Dania - Włochy
Typ: Włochy @ 1,70 Totolotek0:2 Pellegrini sztos, wow!!
Jakby co ten artykuł jest z wczorajszego południa, a tego samego dnia około 16:00 trener Duńczyków na konferencji prasowej się z tego śmiał. Tylko dwóch zawodników faktycznie ma problemy (nie są to topowi gracze), cała reszta normalnie odbyła wieczorny trening.
W takie doniesienia nie ma co też do końca wierzyć, fajnie, że wklejacie info o tym, ale też to nie jest przeważnie wyrocznia odnośnie typów. Ale może mieć jakiś tam wpływ, choć jednak należy wiedzieć, że organizmy sportowców są bardziej wytrenowane i znoszą to też inaczej niż zwykły śmiertelnik. Tak mi się wydaje.
Chociaż moim zdaniem nawet bez tej informacji o wirusie i tak Włosi są faworytem tego starcia. Skład robi wrażenie, nie są to tylko nazwiska, bo każdy z tych piłkarzy ma za sobą świetny sezon w
Serie A, gdzie grali sporo i jak niektórzy robili ogromne wrażenie.
Duńczycy przyjechali już do Polski bez Dolberga i Sisto m.in, którzy mogliby się w tej kadrze znaleźć. W eliminacjach
Dania miała słabą grupę, umówmy się. Bułgaria, Rumunia,
Walia czy Luksemburg i Armenia... Nikogo wielkiego nie pokonali. Teoretycznie gwiazdą zespołu ma być Lucas Andersen, który swego czasu grał w Ajaxie, ale tam nie pzrebił się za bardzo i nie podbił Amsterdamu. Nie ma jakichś wybijających się nazwisk, mógłby być wspomniany Dolberg czy Sisto, ale nie ma ich.
Dania w młodzieżowej piłce w ostatnich latach kiepsko. Na Euro u-21 największy sukces to półfinał przed dwoma laty w Czechach, a tak to nie potrafili przejść nawet fazy grupowej nigdy.
Włosi z takim pokoleniem i składem powinni dzisiejszy mecz wygrać, ja mam to zagrane już od tygodnia, gdy kurs jeszcze był @1,75, ale gdy tylko ukazała się kadra to ja w Italię mocno wierzyłem. To mój faworyt do złota, choć to co wczoraj Hiszpanie pokazali też budzi podziw, Asensio jednak to pan piłkarz już. A Włosi musża niektórzy dopiero potwierdzić swoją klasę.
Niemcy - Czechy
Typ: Obie strzelą? TAK @ 1,85 Totolotek2:0 Schick jakie pudła uuhh
Teoretycznie mecz ze wskazaniem na Niemców, ale na papierze tylko. Bo
Niemcy wcale nie maja jakiegoś wybitnego składu na ten turniej. Owszem może i ofensywa robi wrażenie, bo Gnabry, Meyer czy Dahoud, to juz znaczący piłkarze, ale jak się spojrzy na defensywe i bramkę? No własnie. Taki oto skład dziś znalazłem w przewidywanych na Twitterze Tomasza Urbana, znanego fanatyka piłki niemieckiej:
"Bild zgodny z kickerem więc pewnie tak będzie: Pollersbeck - Toljan, Kempf, Stark, Gerhardt - Arnold, Dahoud - Weiser, Meyer, Gnabry - Selke"
Więc widać podział, Od Arnolda w górę jest moc, a im bardziej w tył, tym gorzej. Tak ja to widzę.
A Czesi? A oni mają niesamowity tercet z przodu. Jankto - Schick - Cerny. To będzie postrach niemieckiej defensywy dziś. Czesi na tym zamierzają oprzeć grze. Schick to już jest fenomen, w Sampdorii Genua jak wchodził i grał to robił robotę. Jeden z jego goli w stylu Denisa Bergkampa, wysoki, a ponadto technicznie zaawansowany perfekt. To wielki talent. W eliminacjach 10 bramek, Cerny i Jankto na skrzydłach zrobią szum. Szkoda, że w kadrze nie ma Cermaka, bo też w eliminacjach wiele znaczył.
Czesi strzelają, ale i defensywa słabsza, bo trochę goli w meczach z ich udziaem padało. Ostatnie towarzystkie gry to np 2:1 z Azerbejdźanem, 2:1 z Polską, 1:3 z
Portugalia, 4:1 ze Słowacją. Grać potrafią, potencjał tam jest.
Niemcy aż tak silnej kadry nie mają. Według mnie będą dziś bramki w Tychach.
A Wy jak widzicie dzisiejsze mecze? Mile widziana dyskusja i konstruktywna wymiana argumentów