[center:b9ff942c86]
Zagłebie Lubin - Widzew Łódź
Typ: X2
Kurs: 2,67
Expekt
[/center:b9ff942c86]
Już w pierwszym meczu Orange Ekstrkaklasy akutalny Mistrz Polski czyli Zagłebie Lubin gościu Mistrza z lat odległych poniewaz Mistrza Polski sprzed 10 lat czyli Łódzki Widzew.Murowanym faworytem tego spotaknie jest zespoł z Lubina świadczy to przedewszystkicm ze są akutalnym Mistrzem Poslki a w ubiegłym sezonie plasował sie w dolnych częsciach tabeli.Do klubu z Lubina dołaczył kilku piłakrzy m.in ex-widzewiacy czyli Piotr Włodarczyk i Michał Goliński dalej Tiago Gomes,André Nune,ALeksander Ptak,Przemysław Kocot,Łukasz hanzel te wzmocnienia są powiedziałbym bym bardzo przeciętne jak na Mistrza Polski.Widzew pozyskał zaś wychowanka Santosu Douglasa grajac w Santosie partnerem w atku Douglasa był słynny Roibnho obeznie piłakrz Real Madrty jak każdy wie ???? Ugochukwu Ukah który ma za sobą występy w angielskim QPR jest to zawdonik grajcy podbonie do gracza Legii Diksona Choto wysoki szczupły szybki zdecydowany i też srodkowy obrońca,młody szesnatoletni wychowanek Widzew reprezentatn kraju do lat 16 Mikołaj Zwoliński,Tomasz Lisowski z Łęcznej to są piłakrze już zakontrawaoni Widzew palunje jeszcze 3 wzmocnienia i czeka na złozenie podpsiów przez zawoników na odpowienich dokumentach.Dlaczego jutro może byc niespodzinka?Po pierwsze ''Miedziowi'' w tygodniu grają mecz Eliminacji Ligi Mistrzów ze Steauą Bukareszt i napewno już są głeboko myslami włąsnie w tym spoakniu bo to wielkie wydarzenie dla miasta i klubu.Po drugie Zagbłebie w poprzedniej rundzie w perwnym momencie do 60 min prowadziło z Zagłbeiem 2-1 i to w Lubinie i wtedy działacze z Bełchatowa zacierali ręce na Majstra jednak osłabiony wtedy WIdzew przegrał ten mecz 2-4 głownym osłabieniem był brak Fabiniaka w bramce i broniacy bodajże 2 mecz w Ekstralkaslie zupełnie nie poddołał zadaniu.Po trzecie Widzew prezentował się obiecująco w sparingach w dwóch ostatnich na boiskach rywala w Warszawie z Legią i w Krakowie z Wisła nie stracił gola a w Krakowie zdołał strzlić jednego i wygrał.Po czwarte w klubie został Bartosz Fabiniak,Jospeh Oschadogan czyli dwaj głowni dowodzący Widzewską obroną.Jospeh to naprawde na polkich boiskach gra jak profesor teraz na srodku bedzie grał z solidnym Ukahem na boku Broź lub Kłos i na przeciwnej stronie Lisowski który mecze z Zagłebiem w barwach Łecznej wspomina bardzo dobrze.Po piąte piłakrze Zagłebia bedą uważac na nogi w ostrych starciach ponieważ bedą napewno nie osuzkujmy się oszczedzac sie na mecz Ligi Mistrzów.Po szóste w środe była prezentacja piłakrzy i nowego inwestora czyli pana Sylwestra Cacka który zapowidział że za 6 lat bedzie miejsce w eurpoejkich pucharach a za 10 lat Widzewiacy sie w nich zadomowią powiedział również Jesli chłopaki beda wygrywali o premie niech się nie amrtwai i na korzystny wynik w Lubinie przygotowane sa już fundusze to dodatku bodziec dla piłakrzy.Po siódme dobra ofensywa:genialny techicznie Stefano Napoloeni strzelce gola w sparingu z Wisła(moze ktoś widział poprstu osmieszył 3 obornów Białej Gwizdy i łdanym strzałem zdobył gola) w ataku zapewne pomagac mu bedzie Dougals z ktorego szkoleniowcy WIdzea są zadowoleni lub Sasha Bogunovi który w ostatnim emczu w Lubinie strzlił dwa gole.Po osme do Lubina wybiera się około 600 osób z RTS-u i piłkarze z Miasta Włókniarzy o doping nie muszą sie martwić.Na 36 spotakań rozgrenych między WIdzewem a Zagłebiem Widzew ma lepszy bilans ponieważ zwycięzał 14 razy zaś Zagłębie 12 i dziesiec razy pjedynek tych druzyn konczył się remisowo.Wg mnie w tym mecuz prawdopodna jest niespodzinka a kurs zachęcającyyy ????
Prawdopodobne składy
Zagłębie: Vaclavik - Grzegorz Bartczak, Stasiak, Arboleda, Thiago - Rui Miguel, Mateusz Bartczak, Iwański, Goliński - Włodarczyk, ''Nunes''.
Trener: Czesław Michniewicz
Widzew: Fabiniak - Kłos, Oshadogan, Ukah, Łukasz Broź - Budka, Juszkiewicz, Kuklis, Lisowski - Douglas, Napoleoni.
Trener: Michał Probierz
Przpraszam za pismo ale bardzo się speisze jestem strasnzie dzis zabiegany jestem bardzo zadowolony ze napsaiłem wogoel tą analize bo już bałem się ze nie dam rady
Czerwona Armia rusza na Lubin :twisted: