Zbieram się i zbieram do napisania coś o środzie i w końcu się zebrałem. Strasznie ciężko mi szło może dlatego, że oferta spotkań na środę znacznie mniej ciekawsza w porównaniu do rewelacyjnego wtorku. Do tego kursy zbytnio nie zachęcają do grania środowych spotkań. Zainteresowały mnie 4 mecze w których nie starałem się szukać sensacyjnych rozwiązań bo takich nie przewiduję, kursy dosyć niskie ale to spowodowane jest że wszyscy faworyci, może poza Juventusem, grają na własnym terenie.
Shakhtar Donieck - Nordsjaelland
Zacznę od spotkania Shakhtara z drużyną której nazwę nie jestem w stanie wymówić. Zbyt dużo nie wiem o gościach poza tym, że w lidze na 9 spotkań 2 przegrali i 3 zremisowali co jest mało imponującym wynikiem jak na ligę duńską. Trochę więcej jestem w stanie powiedzieć o gospodarzach tego meczu a zacznę od piorunującej statystyki na której w zasadzie mógłbym poprzestać. Drużyna z Doniecka w tym sezonie wygrała wszystkie 9 meczów w swojej lidze strzeliła w nich 32 brami, tracąc tylko 4. To rewelacyjny wynik jak na bardzo mocną ligę ukraińską , dodam jeszcze że nie słyszałem o żadnych kontuzjach (poprawcie mnie jeśli się mylę) oraz fakt iż mecz zostanie rozegrany na 52 tysięcznej Donbas Arenie. Uwarzam że drużyna z takimi nazwiskami jak Eduardo, Luiz Adriano, Willian, Srna i Chygrynyskiy bez problemu wpakuje kilka bramek drużynie z Dani.
Handicap (0:1) typ 1, @ 1,78 Bwin
Nordsjaelland nie strzeli, @1,65 Bwin
Shakhtar wygra i w meczu over 2,5 gola, @ 1,78 Bwin
Manchester Utd – Galatasaray
Drużyna z Old Traford doskonale pamięta co wydarzyło się w zeszłym sezonie
LM i jestem pewny że nawet Van Persie, którego wtedy nie było zrobi wszystko co jest możliwe a nawet jeszcze więcej żeby coś takiego się nie powtórzyło. Sir Alex Ferguson jest zbyt doświadczonym szkoleniowcem by nie wyciągnąć wniosków z tamtego sezonu. Wtedy właśnie przez takie spotkania jak z Fc Basel u siebie nie awansowali oni do dalszej fazy rozgrywek. Gospodarze dobrze prezentują się w ataku gdzie wspomniany wyżej pan wraz z Kagawą , Hernandezem oraz Nanim na skrzydle i wiecznie młodym Scholesem w środku są w stanie rozmontować obronę rywali conajmniej kilka razy w meczu. Dużo gorzej ma to się w obronie gdzie Vidic i Ferdinand z powodu braku formy nie prezentują już tego poziomu co kiedyś. Rywalem ich będzie drużyna ze Stambułu, która jest niepokonana w swojej lidze, nie mają żadnych fajerwerków w składzie a fakt że Altintop łapie się do 11 świadczy tylko na niekożyść. Moim zdaniem nie ma sensu pisać o Galatasaray gdzyż jest to drużyna o klase słabsza od rywal i tylko od podejścia i zaangażowania Utd będzie zależeć wynik tego meczu. Przy błędach obrony Manchesteru powinni coś strzelić ale będzie to zdecydowanie za mało żeby wygrać to spotkanie.
Handicap (0:1) typ 1, @1,70 Bwin karny ;/
over 2,5 gola w meczu, @ 1,55 Bwin
BTS, @ 2,05 Bwin
FC Barcelona – Spartak Moskwa
Wyniki Barcelony nijak się mają do obecnej formy, która co prawda idzie w górę ale wciąż jej daleko do optimum. Jednak na rywala z Moskwy powinno to spokojnie wystarczyć
. Drużyna Spartaka nie zachwyca w lidze, nie przekonała mnie również w dwumeczu z Fenerbahce, ciężko mi znaleść jakikolwiek argument ratujący ją przed wysoką porażką jaka czeka ich prawdopodobnie na Camp Nou. Barcelona bez formy i Puyola powinna sobie sobie spokojnie poradzić z drużyną pokroju Spartaka tymbardziej że u siebie ani jedno ani drugie nie jest im potrzebne do wysokich wygranych.
Handicap (0:2) typ 1, @ 1,78 Bwin
over 1,5 pierwsza połowa, @ 1,72 Bwin
Chelsea – Juventus
Najciekawsze środowe spotkanie to mecz na Stamford Bridge pomiędzy liderami ligi angielskiej i włoskiej. Na tym podobieństwa się nie kończą, obie drużyny wygrały pierwsze 3 spotkania, obie strzeliły sporo bramek, obie są faworytem do wyjścia z tej grupy, i w tym momencie podobieństwa się kończą gdyż tylko jedna z nich została upokorzona w Super-pucharze Europy. Chelsea podobnie do Barcelony ma za dużo punktów jak na tak mało przekonywującą grę. Nie ma mowy o powtórce z Monaco ponieważ do składu wrócił Terry ale to może być za mało na rozpędzony Juventus, który w
Serie A nie pozostawia złudzeń rywalom. Stara Dama to trzon reprezentacji Włoch, Chelsea może nie jest trzonem reprezentacji Angli ale mimo to coś mi mówi że ten mecz będzie bardzo podobny do tego z euro, podobny w tym sensie że Włosi będą atakować a Anglicy się bronić i odpowiadać nieskładnymi atakami, tylko że tym razem padnie więcej bramek. Nie stawiam tutaj czysto na żadną z tych drużyn bo teoretycznie każdy wynik może paść ale przychylę się trochę do Juventusu bo według mnie grają dużo bardziej przekonywujący
football.
Handicap (0:1) typ 2, @1,70 Bwin
BTS, @ 1,85 Bwin
Juventus strzeli, @ 1,45 Bwin