Ja wam coś powiem. Uważam, że ten mecz będzie bardzo przypominał mecz
Rosja - Urugwaj. Urugwaj to taka Chorwacja Ameryki Płd. Są poukładani taktycznie i mają dobry środek. Wszyscy wiemy jak się skończył tamten mecz... Dla mnie też ma znaczenie czynnik psychologiczny. Chorwacja tak jak
Belgia przeszła piekło we wcześniejszych meczach... To były trochę różne "piekła", ale takie mecze niesamowicie wzmacniają drużynę... Co z tego, że Chorwacja miała wtedy kryzys ? Podobno wczoraj
Belgia miała popełniać katastrofalne błędy w obronie - tak wiele osób pisało po meczu z Japonią... Teraz co do Rosji. Z Hiszpanią
Rosja miała mnóstwo, mnóstwo szczęścia no i
Hiszpania to kolejny zespół cierpiący na syndrom sytego kota. Być może trochę zlekceważyli przeciwnika, zresztą od początku nie grali za dobrze...Tego nie można powiedzieć o Chorwacji, która od lat marzy o finałach MŚ i oprócz meczu z Danią gdzie widać było problemy kondycyjne tak to grała bardzo dobrze... Jeśli Chorwacja przeciwstawiła się ofensywie Argentyny to tym bardziej przeciwstawi się ofensywie Rosji... Za Rosją przemawiają rzeczywiście ściany i ewentualny doping, ale z czysto sportowej analizy nie widzę dla nich szans. Zresztą ani jedno ani drugie nie pomogło w meczu z Urugwajem... Chorwacja dzisiaj by miała moim zdaniem znacznie większe problemy ze Szwecją bo na przykładzie Danii było widać, że ma problemy z rozbijaniem szczelnych defensyw, ale z zespołami otwartymi radziła sobie znakomicie. Zresztą przy takim osłabieniu jakie mieli z Danią to też był wielki sukces bo będąc w gorszej formie i grając, tak się ustawić aby awansować to nie lada sztuka.
Chorwacja awans buk:
forBet kurs: 1,45
Chorwacja buk:
forBet kurs: 2,05
Chorwacja wygra do 0 buk:
forBet kurs: 2,80
Chorwacja EH:-1 buk:
forBet kurs: 3,95
Chorwacja EH:-2 buk:
forBet kurs: 9,75
edit po meczu:// no jednak przesadziłem z tą wiarą w Chorwację, ale znów dali radę...