Pokuszę się o rozpoczęcie dyskusji, chociaż nie spodziewam się wielkiego odzewu, bo jakoś mało widzę na necie przemyśleń innych graczy. Rozpoczynamy sezon
la liga od wielu zawirowań, zmian trenerskich, kadrowych oraz organizacyjnych. Skoncentruję się na jednej z ulubionych drużyn do hejtowania w tej lidze, czyli Realu Madryt. Nieudany (jak na standardy tego klubu oczywiście) ubiegły sezon, zmiany w sztabie trenerskim, roszady kadrowe, kontuzje, utarczki słowne, szum medialny, nowe transfery, wielkie oczekiwania, przepychanki kontraktowe, turniej w
USA opóźniający przygotowania i skracający odpoczynek - wszystkie te elementy sprawiają, że nie mogę sobie odpuścić szukania niespodzianek na początku sezonu, zanim maszyna się dotrze. Mam oczywiście na uwadze, że ubiegły sezon Real zaczął nieźle, bo chociaż grał niezbyt efektownie, to robił wyniki, a jak zaczął grać efektowniej to wyniki ulotniły się, ale tym razem zaryzykuję, bo zbyt dużo zmian nastąpiło w klubie. Co prawda pierwszy rywal - Osasuna - to żadna potęga, ani nawet tzw. janosik, żeby zabierać punkty bogatym i oddawać biednym, ale myślę, że kurs 11.00 na ich zwycięstwo jest wart uwagi. Jest to oczywiście do zagrania symbolicznie, bo prędzej można spodziewać się remisu w tym meczu, zatem x2 po kursie 3,45 to już absolutny musik w moich planach. Niemniej patrząc na dziurawą, ale papierowo dobrą obronę Realu, a w praktyce reklamę szwajcarskiego sera zmiksowanego z drewnianą esencją Rasiaka, planuję przez kilka dobrych, pierwszych kolejek grać bts. Chyba, że szybko przekonają mnie do zmiany podejścia, ale wątpię. Do meczu jeszcze lekko ponad tydzień, więc wiele może się zmienić, ale w moim przekonaniu co najwyżej na gorsze dla Realu. Jakaś aferka szatniowa, może dodatkowa kontuzja, każda taka akcja to cegiełka do moich predykcji.
Moje propozycje na mecz Real Madryt - Osasuna (19.08.2025 r.):
- obie drużyny strzelą gola (bts): 2,08
- Osasuna wygra lub remis (x2): 3,45
- Osasuna wygra mecz: 11,00 (za symboliczną kwotę)
- Real prowadzi do przerwy, Osasuna wygrywa mecz (1/2): 100,00 (to już tylko dla zabawy, za mocno symboliczną kwotę).
(kursy z
Fortuny - wszędzie indziej widzę wyższe, ale podaję z jedynego dopuszczalnego na tym forum buka, którego używam).