późno się zabrałem za typy także postaram się jak najszybciej bo o 17 trzeba się wybierać na H69 

Pogoda świetna. Już samo słonko bez chmurek także 
speedway będzie na pewno. GO STAL !
Tai Woffinden over 11 @ 2,00 Bet365
Po raz kolejny zgadzam się z 
Torretoo. Woffi powinien dzisiaj być  świetnie spasowany z torem we Wrocku jak zawsze. Ostatnio z Grudziądzem  praktycznie bez żadnego zagrożenia walnął komplet. Dzisiaj patrząc na  obsadę może przegrać tylko z Jarkiem Hampelem a z nim spotyka się tylko  raz w biegach 1-13. Pułap jakiś wysoki nie jest bo linia 12 czy 12.5  byłoby ciężej pokryć. Jeśli nie będzie przypadków losowych typu taśma  czy defekt myślę, że Tajski pokryje tę linię :wink:
Tomasz Gollob - Janusz Kołodziej 
1 @ 1,65 Milenium
Długo zastanawiałem się czy grać coś w kierunku Tomasza ale myślę, że  takie coś może wypalić. Gollob będzie jeszcze coś jechał tylko na  betonach to jest jasne a w Grudziądzu ten beton mu leży. Ze startu słabo  ale można na dystansie wyprzedzać także jest dobrze. Pytanie jeszcze  takie czy w Grudziądzu pada ale widzę, że czasem pojawiają się jakieś  delikatne-przelotne w okolicach a czy sięga tam to nie wiem ale jak się  zmieni na przyczepny ale bez dziur to i tak myślę, że aż tak nastawienie  do tego typu moje się nie zmieni :wink:  Gollob 3x z juniorem więc punkty ma raczej z urzędu a w 4 starcie w  biegu 11 łączy się z Jeleniewskim czyli raczej najsłabszym seniorem a za  przeciwników Madsen i Mroczka. Kołodziej ma jakieś problemy zdrowotne.  Od początku sezonu widać w tym sezonie to nie jest to. Bardzo możliwe,  że nie może dojść do ładu z tłumikami przelotowymi. Dzisiaj pod nr 4 w  parze z Madsenem i już w 3 biegu ciężki bieg bo za rywali startowiec  Okoniewski i świetny w Grudziądzu Buczkowski. W 13 biegu Koldi łączy się  z Vaculikiem, Artiomem Lagutą i Buczkiem czyli najgorzej jak tylko  mógł. Jakikolwiek punkt w 13 biegu jego będzie sukcesem :wink:
Już kiedyś pisałem, że podobają mi się te zakłady na biegi no i będąc z  milenium pokombinował i zrobiłem z tego różne kombinacje :wink:
Maciej Janowski over 1.5 wygranego biegu @ 1,63 Milenium
Magic wczoraj słabo ale i stawka świetna i tor żenada bo to nie ma o  czym mówić. Liga to liga - zupełnie inny temat. Linia 1.5 nie aż tak  wysoka. Ostatnio z Grudziądzem świetny mecz 14+1 i 4 wygrane biegi dziś  trzeba tylko albo aż 2. Magic podobnie jak Gollob łatwiejszy 11 bieg  gdzie jedzie z Milikiem vs. Walasek i Loktajev. Już w 4 biegu może  pociągnąć trójeczkę. Oby zamknął Protasiewicza i Maks Drabik czego nie  wywinął to w 1 biegu już można zrobić trójkę. W 6 biegu para  Loktajev-Jonsson także też do pyknięcia. W 8 ciężej bo z Hampelem.  Zostaje jeszcze bieg 14 lub 15. Myślę, że Magic ogarnie tę linie po 2  biegach swoich albo 2 zwycięstwo dołoży 11 biegu.
Grzegorz Walasek under 1.5 wygranego biegu @ 1,55 Milenium
Grzegorz wraca po kontuzji. Jest on wielką niewiadomą jak na razie.  Walasek jedzie 3 biegi z Hampelem.. i na tym mógłbym skonczyć. Mega  trudno będzie mu wygrać z Jarkiem bo Jarek jak to Jarek świetny moment  startowy a jak słabszy będzie to się trochę podczołga i wystrzeli 

do  tego Janowski, Jędrzejak, Woffinden z nimi także mega trudno będzie  wygrać. W 11 biegu z Loktajevem na Janowskiego i Milika. I ew.  nominowany jeśli się tam znajdzie bo różnie to może być. Dla mnie forma  Walaska to niewiadoma i do tego 3x z Jarkiem to jak dla mnie nic z tego  nie będzie 
Przemysław Pawlicki under 1.5 wygranego biegu @ 1,67 Milenium
Myślałem co dać z tego meczu i myślałem.. Pedersen nie bo jestem za  swoimi, Pająk bardzo fajna forma ale wolę delektować się dzisiaj jego  jazdą a nie ku*wić czy zrobi pkt czy nie no i Greg te 10.5 powinien  ogarnąć.. wybór padł na under punktowy Shamka. Przemek 3x z Zengotą.  Zengota startowiec a w Rzeszowie starty są bardzo ważne. W 3 biegu  Przemek Hancocka i świetnie spasowanego z torem w Rzeszowie Lamparta.  Dalej. 6 bieg to Pająk Kildemand i Czaja. Tutaj dla mnie bieg kluczowy.  Jeśli tutaj Pawlicki nie zrobi Pająka i nie zdobędzie 3 punktów to  będzie już duża część typu załatwiona. W 9 z Larsenem i Baranem?  Larsenem wczoraj trenował i źle to nie wyglądało zobaczymy czego się  tutaj należy po nim spodziewać. Oby pojechał Baran bo nie wiem nad czym  się Ślączka zastanawia przecież Sówka jeśli chodzi o seniora to jest 2  liga. Zakładam, że jedzie Carlos. Przez wielu wyśmiewany ale oby jeszcze  pokazał kawałek dobrego speedwaya. W zawodach indywidualnych pokazuję  się z dobrej strony. Karol przede wszystkim dobry technicznie i dobre  starty a jak pisałem w Rzeszowie to klucz. Przemek Pawlicki w biegu 13  ma obsadę taką, że jak zrobi tutaj trójkę to będą trochę jajca  ????  w  parze z Emilem vs. Larsen i Hancock. Świetna obsada. Do tego nominowany  zapewne 14 chyba, że i tam się nie załapie. Do tego warto dodać, że  wczoraj bardzo późno Pawlicki skonczył zawody we Francji, długa podróż,  inny sprzęt. Zobaczymy co to będzie  ????