>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

1/8 Finału Ligi Mistrzów 24-25.02.2015

Status
Zamknięty.
gorszcz 141

gorszcz

Użytkownik
Miałem nic nie pisać ale napiszę. Dziś w Turynie zmierzą się dwie drużyny niemal równorzędne. Niemal ponieważ z lekkim wskazaniem na BVB. Z lekkim tylko dlatego, że BVB tak tragicznie grała w lidze. To co piszę nie jest symptomem bycia kibicem Borussi ponieważ nim nie jestem. Ot, czysty obiektywizm. Juventus może wygrywać wszystkie mecze w Serie A, a i tak w LM dostanie z lepszą drużyną. Powoływanie się na to, że nie przegrali meczu LM w Turynie odkąd grają na nowym obiekcie wyłączając jedynie z tego Bayern jest śmieszne. Ogólnie z tuzami piłki zbyt wiele okazji do gry na nim nie mieli. Pisanie o wyższości włochów z perspektywy na miejsca zajmowane w tabelach swych lig co najmniej śmieszne.
Po primo LM to nie liga krajowa i postawy drużyn bywają często zupełnie inne. Szczególnie gdy mówimy o drużynie tak mocnej personalnie jak Borussia taka stan rzeczy może się utrzymywać dłużej.
Po secundo, w Dortmundzie wreszcie kończy się szpital który z pewnością był jedna z przyczyn niestabilnej czy też katastrofalnej formy ligowej. Borussia wkracza na właściwe tory i odniosła ostatnio 3 ligowe zwycięstwa z rzędu. Może nie nad jakimiś tuzami ale to duży progres. Szczególnie trzeba zwrócić uwagę na wystrzał formy Reusa który to był nękany kontuzjami i przez pewien czas miał jej wahania. Coraz lepiej radzi sobie też drugi kluczowy gracz BVB czyli Gundogan. Ten po bardzo długiej przerwie dopiero w ostatnich spotkaniach zaczął przypominać gracza którego łączono z Realem.
Po trio, liga włoska to dno i kilometr mułu. Większości meczów po prostu nie da się oglądać. Drużyny przekopują piłkę niczym w polskiej Ekstraklasie i od czasu do czasu zdarzy się jakaś akcja. Lata jej świetności skończyły się wraz z wielkim Milanem i jeszcze długo będzie trzeba czekać na jej odrodzenie. Taka Roma wygrywała wszystko jak leci ostatnimi czasy w lidze, a przyjechał Bayern i im 7 bramek strzelił. W rewanżu na Alianz Arenie Roma nawet nie starała się atakować tylko zachować twarz nie tracąć zbyt wiele goli. W Juve tak naprawdę jest tylko dwóch zawodników klasy światowej, Vidal i Pogba. Oni faktycznie potrafią robić różnicę i przechylić szalę zwycięstwa na korzyść ich drużyny. Ale Borussia to już zbyt doświadczony zespół który posiada takich zawodników jak Reus, Gundogan, Hummels czy Piszczek (który w formie jest jednym z najlepszych na swojej pozycji). Ostatnio nawet Kagawa zaczął coś grać. Juve ma co prawda nieobliczalnego Teveza w napadzie ale jest on moim zdaniem zawodnikiem dość chimerycznym u którego nigdy nic nie wiadomo. W BVB na pozycji napastnika jest problem bo PEA to nie żaden rasowy napastnik a Ramos czy Immobile póki co szału nie robią. Osobiście nie wiem czemu w ogóle nie próbowano stawiać więcej na Ramosa który przyszedł przed sezonem jako czołowy strzelec Bundesligi, no ale może jego forma faktycznie była tragiczna.
No i te kursy... tak jakby Juve było co najmniej na poziomie Arsenalu z którym BVB udało się wygrać. A nie jest i jeszcze długo nie będzie.
Przewidywane składy:
Juventus: Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra - Marchisio, Pirlo, Pogba - Vidal - Morata, Tevez
Ławka rezerwowych: Storari, Ogbonna, Caceres, Pereyra, Padoin, Coman, Llorente
Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Gündogan - Kampl, Kagawa, Reus - Aubameyang
Ławka rezerwowych: Langerak, Ginter, Subotić, Sahin, Błaszczykowski, Mkhitaryan, Immobile

Obsada sędziowska:
Antonio Mateu Lahoz; asystenci: Pau Cebrián Devis i Roberto Díaz Pérez Del Palomar; bramkowi: Javier Estrada Fernández i Alejandro Hernández Hernández; techniczny: Juan Carlos Yuste Jiménez
Typy:
Borussia +0,5 (AH) Kurs: 1.95
over 2,5 Kurs: 2.30
(głównie ze względu na kurs który moim zdaniem mocno przesadzony biorąc pod uwagę grę tych zespołów)
BET365

M 4

max11

Użytkownik
Nie bede chyba oryginalny jak zaproponuje
Barcelona @2.15
betsson
Dlaczego wlasnie goscie? Otoz City to klub smieszny, ktory odkad zostal przejety przez szejkow i w koncu zaczal regularnie wystepowac w LM, przynosi w tych rozgrywkach wstyd angielskiej pilce (miejmy nadzieje, ze chociaz w przyszlym sezonie nie beda sie kompromitowac jako mistrz Anglii). W tym tkwi tez ich przewaga w walce o mistrza Anglii - oni skupiaja sie tylko na PL. Chelsea cisnie na dwoch frontach. Mimo, ze The Blues sa o kilka klas lepsi, to wiadomo - walka w LM robi swoje, zas City, ktore prawdopodobnie pozegna sie z LM w 1/8, bedzie moglo skupic sie na lidze, co zreszta czynia od kilku sezonow... To taka mala dygresja propo walki o mistrza PL, a abstahujac i skupiajac sie juz na Champions League, chcialbym zwrocic uwage na to jak City radzi sobie w tych rozgrywkach, odkad zaczeli tam grywac regularnie, czyli od sezonu 11/12. Otoz nie radza sobie wogole:razz:
sezon 2011/2012 - 3 mejsce w grupie za Bayernem i Napoli,
sezon 2012/2013 - 4 miejsce w grupie z 3 pkt po 6 meczach - najgorszy wynik mistrza Anglii w historii rozgrywek. Pobili niechlubny rekord Blackburn, a dla BVB i Realu nie byli nawet rywalem, co najwyzej marnym tlem.
sezon 2013/2014 - tutaj o dziwo City w koncu udalo sie awansowac z drugiego miejsca i to z bilansem 15 pktow. Nawet z oslabionym Bayernem, ktoremu niespecjalnie zalezalo, bo 1 miejsce niemal pewne, udalo im sie wygrac (bodajze 3:2), po porazce 1:3 w pierwszym meczu.
Tak czy inaczej na 1/8 sie skonczylo, a ich rywalem byl nie kto inny jak Barcelona, ktora rozbila &quot;biedne&quot; City 4:1 w dwumeczu (kolejno 0:2 na Eithad Stadium i 2:1 na Camp Nou). City jak to sie mowi - nie wyszlo w tym meczu na boisko...
I oto nadszedl sezon 2014/2015 i City przebrnelo faze grupowa po raz drugi! ???? Meczyli sie co prawda, przegrali nawet z CSKA 1:2 (z tego co pamietam u siebie), remisujac w Rosji 1:1 i na kolejke przed koncem fazy grupowej, ich awans byl powaznie zagrozony, ale przyszedl mecz rewanzowy z Bayernem, ktory oczywiscie awans z 1 miejsca mial juz pewny. I w tym oto meczu, City co prawda wygralo, ale moim zdaniem zhanbilo angielska pilke po raz kolejny. Dlaczego? Otoz dlatego, ze nie dosc, iz grali na Eithad, z zespolem ktoremu nie zalezalo na wyniku, i w dodatku z przewaga 1 zawodnika juz od 20 minuty (w 10 min Benatia dostal czerwona kartke), otarli sie o blamaz. Rozluzniony Bayern grajacy na wyjezdzie w 10 przez prawie caly mecz byl po prostu duzo lepszy od mistrza Anglii... Jednak gra z przewaga wyszla w koncowce meczu, Niemcy troche spuchli a w City jak to w City, blysnal nie zespol, ale jak zwykle indywidualnosc - Aguero. 85, 92 minuta i skonczylo sie cudem 3:2 dla City. Swoja droga Guardiola byl bardzo niezadowolony i skarcil swoj zespol, tlumaczac po spotkaniu, ze Bayern powinien to wygrac mimo gry w 10 przez 70 minut...
I znow City trafia w 1/8 na Barcelone... Powtorka z poprzedniego sezonu? Raczej tak, i to srednim nakladem sil Barcelony. City nie ma zespolu, ma indywidualnosci, ktore czasem blyszcza, czasem nie. A w LM raczej nie:razz:

Osobiscie gram tez taki trebel na awans:
Barcelona @1.34
Arsenal @1.33
Chelsea @1.35
AKO:2.41
Tutaj &quot;trochę&quot; przesadziłeś Chelsea jest lepsza o kilka klas ale od Legii, od City też są lepsi ale już tylko trochę, a z resztą się zgadzam City za bardzo &quot;nie umie&quot; grać w LM za to Barcelona to bardzo doświadczona ekipa jeśli chodzi o te rozgrywki z dużymi sukcesami. Z Malagą zagrali słabo ale na rywalizację z City wyjdą z całkiem innym nastawieniem i może być podobnie jak w poprzednim sezonie chociaż chciałbym żeby rywalizacja była zdecydowanie bardziej wyrównana.

gorszcz 141

gorszcz

Użytkownik
A moim zdaniem City u siebie z Barcą która mimo wszystko nie jest tą samą Barcą co parę lat temu po takim kursie to value i trzeba grać w kierunku gospodarzy.
Typ: City +0,5 Kurs:1,95 BET 365

chudy-edd 265

chudy-edd

Użytkownik
Juventus - Borussia Dortmund

Dziś spróbuje zagrać na dokładny wynik. A dokładniej na 2:0. Długo wachałem się nad tym czy aby nie 2:1, ale ostatecznie stawiam na &quot;do zera&quot;. A dlaczego? Dlatego, bo Juve jako gospodarz pierwszego meczu w play-off przede wszystkim nie będzie chciało stracić bramki. A bronić się potrafią co pokazują wyniki w lidze. Forma BVB w ostatnim czasie mnie nie przekonuje. Strzelanie kilku bramek drużynom z dołu tabeli nie jest wielkim wyczynem a różnica klas między tymi zespołami a Juve jest znaczna. Również gdy doszło do wyjazdowego meczu Dortmundu z Leverkusen goście oddali już zaledwie dwa celne strzały w meczu. Dodatkowo dziś BVB najprawdopodobniej ma radzić sobie bez zawodnika z pierwszego składu - Kevina Kampl&#39;a. O bramki dla Juve raczej się nie martwie. Dwie przy Tevezie, Pogbie czy Pirlo w składzie nie powinny być problemem.
dokładny wynik: 2:0 @ 8,75 (sts)⛔⛔⛔

konar25 2,9K

konar25

Użytkownik
Tak jak pisałem ide w tym meczu w kierunku City.Mysle ze to jest czas i miejsce na to zeby szejkowie wreszcie byli zadowoleni ze swojej zabawki.Nie zagra Toure ale City ma wiele kreatywności w pomocy zeby przeć do przodu.Za tyły odpowiadają Brazylijczycy potrafiący harować w defensywie no i obrona Kompany i spółka.Z przodu Kun widać ze jest w formie ten zawodnik potrafi zniszczyć nie jedna obronę solidniejsza od Barcelony.Barca gra falami w tym sezonie oczywiście Messi i Neymar potrafią wiele Suarez nie zachwyca ale pewien poziom trzyma.Pomoc Barcy juz nie tak przekonywująca jak w poprzednich latach ale swoj poziom trzymają.Obrona niby wygląda dobrze ale ja nie zaufałbym żadnemu zawodnikowi z tej formacji Barcy.Ktos pisał ze ten mecz moze byc podobny do meczu z PSG i ja sie z tym zgadzam.Mysle jednak ze Pellegrini zatriumfuje nad Enrique.Ide w kierunku City zdecydowanie:
City over 1 1.800 stawka 1000 zł zwrot
City lub remis 1.952 stawka 500 zł ⛔ nic się nie nauczyłem...City to dno jako drużyna...
Pinnacle

bob94 465

bob94

Użytkownik
City - Barcelona
City 1X @1.83
⛔
Jasne Barca w ostatnich miesiącach w mega gazie szczególnie nakręcili się meczami z Atletico i PSG u siebie ale, ale w meczach wyjazdowych nawet ze średniakami zawsze było wielkie męczenie buły, ostatnio trochę lepiej ale z takim rywalem jak City będzie im ciężko postrzelać a Pellegrini na pewno wyciągnął wnioski z poprzedniego sezonu gdzie Barca ograła ich jak juniorów wykorzystując brak doświadczenia, gol z karnego i czerwo dla Martina ustawiły tamten mecz, który mógł się różnie potoczyć i dlatego dziś widzę u City grę z głową, gdzie są oni nakręceni wygraną ze Stoke na wyjeździe, i z taką grą na pewno tego meczu nie przegrają zwłaszcza że nawet jak Barca strzeli sami mają czym postraszyć w ataku.
Juve - BVB
BTS
@ 2✅
Oglądałem jeden mecz Juve w LM z Olympiacosem u siebie, grali dno, wygrali na farcie, a Dortmund? W LM grali jak za najlepszych czasów. Ostatnio zaczęli wygrywać a jednocześnie strzelają i tracą dużo bramek, i z taką ofensywą gdzie naprawdę fajnie klepią w ataku pozycyjnym i jak zwykle dobra kontra na 90% dzisiaj coś ustrzelą, Juve jak to typowy włoski klub stawia na 0 z tyłu, ale raczej nie w tym meczu z taką ofensywą. No a gol dla Juve raczej pewny własny stadion + nie najlepsza obrona BVB. Jeżeli nie będzie BTS-u w tym meczu to skończy się pewnie 0-0, ale jednak idąc tropem ich wyników w LM i ostatnich meczach stawiam na bramkowy wynik
Bet365

auroksreno 763

auroksreno

Użytkownik
...
Na ten mecz wybrałem 3 opcje:
1. Wygra Juventus
2. Remis
3. Wygra Borussia.

Któraś z nich wejdzie na pewno, ale szansę oceniam po równo, 33%.
Mecz chyba absolutnie nie do typowania, chyba że ktoś ma szczęście w lotto czy innych grach losowych.
Wybaczcie, nie mogłem przejść obok tego obojętnie.
Ten wywód jest tak druzgocący, że aż zasługuje, żeby go wydrukować i powiesić w zaszczytnym miejscu.

zilzil, wytumacz nam w swojej błyszczącej fluoroscencyjnymi kolorami genialności jak przy ocenie szans po 33% uważasz, że &quot;mecz jest nie do typowania&quot; skoro kursy na remis są w okolicach 3,40 a kursy na Borussię nawet koło 4,50?
Niejeden przy takiej ocenie szans zagrałby ile fabryka dała na X albo 2...

I żeby nie było jałowo typ na drugi wieczorny mecz:
MCity-FCBarcelona powyżej 4 bramki @ 4,0 (Bet Adonis)
Stawiając jednak na potencjał ofensywny obydwu ekip i zaniedbując indolencję napadu Hiszpanów w ostatnich czasach.

zilzil 22,5K

zilzil

Użytkownik
zilzil, wytumacz nam w swojej błyszczącej fluoroscencyjnymi kolorami genialności jak przy ocenie szans po 33% uważasz, że &quot;mecz jest nie do typowania&quot; skoro kursy na remis są w okolicach 3,40 a kursy na Borussię nawet koło 4,50?
Niejeden przy takiej ocenie szans zagrałby ile fabryka dała na X albo 2...
Już spieszę z wyjaśnieniami, nie każdy widać zrozumiał sens (może nie do końca dosłowny) i takowym osobom należą się wyjaśnienia.
Tak jak wcześniej napisałem w moim poście, ten mecz jest wielką niewiadomą i ciężko jest powiedzieć coś pewnego dopóki spotkanie się nie rozpocznie. W domyśle zatem, każda opcja jest teoretycznie tak samo możliwa do spełnienia jak jej opcja przeciwna.

Odnośnie &quot;zatem na ten mecz wybrałem 3 opcje...&quot; napisałem to aby podkreślić po raz kolejny nieprzewidywalność tego spotkania i ewentualnie przestrzec ludzi grających w jedną bądź drugą stronę. Jeśli wciąż nie rozumiesz to zapraszam na kurs czytania między wierszami. Możesz sobie grać ile fabryka dała na X lub 2. Mnie to ani ziębi ani grzeje.
Zauważ, że właściwie nie podałem żadnego kursu ani zakładu który teoretycznie bym grał.
Jeszcze raz napiszę, 33% to z czysto matematycznego punktu widzenia gdy każdy możliwy wynik może się spełnić.

Jeśli chcesz ze mną podyskutować to zapraszam na PW a nie tutaj, gdzie ludzie chcą czytać o spotkaniach a nie prztyczki między użytkownikami.

PS: Powieś w widocznym miejscu.
PS2: do usunięca (nic nie wnosi do tematu) po przeczytaniu przez użytkownika, do którego jest to skierowane.

pozdrawiam zilzil

greenboy 113

greenboy

Użytkownik
Manchester City - FC Barcelona
Typ: 2 ✅✅✅
Kurs. 2.0

Barca ostatnio zaliczyła wpadkę z Malagą i to u siebie, ciężko opierać swój typ na jednym meczu, jak dla mnie to zwykła wpadka, czyżby byli myślami już na Etihad? Być może, któż przypuszczał że umoczą na własnym podwórku. W poprzednich meczach radzili sobie dobrze, nawet bardzo. Trio MNS zaczęło dobrze funkcjonować i strzelają kupę bramek.
City zagra bez Yaya Toure. Każdy kto ogląda mecze The Citizen ten wie, jak wielkie znaczenie dla tego zespołu ma Iworyjczyk. Bez niego City traci mnóstwo bramek a i atak dobrze nie funkcjonuje. Dokładając do tego doświadczenie Angielskiej drużyny w tych elitarnych rozgrywkach ciężko założyć, że wyjdą z tego pojedynku zwycięsko. Może uda im się ugrać remis chociaż i na to bym nie liczył.

Mimo iż jestem fanem Królewskich, uważam że to podopieczni Luisa Enrique zwyciężą w dzisiejszym pojedynku. Dodatkowo gram over 2,5 + bts ✅✅ po niezbyt wysokim kursie jak na to zdarzenie (1.90)

Ładnie siadły obie propozycje ????

Otrzymane punkty reputacji: +2
johnq 309

johnq

Użytkownik
Man. City - Barcelona
O spotkaniu zostało już powiedziane sporo. Od siebie dodam, że spodziewam się tutaj bramek. Obrona Barcy lubi zrobić jakiegoś babola jak chociażby w spotkaniu z Atletico ale również potrafi piorunująco odpowiedzieć. Liczę na sporo bramek, a przynajmniej dwie ze strony Barcy. A jeśli te dwie bramki mają paść to strzelić je nie powinien kto inny jak Messi, Neymar czy Suarez. I tutaj w Pinnacle znalazłem fajny zakład, który sobie zagram dla spotęgowania emocji podczas oglądania. Wszystkie gole strzelone przez wymienione trio - powyżej 1.5.
Typ:
TOTAL GOALS SCORED BY MESSI, SUAREZ AND NEYMAR - over 1.5 / @ 2,69 /
Pinnalce ✅✅✅
( City nie istnieje )

Otrzymane punkty reputacji: +24
pyrus122 1,8K

pyrus122

Użytkownik
City - Barcelona
W tym spotkaniu typuję zawodników którzy dziś nie trafią do siatki.
Luis Suarez - Urugwajczyk nie zachwyca, nie jest to ten zawodnik który występował w lidze angielskiej w barwach Liverpoolu. W Barcelonie przebywał na boisku tym sezonie w lidze hiszpańskiej 1149 minut i zdobył tylko 4 bramki, oczekiwania na pewno są dużo wyższe. Dziś wyjdzie w przodzie z Neymarem i Messim, także ma kto strzelać, obydwaj są w dużo lepszej formie niż Luis.
Edin Dzeko - napastnik City otrzymał dziś szansę gry w pierwszym składzie, ostatnio w ligowym pojedynku strzelił co prawda bramkę, ale wynik to 5:0 a przeciwnik to Newcastle a nie Barcelona. W tym sezonie na boisku przebywał 727 minuty i zdobył 3 bramki. Na ławce jest Bony i myślę że dziś to właśnie on wejdzie z ławki za Bośniaka.
Moje propozycje:
Suarez nie strzeli @ 1.41
Dzeko nie strzeli @ 1.33
//Unibet

larkspur 510,5K

larkspur

Użytkownik
Manchester City - Barcelona

Barcelona owszem w lidze jest mocna i do ostatniej porazki z Malaga utrzymywala dobra passe. Jednak tutaj przchodzi LM i zmierza sie z City - druzyna ktora na wazne mecze potrafi sie spiac i zagrac naprawde dobry futbol.
Barca jest to inna druzyna niz ta z przed roku. Ofensywa straszna mocna paka - Messi Suarez Neymar i napewno trzeba im przyznac ze wykonuja swoja robote bardzo dobrze. Dzis w bramce od poczatku zagra ter Stegen w miejsce Bravo.
Co do City to w lidze tez idzie im dobrze wciaz zajmuja 2 miejsce. Ostatnio rozbili Newcastle az 5:0 ! Mimo ze jest Aguero Dzeko to napewno zabraknie im dzisiaj Yaya Toure.
Moj scenariusz na mecz jest taki: Barca przycisnie od poczatku ale to City strzeli i bedzie prowadzic do przerwy ... ale z czasem gdy City bedzie zepchniete do obrony a Barca bedzie wymieniac podania w drugiej polowie cos ustrzeli i padnie tutaj remis. Podzial pkt bedzie sprawiedliwy.

Remis @3.80 Bet365

Man City / Remis @15.00 Bet365
Dokladny wynik 1:1 lub 2:2 @7.00 lub @12.00 Bet365

rivalo 116

rivalo

Użytkownik
Obok tak wysokiego kursu na BVB nie można przejść obojętnie! Mecz na pewno będzie barwo wyrównany, dlaczego więc nie zaryzykować i postawić czystej 2? Borussia w Bundeslidze radzi sobie bardzo słabo - dopiero w ostatnich kolejkach zaczęli punktować. W LM byli za to fenomenem, bo bez problemu wygrali swoją grupę (2. Arsenal, 3. Anderlecht 4. Galatasaray). Juve awansowało z drugiego miejsca, a wyprzedziła ich ekipa Simeone. Bezpośrednim rywalem do awansu okazał się Olympiakos, który również miał ogromne szanse na awas. Outsiderem w tej grupie była szwedzka drużyna z Malmo. Za Juventusem przemawia atut własnego boiska, ale bardzo często ich szanse są przeceniane. Liga włoska swoje lata świetności za ma sobą. Fakt, że Juventus w cuglach wygra ligę o niczym nie świadczy, bo ich postawa na tle całej europy prezentuje się w dalszym ciągu bardzo przeciętnie i do najlepszych zespołów jeszcze dużo im brakuje.
Juventus - BVB
BVB wygra 4,50 Rivalo
Zapraszam do promocji:
Europejskie puchary z Rivalo - tylko na Forum.Bukmacherskie.com
Najnowszy konkurs: Liga Mistrzów FB

bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
Manchester City-Barcelona
Zabaleta kartka TAK
2,90
Unibet
stawka: 50zł
Jak dla mnie value... a czemu? Zabaleta będzie grał po stronie po której hasać będzie Neymar. Zabaleta ma na koncie w tej edycji LM tylko 1 kartkę przeciwko Bayernowi. W ubiegłym sezonie, kiedy to Barcelona podejmowała Obywateli - Argentyńczyk dostał 2 żółte kartki i w konsekwencji czerwoną. Po jego stronie grać będzie Nasri a więc defensywnie mocno go nie wesprze. Do tego grać będzie naprzeciwko ofensywnie usposobionego jak on Alba. Do tego sam kurs w porównaniu do kartki dla Kompany (2.50), który jest kapitanem jest moim zdaniem rozsądną opcją. Arbitrem Brych 17 meczy, 75 żółtych i 4 czerwone.

Jakim prawem Brych nie ukrał Zabalety kartka? Wytłumaczy mi ktoś?! Ku...a!
Przejrzałem jeszcze raz statystyki Zabalalety i dopiero teraz zauważyłem,że on nie ma 1 na 2 kartkiw w ramach LM, czyżby Brych nie dał mu dziś bo uznał,że pochopnie wyrzucił z boiska Clichy?

fanatyk1916 442

fanatyk1916

Użytkownik
Minus typu na gole Arsenalu to letni mecz tych ekip, tam Arsenal nie potrafił strzelić gola,
Monaco jest lepsze w obronie od większości ekip, które przyjeżdżają do Londynu
w LM czy PL i ich statystyki wyjazdowe straconych goli to nie przypadek, bardzo rzadko tracą dwa gole.
Monako jest lepsze w obronie od większości ekip które przyjeżdżają do Arsenalu....
OKEJ
A ja powiem tak Arsenal jest lepszy w ataku od wielu ekip które przyjeżdżają do Monako lub do których jeździ Monako....

dzipkis 897

dzipkis

Użytkownik
Z tym City to też bym nie przesadzał, że pod koniec roku byli w jakiejś wybitnej formie. Rok temu było podobnie kiedy los skrzyżował ich drogi również w 1/8 LM. Barca prowadzona wówczas przez Tatę Martino, która nie była tą Barcą, którą wszyscy znali i podziwiali. City w dobrej formie, z Aguero, Toure i Silvą na czele. Jak było? 2:0 na Etihad i 2:1 na Camp Nou. Barcelona naprawdę nie prezentowała wtedy nic wielkiego, a i tak poradzili sobie z City bez żadnego problemu. Oglądałem ostatnio kilka meczów City i na prawdę wygląda to u nich marnie, brak pomysłu na grę. Nie wiem czy powrót Toure coś zmieni, na pewno trochę rozrusza grę w środku pola. Aguero po kontuzji nie może wejść w rytm meczowy choć wiem, że on może odpalić w każdej chwili i jest jak zawsze groźny. A Barca? Tak jak napisałeś, ostatnio niesamowity gaz. Naprawdę chwilami nie wierzę, że oglądam Barcę Luisa Enrique. A wszystko zaczęło się od porażki 0:1 na Anoeta i wypływie informacji, że w szatni są konflikty, głównie Leo z Enrique. Że nie mogą się dogadać, że co raz więcej osób jest przeciwko szkoleniowcowi i prawdę mówiąc już spodziewałem się suchych kilku miesięcy. A tym czasem Barcelona zaczęła grać najlepszy futbol chyba od dwóch lat. Defensywa mimo błędów spisuje się bardzo dobrze, zwłaszcza SFG zostały poprawione (zarówno w obronie jak i ataku), pomoc powoli zaczyna funkcjonować choć tu trzeba zaznaczyć, że Leo prezentuje tak wyborną formę, że napędzane przez niego akcje wyręczają niejako środkowych pomocników z asyst/otwierających podań. A po tym jak City w żenujący sposób LEDWO uratowało remis z Hull stwierdziłem, że już trzeba grać na win Barcy na Etihad bo im bliżej meczu tym kursy będą spadać. Bo Barca na pewno nie zwolni, w środę zagrają z Villarreal, a potem już same łatwiejsze mecze w których będa kompletować punkty. Tak więc ode mnie już teraz:
EDIT: Zapomniałem, że przecież Yaya Toure nie zagra w pierwszym meczu. A to już jest spore osłabienie.
Barcelona @ 2,15 ✅
Over 2,5 @ 1,81
✅
Unibet
Nie mogę edytować więc zacytuję i dorzucę kilka słów.
Generalnie wszystko poszło zgodnie z planem choć prawdę mówiąc nie sądziłem, że Barca wrzuci już w pierwszej dwa gole. Akcja na 2:0 pyszna, można oglądać do znudzenia. No i pięknie przebudzenie Suareza, w idealnym momencie wpakował dwa gole co zdarzyło mu się pierwszy raz od czasu dołączenia do Barcy. Szkoda zmarnowanego karnego przez Messiego jednak myślę, że nic to nie zmienia w kontekście rewanżu. Barca dobije City bez większego problemu. Tak wiem, to piłka nożna i wszystko jest możliwe jednak tu tak samo City niby miało na pewno tego meczu nie przegrać. Tyle gadania, że to jest ten moment, że teraz są gotowi aby pokonać topowego rywala i awansować dalej. Jak było każdy widział. Nie, to jeszcze nie jest czas City.

fryzj3r 219

fryzj3r

Użytkownik
Arsenal vs Monaco​

Nikt dzisiaj nie daje szans Monaco, wszyscy się spodziewają złamania ich żelaznej obrony. Możliwe, że tak będzie. Arsenal u siebie gra fajną piłkę, dużo wygrywa i dużo strzela. Ale jak trzeba zagrać z drużyną z lekko wyższej półki niż średniacy to kończy się niskim wynikiem.
Arsenal vs Southampton 1:0
Arsenal vs Dortmund 2:0
Arsenal vs United 1:2 (tutaj zespół bez defensywy ???? )
Arsenal vs Tottenham 1:1
Jak widać jeśli drużyna coś tam umie bronić to Arsenalowi już się tak łatwo nie strzela. Jako że oglądam każdy mecz Arsenalu to mogę powiedzieć, że ostatni zmienili styl swojej gry. Już nie klepie się piłką ala Barcelona, oddają przeciwnikowi posiadanie i czekają na zabójcze kontry, które z Ozilem, Alexisem, Welbeckiem czy Walcottem są naprawde zabójcze. Wiadomo, że Monaco można nazwać impotencją w ataku. Nie oglądam ich meczów, ale stwierdzam po statystykach. Kolega parenaście postów wyżej przedstawił sytuację kadrową obu zespołów, więc spodziewam się, że Monaco przyjedzie po upragnione 0:0. Mam nadzieje, że jednak mój ukochany Arsenal wygra :cool:
Arsenal vs Monaco - under 2.5 @1.70 ⛔
Arsenal wygra do 0 @2.20 ⛔
Arsenal/under 2.5 @3.10
⛔
Fatalny dzień Arsenalu, niestety.

Otrzymane punkty reputacji: +2
wisniowy 126

wisniowy

Użytkownik
Bayer Leverkusen - Atletico Madrid
Po przerwie zimowej w Bundeslidze, Bayer spisuje się nad wyraz słabo. W pięciu rozegranych spotkaniach przegrali z Wolfsburgiem, Bremą, do tego remisy z Dortmundem oraz Augsburgiem. Jedna wygrana z Hertą, jednym z głównych kandydatów do spadku. Ostatnie zwycięstwo u siebie, 29 listopad 5-1 z Kolonią.
Po drugiej stronie Atleti, z rozbiciem Realu 4-0, wtopą w postaci Celty i porażkami z Barceloną. Reszta pod kontrolą, 3-0 z Almerią, 3-1 z Eibar, 2-0 z Granadą. W niesamowitej formie strzeleckiej jest duo Griezmann oraz Mandzukic. Pierwszy w ostatnich 6 kolejkach 6 bramek, drugi 4 bramki.
Liga Mistrzów rządzi się swoimi prawami, ale Bayer w swojej dyspozycji nie powinien sprawić większych problemów drużynie z Madrytu.
Bayer - Atletico 2 @2,50 bet365
Over 2.5 @2.30

r-baggio 557

r-baggio

Użytkownik
Arsenal – Monaco
Typ: over 14,5 fauli Monaco
Kurs: 1,85
Bukmacher: Ónibet

Faktem jest, że linia jest dość wysoka, ale Monaco jest świetnie zorganizowaną drużyną w obronie, ale równie często fauluje, aby zatrzymać rywala. W tym sezonie w meczach wyjazdowych Monaco notowało następujące statystyki: z Zenitem – 19 fauli, z Benficą – 16 i z Leverkusen – 17.

Sędzią tego starcia będzie Niemiec, Deniz Aytekin. W lidze pokazuje średnio 3,56 kartki na mecz, czyli pod tym względem jest na średnim poziomie. W pucharach w tym sezonie fauli dyktuje sporo. Sędziował do tej pory trzy spotkania: w LE Maccabi Tel-Aviv – Asteras 33 faule, w LM Barcelona – APOEL 27 i w LM Ludogorets – Basel – 33.

Z pewnością dzisiaj Monaco, jeśli chce mieć jakiekolwiek szanse w rewanżu musi zagrać bardzo konsekwentnie w obronie, co powinno się przełożyć na odpowiednią ilość popełnionych fauli.

Wynik: 10 fauli⛔

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom