hawkeyesti
Forum VIP
Nie neguję typu ale nie bardzo rozumiem sens brania pod uwagę zeszłego sezonu jako oznaki zwyżki formy. Piszesz o dobrych transferach a chyba patrzysz tylko na nazwiska. Wołąkiewicz przez pół roku w Rumunii zagrał chyba tylko raz ogon, Wójcicki i Sandomierski to filary najgorszej defensywy ligi poprzedniego sezonu (jeśli już do tego się odnosisz). W sparingach ledwo ograli Ruch który stracił przed sezonem filary (m.in. Kowalskiego, Starzyńskiego, Kuświka, Stawarczyka). Rużemberok zagrał na wpół rezerwami gdzie zabrakło chyba 4-5 grajków z podstawy (z tego co widziałem z składów bramkarza, 2 obrońców i 2 pomocników tak na moje oko), do tego wpiernicz z Koszycami. Mnie to nie przekonuje nic a nic. Zestaw to z Lechią. Solidne wzmocnienia w każdej formacji - Kuświk, Mak z przodu, Maloca w obronie o którego podobno kiedyś zabiegał Inter, do tego Pawłowski który może w końcu wypali i młody Marić do bramy. Ograny na luzie APOEL, remisy z Szachtarem, Hannoverem i Wolfsburgiem robią lepsze wrażenie, nawet jeśli rywale wystawili trochę zmienników to te sparingi dają więcej niż gry z przeciętniakami słowackiej ligi. Przypomnij mi kiedy ostatni raz Pasy wygrały w Gdańsku? Widać Lechia ma pomysł na drużynę, która jest mądrze i konsekwentnie budowana. Jak dla mnie to mocnym faworytem jest tutaj Lechia.Lechia Gdańsk - Cracovia Kraków X2 ako @2.05
Inauguracja rozgrywek T-mobile Ekstraklasy.
Cracovię stawiam na czarnego konia rundy jesiennej. Świetna runda wiosenna Cracovii gdzie wręcz niczym walec przejechali się po rywalach z grupy spadkowej + transfery zrobione z głową (Wójcicki,Sandomierski,Wołąkiewicz) + świetna gra w sparingach pozawalają optymistycznie patrzeć w przyszłość kibicom Pasów. Mecz z Lechią do najłatwiejszych należał nie będzie , ale po tym co widziałem w meczach sparingowych tych drużyn (Cracovia naprawdę gra ciekawy, ofensywny futbol , oczywiście jak na warunki naszej ligi) idę w stronę gości.
Lechia @ 2,05