Dyscyplina:
Piłka nożna,
Liga Mistrzów
Godzina: 21:00
Spotkanie: Real Madryt - Manchester City
Typ: Manchester City DNB
Kurs: 1.86
Bukmacher:
Fortuna
Analiza:
Witam, we wtorek 9 kwietnia wraca
Liga Mistrzów, przed nami dwa ćwierćfinały, o godzinie 21 zagrają Arsenal z Bayernem oraz Real Madryt z Manchesterem City. W drugim z wymienionych meczy typuję wygraną City, ale w przypadku remisu mamy zwrot. Po stronie Realu nie zagrają T. Courtois i D. Alaba oraz niepewny jest występ D. Ceballosa, a jeśli chodzi o gości to nie wystąpią N. Ake, K. Walker i prawdopodobnie J. Gvardiol. Obie drużyny są w formie, Real ma serię 13 meczów bez porażki, a City jest niepokonane od 25 meczy. City broni tytułu, i myślę że jest na dobrej drodze żeby go obronić. Historia spotkań bezpośrednich jest na korzyść Manchesteru City, ostatni mecz zakończył się wynikiem 4:0 dla City, a wcześniej od 2020 roku grali ze sobą jeszcze 5 razy, 3 razy wygrało City, raz padł remis i raz wygrał Real. Pep Guardiola to jest taktyk, na pewno ma pomysł na Real, grał przeciwko nim wiele razy, City jest w gazie, myślę że są spore szanse by wygrali. Typuję City DNB.
Oj jak mi ciężko zgodzić się z takim typem i argumentacją.
Zacznijmy więc od braków w kadrach.
Real:
- Courtois - strata dość spora, ale Łunin potrafi stanąc na wysokości zadania),
- Alaba - przed kontuzją sezon serio bardzo słaby, mówiło się nawet o możliwości jego sprzedaży,
- Ceballos - jest w kadrze ale przecież chłop nie wnosi nie do gry, żadna strata,
- Militao - jest w kadrze, ale pewnie za wcześnie na jego występ i to jest uważam największe osłabienie bloku defensywnego.
ManCity:
- Kyle Walker - na braku tego zawodnika zdecydownie może zyskać Vini na lewej stronie,
- Nathan Ake - tutaj zapewne za niego zagra Akanji więc formacją defensywna mocno nie ucierpi,
- Gvardiol - jest w kadrze więc się nie wypowiadam.
Wg mnie najbardziej widoczny będzie brak Walkera na prawej stronie City, zobaczymy na ile sprosta wyzwaniu Rico Lewis. Istotną kwestią jest para środkowych obrońców w Realu Madryt. Mamy 2 opcje. Rudigier z Tchouamenim albo z Nacho. O tego pierwszego jestem spokojny, tak jeśli wystąpi ten drugi City z automatu zyskuje przewagę. Nacho popełnia błędy w ustawieniu, słabiutki w grze w powietrzu no i potrafi mu odciąć prąd. Real na pewno musi skupić uwagę dziś na
- Rodrim, od samego początku trzeba wyłączyć go z gry,
- Fodenie, obecnie najlepszy zawodnik City, dziś jestem przekonany, że zostanie wyłączony z gry przez Mendego,
- Haalandzie, jeśli parę stoperów utworzą Rudi z Tchou to Erling przejdzie obok meczu.
No ale co dalej? Jak grać przeciwko City pokazał niedawno Arsenal. 73% posiadanie piłki, 1 celny strzał i 1.02 xG. Remis 0 - 0 na Etihad. Oglądałem ostatnie mecze Obywateli i nie jest to taki potwór jak w zeszłym sezonie. Kluczem w dzisiejszym meczu będzie zdominowanie środka pola. Real ma ku temu możliwości, Valverde, Cama, Kross i Bellingam.
Seria spotkań bez porażki? W takich meczach nie ma to żadnego znaczenia. City zeszłoroczny triumfator? Dla Realu, króla tych rozgrywek nie ma to żadnego znaczenia. Te argumenty można podnosić na Etihad, ale nie na Bernabeu. Real ma na papierze zdecydownie lepszy skład niż w ubiegłym roku, czego nie można powiedzieć o City. Gra gości też jakoś nie porywa. Do rewanżu pewnie będę podchodził zdedycowanie inaczej, ale dziś moje wskazanie wędruje w stronę Królewskich.
Mój typ: Real Madryt @2.80
superbet (gramy z superprzewagą)
3-3 wielkie meczycho