Dyscyplina:
Piłka nożna -
Liga Mistrzów
Godzia: 20:45
Spotkanie: Napoli - Real Madryt
Typ: 2/obie strzela
Kurs: 3,40
Bukmacher:
Sportingbet
Analiza:
Przed nami mecze rewanżowe ligi mistrzów, już we wtorek pierwsze dwa spotkania, Arsenal - Bayern (tutaj wszystko rozstrzygnięte) i właśnie Napoli - Real i ja przy okazji przybliżę nam trochę to drugie spotkanie.
Na początku najważniejsza wiadomość obie ekipy nie mają problemów z kontuzjami w zespole, wszyscy najlepsi piłkarze gotowi do gry a co za tym idzie trenerzy z bólem głowy na kogo postawić.
Moi przedmówcy stawiają na wygraną Napoli ja jednak postawię w tym meczu na Real a dlaczego? Nie zapominajmy, że Real Madryt jest NAJLEPSZĄ NA ŚWIECIE DRUŻYNĄ W KONTRATAKACH... i właśnie tutaj upatruję wiele wiele okazji na strzelenie gola przez Real. Napoli MUSI atakować od 1 minuty, mają przecież do odrobienia 2 bramki a to będzie świetna okazja dla Realu na szybkie ataki.
Obie ekipy ostatnie spotkania nie grają najlepiej, Napoli na 5 ostatnich meczy, 3 porażki i 2 zwycięstwa, Real natomiast na 5 ostatnich meczy 3 zwycięstwa 1 remis i 1 porażka ale te wygrane no nie były przekonujące. Dopiero w ostatniej kolejce obie ekipy w końcu pokazały dobry futbol, Napoli ograło Romę 2:1 na wyjeździe co jest nie lada wyczynem zaś Real ograł Eibar aż 4:1.
To, że obie drużyny strzelą w tym meczu to jestem praktycznie pewny i tutaj raczej wszyscy się zgodzą lecz ja typują końcowe zwycięstwo jednak drużyny gości, którzy nie oszukujmy się, są dużo bardziej doświadczeni w tego typu meczach.
Pierwszy mecz Real nie pozostawił złudzeń ekipie z Napoli ogrywając ich pewnie 3:1 i gdyby nie pomyłka K. Navasa w tym meczu było by 3:0 i spokojny rewanż. Ta 1 bramka jednak daje nadzieje.
Przewidywalne składy obu ekip:
Napoli (1-4-3-3): Reina - Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam - Hamsik, Zieliński, Diawara - Insigne, Mertens, Callejon
Real (1-4-3-3): Navas - Marcelo, Ramos, Pepe, Carvajal - Kross, Casemiro, Modric - Ronaldo, Benzema, Bale
Powodzenia.