20:45 Porto - Juventus
Typ: 2
Kurs: 2.35
buk: bet365
Wynik:
Przed tym spotkaniem obie drużyny są w świetnej formie aby ze sobą rywalizować o awans do następnej rundy. Jednak w tym spotkaniu skłonie się do zagrania w kierunku gości. Ekipa Starej Damy nie miała większych problemów z zajęciem pierwszego miejsca w swojej grupie. Drużyna Massimiliano Allegriego celuje w powtórzenie wyniku z sezonu 14/15 kiedy zespół doszedł do finału
Champions League gdzie przegrał z Barceloną. Teraz przy sile ataku takich zawodników jak Dybala czy Higuain, obornie Buffona, Chiellini, Bonucci jest to możliwe. Juventus jest na pewno poziom wyżej niż jego przeciwnik, a wygrana na wyjeździe jest dla nich priorytetem. Porto nie przegrało żadnego z ostatnich sześciu spotkań domowych przeciwko zespołom z Włoch (3 zwycięstwa, trzy remisy). i nie zapominajmy, że są to tylko statystyki. Gospodarze w obecnej formie świetnie wyglądają i na pewno stawią czoła swojemu rywalowi. Jednak jak wspomniałem to Juve jest tu faworytem i mam nadzieje, że udowodnią to na boisku.
20:45 Sevilla - Leicester
Typ: 2 DNB
Kurs: 6.55
buk: betsson
Wynik:
Typ: 2X
Kurs: 3.10
buk: betsson
Wynik:
Kursy na Sevillę tak spadły nisko, że niema sensu ich nawet pobierać. Dlatego zagram niespodziankę i pójdę w stronę Lisów. Goście w tym sezonie zawodzą na całej linii, ale zawodzą tylko w lidze. Chce przypomnieć, że Leicester w fazie grupowej od samego początku radził sobie bardzo dobrze i dość szybko zapewnił sobie awans. Może i grupa nie była silna, ale w tych rozgrywkach żadnego z rywali nie można lekceważyć. Dużo się pisze o tym, że Lisy odpuszczą
LM i skupiają się teraz tylko na utrzymaniu. Myślę, że jest to nieprawda bo gdyby tak było, Lisy miałby w dupie całą fazę grupową i nie było by ich tu teraz. Czy stać ich na wygraną z Sevillą?. Jestem zdania, że tak, a przynajmniej na wywiezienie remisu, stąd też moje typy. Sevilla jest mocną ekipą u siebie, i mając jeszcze za sobą rzeszę kibiców, która sprawia piekło na stadionie będzie ciężko ich pokonać. Drużyna prowadzona o tego sezonu przez Jorge Sampaoliego dobrze spisuje się także w lidze gdzie zajmuje obecnie trzecie miejsce i ma jeszcze realne szanse by powalczyć nawet o mistrzostwo. Sprawdziły się transfery do zespołu i wizja nowego trenera, pod jego wodzą Sevilla gra ofensywny, ładny dla oka futbol. Najbardziej martwi mnie gra na wyjazdach ekipy Lisów. Goście słabo spisują się na wyjazdach, a ich gra momentami wygląda tragicznie. Może jedni z was nazwą mnie głupcem, że pomimo tak słabych statystyk Lisów dalej brnę w ich kierunku.
Liga Mistrzów jest nieobliczalna i pokazało to już wiele spotkań. To, że goście słabo spisują się w lidze, wcale nie muszą przenieść tej samej gry do europejskich pucharów, jutro liczę na niespodziankę, a nawet na sensację, bo Sevilla również miewa słabsze dni.