PSG - Real;
o2.5gola+o10.5rożnych @2.25, (główny bet siedzi elegancko)
o1.5 celnych strzałów Di Maria @1.8
Di Maria gol @2.3
Real więcej spalonych @2.10 (3drogowo) (1 za mało ;/)
Kartki; Casemiro @2.2, Kovacic @4, Marcelo @4, Veratti @2, Motta @2.2
Ponad 28.5 faulów @1.85 (kursy z unibet)
Na dziś postanowiłem na celownik wziąć tylko jeden mecz, drugi kompletnie skipuje. Uważam że dziś w Paryżu tak naprawdę zdarzyć się może wszystko i żaden wynik nie powinien jakoś bardzo nas zadziwić, czy to 2;0, czy 0;2, mimo wszystko uważam że Real drugi raz tyle szczęścia mieć nie może i nie wygra raz jeszcze przegranego meczu, a dodatkowo w Paryżu PSG jest zupełnie inną drużyną. Mimo wszystko wyniku nie będę typował dopóki nie zobacze składów, obecność Kroosa i Modrica w moim przekonaniu może być kluczowa dla losów tego meczu, gdyby zabrakło obydwu, to Real żegna się z
LM no ale dwóch niemal nie ma szans że zabraknie. Postanowiłem wybrać brameczki + rożne, bo paryż musi sprawnie i szybko zaatakować, do odrobienia mają w zależności jak spojrzeć tylko lub aż 2 bramki, ale patrząc na ofensywę Paryża, formę Di Marii i tragiczną obronę Realu to 2 bramki to to nic, nie wiem jak udało im się nie stracić dwóch już w pierwszym meczu. A to wiąże się z kreowaniem sytuacji i liczę że spora część z nich wyląduje za linią końcową czy to blokach obrońców czy interwencjach Navasa, a i Real nie może się kompletnie zamknąć w obronie bo to się może skończyć tylko w jeden sposób, należy się spodziewać najazdów Marcelo skrzydłem i liczę że te akcje czy z drugiego skrzydła również pare razy skończą się za linią końcową, w zeszłym meczu było ich aż 15, kurs na to wygląda naprawdę przyzwoicie. Szczerze mówiąc brak Neymara niekoniecznie musi być tak tragiczny jak by się to mogło wydawać, wiadomo, Paryż traci bardzo dużo bez niego podczas kreowania akcji ofensywnych, ale ja odnoszę wrażenie że w tych ważnych meczach Neymar chce za bardzo wziąć wszystko na siebie i w tych ostatnich fazach akcji, czyli tuż przed polem karnym albo w samym polu, gdyby nie grał tak samolubnie w pierwszym meczu to byłby zupełnie inny wynik, także jego nieobecność ma też tam jakieś jasne strony, zwłaszcza że Di Maria ostatnio dobra forma i właśnie dlatego idę w jego brameczkę jak i celne strzały - Argentyńczyk na mecz oddaje średnio 3 strzały, linia na celne strzały wynosi 1.5, zważywszy na sytuacje dwumeczu i dziurawą obronę Realu, myślę że warto pograć, myślałem o Cavanim, ale na niego linia wynosi 2.5 a on z kolei strzela średnio 3.5 razy na mecz a znany jest on z tego że lubi psuć sytuacje, dlatego odpuszczę jego. Spalone z kolei gram, bo to Paryż powinien grać piłeczką a Real grać z kontry, a wiadomo że w takich sytuacjach dużo łatwiej o spalony, do tego sam CR7 ma średnią 1.7 spalonego na mecz a najwyższą średnią w Paryżu ma Mbappe z ilością 0.7, także jest to różnica. No i faule, karteczki - mam nadzieję że zobaczymy dziś walkę na śmierć i życie na boisku, nikt nie będzie cofał nogi, nie trzeba tłumaczyć jak zapatrują się na
LM te zespoły, za cel obrałem sobie kilku zawodników których upatruje do otrzymania karteczki, najbardziej podoba mi się Casemiro i Veratti, zwłaszcza ten drugi będzie odpowiedzialny za kasowanie kontrataków w zarodku czyli już za faul taktyczny może karteczka wlecieć, Casemiro z kolei ma najwięcej fauli na mecz ze wszystkich dzisiejszych zawodników na boisku, ponadto lubi też wdać się w indywidualne sprzeczki i porachunki z przeciwnikami. Do tego po kursach Kovacic i Marcelo, bardziej na czutke, młody Chorwat nie jest w najlepszej formie, a jeśli nie zagra Kroos czy Modric to istnieją szanse że go zobaczymy w 1 składzie (jeśli nie, to zwrot) obawiam się że może nie wytrzymać presji ciążącej na zespole i dopuści się nieczystych zagrań a kurs fajny, Marcelo z kolei w ostatnim meczu również typowałem jego kartkę i to naprawdę cud że jej nie otrzymał, sędzia bardzo ulgowo go potraktował przy kilku poważnie wyglądających przewinieniach a jedne całkowicie przeoczył, dziś uważam że Brazylijczyk nie będzie miał już tyle szczęścia. Na koniec Motta, dosyć wiekowy zawodnik, nie najszybszy, może mieć problem w zatrzymaniu młodziaków z Madrytu, bo pewnie zobaczymy dziś Asensio czy Vasqueza, a i Isco lubi podryblować z niezłymi efektami, także Włoch też myślę że może dziś otrzymać kartkę. Jak mówię, z kartkami na zawodników to bardziej na czutkę pograne. Ostatnio się udało w
Premier League i La Lidze to liczę że w
LM również pyknie, powodzenia.