>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

1. kolejka LaLiga 2025/2026 [15.08.2025 - 19.08.2025]

ibis 2M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Zrzut ekranu 2025-07-13 o 14.39.50.png

Nie masz konta w Fuksiarz, nic straconego - załóż je wchodząc na fuksiarz.pl lub klikając w baner i odbierz 50% do 1000 zł. Zwrot w gotówce bez obrotu + 2 Freebety!1000x200.png

dracond 323,8K

dracond

Użytkownik
Pokuszę się o rozpoczęcie dyskusji, chociaż nie spodziewam się wielkiego odzewu, bo jakoś mało widzę na necie przemyśleń innych graczy. Rozpoczynamy sezon la liga od wielu zawirowań, zmian trenerskich, kadrowych oraz organizacyjnych. Skoncentruję się na jednej z ulubionych drużyn do hejtowania w tej lidze, czyli Realu Madryt. Nieudany (jak na standardy tego klubu oczywiście) ubiegły sezon, zmiany w sztabie trenerskim, roszady kadrowe, kontuzje, utarczki słowne, szum medialny, nowe transfery, wielkie oczekiwania, przepychanki kontraktowe, turniej w USA opóźniający przygotowania i skracający odpoczynek - wszystkie te elementy sprawiają, że nie mogę sobie odpuścić szukania niespodzianek na początku sezonu, zanim maszyna się dotrze. Mam oczywiście na uwadze, że ubiegły sezon Real zaczął nieźle, bo chociaż grał niezbyt efektownie, to robił wyniki, a jak zaczął grać efektowniej to wyniki ulotniły się, ale tym razem zaryzykuję, bo zbyt dużo zmian nastąpiło w klubie. Co prawda pierwszy rywal - Osasuna - to żadna potęga, ani nawet tzw. janosik, żeby zabierać punkty bogatym i oddawać biednym, ale myślę, że kurs 11.00 na ich zwycięstwo jest wart uwagi. Jest to oczywiście do zagrania symbolicznie, bo prędzej można spodziewać się remisu w tym meczu, zatem x2 po kursie 3,45 to już absolutny musik w moich planach. Niemniej patrząc na dziurawą, ale papierowo dobrą obronę Realu, a w praktyce reklamę szwajcarskiego sera zmiksowanego z drewnianą esencją Rasiaka, planuję przez kilka dobrych, pierwszych kolejek grać bts. Chyba, że szybko przekonają mnie do zmiany podejścia, ale wątpię. Do meczu jeszcze lekko ponad tydzień, więc wiele może się zmienić, ale w moim przekonaniu co najwyżej na gorsze dla Realu. Jakaś aferka szatniowa, może dodatkowa kontuzja, każda taka akcja to cegiełka do moich predykcji.
Moje propozycje na mecz Real Madryt - Osasuna (19.08.2025 r.):
- obie drużyny strzelą gola (bts): 2,08
- Osasuna wygra lub remis (x2): 3,45
- Osasuna wygra mecz: 11,00 (za symboliczną kwotę)
- Real prowadzi do przerwy, Osasuna wygrywa mecz (1/2): 100,00 (to już tylko dla zabawy, za mocno symboliczną kwotę).
(kursy z Fortuny - wszędzie indziej widzę wyższe, ale podaję z jedynego dopuszczalnego na tym forum buka, którego używam).

Otrzymane punkty reputacji: +984
successful 3,3M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Mallorca - Barcelona
Typ: Lamine Yamal strzeli
@2.72 Superbet

Na inaugurację La Liga w obecnym sezonie Robert Lewandowski najprawdopodobniej będzie pauzował ze względu na kontuzję. Nabawił się urazu mięśnia dwugłowego uda. W tej sytuacji niechybnie inni jego koledzy z drużyny jako pierwsi wpiszą się na listę strzelców. Zastanawiam, czy będzie to Raphinha czy też Yamal. Obaj prezentują równą formę, punktowali w towarzyskich sparingach i są gotowi do gry. Stawiam na młodszego z nich. Regularnie strzela bramki i otrzymuje bardzo wysokie noty. W ubiegłym sezonie strzelił 9 bramek, ale wpisał się na listę jako rekordzista ubiegłego sezonu w La Liga pod względem asyst. Dziś sam może strzelić, bo to nie Lewy będzie głównodowodzącym. O gola Barcy się nie martwię, pozostaje kwestia który z piłkarzy zapunktuje.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2955
ibis 2M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Ogólnie wczoraj mi wpadła dość ciekawa informacja odnośnie rejestracji zawodników jak i składów poszczególnych ekip przed pierwsza kolejka.

Sevilla rozegra swój pierwszy mecz La Liga sezonu 2025/26 przeciwko Athletic Club. Na dzień dzisiejszy ma tylko 12 zawodników pierwszego składu!

Gorzej to wyglada u innych ekip. Levante mają na ten moment zgłoszonych trzech piłkarzy z pierwszego składu.
Real Oviedo i Elche mają po 12 zawodników.
Getafe – 13.
Celta – 14.

Otrzymane punkty reputacji: +2767
dracond 323,8K

dracond

Użytkownik
Ogólnie wczoraj mi wpadła dość ciekawa informacja odnośnie rejestracji zawodników jak i składów poszczególnych ekip przed pierwsza kolejka.

Sevilla rozegra swój pierwszy mecz La Liga sezonu 2025/26 przeciwko Athletic Club. Na dzień dzisiejszy ma tylko 12 zawodników pierwszego składu!

Gorzej to wyglada u innych ekip. Levante mają na ten moment zgłoszonych trzech piłkarzy z pierwszego składu.
Real Oviedo i Elche mają po 12 zawodników.
Getafe – 13.
Celta – 14.
To faktycznie ciekawe info, ale jednocześnie myślę, że planowy zabieg. Z tego co widzę, to Sevilla ma już zgłoszonych 15 zawodników. Reszta wymienionych przez Ciebie też się uzupełnia. Pewnie zostawili sobie bufor na ewentualne transfery, bo jeszcze mają okienko, a jak nic z tego nie wyjdzie, to uzupełnią skład zawodnikami z drugiej drużyny. Kiedyś tak się robiło, ale od kilku lat nie analizuję zbytnio polityki federacji i nie śledzę tych kruczków prawnych. Stworzyli tyle popieprzonych przepisów, że sami się w nich gubią.
Biorąc jednak pod uwagę tę sytuację, to jakie pomysły na pierwszą kolejkę? Okrojone składy wcale nie muszą być słabsze - to może być świetnie przygotowana do sezonu żelazna jedenastka zespołu :) Nadal wygląda to lepiej niż Real Madryt chwilowo bez pomocników 😅 Nominalnie pomocników mają, tylko czy oni jeszcze pamiętają jak się gra na tej pozycji...? Taki Valverde, człowiek od wszystkiego: i gola strzeli, i na pomocy zagra, i na obronie jak trzeba.

ibis 2M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
To faktycznie ciekawe info, ale jednocześnie myślę, że planowy zabieg. Z tego co widzę, to Sevilla ma już zgłoszonych 15 zawodników. Reszta wymienionych przez Ciebie też się uzupełnia. Pewnie zostawili sobie bufor na ewentualne transfery, bo jeszcze mają okienko, a jak nic z tego nie wyjdzie, to uzupełnią skład zawodnikami z drugiej drużyny. Kiedyś tak się robiło, ale od kilku lat nie analizuję zbytnio polityki federacji i nie śledzę tych kruczków prawnych. Stworzyli tyle popieprzonych przepisów, że sami się w nich gubią.
Biorąc jednak pod uwagę tę sytuację, to jakie pomysły na pierwszą kolejkę? Okrojone składy wcale nie muszą być słabsze - to może być świetnie przygotowana do sezonu żelazna jedenastka zespołu :) Nadal wygląda to lepiej niż Real Madryt chwilowo bez pomocników 😅 Nominalnie pomocników mają, tylko czy oni jeszcze pamiętają jak się gra na tej pozycji...? Taki Valverde, człowiek od wszystkiego: i gola strzeli, i na pomocy zagra, i na obronie jak trzeba.
Racja zgodzę się z Tobą, że może to być zasłona dymna przed pierwsza kolejka. Nie wyobrażam sobie żeby na ławce rezerwowych siedziało zaledwie dwóch czy trzech graczy.
Co do samych typów na ta kolejkę, to jak wiemy pierwsze spotkania to jedna wielka niewiadoma, ale spróbujmy...

21:00 Villarreal - R. Oviedo
poniżej 2.5 gola @ 1.92
Superbet

Beniaminek dość słabo wypadł w sparingach jeśli chodzi o zdobywanie bramek. Trzy ich mecze skończyły się bezbramkowym remisem, a w pozostałych trzech strzelili zaledwie trzy gole. Jakby tego było obie drużyny spotkały się trzy tygodnie temu i tu właśnie padł bezbramkowy remis. Ofensywa gości jest z pewnością do poprawy bo widać, że maja problem z zdobywaniem goli. Jak ich sama gra wyglada, tego niewiem bo nie oglądałem ich spotkań, a bazuje bardziej na statystykach tej drużyny.
Gospodarze latem stracili podstawowych dwóch graczy. Baena odszedł do Atletico oraz Barry do Evertonu.
W ich miejsce przyszli Partey z Arsenalu oraz napastnika Moleiro z Las Palmas. Uważam jednak, że po stracie dwóch ważnych graczy, a do tego napastników, Villarreal stracił na jakości jeśli chodzi o atak.
Nowi zawodnicy naprawdę musieliby być strzałem w dziesiątkę aby zastąpić sprzedanych graczy.
Z racji, że jest to pierwsza kolejka, do tego statystyki pokazują, że tych goli nie padało za wiele, obie drużyny spotkały się w meczu towarzyskim i padł bezbramkowy remis, to proponuje poniżej 2.5 gola.​

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +487
Ardnas 30K

Ardnas

Użytkownik
Mallorca - Barcelona
Barcelona O 2,5 G 2,44 Betclic 0:3

Tak prawdzie mówiąc to początek sezonu jest najgorszy do grania, bo nie wiadomo nic, kto o co będzie grał i w jakiej jest formie. Mi z autopsji od kilku sezonów dość nieźle idzie na przestrzeni marca-maja, a przede wszystkim w maju na te 2-3 kolejki do końca sezonu bo wtedy łatwo odczytać z tabeli kto o co gra, komu nie zależy, kto może odpuścić, kto ma "must win" itd. itd.
Jednak skupmy się na sobotnim meczu, a raczej typie który jest prosty jak budowa cepa czyli: "DAWAJ NA BARCE ALLINKĘ MORDO !!! PEWNIEJSZE NIŻ ŚMIERĆ !!!". Bez żartów, to kto śledzi piłeczkę ten wie jak gra teraz Barcelona odważnie i do przodu. Młodzi zawodnicy w ataku jak Yamal, Raphinha, a jeszcze tam jest Pedri, Olmo, Gavi czy Lopez, oraz Rashford czy Robercik. Śmietanka wybuchowa, więc liczę na ten młodzieńczy zapał, odważne wykończenia, ryzykowną grę do przodu. Raczej ciężej znaleźć mecz gdzie over nie został pokryty niż typ by nie wszedł.
Mallorca potrafiła w towarzyskich dostać 0:4 od Lyonu. Za to Barcelona: 5:0 0:5 3:7 1:3 0:3 2:3 0:2 4:3 3:3(4:3 z Interem) 1:2 3:3 2:2(3:2 z Realem) 1:0*Z Majorką 4:3... itd. itd. Niektóre mecze z hokejowymi wynikami jak 7:1 z Valencią czy magiczny mecz 4:5 z Benficą, 4:4 z Atletico Madryt, 2:5 z Realem itd. itd.. 102 bramki strzelone w poprzednim sezonie dzielimy na 38 meczów, daje średnią 2,68 gola na mecz.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3490
ibis 2M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Gazzaniga nie wszedł dobrze w pierwsza kolejkę. Najpierw błąd przy pierwszej bramce, przy stanie 0:2 kolejny błąd, sprokurowany rzut karny i czerwona kartka.
Girona - Rayo V. 0:3 do przerwy. Czy Girone stać na gola w takiej sytuacji?, chciałbym bo mam pograne, że obie strzela gola, a może się tu skończyć 0:5.

dracond 323,8K

dracond

Użytkownik
Gazzaniga nie wszedł dobrze w pierwsza kolejkę. Najpierw błąd przy pierwszej bramce, przy stanie 0:2 kolejny błąd, sprokurowany rzut karny i czerwona kartka.
Girona - Rayo V. 0:3 do przerwy. Czy Girone stać na gola w takiej sytuacji?, chciałbym bo mam pograne, że obie strzela gola, a może się tu skończyć 0:5.
Ten bts to Ci nieźle wszedł, ale farta też trzeba mieć. To co Girona dziś wyprawiała nie napawało optymizmem, że w drugiej połowie ten zakład wejdzie. Ale jednak to La Liga w całej swojej okazałości i pierwsza kolejka w swojej nieprzewidywalności. Przyznaję, że nie spodziewałem się takiego obrotu sprawy w tym meczu. W ubiegłym sezonie La Liga doświadczyła mnie tak wieloma underowymi meczami, że do takich spotkań podchodzę jak pies do jeża.

Natomiast co do Barcy, to wiadomo iż tam spoczywa wręcz obowiązek strzelania bramek. Niemniej początek sezonu to często powroty z wakacji, testowanie ustawień i dogrywanie się składu. Chciałbym, żeby liga wystartowała dobrze pod względem goli i dzisiejsze mecze dają nadzieję na to, ale nie wiem czy Barca wjedzie mocnym overem jutro. Tego życzę, ale pozwolę sobie poobserwować bez obstawiania.

Natomiast chodzi mi po głowie pewien szalony pomysł, aby jutro obstawić Real Sociedad. Nie mam żadnych racjonalnych argumentów na poparcie tego typu. Po prostu uważam, że mają szansę zaskoczyć na początku. Kurs 3.20 na ich wygraną? Chyba jednak przesadzony.

L 3M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Mallorca - Barcelona, Barcelona wygra @1.40 Superbet

Inauguracja nowego sezonu i dość niewygodny rywal, na równie niewygodnym terenie, w każdym razie każdy punkt jest ultra ważny w kontekście walki o tytuł mistrzowski. Barcelona ma za sobą niezły okres przygotowawczy, gdzie mocno przećwiczyła warianty ofensywne i strzeliła sporo bramek. Nie obyło sie także bez wpadek, ale z pozytywów, to na pewno nowy - mocny bramkarz Garcia, oraz alternatywa dla Lewego w postaci Rashforda. Mallorca w tym meczu poszuka swoich szans, ale myslę że Barca zrobi o minimum krok wiecej i wygra to spotkanie. Forma Barcy wydaje się być na zadowalającym poziomie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3650
R 2,2M

rr62dga

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna - Hiszpania, LaLiga
Godzina: 21:00
Spotkanie: Elche - Betis
Typ: remis
Kurs: 3,30
Bukmacher: Superbet
Analiza:
Pierwsza kolejka i pierwszy mecz Elche po powrocie do LaLigi z szóstą drużyną poprzedniego sezonu Betisem Sewilla. Elche awansował z drugiego miejsca za Levante i stanie przed trudnym zadaniem bowiem po meczu z Betisem będzie miał wyjazd do Madrytu na mecz z Atletico. Betis to jednak bardzo niewygodny dla Elche rywal bowiem w dwóch ostatnich spotkaniach komplety punktów wywozili stąd piłkarze Betisu. Dobry start Elche tutaj jest zatem priorytetem, by od początku nie ugrzęznąć w dole tabeli. Remis będzie dobrym rezultatem dla gospodarzy i pewno do przyjęcia przez ekipę gości zatem taki "pokojowy typ"

R 2,2M

rr62dga

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna - Hiszpania, LaLiga
Godzina: 21:00
Spotkanie: Real Madryt - Osasuna
Typ: mecz/liczba goli: Real i powyżej 1,5
Kurs: 1,45
Bukmacher: Superbet
Analiza:
Zamykający pierwszą kolejkę mecz wicemistrza z dziewiątą drużyną poprzedniego sezonu- w Madrycie zagra Real z Osasuną. Faworytem bukmacherów do obrony tytułu jest wprawdzie Barcelona ale Real nie byłby Realem gdyby również nie mierzył w tytuł. Kilka ciekawych transferów za grube miliony euro: Huijsen z Bournemouth za 59,5 mln, Carreras z Benficy za 50 mln oraz ostatnio Mastantuono z River Plate za 45 mln i pytanie czy szybko przełoży się to w korzystny sposób na wyniki drużyny. Przed rokiem mecz z Osasuną na Santiago Bernabeu zakończył się wynikiem 4:0 dla Królewskich- teraz też powinna być wygrana chociaż może nie tak optymistyczna.

Do góry Bottom