Wczoraj ostrożna gra na faworytów była nie najlepszym pomysłem zobaczymy jak to się rozwinie dzisiaj:
Atletico - Zenit Typ over 2.5 gola Kurs: 1,72 Bet365 Wynik: 3:1
Miałem przyjemność oglądania wszystkich spotkań obu drużyn w tym sezonie, zarówno Spalletti jak i Simeone stawiają na ofensywny futbol, co przy potencjale kadrowym oby zespołów przynosi efekty w postaci dużej liczby zdobytych goli (oba zespoły mają od początku sezonu po jednym meczu bez strzelonej bramki), średnia bramek w meczu Atletico to 3,3 gola na mecz, Zenitu 3,23. Myślę, że to powinno wystarczyć. Ponadto Zenitowi zdarza się tracić bardzo głupie bramki, co przy prawdopodobnym naporze Atletico będzie sprzyjać mojemu typowi. Zagrałbym pewnie większy over, ale za kartki pauzuje dzisiaj Diego Costa, to ważny zawodnik w układance Simeone, zastąpi go być może sprowadzony z Vallecano Leo Baptistao, którego tak naprawdę nie wiadomo na co stać, w drużynie Zenitu z kolei po kontuzji do kadry wraca Hulk, aczkolwiek nie sądzę by zaczął mecz w pierwszym składzie. Bardzo jestem ciekawy jak zaprezentuje się Zenit, na tle bardzo dobrego przeciwnika, potencjał mają duży, a kursy na gospodarzy w okolicach ~1,45 nie warte gry moim zdaniem. Zadowolę się typem over 2.5 gola, ponadto jeżeli Zenit zdobędzie gola to największe szanse na ich zdobycie mają w mojej opinii Danny i Kerzhakov, a kursy do gry 4fun bardzo fajne:
Danny strzeli Kurs: 5 Bet365
Kerzhakov strzeli Kurs: 4,33 Bet365
Chelsea - Basel Typ over 3.5 kartki Kurs: 1,80 Bet365 Wynik: 2
Linia moim zdaniem zaniżona przynajmniej o kartkę i jest to mój główny typ na dzisiaj. Sędzia dzisiejszego meczu to Włoch Daniele Orsato - krótko: na ostatnie 19 spotkań sędziowanych przez niego tylko raz pokazał mniej niż 4 kartki. Basel - w tych teoretycznie trudniejszych ligowych meczach zagrali z trzema drużynami pierwszej piątki w tabeli, kończyli te mecze z dorobkiem co najmniej 3 żółtych kartek. Podobnie w ostatniej fazie eliminacji do
LM - w dwumeczu z Ludogorets otrzymali po 3 kartki w meczu. A dzisiaj czeka ich zadanie najtrudniejsze, z pewnością agresja będzie wpisana w ich taktykę, a i Chelsea nie wierzę, że skończy ten mecz bez żółtej kartki na koncie. Na przełomie kwietnia i maja tego roku zagrali dwumecz w Lidze Europy - skończyło się na odpowiednio 5 i 4 kartkach.
Barcelona - Ajax Typ: over 4 gole (4 gole - zwrot) Kurs: 1,97 Bet365 Wynik: 4:0
Liczba kartek: over 3.5 Kurs 2,00 Bet365 Wynik: 2
Oj, nie będę specjalnie zaskoczony jeżeli Barca powtórzy 7 bramkową wygraną jak z Levante na inaugurację ligi. Goście mimo nie najgorszych wyników w lidze moim zdaniem grają słabo, nawet na tle rywali z Eredivisie, przed sezonem stracili Eriksena i kluczowego obrońcę Alderweirelda. W dotychczasowych meczach wyjazdowych tego sezonu straty bramkowe: 2, 3, 3, 1. Wiadomo jaką drużyną jest Barca, potencjał w ataku ogromny, a do tego dziurawa defensywa z nieruchawą Shakirą na czele :grin:. Bardzo podoba mi się przewidywana jedenastka na ten mecz: Valdés; Adriano, Piqué, Mascherano, Alves; Busquets, Cesc, Iniesta; Neymar, Messi, Alexis. Plusy: brak Pedro, będący w świetnej formie Cesc w pierwszym składzie, Messi z Neymarem razem na boisku (obiecująco ich współpraca wyglądała) i potrafiący zdobywać gole Adriano w miejsce kontuzjowanego Alby. Pewną niewiadomą będzie wpływ wczorajszej smutnej wiadomości z obozy Barcy - zmarł ojciec Gerardo Martino - po dzisiejszym meczu szkoleniowiec uda się do ojczyzny. Pytanie jak to wpłynie na zespół, sądzę, że będą jeszcze bardziej zmobilizowani. Rzadko gram taki typ po proponowanym kursie, ale tym razem wydaje mi się mimo wszystko warty zagrania. Do tego fajny kurs na over 3.5 kartki - w Eredivisie Ajax kartek łapie mało, ale rywale nie stanowią takiego zagrożenia jak Barca, pewnie kolejny raz ostro skopany zostanie Neymar, do tego zdarzające się błędy w obronie gospodarzy mogą wygenerować jakąś kartkę no i za symulację może coś wpaść. Sędzia Svein Oddvar w pucharach kartek nie żałuje. W niedawnym meczu Celtic - Shakhter Karagandy, który miał przebieg podobny jak zapowiada się dzisiejszy mecz pokazał 6 kartek. Do tego jeżeli ktoś ma możliwość to bardzo prawdopodobne, że kartkę otrzyma boczny obrońca Boilesen - otrzymał kartkę w 3 ostatnich meczach.
I ostatnia propozycja:
Schalke - Steaua Typ: BTS Kurs 2,00 Bet365 Wynik: 3:0
Schalke ostatnie dwa mecze z czystym kontem? To sporo jak na tą drużynę, do tego dzisiaj bez zawieszonego Jermaina Jonesa. Kilka ogólników... Steaua w do tej pory na wyjazdach zdobywała dokładnie po 2 gole, w weekend u siebie wbili rywalom 5 goli. Można wniosek wysnuć, że ze zdobywaniem goli problemów nie mają, dzisiaj rywal znacznie lepszy od dotychczasowych, ale na jedną bramkę z pewnością ich stać. Schalke u siebie w dwóch meczach łącznie 5 goli, Szalai daje radę z zastępowaniem Huntelaara, więc jego brakiem bym się nie przejął nadto, warty uwagi jest fakt, że Steaua sprzedała kluczowego obrońcę Chirichesa. Kurs moim zdaniem adekwantny do ryzyka i warty zagrania. Wczoraj zawiodłem się na Anderlechcie, który nic nie wsadził, to dzisiaj
fortuna się powinna odwrócić
Tak luźno jeszcze powiem, że nie polecam taśm na teoretycznych faworytów, bo coś za mało niespodzianek wczoraj było