Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europy
Godzina: 21:00
Spotkanie: Manchester United - Granada i Slavia Praga - Arsenal Londyn
Typ: Granada powyżej 1,5 rożnego do [email protected]
Arsenal powyżej 4,5 rożnych w całym [email protected]
Kurs: AKO 2.34
Bukmacher: Fortuna
Granada w aktualnym sezonie jest dobrą drużyną do robienia korków. W pierwszym, przegranym meczu przeciwko Czerwonym Diabłom, zdobyli aż 11 rożnych z czego 4 w pierwszej połowie. Oglądałem wywiad przedmeczowy z trenerem Hiszpanów, Diego Martinezem i leciwym napastnikiem Jorge Moliną, na którym zapewniali, że są spokojni, wiedzą co mają robić i będą chcieli wykorzystać swoje szanse i atuty. Za tym typem przemawia też fakt, że za kartki będą pauzowali etatowi obrońcy ManU : Luke Shaw i Harry Maguire ( chociaż ten drugi nie wiem czy traktować jego brak jako pozytyw
) i pomocnik, Scott McTominay. Liczę, że defensywa Anglików nie będzie odpowiednio zgrana co zaprocentuje rożnymi w stronę Hiszpanów.
Ostatni argument, który zawsze przytaczam w tego typu zakładach : to są tylko dwa rożne, które mogą paść jeden po drugim.
Liczę, że Granada się nie przestraszy, nie da się zbytnio zdominować i będzie realizowała i pokazywała to co ma najlepsze.
A co do drugiego meczu. Tu już nie ma miejsca na badanie się.Arsenal musi gonić wynik. Slavia jest bardzo dobrze poukładana w obronie i Anglicy nie będą mieli tak wielu dobrych okazji. Czesi nastawią się na kontry a Arsenal będzie prowadził grę. Im dłużej będzie korzystny wynik dla "Pepiczków" tym większa szansa na ogarnięcie 5 rożnych przez Londyńczyków. Ja widzę w tym duże szanse.
Żadnych znaczących braków kadrowych w porównaniu do pierwszego meczu nie uświadczymy, to samo tyczy się powrotów do składów.
//Edytując, występ Aubameyanga jest wątpliwy ale w pierwszym meczu wszedł dopiero w 78 minucie i jego ewentualny brak nie zmienia zasadności typu na rożne.