Dziś trochę późno się zabrałem za typy także postaram się jak najszybciej bo o 17 trzeba się wybierać na H69
Pogoda świetna. Już samo słonko bez chmurek także
speedway będzie na pewno. GO STAL !
Tai Woffinden over 11 @ 2,00 Bet365
Po raz kolejny zgadzam się z
Torretoo. Woffi powinien dzisiaj być świetnie spasowany z torem we Wrocku jak zawsze. Ostatnio z Grudziądzem praktycznie bez żadnego zagrożenia walnął komplet. Dzisiaj patrząc na obsadę może przegrać tylko z Jarkiem Hampelem a z nim spotyka się tylko raz w biegach 1-13. Pułap jakiś wysoki nie jest bo linia 12 czy 12.5 byłoby ciężej pokryć. Jeśli nie będzie przypadków losowych typu taśma czy defekt myślę, że Tajski pokryje tę linię :wink:
Tomasz Gollob - Janusz Kołodziej
1 @ 1,65 Milenium
Długo zastanawiałem się czy grać coś w kierunku Tomasza ale myślę, że takie coś może wypalić. Gollob będzie jeszcze coś jechał tylko na betonach to jest jasne a w Grudziądzu ten beton mu leży. Ze startu słabo ale można na dystansie wyprzedzać także jest dobrze. Pytanie jeszcze takie czy w Grudziądzu pada ale widzę, że czasem pojawiają się jakieś delikatne-przelotne w okolicach a czy sięga tam to nie wiem ale jak się zmieni na przyczepny ale bez dziur to i tak myślę, że aż tak nastawienie do tego typu moje się nie zmieni :wink: Gollob 3x z juniorem więc punkty ma raczej z urzędu a w 4 starcie w biegu 11 łączy się z Jeleniewskim czyli raczej najsłabszym seniorem a za przeciwników Madsen i Mroczka. Kołodziej ma jakieś problemy zdrowotne. Od początku sezonu widać w tym sezonie to nie jest to. Bardzo możliwe, że nie może dojść do ładu z tłumikami przelotowymi. Dzisiaj pod nr 4 w parze z Madsenem i już w 3 biegu ciężki bieg bo za rywali startowiec Okoniewski i świetny w Grudziądzu Buczkowski. W 13 biegu Koldi łączy się z Vaculikiem, Artiomem Lagutą i Buczkiem czyli najgorzej jak tylko mógł. Jakikolwiek punkt w 13 biegu jego będzie sukcesem :wink:
Już kiedyś pisałem, że podobają mi się te zakłady na biegi no i będąc z milenium pokombinował i zrobiłem z tego różne kombinacje :wink:
Maciej Janowski over 1.5 wygranego biegu @ 1,63 Milenium
Magic wczoraj słabo ale i stawka świetna i tor żenada bo to nie ma o czym mówić. Liga to liga - zupełnie inny temat. Linia 1.5 nie aż tak wysoka. Ostatnio z Grudziądzem świetny mecz 14+1 i 4 wygrane biegi dziś trzeba tylko albo aż 2. Magic podobnie jak Gollob łatwiejszy 11 bieg gdzie jedzie z Milikiem vs. Walasek i Loktajev. Już w 4 biegu może pociągnąć trójeczkę. Oby zamknął Protasiewicza i Maks Drabik czego nie wywinął to w 1 biegu już można zrobić trójkę. W 6 biegu para Loktajev-Jonsson także też do pyknięcia. W 8 ciężej bo z Hampelem. Zostaje jeszcze bieg 14 lub 15. Myślę, że Magic ogarnie tę linie po 2 biegach swoich albo 2 zwycięstwo dołoży 11 biegu.
Grzegorz Walasek under 1.5 wygranego biegu @ 1,55 Milenium
Grzegorz wraca po kontuzji. Jest on wielką niewiadomą jak na razie. Walasek jedzie 3 biegi z Hampelem.. i na tym mógłbym skonczyć. Mega trudno będzie mu wygrać z Jarkiem bo Jarek jak to Jarek świetny moment startowy a jak słabszy będzie to się trochę podczołga i wystrzeli
do tego Janowski, Jędrzejak, Woffinden z nimi także mega trudno będzie wygrać. W 11 biegu z Loktajevem na Janowskiego i Milika. I ew. nominowany jeśli się tam znajdzie bo różnie to może być. Dla mnie forma Walaska to niewiadoma i do tego 3x z Jarkiem to jak dla mnie nic z tego nie będzie
Przemysław Pawlicki under 1.5 wygranego biegu @ 1,67 Milenium
Myślałem co dać z tego meczu i myślałem.. Pedersen nie bo jestem za swoimi, Pająk bardzo fajna forma ale wolę delektować się dzisiaj jego jazdą a nie ku*wić czy zrobi pkt czy nie no i Greg te 10.5 powinien ogarnąć.. wybór padł na under punktowy Shamka. Przemek 3x z Zengotą. Zengota startowiec a w Rzeszowie starty są bardzo ważne. W 3 biegu Przemek Hancocka i świetnie spasowanego z torem w Rzeszowie Lamparta. Dalej. 6 bieg to Pająk Kildemand i Czaja. Tutaj dla mnie bieg kluczowy. Jeśli tutaj Pawlicki nie zrobi Pająka i nie zdobędzie 3 punktów to będzie już duża część typu załatwiona. W 9 z Larsenem i Baranem? Larsenem wczoraj trenował i źle to nie wyglądało zobaczymy czego się tutaj należy po nim spodziewać. Oby pojechał Baran bo nie wiem nad czym się Ślączka zastanawia przecież Sówka jeśli chodzi o seniora to jest 2 liga. Zakładam, że jedzie Carlos. Przez wielu wyśmiewany ale oby jeszcze pokazał kawałek dobrego speedwaya. W zawodach indywidualnych pokazuję się z dobrej strony. Karol przede wszystkim dobry technicznie i dobre starty a jak pisałem w Rzeszowie to klucz. Przemek Pawlicki w biegu 13 ma obsadę taką, że jak zrobi tutaj trójkę to będą trochę jajca ???? w parze z Emilem vs. Larsen i Hancock. Świetna obsada. Do tego nominowany zapewne 14 chyba, że i tam się nie załapie. Do tego warto dodać, że wczoraj bardzo późno Pawlicki skonczył zawody we Francji, długa podróż, inny sprzęt. Zobaczymy co to będzie ????