walt
Użytkownik
Rewanż UTD z Olympiacosem na pewno będzie ciekawy. Jedno jest pewne, Olympiacos trafi - UTD odpada. Czy defensywa United jest w stanie nie stracić w tym spotkaniu bramki? Jak już pisałem wcześniej, w ostatnim spotkaniu z zespołem Olympiacosu zagrało trzech obrońców którzy po obecnym sezonie opuszczą Old Trafford, wspomagał ich Smalling który również nie jest w formie. Powodem tego jest kontuzja m.in. takich zawodników jak Jones czy też Evans. Vidic po kontuzji już nie jest tym samym zawodnikiem co kiedyś, Ferdinand niestety również. Jones w jednym spotkaniu może zagrać świetnie, w następnym kiepsko natomiast Evans musi mieć dobry dzień by czegoś nie popsuć. Jak dla mnie w tym momencie Manchester nie ma żadnego mocnego punktu w defensywie, przypomnijmy sobie nawet jak Carrick dał łatwo ograć się J.Campbellowi. Jak dla mnie mimo wszystko wynik 2:0 jest możliwy ale zespół naprawdę musiałby się zmobilizować bo po pierwszym spotkaniu rokowania są straszne... Jednak poczekałbym na zestawienie składów i wtedy dyskutował, jeśli bowiem United wyjdzie podobnym ustawieniem(szczególnie jeśli chodzi o obronę, lub pojedyńczych zawodników takich jak Valencia/Cleverley) to United może tego spotkania nawet nie wygrać. Mimo wszystko sam pokuszę się o stawienie na awans Czerwonych Diabłów ????