Tyle tu widzę typów w stronę Liverpoolu, nie za bardzo wiem czemu - bo kurs jest kuszący? Chyba tylko dlatego. Nie wiem, no dla mnie argument typu, że tam jest mobilizacja czy świetna
trójka / stoper z tylu bo to goowno nie argument - w Barcelonie jest identyczna sytuacja. Ponadto Barca podejdzie na pewno z większym luzem psychicznym, że udało jej się wykonać zadanie nr. 1 w tym sezonie czyli Mistrzostwo - Liverpool nie ma tego "przywileju" i gdzieś z tyłu głowy na pewno Jurgena i piłkarzy jest fakt, że jeszcze trzeba powalczyć o mistrzostwo a to chyba ważniejszy cel dla nich, choć w
LM na pewno broni przez to nie złożą.
Przypomnieć trzeba, że pójście w stronę Liverpoolu to trochę szaleństwo ale to tylko moja opinia. W rozgrywkach
Champions League, Camp Nou to po prostu twierdza. Na ostatnie 28 meczów, wygrali 25 z nich, 3 zremisowali. Ostatnia porażka w
LM na swoim stadionie miała miejsce dokładnie 6 lat temu - 01/05/2013. Co na to Liverpool ? W pałę wszystkie mecze grupowe na wyjeździe, włącznie z Napoli i Crveną. PSG to ryzyko porażki było wliczone, ale Napoli to jednak półka niżej, żeby nie wspomnieć o Crvenie. Na wyjazdach w tym sezonie wygrali z Porto, które jest na podobnym poziomie jak Azzurri oraz z Bayernem, który grał piach.
Oczywistym jest, że w Liverpoolu ofensywa naprawdę robi wrażenie i będą starać się zrobić wszystko aby już w Hiszpanii zrobić sobie zaliczkę, ale Barcelona za Valverde gra rozsądnie,cierpliwie i konsekwentnie, starając się nie dopuścić do kontr. Jednak to
LM i rozluźnienie nawet na 10 minut może skutkować stratą 2-3 bramek (choćby mecz z Lyonem i końcówka w wykonaniu FCB).
Katalończycy wiedzą o tym, że jeżeli myślą o półfinale, to MUSZĄ wygrać dzisiejsze spotkanie, strzelając minimum dwie bramki, żeby mieć z czym jechać do Anglii, bo na Anfield będzie piekielnie trudno. U siebie są bardzo mocni, w
LM również - 4:0 z PSV, 5-1 z w/w Lyonem czy ostatnie 3-0 z United, pokazuje, że lubią tu grać i wydaje mi się, że spokojnie są w stanie wygrać to spotkanie, jednak Liverpool też jest w stanie ukłuć Barcelonę. Szczerze to mam nadzieję, że tego nie zrobią, a żeby Anglicy wygrali, Barca musi zagrać po prostu kiepski mecz, albo LFC fenomenalny, a w to ciężko mi uwierzyć. Ponadto, że są w uprzywilejowanej pozycji, mając rewanż przed własną publiką.
Główny typ:
Barcelona + BTS @3,30
Typy poboczne:
Barca @1,95
Barca -1,5 @3,35