A ja sobie pogralem takiego dubla.
Liverpool v Porto /
Liverpool wygra i btts
PSG v Real /
PSG wygra i btts
Ako @ 8 - a ja zlapalem w WH jest promocja i kurs podwyzszony do @ 10
I teraz dlaczego tak.
Liverpool v Porto
Liverpool jest obecnie w bardzo solidnej formie i moim zdaniem utrzymaja taka forme do konca sezonu. Widac, ze dobrze sie dzieje w zespole, atmosfera dobra, wyniki dobre, praktycznie zadnych zmartwien. Czytalem kilkunastu "ekspertow" ktorzy w rozny sposob podchodza do tego meczu, jedni twierdzac, ze Klopp bedzie rotowal skladem i da szanse takim zawodnikom jak Solanke i Lallana oszczedzajac Bobbiego i Saido na mecz z Junajted, inni uwazaja, ze wyjdzie najsilniejszym skladem. Sam Jurgen na konferencji prasowej twierdzil, ze z szacunku do rozgrywek i przeciwnika rotacji w skladzie nie bedzie tak drastycznej jakiej wiekszosc publicznosci sie spodziewa. Moim zdaniem Liverpool jest w takiej fazie i w takim momencie, ze tego typu mecze jak ten beda wygrywac z urzedu. Gra Liverpoolu w ataku wyglada rewelacyjnie. Mane + Firmino + Salah rozumieja sie jakby grali ze soba od lat. Ox dochodzi do przyzwoitej formy, i majac szanse gry tam gdzie chcial czyli na srodku pomocy widac, ze daje z siebie wszystko. Obronie wkoncu mozna zaufac. Liverpool ma po swojej stronie wszystkie argumenty, Porto nie ma praktycznie zadnego. Tak wiec wygrana Liverpoolu jest dla mnie prawie pewna. Dlaczego daje btts, bo wyczuwam, ze ten mecz potoczy sie w stylu Liverpool 2-3:0 do 60 minuty i zmiany. Wejda zmiennicy i mecz sie wyrowna bo po co cisnac przez 90 minut jak awans jest w torbie, i tutaj wyczuwam szanse dla Porto . Liverpool, jak pokazuja statystyki gra dokladnie tak. W 15 meczach ligowych granych na Anfield w przedziale czasowym od1 do 75 minuty stracil 5 goli, a w przedziale od 75 do 90+ stracil az 6. Widac, ze jak maja mecz rozstrzygniety to odpuszczaja i przeciwnik strzela. Porto z drugiej strony w wyjazdowych meczach strzelaja wiecej goli w drugich polowach i mysle, ze dzisiaj rowniez cos wcisnal.
PSG v Real
Jesli chodzi o PSG to moim zdaniem wygraja dzisiaj z Realem. Czy da im to awans tego nie wiem ale wygraja dzisiejszy mecz. Ja spodziewam sie podobnego spotkania do tego z Madrytu a tam PSG przez 80 minut bylo zespolem lepszym (moim zdaniem). Szybki i z uplywem czasu otwierajacy sie mecz to jest gwarant. Real ma
t r a g i c z n a obrone. To co Madryt wyprawia w defensywie wola o pomste do nieba. Zero porozumienia, wiecznie ktorys lamie linie, Marcelo z natury ciagnie do przodu a potem ledwo co wraca, nikt go nie asekuruje, Ramos wyglada jak junior. Jesli Zidane nie wystawi asekuracji dla linii obrony w postaci defensywnych pomocnikow ktorzy zcisnal poslady i beda przykladac sie do defensywy to PSG dzisiaj strzeli over 2,5 w pierwszej polowie. Atak Realu - Benzema - cien zawodnika z przed kilku sezonow, Bale od czasu do czasu cos wcisnie, ale by powiedziec, ze jest w super formie to nie mozna, Ronaldo wskoczyl na wyzszy poziom, ale PSG zapewne przydzieli mu kogos kto bedzie caly czas przy nim wiec nie spodziewam sie by mial wiele do powiedzenia. Real na wyjazdach w La Lidze mial problemy z takimi ekipami jak Espanyol, Levante, Celta, Bilbao itd z kazdym z tych zespolow tracil bramki. PSG wygralo wszyskie swoje mecze domowe. I moze
La Liga to mocniejsza liga niz League 1 to jednak zespoly takie jak Espanyol czy Levante nie sa lepszymi zespolami niz Lyon, Monaco czy Marsylia. Do tego chcialbym dodac, ze moim zdaniem PSG ma trenera ktory ma wieksze doswiadczenie niz Zidane. Unei Emery nie wygral
CL jak Zidane ale nie dane bylo mu trenowac ani Realu ani Barcy. Z zespolami ktore trenowal osiagal jak na mozliwosci tych zespolow rewelacyjne wyniki. Zidane z drugiej strony jest trenerem seniorskiej druzyny od ledwo 2 lat (Emery trenuje od 13lat) i gdy w tym sezonie przyszedl kryzys widac jego braki w doswiadczeniu. Wiem, ze sporo osob sie ze mna nie zgodzi ale takie jest moje zdanie. Real cos strzeli bo potencjal ma ale straci gole rowniez i moim zdaniem PSG wyjdzie z tego pojedynku zwyciesko
I tak dla zabawy z meczu PSG v Real
Cavani i Ronaldo oboje strzela i oboje dostana kartke @ 71 WH
Liderzy musza dzisiaj walczyc. Po golu sa w stanie wcisnac, a kartke za jakis glupi faul, niesportowe zachowanie, pyskowke czy gol celebration moga dostac. Szanse marne bo marne ale moze lepiej bedzie sie ogladac ????