Legia nie grała w eliminacjach do Ligi Mistrzów tylko w Pucharze Intertoto, a wracając do typów na ten mecz to osobiście bym nie stawiał na Legie to początek sezonu i mało można powiedzieć o grze obu zespołów szczególnie Legii która dokonała wielu zmian w kadrze i mogą być nie zgrani , co pokazał chociażby mecz w Wilnie. Natomiast over w ty meczu jest jak najbardziej wskazany kłopoty z obroną mogą dać się we znaki obu drużyną.(...)
Moja Analiza:
Jest to mecz zamykający pierwszą kolejkę orange ekstraklasy. Do Warszawy przyjeżdża zespół Cracovii. Gospodarzą nie układa się najlepiej. Przez kibiców (chodź słabo grali w pierwszej połowie, gdzie przegrywali 2-0) odpadli z ligi mistrzów. W okienku transferowym Legia może się pochwalić i być dumna z wielkiej rozsprzedaży zespołu, niż wzmocnień. Z drużyny odeszli tacy zawodnicy jak Włodarczyk, Janczyk czy Bronowicki. Natomiast ze wzmocnień nie może się pochwalić wielkimi zakupami. Przybyli "średniacy" typu: Wawrzyniak, Grosicki (podobno wielki talent), czy Ekwueme. Nowy trener Jan Urban powinien dać sobie rady z poukładaniem zespołu, który zagra prawdopodobnie ustawianiem 4-4-2. Dobry starty na pewno poprawi morale drużyny Legii, gdyż nie są najlepsze. Z tego co wiem kibicie Legii również mają dość ciągłych upokarzań. W niedziele nie powinni przegrać, ponieważ przeciwko "Pasom" u siebie gra im się dobrze. Od 24 lat nie przegrali na Łazienkowskiej z Cracovią. Bilans spotkań jest pomyśli gospodarzą 14-7-4. Jan Urban może mieć problem jedynie z ustawianiem ataku, gdyż jest on od tego sezonu całkowicie nowy. Grzelak zagra prawdopodobnie z Korzymem lub Chinyamą. Czy ta para będzie skuteczna? Zobaczymy. W obronie na pewnie nie zagra D. Choto, który musi pauzować za kartki. W poprzednim sezonie oba zespołu spotkały się na inauguracji OE sezony 06/07. Wówczas w Warszawie padł wynik 3-1, chodź goście po bramce Gizy wygrywali 1-0. (Giza już w "Pasach " nie gra, a właśnie w zespole Legii). W ten weekend może być podobnie. Dla mnie osobiście faworytami są słabo grająca Legia, chodź wiadomo, że to pierwsza kolejka i należy podchodzić z dystansem.
Mój typ: 1 i over
Ja także podpisuje sie pod tym typem mike.Lech jest dzis murowanym faworytem w tym spotkaniu i trudno sie spodziewać żeby ten mecz przegrał.Napewno bedzie dużo kibiców przy Bułgarskiej a to działa podwojnie motywujaco jesli ma się dla kogo grać.Podobno Zagłebie z Sosnowca szykuje inwazje na Poznań dziś się okaze co to dla nich znaczy słowo inwazja .Z drugiej strony masa ludzi mówiła że Ruch polegnie w Grodzisku a tu prosze ''Niebiescy'' zgnietli rywala i odieśli bardzo wysokie zwycięstwo.Dzis Lech wygra i to wysoko.Spotkanie: Lech Poznań - Zagłebie Sosnowiec
Typ: 1 / powyżej 2.5 goli
Kurs: 1.47 / 1.68
Bukmacher: Expekt
Analiza: W pierwszej kolejce przy Bułgarskiej kibice mogą się spodziewać pierwszych trzech punktów swojej drużyny. Pierwszoligowiec z Poznania nie da żadnych szans słabemu beniaminkowi z Sosnowca. Drużyna Zagłębia awans uzyskała z 4 miejsca, tylko dlatego że PZPN odważył się zdegradować Górnika Łęczna i Arke Gdynia. 2 lige piłkarze z Sosnowca zaczeli zadziwiająco słabo. Uważani za bezkonkurencyjnych faworytów ligi, grali słabo (4:0 z Piastem na inauguracje!). Potem przyszły już zwycięstwa i po rundzie jesiennej Zagłębie już liczyło się w stawce o awans. Na wiosne cudu nie było, Zagłębie grało w kratkę (nawet u siebie nie zachwycali, lecz fartem zdobywali 3 punkty). Na wyjazdach było gorzej, lecz szczęście dopisywało (z Ruchem 0:0, 3 akcje 100% ruchu bronił GK Zagłębia). Patrząc na Lecha nie pamiętamy przeszłości drugoligowej, lecz tylko pierwszoligową. Lech zdobył w 2005 roku puchar Polski i w kolejnym sezonie wydawało się że będzie grać o mistrzostwo. Źle nie było, ale mogło być lepiej. Franciszek Smuda przejął zespół i wszystko idzie w dobrym kierunku (fuzja z Amica Wronki). Doświadczona kadra Kolejorza kontra problemy Zagłębia (zamieszani w afere korupcyjna!!!!). Tak czy inaczej Zagłębie ma zbyt słaby skład by wywieźli z Poznania chociażby 1 punkt. Nie znamy dokładnej taktyki Lecha oraz składów, lecz wiadomo że Zagłebie przyjedzie troszke w okrojonym składzie. Nie zagrają: Krystian Prymula, Adrian Marek, Hubert Kościukiewicz i Hadis Zubanović. Lech zmobilizowany + w pełnym składzie wygra dziś z Zagłębiem wynikiem 3:1 lub 3:0. Tak więc skusiłem się też na postawienie powyżej 2.5 goli w tym meczu.
Odra Wodzisław - ŁKS Łódź
/Typ:X/kurs:3.20/
Zagłębie Lubin - Widzew Łódź
.Typ:il.g +2,5/1.70/
Groclin-RuchLech Poznań- Zagłębie Sosnowiec
/typ:il.g.+2,5/1.70/
moze to nie byl ladny mecz ale legia wygrala i co tu duzo mowic ma 3 pkt. Cracovia natomaist ma pecah z tymi inauguracjami sezonu... mam nadzieje ze legia cos wiecej pokaze w nastepncyh kolejkach bo przy takiej grze nie maja szans na majstra ????LEGIA WARSZAWA : CRACOVIA KRAKÓW
Typ:1
Kurs : 1.55
Expekt
Analiza : Dzisiaj o godzinie 19 przy ulicy lazienkowskiej wybiegna druzyny z Warszawy i z Krakowa. Moim zdaniem dojdzie do bardzo ciekawego pojedynku , choc wiele osob przekresla Cracovie a moim zdaniem moga troche powalczyc.Napewno oslabieniem jest to ze odszedl Giza niewidziany przez szkoleniowca "Pasow" Majewskiego.Mam nadzieje ze chlopak odzyje w druzynie Legi i nie dzis ale w nastepnej rundzie udowodni Cracovi na co go stac. W tym sezonie Cracovia pozbyla sie moim zdaniem swoich najlepszych zawodnikow Piotra Bani do Wisly Plocka i wczesnbiej wspomnianego Piotra Gize do Legi. Natomiast Legia pozbyla sie swojego najlepszego napastnika Wlodarczyka (Zaglebie Lubin) jaki i mlodego talentu Dawida Janczyka do CSK MOscow.Natomiast kupili w tym okienku transferowym takich pilkarzy jak :Błażeja Augustyna, Kamila Grosickiego, Jakuba Wawrzyniaka, Jakuba Rzeźniczaka, Wojciecha Skabę, Takesure Chinyame, Iniakiego Astiza . Legia jest glodna sukcesu po ubieglym sezonie ktory mozna powiedziec " przegrala" i ma aspiracje na "majstra". Rowniez beda chciel pokazac siw w tym meczu z dobrej strony po tym jak przegrywajac 0:2 przerwano mecz. Mysle ze to bedzie zaciety mecz ale Legia wygra.